Hitel BAR listásoknak? Kaphat hitelt aki BAR listás?

Korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív tartalommal BAR listára kerültek, esetleg önhibáján kívül – kezességvállalás kapcsán – KHR listás lett, de hitelre lenne szükséges? Van-e bármilyen hitellehetőség ilyen esetben?

Az eltervezett lakáscél megvalósítása előtt áll és arra kíváncsi, hogy BAR listásoknak milyen lakáshitel lehetőségei vannak? Egyáltalán juthat-e lakáshitelhez az a személy, aki BAR listán szerepel? Tájékozódjon az alábbi írásunkból és a BAR listával kapcsolatban feltett ügyfélkérdésekre adott válaszainkból!

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Mi az a BAR lista (Negatív KHR)?

A Bar lista, vagyis hivatalos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, mely a hitelnyújtókat az igénylők hitelképességének felmérésében segíti. A rendszer a hitelszerződésekkel kapcsolatos – pozitív és negatív – adatokat egyaránt tartalmazza.

Hogyan kerülhetek fel a BAR listára?

Hitelmulasztás címszó alatt akkor kerülnek be a rendszerbe az ügyfél adatai, ha lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege több a késedelembe esés időpontjában érvényes minimálbér összegénél és az folyamatosan, 90 napot meghaladóan fennáll.

Ha a tartozás jelenleg is aktív, vagyis nem szűnt meg, akkor az adatok az átadástól számítva 10 évig a rendszerben maradnak, s ezen időszakban felhasználhatók a hitelképesség vizsgálatához. Amennyiben a tartozás rendezésre kerül, azaz passzívvá válik, akkor a teljesítéstől számított 1 évig őrzi őket a KHR. Ez alatt az 1 év alatt azonban az ügyfél továbbra sem hitelképes, tehát nem vehet fel sem lakáshitelt, sem egyéb célú kölcsönt.

Csalás és kártyavisszaélés esetén a BAR lista az átadástól számított 5 évig őrzi az illető adatait, s használhatja a hitelképesség vizsgálatához.

Ha Ön nem tudja biztosan, hogy adatai szerepelnek-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor ennek könnyen utánanézhet, ugyanis joga van megismerni az Önről nyilvántartott adatokat. A BAR listával kapcsolatban bármely pénzügyi szervezetnél, hitelintézetnél kérhet tájékoztatást, melyből megtudhatja, hogy mely intézmény milyen adatokat adott át Önről. Ez a – jellemzően levélben kapott – tájékoztatás díjmentes, ezért semmilyen díj nem számolható fel Önnek.

Kaphat lakáshitelt, aki szerepel a BAR listán?

A hitelképesség vizsgálata során a negatív adatoknak meghatározó szerep jut. Ilyen esetben ugyanis egyetlen bank sem nyújt kölcsönt. A BAR listán negatív tartalommal szereplő adósok hitelkérelme visszautasításra kerül. Negatív információnak minősül a hitelmulasztás, a csalás miatt visszautasított hitelkérelmek, valamint a kártyavisszaélések nyilvántartása.
Amennyiben adatai negatív tartalmú információval már nem szerepelnek a BAR listán, akkor Ön újra hitelképes lehet. Ez esetben a bankpiac legkedvezőbb hiteleiről kérje a Hitelnet személyre szabott díjmentes hitelajánlatát!

Kaphat hitelt aki aktív BAR listán szerepel?
Az aktív bárosok helyzete sosem volt egyszerű hitelfelvétel szempontjából, ám a gazdasági és pénzügyi válság következtében szigorodó hitelfeltételek miatt még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis aktív BAR lista esetén egyik magyarországi pénzintézet sem teszi lehetővé a hitelfelvételt.
A BAR listán aktív státuszban akkor szerepel egy adós, ha van olyan le nem zárt hitele, melynek törlesztése nem volt problémamentes, vagyis a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozással rendelkezik több mint 90 napon keresztül.

Ilyen esetben egyetlen magyarországi pénzintézet sem nyújt hitelt. Ennek oka, hogyha az ügyfél jelenleg meglévő hiteltörlesztését sem fizeti pontosan, akkor a pénzintézet számára nincsen semmiféle garancia arra, hogy a jövőben felvenni kívánt személyi vagy jelzáloghitelét szerződésszerűen fogja törleszteni. Már pedig minden banknak az a célja, hogy az adós a felvett kölcsön törlesztő részletét pontosan fizesse.

Megoldható a hitel passzív BAR esetén?

A KHR rendszer, vagyis a BAR lista megkülönböztet aktív és passzív mulasztásokat. A hitelmulasztás lezárásra kerül, ha veszteségleírás történik, illetve amennyiben a késedelmes tartozás az alábbiak szerint rendeződik:
A hátralékot az adós kiegyenlíti.
Fedezet, kezet által kerül kiegyenlítésre az elmaradás.
A hitelszerződést átütemezik, vagy veszteségleírás nélkül, egyéb közös megállapodással rendeződik az ügylet.

A teljesítéssel végződő mulasztások a teljesítéstől számítva 1 éven át, a veszteséggel lezárt tartozások a lezárástól számítva 5 éven keresztül maradnak a rendszerben.

A KHR (Központi hitelinformációs rendszerben) az adósok adatait 1 évig őrzik, azonban egyetlen hazai pénzintézeti partnerünk sem nyújt hitelt a számukra. Ez csak akkor megoldható, ha egy olyan személy is bevonható az igénylés során, aki nem szerepel a rendszerben.

Néhány évvel ezelőtt változás állt be a KHR rendszer nyilvántartási rendszerében és feltételeiben. A KHR egy olyan központi ügyfélnyilvántartás, ahova a csatlakozott pénzügyi szereplők (bankok, takarékszövetkezetek stb.) feltöltik a lakossági és vállalati hiteladatokat ügyfeleikről. Ezeket az információkat a későbbiekben a rendszer csatlakozott többi pénzügyi szolgáltató is látja és eléri.

Jelen esetben azt vizsgáljuk, ha az adós a mindenkori fizetési kötelezettségeinek 90 napig nem tett eleget és az elmaradás összege elérte a mindenkori minimálbér összegét. Az ennek következtében átadott adatokat a rendszerben 10 évig megőrzésre kerülnek. Amennyiben az adós azonban rendezte elmaradását, vagyis a késedelmes törlesztést megszünteti, akkor adatait a rendszer a megszüntetést követően már csak egy évig őrzi. Ez annyit jelent tehát, hogy a passzív BAR státusz ebben az esetben csak 1 évig áll fenn, a korábban alkalmazott 5 év helyett.

Tehát miután egy adós, aki a felvett hitelét 90 napig nem tudta fizetni és a késedelme elérte a mindenkori minimálbér összegét nem tud hitelt igényelni. Amennyiben az elmaradását rendezte és eltelt az 1 év, akkor már bármelyik hazai banknál lehetséges lehet a hiteligénylés.

BAR listával kapcsolatos gyakori kérdések

 • Passzív KHR esetén igényelhető lakáshitel?

  A bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az alapján, hogy az adós, adóstárs önhibáján kívül – például egy jóhiszemű kezességvállalás miatt – vagy egyéb okból került KHR listára. Így a legtöbb hitelintézetnél a negatív tartalmú KHR kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét.

  Bankpartnereink egyikénél van lehetőség lakáshitel igénylésére akkor, ha KHR státuszunk passzív, s a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

  Ugyancsak elfogadható pénzügyi partnereink egyikénél, ha az adós korábbi mulasztását a hitelfelvételi szándéktól számított 1 éve belül maradéktalanul visszafizette és ezt a KHR jelentés is alátámasztja.

  A témában bővebb információ IDE kattintva érhető el.

  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • Hogy érhetem el hogy töröljék a referenciaadatokat a KHR-ből?

  Az ügyben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt megkeresését javasoljuk.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • BAR listások igényelhetik a lakásfelújítási támogatást?

  A lakásfelújítási támogatás igénylése során nem kizáró ok a BAR lista (Negatív KHR), így azok is igényelhetik akkor valamilyen mulasztás miatt szerepelnek a rendszerben.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • A fennmaradó tartozás rendezése után passzív státuszban mikor kaphatok lakáshitelt csok-kal?

  Ha megegyezéssel rendezi tartozását, úgy 5 évig marad passzív státusszal a KHR-ben. Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet legalább 6 havi passzív KHR státusszal piaci kamatozású lakáshitel felvételre. A passzív KHR státusz nem kizáró ok CSOK igénylésnél.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen címen tudom megkérdezni a BAR listán lévő tartozásomat?

  A számlavezető bankban díjmentesen lekérheti a saját hiteljelentését, amiben szerepelni fog tartozásának összege

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Falusi CSOK igényelhető KHR listával használt lakás vásárlásra.

  A Falus CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív BAR lista. Azonban hitel felvételére már nincs lehetőség aktív státusszal.

  Meglévő gyermekei után igényelhető az 5+5 millió Ft támogatást. A jogosultság egyik feltétele, hogy az igénylők egyike rendelkezzen legalább 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal. A Falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva tájékozódhat részletesen.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • CSOK igényelhető BAR lista esetén?

  A CSOK jogosultságot nem zárja ki az aktív KHR lista, azonban hitelt nem tud igényelni a CSOK mellé.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Az aktív KHR lista lehetséges hitelfelvételnél?

  Aktív KHR lista esetén egyik bank sem nyújt hitelt. Bizonyos feltételek esetén passzív KHR státusszal megoldható lehet a lakáshitel igénylés.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Lakáshitel elérhető lehet, akkor ha az igénylő BAR listás?

  A hazai pénzintézetek jellemzően nem nyújtanak hitelt annak az igénylőnek, aki BAR listás, de bizonyos feltételek esetén megoldható lehet a hiteligénylés

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Igényelhet személyi kölcsönt, aki szerepel a BAR listán?

  Nem, személyi kölcsön jelenleg nem igényelhető akkor, ha az igénylő szerepel a BAR listán.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Utolsó módosítás: 2021. január 28. csütörtök

  Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  498 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Tisztelt Hitelnet!
  Egy hitelkártya tartozás során BAR listára kerültem. 2013-ban megegyezéssel a hitel lezárásra került. (A megegyezés szerint a hitel felét kellett kifizetnem.) Eltelt 2 és fél év még mindig a negatív adós listán vagyok. Kérdésemre a banktól azt a választ kaptam, hogy veszteséggel zártak a hitelt, emiatt 5 évig őrzi a KHR az adatokat mint, negatív adóst. Erről annak idején nem tájékoztattak. Jogos-e, hogy megegyezés alkalmával is 5 évig bár listán szerepeljek, illetve a fent maradó összeg megfizetésével lekerülök-e a negatív adósok listájáról?

  Kedves Orsolya!
  Veszteséggel lezárt hitelek esetén az adós adatai valóban 5 évig láthatók a KHR negatív listáján. Arról, hogy lezárt hitel esetében utólag a fennmaradó összeg kiegyenlíthető-e, az érintett bank tud Önnek választ adni. Ha ez lehetséges volna, adatai a kifizetéstől számított 1 évig még a negatív rendszerben maradnának.

  Tisztelt szakértők!
  Az lenne a kérdésem, hogy a bankkal kiegyeztem az elmaradt hitelem törlesztésébe. Amit törlesztek már 4 hónapja. Van még 8 hónap, amit ki kell fizetnem. Mielőtt kiegyeztem a bankkal, felkerültem a bárlistára. Kérhetem, hogy tegyenek aktívból passzív bárosnak?
  Egy másik hitelemet kifizettem egy összegben, emiatt is felkerültem a bárlistára! Nincs tartozásom! Kérhetem, hogy töröljenek teljesen bár listásról?
  Fontos lenne tudnom, mert némi hitelre lenne szükségem a vállalkozásom fenntartásához!
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves Renáta!
  Aktív státuszból passzív státuszba információink szerint akkor kerülhet, ha a tartozását maradéktalanul megfizette. A passzív státuszból pedig 1 év eltelte után törlik az adatokat.

  Aki Bar-os, nem kaphat hitelt. Mindegy, hogy biztosan tudnám törleszteni, mivel 220 ezer Ft /nettó/ jövedelmem mellett tudnám a 80 ezer Ft-os törlesztést fizetni az adósság rendezése céljából. /új hitel / A korábban felvett CHF hitel fix törlesztéssel lett választva, a biztos fizetés miatt. Lejárt a futamidő és még maradt a felvett hitel 140%-a. Itt már csak a futamidő lett fix- 12 hónap. Ez azt jelentette, hogy a teljes fizetésem is kevés lett volna rá. Az eredeti felvett hitel törlesztési összegét továbbra is fizettem, de a 25 kevesebb, mint 220 ! Így később a bankban derült ki, hogy ott vagyok… Továbbiak »

  Tisztelt Hitelnet.
  Az OTP-nél a hitel előbírálat során nézik a KHR-t is? Meg minden tényezőt? Ha az előbírálat pozitív lett, akkor az már szinte 100%, hogy a hitel már nem kerülhet semmi miatt elutasításra?
  Válaszát előre is köszönöm: Kira

  Kedves Kira!
  A hitel akkor vehető 100%-nak, ha a végleges bírálat pozitív.

  Tisztelt Hitelnet!
  Lakásvásárlás előtt állunk. A hitelkérelmünket elutasíthatják az Amex kártya megléte miatt? Vagy ha nincs rajta tartozás, hanem minden hónapban rendszeresen törlesztjük a felhasznált összeget, akkor ez nem fogja befolyásolni a kérelmet?!
  Válaszát előre is köszönöm: Kira

  Kedves Kira!
  A hitelkártyát a hitelbírálat során figyelembe veszik. A hitelképességet befolyásolhatja a felvenni kívánt hitel összegétől, havi törlesztésétől, az Önök jövedelmi helyzetétől és a hitelkártya összegétől függően.

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretném megkérdezni, hogy aktív KHR-es vagyok, amit törlesztek késések nélkül. Kaphatok-e áruvásárlási kölcsönt ebben az esetben?

  Kedves Zoltán!
  Aktív KHR listásként pénzügyi partnereinknél sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

  Tisztelt Hitelnet! A volt párommal van egy közös tulajdonú lakásunk. Hitel van rá, amit közösen fizetünk és közös gyerekünkre felvettük a szocpolt 2009-ben. Jelenleg nem használja egyikünk se. Mivel ők nem szeretnék használni, így felmerült, hogy férjemmel mi költöznénk oda, fizetve tovább a hitelt. Papíron minden maradna ugyanígy. Mivel a ház 2009-ben kapott használatbavételi engedélyt, így úgy hallottam igényelhető rá teljes szocpol, ha visszajön. A kérdésem az lenne, hogy az akkori vagy a mostani feltételek érvényesek-e ilyen esetben? Ha a férjem BAR listás, a közös gyermekünk után igényelhetünk-e erre az ingatlanra szocpolt? Vagy van-e olyan lehetőség, hogy én ezt egyedül… Továbbiak »

  Kedves Natália!
  Arról, hogy később született gyermeke után érvényesíthető-e az utólagos szocpol adott esetben, a hitelnyújtó bank tudja Önt tájékoztatni.

  Szép jó napot!
  Az weblap elején azt lehetett olvasni, hogy aktív BÁR listások is juthatnak kisebb személyi kölcsönhöz. Itt viszont minden effajta kérdésre “nem” a válasz. Most akkor erre van lehetőség rendes, bejelentett munkahely esetében?

  Kedves Tímea!
  Honlapunkon nincs olyan információ, mely szerint BAR listás számára jelenleg megoldható a hitelfelvétel. Erre sajnos rendes, bejelentett munkahely esetén sincs lehetőség.

  Tisztelt Hitelnet!
  A gépkocsink svájci frank hiteles, jogvédőkhöz fordultunk 2013 májusában, azóta folyik a hercehurca. 2013 augusztusában még fizettük az autót, de követve a jogvédők tanácsát, ezután már nem! KHR listára kerültem. A jogvédők szerint bő 3 hónap alatt lezáródhat az ügy, viszont nekem július elejéig tartja az eladó a házat, amit szeretnénk megvenni. Van lehetőség, hogy levegyenek a KHR-ről? Nem vagyok fizetésképtelen, csak a jogi csatározás miatt nem fizettem!
  Várom mielőbbi válaszukat!

  Kedves Zsolt!
  Csak a tartozás rendezése után kerülhet passzív KHR státuszba, de még ez sem teszi lehetővé a hitelfelvételt. A bankoknál kizáró ok az aktív és passzív KHR státusz egyaránt. Egy pénzintézet van, amely legalább 6 havi passzív KHR esetén nyújt lakáshitelt. A többi pénzintézetnél meg kell várni amíg megszűnik a passzív státusz, ami jellemzően 1 év után lehetséges.

  Jogi úton úgy hallottam le vetethetem magam! Banknál, MNB-nél nem lehet jogtalanságra hivatkozni?

  Kedves Zsolt!
  Ebben az ügyben irodánk sajnos nem illetékes. A hitelintézetnél vagy a KHR-t működtető BISZ Zrt.nél érdeklődhet ezzel kapcsolatban!

  Tisztelt Hitelnet!
  Édesanyám 78 éves kaphat-e személyi hitelt, ha fent van a KHR listán pozítívként?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves Asszonyom!
  78 éves édesanyja csak olyan adóstárs bevonásával igényelhet személyi kölcsönt, aki a futamidő alatt nem tölti be a 70. életévét.

  Üdv. Az én történetem a következő: tavaly május 6-án csináltam egy vállalkozást és kisadózóként tevékenykedem. A 2014-es évre 4.200.000 Ft-os keretem volt, de ezt véletlenül átléptük kb. 1.000.000 Forinttal. Ilyenkor a Navnak kell befizetni az átlépett összeg kb. 40%-át, jelen esetben 420.000 Forintot. Ezt mi februárban tudtuk meg, így esélyünk sem volt ennyi pénzt kifizetünk és ráterhelték a vállalkozói számlánkra, jelenleg -350.000 van rajta 🙁 A kérdésem az, hogy rám is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint mondjuk egy olyan emberre, aki nem tudta fizetni a több milliós hitelét? Mert ugye igazából ez egy büntetés és az összeg sem olyan magas.… Továbbiak »

  Kedves Ferenc!
  A számlavezető banknál kérheti a KHR lista lekérdezését, melyből kiderül, hogy felkerült-e a listára vagy sem. Ez befolyásolja a hitelképességét. Ha felkerült a BAR listára, akkor a tartozás kifizetéséig aktív BAR listásként szerepel, a kifizetést követően passzív státuszba kerül, majd 1 év után törlik elvileg a rendszerből, tehát ekkor szűnik meg a passzív státusz. A pénzintézeteknél általában kizáró ok az aktív és passzív BAR státusz egyaránt. Egy olyan bankpartnerünk van, amely passzív BAR lista esetén is nyújt hitelt akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

  Tisztelt Hitelnet.
  A 2011 előtt kifizetett tartozásokra is vonatkozik az, hogy 1 évig vagyok passzív státuszban? Vagy arra még az 5 év vonatkozik?
  Köszönöm válaszát.

  Kedves Kira!
  Ebben a kérdésben az érintett hitelintézet vagy a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt. tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

  Tisztelt Hiteket!
  Aki szerepel a BAR listán, az igényelhet Amex kártyát? Vagy az is hitelfelvételnek minősül?
  Köszönettel.
  Kira

  Kedves Kira!
  Hitelkártyák közvetítésében irodánk nem illetékes, de véleményünk szerint a BAR lista hitelkártya igénylésénél is kizáró okot jelent.

  Tisztelt Uram.
  Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 2010-ben volt egy A hitel tartozásom, ami egy összegben 2010 decemberében rendezésre került. Szerepelek még a bár listán? Vagy hitelképes vagyok már?
  Válaszát köszönöm.
  Henrietta

  Kedves Henrietta!
  A KHR tájékoztató (BAR lista) minden hitelintézetnél lekérhető. Javasoljuk, hogy forduljon ez ügyben a számlavezető bankjához!

  Tisztelt hitelnet!
  Aktív báros vagy és szeretnék lakást vásárolni! Kapok-e úgy hitelt, hogy a lakás amit vennék, az lenne a fedezet?

  Kedves György!
  Aktív BAR listásként pénzügyi partnereinknél sajnos nem hitelképes. Így akkor sem oldható meg a hitelfelvétel, ha a vásárolandó lakás lenne a fedezet.

  Szép napot!
  Itt olvasgattam a hozzászólásokat és érdeklődni szeretnék, hogy tudnának-e segíteni. Párommal lakást szeretnénk venni. Ő gyeden van otthon én dolgozom, de én passzív KHR listán vagyok. Rendeztem a tartozásom lassan egy éve!
  Kérdésem, hogy tudnék-e jelzáloghitelt felvenni a megvásárolni kívánt ingatlanra és tudnának-e benne segíteni!
  Köszönöm: László

  Kedves László!
  Legalább 6 hónapja passzív KHR státusz esetén egyetlen bankpartnerünknél oldható meg lakáshitel felvétele, de ha telik az 1 év passzív státusz és törlik a rendszerből a negatív adatokat, akkor több hitellehetőség közül választhatnak, igényeiknek, lehetőségeiknek megfelelően. Célszerű lenne kitöltenie online ajánlatkérő nyomtatványukat és Szakértőink a részletek ismeretében tájékoztatni fogják a konkrét hitelkonstrukciókról!

  Tisztelt hitelnet!
  Provident hitelemen kívül fel tudnék máshol venni még egy hitelt, hogy a provident hitelt/eket tudjam végtörleszteni? Provident hitelem 4 van, mint ahogy írtam. Áprilisi még nem került kifizetésre és a 4 hitelem együtt 190.000 Ft. Kb 300.000 Ft-ra lenne szükségem. Valamelyik banknál esetleg tudnék kapni ekkora hitelt?

  Kedves Dávid!
  A hitelképessége függ az igazolt nettó jövedelmétől, munkaviszonya időtartamától, életkorától, stb. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatalapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

  Tisztelt hitelnet!
  Érdeklődnék, hogy kaphatnék-e úgy folyószámlahitelt az OTP Banknál, hogy van Provident hitelem. Normálisan fizetek és jelenleg 1 havi törlesztésem van, amivel még el vagyok maradva, az áprilisi, mivel minden hónap végén fizetek és csak hónap végén jön a hölgy a pénzért. KRH listán fent vagyok, ahol csak a Provident van feltüntetve, más banknak nem tartozom és hitelem sincsen máshol és nem is volt.
  Ön szerint kaphatok folyószámlahitelt ez mellett?

  Kedves Dávid!
  Irodánk folyószámlahitelek közvetítésével nem foglalkozik. Ebben a kérdésben az OTP bankfiókjaiban tudnak Önnek felvilágosítást adni.

  Tisztelt Cím!
  Az elmúlt 15 évben 6 autót vásároltam hitelre, mindet tökéletesen visszafizettem. Emellett sajnos van egy lakáshitelem (CHF alapú az Unicredit banknál, szabad felhasználású jelzálog), melyet pár hónapja nem fizetek (tudnám fizetni, de egy ügyvédi irodán át jogi úton támadtam a szerződést), és véleményem szerint már KHR listára tettek, de NEM TUDOM. Van egy cégem (Kft), egy éve működik, ezzel minden rendben van. Szeretnék LÍZINGELNI egy 3,5 millió forintos autót a cégre, melynek ügyvezetője vagyok. Olvastam, hogy még egyszeres aktív KHR listásoknak is van esélye hitelre, a kérdésem, hogy lízingre is? Mik a lehetőségeim?
  Köszönettel: Krisztián

  Kedves Krisztián!
  KHR lista esetén pénzügyi partnereinknél nem oldható meg sem a lízing-, sem a hitelfelvétel, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő finanszírozási módot ajánlani.

  Tisztelt hitelnet!
  Édesanyám most ment nyugdíjba, kb. 80.000 Ft-ot fog kapni és szeretne hitelt felvenni, amihez adnám fedezetnek a házamat. Egy bibi van csak, hogy a haszonélvező, aki a volt párom, BAR listás. Megkapná így is a hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Kedves Katica!
  A fedezetül felajánlott ingatlan haszonélvezőjét is be kellene vonni a hitelbe, ám a BAR lista kizáró ok, így sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

  Tisztelt “Hitelnet”!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy a páromnak most április 15-én jár le a passzív bár lista és az a kérdésem, hogy napra pontosan leveszik a KHR listáról? Mert most akarunk felvenni személyi kölcsönt és félünk nehogy fent legyen hiába lejárt az 1 év. Valamint hozzáteszem, hogy rendezésre került múlt év április 15-én a tartozása.
  Előre is köszönöm válaszát.

  A hiteltartozás kiegyenlítését követő 1 év lejárta után az adatok elvileg törlésre kerülnek a rendszerből. Párja KHR státuszát bármelyik banknál ellenőrizhetik.

  T.Hitelnet
  A kérdésem az lenne, hogy amennyiben lejárt a KHR passzív státuszom, utána valóban problémamentes a hitelfelvétel lakáscélra, illetve a kifizetések után ténylegesen egy év után nem fogják látni a negatív adatokat a hazai hitelintézetek?
  Válaszukat előre is köszönöm.

  Kedves István!
  Információink szerint, ha a mulasztás banki veszteség nélkül rendezve lett, akkor további 1 évig látható a rendszerben (passzív státusz), majd ezt követően törlésre kerül. Ezután, amennyiben a lakáshitel igénylésének további feltételei is teljesülnek, lehetséges a hitelfelvétel.

  Tisztelt “Hitelnet”!
  Abban kérném a segítségét, hogy szükségem lenne egy kisebb összegű szabad felhasználású hitelre (kb. 600 ezer forint) 2013. 07. 19-én kifizettem egy összegben egy hiteltartozást, amivel KHR listás voltam. Mivel én tettem egy ajánlatot a banknak, amit ők elfogadtak (bár így nem jutottak a teljes fennmaradó összeghez), ezért nem 1, hanem 5 évig vagyok fent a KHR listán, jelenleg passzívként.
  A kérdés arra irányulna, hogy van-e olyan hazai pénzintézet, ami ilyen háttérrel ad hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Szép napot!

  Kedves Hajni!
  Legalább 6 hónapja fennálló passzív BAR lista esetén bankpartnereink egyike nyújt kölcsönt. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

  Tisztelt Hitelnet! Párommal lakásvásárlás előtt állok. Az OTP banknál van egy személyi kölcsönöm, aminél most 3 havi törlesztés elmaradás van, egy áruvásárlási hitelem, szintén 3 havi törlesztés elmaradással, egy hitelkártyám, ami eladás előtt állt, de meg tudtuk menteni, egy fizetéskönnyítési kérelemmel, és egy folyószámla hitelkeretem, amire szintén fizetéskönnyítési megállapodás van kötve. A Budapest Banknál lekérték a KHR adataimat, és azt mondták, hogy nem vagyok BAR listán, és ha nem lenne ennyi hitelem, mehetne a lakáskölcsön. Viszont az OTP Banknál azt az információt kaptam, hogy valószínű, hogy BAR listán vagyok, mert 90 napon túli tartozásom volt, viszont itt nem kértek KHR… Továbbiak »

  Kedves Péter!
  A hitelügyintézés előtt célszerű lenne a KHR listát még egyszer lekérdezni, illetve a lakásvásárlás előtt előzetes hitelbírálatot végezni, hogy az összes tartozás kifizetése után várhatóan mekkora összegű lakáshitel felvételére lenne jogosult.

  T. Cím!

  Lakásvásárlási hitelkérelmet fél éves passzív bár-ral be lehet nyújtani?

  Kedves Ildikó!
  Pénzügyi partnereink egyike legalább fél éve fennálló passzív BAR lista esetén befogad lakásvásárlási hitelkérelmet. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

  Tisztelt szakértők!
  A testvérem jogtalanul vette fel a családi pótlékot, de már folyamatban van a visszafizetés és most hitelt szeretne felvenni. Rajta lehet a bárlistán emiatt?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves Róbert!
  Jogtalanul felvett családi pótlék miatt testvére nem kerülhetett BAR listára.

  Tisztelt Cím!
  Providentes hitel miatt kerültem aktív KHR státuszba. Kérdésem az lenne, hogy hitelkiváltásra van-e ebben az esetben bármilyen banki segítség? Fizetésem megfelelő és egyéb hiteleim kapcsán nem kerültem bajba.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Hajnalka

  Kedves Hajnal!
  Aktív KHR státusz esetén sajnos nem tudunk a lehetőségeinek megfelelő hitelkiváltó konstrukciót ajánlani.

  Kellemes napot Kívánok!
  Abban szeretném kérni a segítségét, hogy én aktív BAR listás vagyok a Diákhitelem miatt, a férjemnek van bejelentett jövedelme, Ő passzív BAR listás. Ha esetleg mindketten passzív BAR listások lennénk, kaphatnánk jelzáloghitelt lakásvásárlás céljából?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Kedves Barbara!
  Lakásvásárlási hitel igénylésére legalább féléves passzív BAR státusz esetén van lehetőség. Ha ez meglesz, kérjük, küldjék el online ajánlatkérésüket és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

  Szép napot.
  Ma kaptam egy levelet, mi szerint negatív listára helyeztek. A hitelemet múlt hónapban rendeztem. Esetleg van valaki, aki tudna nekem segíteni, elég sok kérdésem van és nem tudom kihez forduljak.

  Kedves Tibor!
  Az ügy részleteinek ismeretében az a hitelintézet tud kérdéseire válaszolni, amely adatait negatív KHR listára tette.

  Az lenne a kérdésem, hogy aktív bárosak vagyunk, úgy juthatunk hitelhez, hogyha egy rokonom háza lenne a fedezet?

  Kedves Mária!
  Aktív BAR listásként sajnos akkor sem juthatnak hitelhez, ha más személy ingatlanát vonnák be fedezetként.

  A címben foglatak szerint Aktív báros vagyok,és 3 gyermekünk van. Még az idén saját lakást szeretnénk,de úgy látom,hogy ez nem fog összejönni,ami nagyon dühít! A nejem főállású anya–de ő nem Báros! Válaszát köszönöm.

  Jó estét!
  Folyószámla hitelt szeretnék, de aktív bar-os vagyok. Ha kifizetem (80.000 Ft), akkor igényelhetnék folyószámla hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Kedves Tünde!
  Folyószámla hitelek ügyintézésében irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben a számlavezető bankhoz fordulhat.

  498
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x