Hitel BAR listásoknak? Kaphat hitelt aki BAR listás?

Korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív tartalommal BAR listára kerültek, esetleg önhibáján kívül – kezességvállalás kapcsán – KHR listás lett, de hitelre lenne szükséges? Van-e bármilyen hitellehetőség ilyen esetben?

Az eltervezett lakáscél megvalósítása előtt áll és arra kíváncsi, hogy BAR listásoknak milyen lakáshitel lehetőségei vannak? Egyáltalán juthat-e lakáshitelhez az a személy, aki BAR listán szerepel? Tájékozódjon az alábbi írásunkból és a BAR listával kapcsolatban feltett ügyfélkérdésekre adott válaszainkból!

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Mi az a BAR lista (Negatív KHR)?

A Bar lista, vagyis hivatalos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, mely a hitelnyújtókat az igénylők hitelképességének felmérésében segíti. A rendszer a hitelszerződésekkel kapcsolatos – pozitív és negatív – adatokat egyaránt tartalmazza.

Hogyan kerülhetek fel a BAR listára?

Hitelmulasztás címszó alatt akkor kerülnek be a rendszerbe az ügyfél adatai, ha lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege több a késedelembe esés időpontjában érvényes minimálbér összegénél és az folyamatosan, 90 napot meghaladóan fennáll.

Ha a tartozás jelenleg is aktív, vagyis nem szűnt meg, akkor az adatok az átadástól számítva 10 évig a rendszerben maradnak, s ezen időszakban felhasználhatók a hitelképesség vizsgálatához. Amennyiben a tartozás rendezésre kerül, azaz passzívvá válik, akkor a teljesítéstől számított 1 évig őrzi őket a KHR. Ez alatt az 1 év alatt azonban az ügyfél továbbra sem hitelképes, tehát nem vehet fel sem lakáshitelt, sem egyéb célú kölcsönt.

Csalás és kártyavisszaélés esetén a BAR lista az átadástól számított 5 évig őrzi az illető adatait, s használhatja a hitelképesség vizsgálatához.

Ha Ön nem tudja biztosan, hogy adatai szerepelnek-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor ennek könnyen utánanézhet, ugyanis joga van megismerni az Önről nyilvántartott adatokat. A BAR listával kapcsolatban bármely pénzügyi szervezetnél, hitelintézetnél kérhet tájékoztatást, melyből megtudhatja, hogy mely intézmény milyen adatokat adott át Önről. Ez a – jellemzően levélben kapott – tájékoztatás díjmentes, ezért semmilyen díj nem számolható fel Önnek.

Kaphat lakáshitelt, aki szerepel a BAR listán?

A hitelképesség vizsgálata során a negatív adatoknak meghatározó szerep jut. Ilyen esetben ugyanis egyetlen bank sem nyújt kölcsönt. A BAR listán negatív tartalommal szereplő adósok hitelkérelme visszautasításra kerül. Negatív információnak minősül a hitelmulasztás, a csalás miatt visszautasított hitelkérelmek, valamint a kártyavisszaélések nyilvántartása.
Amennyiben adatai negatív tartalmú információval már nem szerepelnek a BAR listán, akkor Ön újra hitelképes lehet. Ez esetben a bankpiac legkedvezőbb hiteleiről kérje a Hitelnet személyre szabott díjmentes hitelajánlatát!

Kaphat hitelt aki aktív BAR listán szerepel?
Az aktív bárosok helyzete sosem volt egyszerű hitelfelvétel szempontjából, ám a gazdasági és pénzügyi válság következtében szigorodó hitelfeltételek miatt még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis aktív BAR lista esetén egyik magyarországi pénzintézet sem teszi lehetővé a hitelfelvételt.
A BAR listán aktív státuszban akkor szerepel egy adós, ha van olyan le nem zárt hitele, melynek törlesztése nem volt problémamentes, vagyis a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozással rendelkezik több mint 90 napon keresztül.

Ilyen esetben egyetlen magyarországi pénzintézet sem nyújt hitelt. Ennek oka, hogyha az ügyfél jelenleg meglévő hiteltörlesztését sem fizeti pontosan, akkor a pénzintézet számára nincsen semmiféle garancia arra, hogy a jövőben felvenni kívánt személyi vagy jelzáloghitelét szerződésszerűen fogja törleszteni. Már pedig minden banknak az a célja, hogy az adós a felvett kölcsön törlesztő részletét pontosan fizesse.

Megoldható a hitel passzív BAR esetén?

A KHR rendszer, vagyis a BAR lista megkülönböztet aktív és passzív mulasztásokat. A hitelmulasztás lezárásra kerül, ha veszteségleírás történik, illetve amennyiben a késedelmes tartozás az alábbiak szerint rendeződik:
A hátralékot az adós kiegyenlíti.
Fedezet, kezet által kerül kiegyenlítésre az elmaradás.
A hitelszerződést átütemezik, vagy veszteségleírás nélkül, egyéb közös megállapodással rendeződik az ügylet.

A teljesítéssel végződő mulasztások a teljesítéstől számítva 1 éven át, a veszteséggel lezárt tartozások a lezárástól számítva 5 éven keresztül maradnak a rendszerben.

A KHR (Központi hitelinformációs rendszerben) az adósok adatait 1 évig őrzik, azonban egyetlen hazai pénzintézeti partnerünk sem nyújt hitelt a számukra. Ez csak akkor megoldható, ha egy olyan személy is bevonható az igénylés során, aki nem szerepel a rendszerben.

Néhány évvel ezelőtt változás állt be a KHR rendszer nyilvántartási rendszerében és feltételeiben. A KHR egy olyan központi ügyfélnyilvántartás, ahova a csatlakozott pénzügyi szereplők (bankok, takarékszövetkezetek stb.) feltöltik a lakossági és vállalati hiteladatokat ügyfeleikről. Ezeket az információkat a későbbiekben a rendszer csatlakozott többi pénzügyi szolgáltató is látja és eléri.

Jelen esetben azt vizsgáljuk, ha az adós a mindenkori fizetési kötelezettségeinek 90 napig nem tett eleget és az elmaradás összege elérte a mindenkori minimálbér összegét. Az ennek következtében átadott adatokat a rendszerben 10 évig megőrzésre kerülnek. Amennyiben az adós azonban rendezte elmaradását, vagyis a késedelmes törlesztést megszünteti, akkor adatait a rendszer a megszüntetést követően már csak egy évig őrzi. Ez annyit jelent tehát, hogy a passzív BAR státusz ebben az esetben csak 1 évig áll fenn, a korábban alkalmazott 5 év helyett.

Tehát miután egy adós, aki a felvett hitelét 90 napig nem tudta fizetni és a késedelme elérte a mindenkori minimálbér összegét nem tud hitelt igényelni. Amennyiben az elmaradását rendezte és eltelt az 1 év, akkor már bármelyik hazai banknál lehetséges lehet a hiteligénylés.

BAR listával kapcsolatos gyakori kérdések

 • Passzív KHR esetén igényelhető lakáshitel?

  A bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az alapján, hogy az adós, adóstárs önhibáján kívül – például egy jóhiszemű kezességvállalás miatt – vagy egyéb okból került KHR listára. Így a legtöbb hitelintézetnél a negatív tartalmú KHR kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét.

  Bankpartnereink egyikénél van lehetőség lakáshitel igénylésére akkor, ha KHR státuszunk passzív, s a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

  Ugyancsak elfogadható pénzügyi partnereink egyikénél, ha az adós korábbi mulasztását a hitelfelvételi szándéktól számított 1 éve belül maradéktalanul visszafizette és ezt a KHR jelentés is alátámasztja.

  A témában bővebb információ IDE kattintva érhető el.

  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • Hogy érhetem el hogy töröljék a referenciaadatokat a KHR-ből?

  Az ügyben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt megkeresését javasoljuk.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • BAR listások igényelhetik a lakásfelújítási támogatást?

  A lakásfelújítási támogatás igénylése során nem kizáró ok a BAR lista (Negatív KHR), így azok is igényelhetik akkor valamilyen mulasztás miatt szerepelnek a rendszerben.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • A fennmaradó tartozás rendezése után passzív státuszban mikor kaphatok lakáshitelt csok-kal?

  Ha megegyezéssel rendezi tartozását, úgy 5 évig marad passzív státusszal a KHR-ben. Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet legalább 6 havi passzív KHR státusszal piaci kamatozású lakáshitel felvételre. A passzív KHR státusz nem kizáró ok CSOK igénylésnél.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen címen tudom megkérdezni a BAR listán lévő tartozásomat?

  A számlavezető bankban díjmentesen lekérheti a saját hiteljelentését, amiben szerepelni fog tartozásának összege

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Falusi CSOK igényelhető KHR listával használt lakás vásárlásra.

  A Falus CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív BAR lista. Azonban hitel felvételére már nincs lehetőség aktív státusszal.

  Meglévő gyermekei után igényelhető az 5+5 millió Ft támogatást. A jogosultság egyik feltétele, hogy az igénylők egyike rendelkezzen legalább 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal. A Falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • CSOK igényelhető BAR lista esetén?

  A CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív KHR lista, azonban hitelt nem tud igényelni a CSOK mellé.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Az aktív KHR lista lehetséges hitelfelvételnél?

  Aktív KHR lista esetén egyik bank sem nyújt hitelt. Bizonyos feltételek esetén passzív KHR státusszal megoldható lehet a lakáshitel igénylés.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Lakáshitel elérhető lehet, akkor ha az igénylő BAR listás?

  A hazai pénzintézetek jellemzően nem nyújtanak hitelt annak az igénylőnek, aki BAR listás, de bizonyos feltételek esetén megoldható lehet a hiteligénylés

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Igényelhet személyi kölcsönt, aki szerepel a BAR listán?

  Nem, személyi kölcsön jelenleg nem igényelhető akkor, ha az igénylő szerepel a BAR listán.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Utolsó módosítás: 2021. január 28. csütörtök

  Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  498 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Üdv.
  Az lenne a kérdésem, hogy milyen okból kifolyólag kerülhettem fel a KHR listára úgy, hogy a tartozás összege nem haladja meg a minimálbért (10e Ft)? Már rendeztem a tartozást és ennek ellenére passzív státuszban szereplek a rendszerben.
  Tehetek-e valamit annak érdekében, hogy le kerüljek az 1 éves határidőn belül?

  Kedves Richárd!
  Ez ügyben az érintett bankfiókkal kellene egyeztetnie.

  Kaphatok hitelt? Bár listás vagyok?

  Kedves István!
  BAR listásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelt javasolni.

  12 éve vettem fel gk. vásárláshoz hitelt a banktól, 10 éve a bank KHR-be továbbította az adataimat. 10 éves pereskedés után a Bíróság II. fokon kimondta a hitelszerződésem érvénytelenségét. Már most látszik, hogy nem volt késedelmes fizetésem, ami indokolta volna a KHR-be való szerepeltetésemet. Ez az aktus a bank részéről mi kárt okozott nekem Forint/év-ben kifejezve. /Elvették az autót, nem tudtam másik autót venni, – hitelre, 35 éve rokkant vagyok, stb. /

  Bár listás vagyok. Kölcsönt szeretnék felvenni, de nincsen házam.

  Kedves Zoltán!
  BAR listásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő személyi kölcsönt ajánlani.

  Jó napot!
  Passzív BAR listásként van lehetőségem hitelhez jutni ingatlanfedezettel?
  Két tetéllel szereplek a listán, egy időbe lettek teljes összeggel rendezve. Az egyik december 20-án telik le az egy év, a másikat közjegyzői díj miatt csak február 20-án könyvelték el.

  Kedves Roland!
  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

  Tc.
  Két gyermekem után kaphatok-e CSOK-ot? Aktív báros vagyok, de részletfizetési megállapodást törlesztek. Deviza hitelem volt.

  Kedves Regina!
  A CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív KHR lista, azonban hitelt nem tud igényelni a CSOK mellé.
  A CSOK-ról IDE, a Falusi CSOK-ról IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

  Üdvözlöm.
  Egy telefon szolgáltatónál elmaradás keletkezett, így átadták az intrum zrt-nek. Nekik havi szinten be van fizetve az elmaradás.
  A kérdés az lenne, hogy az illető a KHR listán szerepel-e és nem igényelhet babavárót vagy akkor kerül fel, ha az intrumnak sem fizet?
  Előre is köszönöm a választ.

  Kedves B!
  KHR információért be kellene fáradni a számlavezető hitelintézethez, ahol díjmentesen lekérhető az úgynevezett Saját hiteljelentés, melyből egyértelműen láthatók a KHR-ben tárolt információk. Amennyiben nincsen negatív KHR információ, úgy nincs akadálya a babaváró hitel felvételének. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Jó estét! Kérdésem az lenne ,hogy aktív bar listásként, ingatlan fedezet nélkül van e lehetőségem hitelt felvenni a végrehajtás alatt lévő hiteleimre? Köszönettel A.

  Kedves Andrea!
  Aktív BAR státusszal sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.

  Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogy tudnak-e hitelt adni aktív bárosnak? A cél, hogy lekerüljünk a BAR listáról és igénybe tudjuk venni a csokot.

  Kedves Péter!
  Aktív KHR státusszal sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.
  Fontos azonban, hogy az aktív KHR státusz nem zárja ki a CSOK jogosultságot.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

  Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy van három gyermekem és szeretném igényelni a 10 000 000 Ft CSOK-ot használat lakásra felhasználni.

  Kedves Asszonyom!
  A Falus CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív BAR lista. Azonban hitel felvételére már nincs lehetőség aktív státusszal.
  Meglévő gyermekei után igényelhető az 5+5 millió Ft támogatást. A jogosultság egyik feltétele, hogy az igénylők egyike rendelkezzen legalább 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal.
  A Falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

  Milyen címen tudom megkérdezni a BAR listán lévő tartozásomat?

  Kedves Valéria!
  A számlavezető bankban díjmentesen lekérheti a saját hiteljelentését, amiben szerepelni fog tartozásának összege.

  Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy szerepelek a BAR listán, de én fizetem a hiteleket a végrehajtónak. Így vehetek fel hitelt?

  Kedves Andrea!
  Aktív KHR státusszal sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség a hitelfelvételre.

  Jó napot!
  Én is, a feleségem BAR listán vagyunk. Eladtuk a lakásunkat, így ki tudtuk fizetni az összes tartozásunkat, beleértve a lakáshitelünket.
  Kaphatunk úgy lakáshitelt, ha örökségből nagyobb összeghez jutunk? Az lenne az önerőnk.

  Kedves Zsolt!
  Igen, a leírtak alapján ha rendelkeznek Önerővel és nem aktív BAR listások, úgy igényelhető lehet lakáscélú jelzáloghitel.

  Jó napot. A kérdésem az lenne, hogy aktív bar listás ként adós társ bevonásával kaphatok e bármi hitelt?

  Kedves Tamás!
  Aktív BAR státusszal egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.

  Üdvözlöm!
  Személyi hitelt szeretnék felvenni. Másfél éve fizettük vissza az elmaradt hitelt. Mégis negatív Bár listán vagyok.
  Milyen lehetőségek vannak?
  Köszönettel.
  Elvira

  Kedves Elvira!
  Passzív KHR státusszal sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség személyi hitel felvételre.

  Aktív báros vagyok. 600.000 Ft-ra lenne szükségem.
  Valaki segítsen.

  Kedves Asszonyom!
  Aktív KHR esetén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

  Üdvözlöm! Mit jelent az pontosan,hogy ‘megegyezéssel zárult’ hitel?

  Kedves Erika!
  Ha a fennálló tartozásából a bank vagy követeléskezelő elengedi egy részét és megegyeznek egy bizonyos összegben, amit Ön visszafizet.

  Üdvözlöm!
  Az lenne a kérdésem, ha a fennálló tartozásomból (amely miatt jelenleg aktív státuszban szerepelek a khr-ben) a követeléskezelő elengedi egy részét és én a fennmaradó tartozást rendezem, 1 vagy 5 évig maradok a khr-ben? Illetve a fennmaradó tartozás rendezése után passzív státuszban mikor kaphatok lakáshitelt csok-kal?

  Kedves Erika!
  Ha megegyezéssel rendezi tartozását, úgy 5 évig marad passzív státusszal a KHR-ben. Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet legalább 6 havi passzív KHR státusszal piaci kamatozású lakáshitel felvételre. A passzív KHR státusz nem kizáró ok CSOK igénylésnél. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést!

  Jó napot!
  Bár listára tettek, de már tőbb mint 1 éve letudtam a hitelt. És mégse tudok felvenni hitelt. Pedig ahogy olvastam, hogy 1 év után levesznek a KHR listáról. Akkor most hogy igazodjon ki az ember? Valahol azt írják, hogy 1 év után újra lehet hitelt felvenni, valahol meg azt írják, hogy csak 5 év után.
  Akkor most mi is van?

  Kedves Tamás!
  Ha a korábbi tartozást Ön maradéktalanul a KHR jelentés alapján, akkor a negatív információ további 1 évig látható a rendszerben. Amennyiben megegyezéssel vagy veszteséggel zárult az ügylet, akkor további 5 évig. Az első esetben bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat már most is hitelfelvételre. A második esetben 6 hónap passzív KHR esetén működhet a hitelfelvétel kizárólag lakáscélú felhasználás esetén.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Több mint 10 éve vagyok aktív báros, tehát elevültem. Nem vettek le, azt mondja a KHR központ ök nem vehetik le.
  Mit tegyek?

  Kedves László!
  Amennyiben nem került visszafizetésre a korábbi mulasztás, úgy adatai – információink szerint -10 év után sem törölhetők a KHR-ből.

  Jó napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy passzív bárlistával lehet felvenni A hitelt?

  Kedves Kriszta!
  Passzív KHR sajnos kizáró okot jelent A hitel felvételénél.

  Jó napot!
  Kaphatnék-e hitelt, ha bárlistán vagyok és megállapodtam egy összegben, amit fizetek is. Jelenleg dolgozom 3 műszakban több mint 2 éve, tudom is igazolni. Egy szabad felhasználású hitel. A fizetésem 200.000 Ft között van minden hónapban.

  Kedves Áron!
  Mivel megállapodás történt a bankkal, úgy sajnos egyik bankpartnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel.

  Kérem tájékoztassanak, mi kell a hiteligényléshez.

  Kedves Zsolt!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm, a kérdésem az lenne, hogy aktív baroskent kapható-e hitelt?

  Kedves István!
  Aktív BAR státusszal sajnos egyik bankbartnerünknél sem igényelhető hitel.

  Üdvözlöm!
  Aktív Khr listán vagyok. Szeretném rendezni.
  Kaphatok hitelt?

  Aktív KHR esetén sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelkiváltásban.

  Jó napot!
  Hitelem 2018.07.18-án szűnt meg.
  Mikor kerülök le a KHR listáról?

  Kedves Ferenc!
  Amennyiben megegyezéssel vagy veszteségleírással szűnt meg a hitel, úgy 5 év után törlődik a negatív információ.

  Üdvözlöm!Hogyan lehetséges az,hogy 2019.06.17 -én kaptam egy levelet az egyik banktól ,hogy megszűnt a hitelem de mégis fent vagyok a khr listán?

  Kedves Erika!
  Azért szerepel a KHR listán, mert tartozását még nem rendezte.

  Szeretnék érdeklődni, hogy már törlesztettem a hitelt, de még egy évig BAR listán leszek. Májusban rendeztem mindent és szeretnék kölcsönöz jutni.

  Kedves István!
  6 havi passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet a hitelfelvételre. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

  Tisztel ügyintéző! János vagyok. Személyi kölcsön ügyében érdeklődöm.

  Kedves János!
  AKtív vagy passzív BAR lista státusszal bankpartnereinknél nincs lehetőség személyi kölcsön felvételére. Amennyiben nem szerepel a BAR listán, javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

  Szeretném megkérdezni tisztelettel önöktől, hogy fent vagyok-e a KHR listán és kaphatok-e hitelt?

  Kedves Asszonyom!
  Arról, hogy adatai szerepelnek-e a KHR negatív adatbázisában úgynevezett Saját hiteljelenetés lekérésével győződhet meg. A Saját hiteljelentés a pénzintézeteken keresztül kérhető le.

  498
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x