Hitel BAR listásoknak? Kaphat hitelt aki BAR listás?

Korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív tartalommal BAR listára kerültek, esetleg önhibáján kívül – kezességvállalás kapcsán – KHR listás lett, de hitelre lenne szükséges? Van-e bármilyen hitellehetőség ilyen esetben?

Az eltervezett lakáscél megvalósítása előtt áll és arra kíváncsi, hogy BAR listásoknak milyen lakáshitel lehetőségei vannak? Egyáltalán juthat-e lakáshitelhez az a személy, aki BAR listán szerepel? Tájékozódjon az alábbi írásunkból és a BAR listával kapcsolatban feltett ügyfélkérdésekre adott válaszainkból!

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Mi az a BAR lista (Negatív KHR)?

A Bar lista, vagyis hivatalos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, mely a hitelnyújtókat az igénylők hitelképességének felmérésében segíti. A rendszer a hitelszerződésekkel kapcsolatos – pozitív és negatív – adatokat egyaránt tartalmazza.

Hogyan kerülhetek fel a BAR listára?

Hitelmulasztás címszó alatt akkor kerülnek be a rendszerbe az ügyfél adatai, ha lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege több a késedelembe esés időpontjában érvényes minimálbér összegénél és az folyamatosan, 90 napot meghaladóan fennáll.

Ha a tartozás jelenleg is aktív, vagyis nem szűnt meg, akkor az adatok az átadástól számítva 10 évig a rendszerben maradnak, s ezen időszakban felhasználhatók a hitelképesség vizsgálatához. Amennyiben a tartozás rendezésre kerül, azaz passzívvá válik, akkor a teljesítéstől számított 1 évig őrzi őket a KHR. Ez alatt az 1 év alatt azonban az ügyfél továbbra sem hitelképes, tehát nem vehet fel sem lakáshitelt, sem egyéb célú kölcsönt.

Csalás és kártyavisszaélés esetén a BAR lista az átadástól számított 5 évig őrzi az illető adatait, s használhatja a hitelképesség vizsgálatához.

Ha Ön nem tudja biztosan, hogy adatai szerepelnek-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor ennek könnyen utánanézhet, ugyanis joga van megismerni az Önről nyilvántartott adatokat. A BAR listával kapcsolatban bármely pénzügyi szervezetnél, hitelintézetnél kérhet tájékoztatást, melyből megtudhatja, hogy mely intézmény milyen adatokat adott át Önről. Ez a – jellemzően levélben kapott – tájékoztatás díjmentes, ezért semmilyen díj nem számolható fel Önnek.

Kaphat lakáshitelt, aki szerepel a BAR listán?

A hitelképesség vizsgálata során a negatív adatoknak meghatározó szerep jut. Ilyen esetben ugyanis egyetlen bank sem nyújt kölcsönt. A BAR listán negatív tartalommal szereplő adósok hitelkérelme visszautasításra kerül. Negatív információnak minősül a hitelmulasztás, a csalás miatt visszautasított hitelkérelmek, valamint a kártyavisszaélések nyilvántartása.
Amennyiben adatai negatív tartalmú információval már nem szerepelnek a BAR listán, akkor Ön újra hitelképes lehet. Ez esetben a bankpiac legkedvezőbb hiteleiről kérje a Hitelnet személyre szabott díjmentes hitelajánlatát!

Kaphat hitelt aki aktív BAR listán szerepel?
Az aktív bárosok helyzete sosem volt egyszerű hitelfelvétel szempontjából, ám a gazdasági és pénzügyi válság következtében szigorodó hitelfeltételek miatt még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis aktív BAR lista esetén egyik magyarországi pénzintézet sem teszi lehetővé a hitelfelvételt.
A BAR listán aktív státuszban akkor szerepel egy adós, ha van olyan le nem zárt hitele, melynek törlesztése nem volt problémamentes, vagyis a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozással rendelkezik több mint 90 napon keresztül.

Ilyen esetben egyetlen magyarországi pénzintézet sem nyújt hitelt. Ennek oka, hogyha az ügyfél jelenleg meglévő hiteltörlesztését sem fizeti pontosan, akkor a pénzintézet számára nincsen semmiféle garancia arra, hogy a jövőben felvenni kívánt személyi vagy jelzáloghitelét szerződésszerűen fogja törleszteni. Már pedig minden banknak az a célja, hogy az adós a felvett kölcsön törlesztő részletét pontosan fizesse.

Megoldható a hitel passzív BAR esetén?

A KHR rendszer, vagyis a BAR lista megkülönböztet aktív és passzív mulasztásokat. A hitelmulasztás lezárásra kerül, ha veszteségleírás történik, illetve amennyiben a késedelmes tartozás az alábbiak szerint rendeződik:
A hátralékot az adós kiegyenlíti.
Fedezet, kezet által kerül kiegyenlítésre az elmaradás.
A hitelszerződést átütemezik, vagy veszteségleírás nélkül, egyéb közös megállapodással rendeződik az ügylet.

A teljesítéssel végződő mulasztások a teljesítéstől számítva 1 éven át, a veszteséggel lezárt tartozások a lezárástól számítva 5 éven keresztül maradnak a rendszerben.

A KHR (Központi hitelinformációs rendszerben) az adósok adatait 1 évig őrzik, azonban egyetlen hazai pénzintézeti partnerünk sem nyújt hitelt a számukra. Ez csak akkor megoldható, ha egy olyan személy is bevonható az igénylés során, aki nem szerepel a rendszerben.

Néhány évvel ezelőtt változás állt be a KHR rendszer nyilvántartási rendszerében és feltételeiben. A KHR egy olyan központi ügyfélnyilvántartás, ahova a csatlakozott pénzügyi szereplők (bankok, takarékszövetkezetek stb.) feltöltik a lakossági és vállalati hiteladatokat ügyfeleikről. Ezeket az információkat a későbbiekben a rendszer csatlakozott többi pénzügyi szolgáltató is látja és eléri.

Jelen esetben azt vizsgáljuk, ha az adós a mindenkori fizetési kötelezettségeinek 90 napig nem tett eleget és az elmaradás összege elérte a mindenkori minimálbér összegét. Az ennek következtében átadott adatokat a rendszerben 10 évig megőrzésre kerülnek. Amennyiben az adós azonban rendezte elmaradását, vagyis a késedelmes törlesztést megszünteti, akkor adatait a rendszer a megszüntetést követően már csak egy évig őrzi. Ez annyit jelent tehát, hogy a passzív BAR státusz ebben az esetben csak 1 évig áll fenn, a korábban alkalmazott 5 év helyett.

Tehát miután egy adós, aki a felvett hitelét 90 napig nem tudta fizetni és a késedelme elérte a mindenkori minimálbér összegét nem tud hitelt igényelni. Amennyiben az elmaradását rendezte és eltelt az 1 év, akkor már bármelyik hazai banknál lehetséges lehet a hiteligénylés.

BAR listával kapcsolatos gyakori kérdések

 • Passzív KHR esetén igényelhető lakáshitel?

  A bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az alapján, hogy az adós, adóstárs önhibáján kívül – például egy jóhiszemű kezességvállalás miatt – vagy egyéb okból került KHR listára. Így a legtöbb hitelintézetnél a negatív tartalmú KHR kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét.

  Bankpartnereink egyikénél van lehetőség lakáshitel igénylésére akkor, ha KHR státuszunk passzív, s a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

  Ugyancsak elfogadható pénzügyi partnereink egyikénél, ha az adós korábbi mulasztását a hitelfelvételi szándéktól számított 1 éve belül maradéktalanul visszafizette és ezt a KHR jelentés is alátámasztja.

  A témában bővebb információ IDE kattintva érhető el.

  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • Hogy érhetem el hogy töröljék a referenciaadatokat a KHR-ből?

  Az ügyben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt megkeresését javasoljuk.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • BAR listások igényelhetik a lakásfelújítási támogatást?

  A lakásfelújítási támogatás igénylése során nem kizáró ok a BAR lista (Negatív KHR), így azok is igényelhetik akkor valamilyen mulasztás miatt szerepelnek a rendszerben.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • A fennmaradó tartozás rendezése után passzív státuszban mikor kaphatok lakáshitelt csok-kal?

  Ha megegyezéssel rendezi tartozását, úgy 5 évig marad passzív státusszal a KHR-ben. Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet legalább 6 havi passzív KHR státusszal piaci kamatozású lakáshitel felvételre. A passzív KHR státusz nem kizáró ok CSOK igénylésnél.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen címen tudom megkérdezni a BAR listán lévő tartozásomat?

  A számlavezető bankban díjmentesen lekérheti a saját hiteljelentését, amiben szerepelni fog tartozásának összege

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Falusi CSOK igényelhető KHR listával használt lakás vásárlásra.

  A Falus CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív BAR lista. Azonban hitel felvételére már nincs lehetőség aktív státusszal.

  Meglévő gyermekei után igényelhető az 5+5 millió Ft támogatást. A jogosultság egyik feltétele, hogy az igénylők egyike rendelkezzen legalább 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal. A Falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • CSOK igényelhető BAR lista esetén?

  A CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív KHR lista, azonban hitelt nem tud igényelni a CSOK mellé.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Az aktív KHR lista lehetséges hitelfelvételnél?

  Aktív KHR lista esetén egyik bank sem nyújt hitelt. Bizonyos feltételek esetén passzív KHR státusszal megoldható lehet a lakáshitel igénylés.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Lakáshitel elérhető lehet, akkor ha az igénylő BAR listás?

  A hazai pénzintézetek jellemzően nem nyújtanak hitelt annak az igénylőnek, aki BAR listás, de bizonyos feltételek esetén megoldható lehet a hiteligénylés

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Igényelhet személyi kölcsönt, aki szerepel a BAR listán?

  Nem, személyi kölcsön jelenleg nem igényelhető akkor, ha az igénylő szerepel a BAR listán.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Utolsó módosítás: 2021. január 28. csütörtök

  Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  498 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Jó napot!
  Passzív bárlistás vagyok, viszont lakáshitelt szeretnék felvenni. Az összes tartozásomat ami volt, februárban rendeztem egy összegben.
  Milyen lehetőségeim vannak ebben az esetben?
  Fontos lenne, hogy minél előbb lakáshoz jussak!

  Kedves Erika!
  Van egy bankpartnerünk, ahol a leírtak alapján lehetősége lehet a hitelfelvételre. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Bár listán vagyok, végrehajtónak fizetek, 170.000 Ft tartozásom van még.
  Kérdésem, ha ezt kifizetném, akkor se tudok lakásra hitelt kapni? Van még egy gyerek velem, akire még nem használtam ki semmit.

  Kedves Mónika!
  A tartozás visszafizetése után célszerű lenne lekérnie egy úgynevezett Saját hiteljelentést. Ezt bármelyik pénzintézetnél meg lehet tenni. Ha azon az fog szerepelni, hogy saját maga rendezte a tartozást és nem megegyezéssel zárult az ügylet, akkor bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat lakáshitel és CSOK igénylésére. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat, ha a Saját hiteljelentés rendelkezésre áll. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

  Segítenek nekem, szeretnék felvenni pénzt, szeretném letudni a régi tartozásomat, meg még pár apró tartozás. Szeretnék 5.000.000 Ft-ot felvenni.
  Mi a teendőm? Hogy kapok pénzt?

  Kedves Csaba!
  BAR lista esetén nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező személyi kölcsönt ajánlani.

  Jó napot!
  Érdeklődnék, hogy aktív BAR listára kerültem nemrég és hogy ennek kifizetésére áll-e módomban hitelt felvenni?

  Kedves László!
  Aktív BAR esetén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő ajánlatot javasolni.

  Hármunkat a családban felraktak a KHR listára. A fennmaradó összeget egy összegben kifizettük. Kérni szeretném azonnali hatállyal lista aktív törlését. OTP Banknál volt hitelünk.
  Kérem tisztelettel, hogy válaszoljanak, hogy mi ennek a menete. Nagyon kérem sürgős lenne!

  Kedves Antal!
  A tartozás kiegyenlítését követően az érintett hitelintézet néhány napon belül intézkedik az aktív KHR státusz megszüntetéséről.

  T. Hitelnet. Lakáshitelt szeretnénk felvenni, így lekértük férjem KHR státuszát. Érdekes hiteljelentést kaptunk. Még a fiókvezető is vakargatta a fejét. Férjem se nem aktív, se nem passzív KHR-es. Mégis bejegyeztette magát az Instrum. Utána jártunk kicsit a dolognak. Ez egy 2006-os tartozás, ami ki is lett egyenlítve. Igen, de valahol a rendszerben ez elakadt. Az Instrum kéri a pénzét (ami 10 éve ki lett fizetve), a bírósági végrehajtó viszont állítja, hogy nincs követelése férjemmel szemben. Persze papírt a közel két hónapban nem volt ideje kiállítani. Többszöri megkeresésünkre az volt a válasz,hogy sok a munkája, majd mi is sorra kerülünk. De… Továbbiak »

  Kedves Ildikó!
  CSOK-ra jogosultak lehetnek negatív tartalmú KHR esetén is. Ha a CSOK mellé kölcsönt is szeretnének felvenni, akkor valóban probléma a negatív KHR információ. Ha nem sikerült a végrehajtótól a szükséges dokumentumot beszerezni, akkor panasszal az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhatnak.

  Érdeklődnék, hogy tudnék-e hitelt felvenni. BAR listás vagyok.

  Kedves Dóra!
  Aktív BAR lista esetén hitelfelvételre nincs lehetőség bankpartnereinknél.

  Hitelt szeretnék, ha lehet. Passzív BAR-on voltam, de rendeztem már és házat szeretnék vásárolni.

  Kedves Tamás!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm!
  Az lenne a kérdésem, úgymond bár listás vagyok, de aktívan megszakítás nélkül törlesztem. Szeretnénk venni egy családi házat, 3 gyermekemmel. És szükségünk lenne a már meglévő összeghez 4 millió forintra, de így el vagyunk lehetetlenítve.
  Az lenne a kérdés, hogy van valami lehetőség ennek a feloldására vagy semmi?
  Válaszukat reménykedve bizakodva várom.
  Köszönöm.

  Kedves József!
  Aktív KHR státusz esetén sajnos nincs lehetőség lakáshitel igénybevételére.

  Szeretnék hitelt felvenni, mert van a Providentnél tartozásom és szeretném kifizetni. Jól jönne egy kis plusz is.
  Szeretném megtudni, hogy van-e lehetőségem, hogy hitelt vegyek fel?

  Kedves Anita!
  Bővebb információk ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a lehetőségekről. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt István,
  adótartozásom volt, amiatt kerültem fel a KHR-re. Adósságomat rendeztem 2019 novemberében.
  Kérdésem az lenne, hogy ugyanúgy 1 évig szerepelek mint passzív KHR-s, az adótartozásra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak? Szeretnék személyi hitelt igényelni, de áprilisban az áruhitelemet is elutasították.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Boglárka

  Kedves Boglárka!
  Adótartozást nem tart nyilván a KHR. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Szeretném megkérdezni adósságrendezői hitelt szeretnék felvenni. Van banki kölcsönöm amit természetesen rendeznék és van végrehajtási providentem. Nem tudom, hogy szerepelek-e az KHR listán, de ha a végrehajtást fizetem csak nehézkesen, hogy tudok felvenni így személyi adósságrendezői kölcsönt?

  Kedves Asszonyom!
  Ha végrehajtás alatt van a hitele, akkor adatai biztosan szerepelnek a KHR-ben negatív információval. Ez esetben sajnos nincs lehetőség bankpartnereinknél adósságrendező hitel felvételére.

  Üdvözlöm,
  János vagyok.
  Kérdésem: 2016 júniusában minden tartozásomat (egy összegben mindenki felé) rendeztem. Ezt a KHR lekérés is megerősítette, de még mindig listán vagyok, nem lettem 1 évvel később leírva róla. Így nem kérhetek hitelt.
  Rám miért nem vonatkozik az év?
  Köszönöm válaszát.

  Kedves János!
  Kérdésére pontos választ a további részletek ismeretében az érintett pénzintézet tud adni.
  Legalább 6 hónapja passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Üdv.
  Érdeklődnék, hogy aktív khr listán lehetséges-e szemelyi kölcsönt felvenni?

  Kedves János!
  Aktív KHR esetén bankpartnereinknél nincs lehetőség személyi kölcsön felvételére.

  Hiteligénylés passzív bár listás egyénnek.

  Kedves István!
  Passzív BAR lista esetén személyi kölcsön felvételére Bankpartnereinknél nincs lehetőség. Jelzáloghitel megoldható lehet, ha a passzív KHR státusz legalább 6 hónapja fennáll. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a bővebb információk ismeretében tájékoztatni fogják Önt arról, hogy adott esetben megoldható-e a hitelfelvétel.

  Üdvözlöm.
  Érdeklődni szeretnék, hogy CSOK igénylésénél mind a két fél (házastársak) nem szerepelhet a Khr listán, vagy elég ha csak az egyik nem szerepel?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Kedves Norbert!
  A CSOK jogosultságot nem zárja ki a negatív tartalmú KHR információ, de hitelt nem tudnak mellé felvenni. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

  Jó napot!
  Szeretném megtudni, hogy hogyan juthatok hitelhez, ugyanis szerepelek a KHR listán aktívan.
  Előre is köszönöm.

  Kedves Tamás!
  Aktív KHR esetén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

  Jó napot kívánok.
  Érdeklődni szeretnék, hogy van egy KHR listán szereplő tartozásom, ami több éves a rendszer szerint. Felhívtam az illetékes intézetet, ahol mondták, hogy 2 tartozásom van. Hogy lehet az, hogy csak 1 miatt vagyok a KHR listán? A rendszer nem érzekeli mind a 2-t? (Közben rendeztem azt, ami miatt fent voltam.) Válaszukat előre is köszönöm.

  Kedves Éva!
  Azt nem tudjuk sajnos megmondani, hogy miért nem szerepel a másik mulasztás a KHR-ben. Ezt az érintett pénzintézettel kellene egyeztetnie.

  Kedves Éva!
  Azt nem tudjuk sajnos megmondani, hogy miért nem szerepel a másik mulasztás a KHR-ben. Ezt az érintett pénzintézettel kellene egyeztetnie. Amennyiben adatai negatív információval biztosan nem szerepelnek a KHR-ben, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek az elérhető hitellehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Van egy Provident hitelem. Mostanában nem tudtam mindig rendesen fizetni. De most majd ki tudom fizetni az elmaradt részleteket, a teljes hátralévő összeget. Ha kifizetem a teljes tartozásomat az ügyintézőnek, akkor felvehetem a falusi csok-ot? Mert úgy tudnék megvenni egy házat. Azt még nem tudom, hogy át van-e adva végrehajtónak, de szerintem nem, mert apródonként fizettem bele.

  Kedves Éva!
  A Provident tartozás nem befolyásolja a falusi CSOK jogosultságot. Hitelfelvételre azonban nincs lehetőség adott eseten.
  A további falusi CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott tájékoztatáshoz, kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

  Le kerültem a BAR listáról, kaphatok hitelt?

  Kedves István,
  Amennyiben nem szerepel se az Aktív, se Passzív BAR listán lehetősége lehet a hitelfelvételre.
  Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önnek és díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel ügyintézést is!

  Passzív khr es vagyok.a netto jövedelmem 440000ft ami számlára érkezik(OTP).2019.05.20 óta áll fenn ez a munkaviszonyom.a munka szerződésem határozatlan idejű.élelmiszer csomagoló anyagokat gyártó cég.(ez nem zár be folyamatosan gőz erővel dolgozunk)
  Személyi kölcsönre lenne szükségem van e valamilyen megoldás?

  A hitelemet a bankkal közös megegyezéssel rendeztem! Ebben az esetben egyáltalán nem vagyok jogosult akkor hitelre?

  Tisztelt Hitelnet!

  2012 végén -2013 körül 90 napot meghaladó tartozásba kerültem jelzáloghitelemmel, mely tartozást pár hónapon belül rendeztem, és attól kezdve rendszeresen, időben fizettem a jelzáloghitel havi törlesztőit, egészen 2019 decemberéig, amikor pedig előtörlesztettem a hitelemet, vagyis teljes egészében kifizettem. Kérdésem az lenne, hogy jelenleg milyen minőségben lehetek a KHR rendszerben, negatív listán lehetek passzív státusszal? vagy pozitív listán? Babaváróhitelt szeretnék felvenni, ezért lenne fontos számomra a kérdés.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  János

  Kedves János,
  A fent említettek alapján, már nem szerepelhet a KHR listán se passzív, se aktív státusszal, tehát ez nem lehet már akadálya, hogy Babaváró hitelt igényeljenek!
  KHR státusza bármely bankban díjmentesen lekérhető, de kollégáink is készséggel segítenek.
  Töltse ki online adatlapunkat , Szakértőink teljes körű, díjmentes ügyintézést vállalnak babaváró hitel igényléssel kapcsolatban.

  Tisztelt cím!
  Kérdésem, hogy a BAR listásokra is vonatkozik a hiteltörlesztési halasztás 2020. dec. 31.-ig? Aki miatt kérdezem, jelenleg már több éve rendszeresen fizeti deviza alapú lakáskölcsönét, tartozását, évekkel ezelőtt került BAR listára. További kérdésem, hogy a hiteltörlesztési haladék minden bankra egységesen vonatkozik, vagy a bankok eltérhetnek az általános szabályozástól saját hatáskörükben?
  Köszönettel és tisztelettel: S-né

  Kedves Asszonyom!
  Információink szerint fenti esetben is igénybe vehető a moratórium. Pontos tájékoztatásért kérjük a hitelnyújtó bankhoz forduljanak.
  A hiteltörlesztési moratórium minden bankot egységesen érint.

  Jónapot a kérdésem az hogy aktív bárlistás vagyok de a hitelből amit kapnék kifizetném a tartozást mert már rendes munkahelyem van és tudom rendesen fizetni a hitelt ez lehetséges e vagy van e valamilyen lehetőség számomra?

  Passziv Bárosként kaphatok e lakáshitelt sűrgős lenne.Melyik Bank adna nekem hitelt 7Mft önerőhöz és 200eft jövedelemhez???Adásvételit megírtuk 5.570.000Mft a tulajnak fizetve 10Mft hitelre lenne szükségem.Köszönöm a válaszukat.

  Aktiv khr listán vagyok de sajnos a ház amiben élek két gyerekkel a tetőszerkezete nagyon rossz állapotban van. Mivel hiába dolgozom önerőből nem tudom megcsinálni.Van-e valamilyen lehetőségem ahoz hogy valami kölcsönt tudjak rá felvenni és hol? Köszönöm

  Jó napot!
  Kérdésem kaphatok hitelt passzív státusszal! Akar személyi/lakáshitel. 5 évre raktak fel passzívra.

  Kedves Péter!
  Bankpartnereink egyikénél legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén is megoldható lehet lakáshitel felvétele. A bank vizsgálja, hogy milyen típusú, mekkora összegű, stb. hitel miatt szerepel a KHR-ben és ez alapján dönt a hitelképességről. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Én bár listás vagyok, párom nem. Van egy ingatlanunk, 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok.
  Jelzáloghitelt vehetek/vehetünk rá fel?

  Kedves Szabina!
  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Mit jelent az, hogy mulasztással szerepelni a khr listán?

  Kedves Csaba!
  Hitelfelvételhez, kezességvállaláshoz kapcsolódóan folyamatosan 90 napon túli, a mindenkori minimálbér meghaladó tartozása van.

  498
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x