Hitel BAR listásoknak (negatív KHR)? - Hitelnet.hu

Kaphat hitelt jelenleg, aki BAR listás? ( Negatív KHR)

Korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív tartalommal BAR listára kerültek, esetleg önhibáján kívül – kezességvállalás kapcsán – listás lett, de hitelre lenne szükséges? Van-e bármilyen hitellehetőség ilyen esetben?

Az eltervezett lakáscél megvalósítása előtt áll és arra kíváncsi, hogy BAR listásoknak milyen lehetőségei vannak? Egyáltalán juthat-e lakáshitelhez az a személy, aki BAR listán szerepel? Tájékozódjon az alábbi írásunkból és a BAR listával kapcsolatban feltett ügyfélkérdésekre adott válaszainkból!

Mi az a (Negatív KHR)?

A Bar lista, vagyis hivatalos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, mely a hitelnyújtókat az igénylők hitelképességének felmérésében segíti. A rendszer a hitelszerződésekkel kapcsolatos – pozitív és negatív – adatokat egyaránt tartalmazza.

Hogyan kerülhetek fel a BAR listára?

Hitelmulasztás címszó alatt akkor kerülnek be a rendszerbe az ügyfél adatai, ha lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege több a késedelembe esés időpontjában érvényes minimálbér összegénél és az folyamatosan, 90 napot meghaladóan fennáll.

Ha a tartozás jelenleg is aktív, vagyis nem szűnt meg, akkor az adatok az átadástól számítva 10 évig a rendszerben maradnak, s ezen időszakban felhasználhatók a hitelképesség vizsgálatához. Amennyiben a tartozás rendezésre kerül, azaz passzívvá válik, akkor a teljesítéstől számított 1 évig őrzi őket a KHR. Ez alatt az 1 év alatt azonban az ügyfél továbbra sem hitelképes, tehát nem vehet fel sem lakáshitelt, sem egyéb célú kölcsönt.

Csalás és kártyavisszaélés esetén a BAR lista az átadástól számított 5 évig őrzi az illető adatait, s használhatja a hitelképesség vizsgálatához.

Ha Ön nem tudja biztosan, hogy adatai szerepelnek-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor ennek könnyen utánanézhet, ugyanis joga van megismerni az Önről nyilvántartott adatokat. A BAR listával kapcsolatban bármely pénzügyi szervezetnél, hitelintézetnél kérhet tájékoztatást, melyből megtudhatja, hogy mely intézmény milyen adatokat adott át Önről. Ez a – jellemzően levélben kapott – tájékoztatás díjmentes, ezért semmilyen díj nem számolható fel Önnek.

Kaphat lakáshitelt, aki szerepel a BAR listán?

A hitelképesség vizsgálata során a negatív adatoknak meghatározó szerep jut. Ilyen esetben ugyanis egyetlen bank sem nyújt kölcsönt. A BAR listán negatív tartalommal szereplő adósok hitelkérelme visszautasításra kerül. Negatív információnak minősül a hitelmulasztás, a csalás miatt visszautasított hitelkérelmek, valamint a kártyavisszaélések nyilvántartása.
Amennyiben adatai negatív tartalmú információval már nem szerepelnek a BAR listán, akkor Ön újra hitelképes lehet. Ez esetben a bankpiac legkedvezőbb hiteleiről kérje a Hitelnet személyre szabott díjmentes hitelajánlatát!

Kaphat hitelt aki aktív BAR listán szerepel?
Az aktív bárosok helyzete sosem volt egyszerű szempontjából, ám a gazdasági és pénzügyi válság következtében szigorodó hitelfeltételek miatt még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis aktív BAR lista esetén egyik magyarországi pénzintézet sem teszi lehetővé a hitelfelvételt.
A BAR listán aktív státuszban akkor szerepel egy adós, ha van olyan le nem zárt hitele, melynek törlesztése nem volt problémamentes, vagyis a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozással rendelkezik több mint 90 napon keresztül.

Ilyen esetben egyetlen magyarországi pénzintézet sem nyújt hitelt. Ennek oka, hogyha az ügyfél jelenleg meglévő hiteltörlesztését sem fizeti pontosan, akkor a pénzintézet számára nincsen semmiféle garancia arra, hogy a jövőben felvenni kívánt személyi vagy jelzáloghitelét szerződésszerűen fogja törleszteni. Már pedig minden banknak az a célja, hogy az adós a felvett kölcsön törlesztő részletét pontosan fizesse.

Megoldható a hitel passzív BAR esetén?

A KHR rendszer, vagyis a BAR lista megkülönböztet aktív és passzív mulasztásokat. A hitelmulasztás lezárásra kerül, ha veszteségleírás történik, illetve amennyiben a késedelmes tartozás az alábbiak szerint rendeződik:
A hátralékot az adós kiegyenlíti.
Fedezet, kezet által kerül kiegyenlítésre az elmaradás.
A hitelszerződést átütemezik, vagy veszteségleírás nélkül, egyéb közös megállapodással rendeződik az ügylet.

A teljesítéssel végződő mulasztások a teljesítéstől számítva 1 éven át, a veszteséggel lezárt tartozások a lezárástól számítva 5 éven keresztül maradnak a rendszerben.

A KHR (Központi hitelinformációs rendszerben) az adósok adatait 1 évig őrzik, azonban egyetlen hazai pénzintézeti partnerünk sem nyújt hitelt a számukra. Ez csak akkor megoldható, ha egy olyan személy is bevonható az igénylés során, aki nem szerepel a rendszerben.

Néhány évvel ezelőtt változás állt be a KHR rendszer nyilvántartási rendszerében és feltételeiben. A KHR egy olyan központi ügyfélnyilvántartás, ahova a csatlakozott pénzügyi szereplők (bankok, takarékszövetkezetek stb.) feltöltik a lakossági és vállalati hiteladatokat ügyfeleikről. Ezeket az információkat a későbbiekben a rendszer csatlakozott többi pénzügyi szolgáltató is látja és eléri.

Jelen esetben azt vizsgáljuk, ha az adós a mindenkori fizetési kötelezettségeinek 90 napig nem tett eleget és az elmaradás összege elérte a mindenkori minimálbér összegét. Az ennek következtében átadott adatokat a rendszerben 10 évig megőrzésre kerülnek. Amennyiben az adós azonban rendezte elmaradását, vagyis a késedelmes törlesztést megszünteti, akkor adatait a rendszer a megszüntetést követően már csak egy évig őrzi. Ez annyit jelent tehát, hogy a passzív BAR státusz ebben az esetben csak 1 évig áll fenn, a korábban alkalmazott 5 év helyett.

Tehát miután egy adós, aki a felvett hitelét 90 napig nem tudta fizetni és a késedelme elérte a mindenkori minimálbér összegét nem tud hitelt igényelni. Amennyiben az elmaradását rendezte és eltelt az 1 év, akkor már bármelyik hazai banknál lehetséges lehet a .

Utolsó bejegyzések a témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2016. január 18. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szabina szerint:

2019-09-18 - 21:50

Én bár listás vagyok, párom nem. Van egy ingatlanunk, 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok.
Jelzáloghitelt vehetek/vehetünk rá fel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 09:05

Kedves Szabina!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Csaba szerint:

2019-09-18 - 18:44

Mit jelent az, hogy mulasztással szerepelni a khr listán?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 08:59

Kedves Csaba!
Hitelfelvételhez, kezességvállaláshoz kapcsolódóan folyamatosan 90 napon túli, a mindenkori minimálbér meghaladó tartozása van.

Laci szerint:

2019-09-14 - 12:18

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy volt egy providentes hitelem és behajtóhoz került. Kifizetem a behajtónak és szeretném felvenni a falusi csokot. Attól ez lehetséges és plusz hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 12:27

Kedves Laci!
A falusi CSOK jogosultságot nem zárja ki a negatív tartalmú KHR információ. A hitelfelvétel bankpartnereink egyiknél működhet, de csak akkor, ha a KHR jelentés szerint a hitel megszűnés módjánál az áll, hogy az ügyfél rendezte. Elsőként tehát szükséges lenne egy úgynevezett Saját hiteljelentés lekérése, amit bármely hitelintézetnél megtehet díjmentesen.

R-né szerint:

2019-07-16 - 22:59

Üdvözlőm.
Kérdésem a következő lenne. Férjem aktív khr-en volt, egy összegben vissza lett fizetve novemberben. Szeretnék házat venni. Ez lehetséges most vagy meg kell várni az egy évet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 12:35

Kedves Asszonyom!
Legalább 6 hónapos passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél megoldható lehet a hitelfelvétel. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Géza szerint:

2019-07-16 - 20:07

Üdv.
Aktív KHR-rel kaphatok Providentnél kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-07 - 14:24

Kedves Géza!
Aktív KHR sajnos kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

Gyula szerint:

2019-05-07 - 05:05

Tisztelt Hitelnet.
Kifizettem a hitelemet.
A kérdésem az lenne, hogy aktívból mikor kerülök át passzívba? Egyből amint törlesztve lett a tartozásom?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 08:55

Kedves Gyula!
Információink szerint néhány napon belül passzív státuszba kerül a tartozás rendezését követően.

Gyula szerint:

2019-05-04 - 08:37

Jó napot kívánok.
A kérdésem az lenne, hogy a hitelt visszafizettük, igaz behajtón keresztül, de a pozitív státuszt mégse törölte a bank.
Ilyenkor mi a teendő?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 15:07

Kedves Gyula!
A hitel visszafizetése után az adatok passzív státuszban még további 1 évig, illetve amennyiben megegyezéssel vagy veszteségleírással zárult az ügylet, úgy további 5 évig látszódnak a rendszerben.

Attila szerint:

2019-04-01 - 06:31

Tisztelt Hitelnet!
Providentnél volt 102 ezer Ft tartozásom. Kifizettem a napokban. Igaz, ha nem éri el a minimálbér összegét a tartozás, 5 nap alatt törölnek a KHR-ből?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:35

Kedves Attila!
Ha a hátralékos tartozás összege 90 napon keresztül folyamatosan nem éri el a mindenkori minimálbér összegét, akkor nem kerülhet KHR-be. A 102 ezer forintos tartozás ezt meghaladja. Ha ez 90 napon keresztül folyamatosan fennállt, akkor ez az információ megjelenik a KHR-ben. A tartozás maradéktalan rendezése után úgy tudjuk 1 év múlva kerül törlésre a negatív információ. Pontos tájékoztatást ez ügyben a Provident tud adni Önnek.

Klára szerint:

2019-03-28 - 12:49

Mivel én nem vagyok KHR listán, a férjem passzívon, van akkor lehet kezes? Vagy csak 6 hónap után?
Kiskorú volt amikor a hitelt az édesanyja felvette. Az apai örökséggel az ingatlan 1/4 részét örökölte. Nem volt se kezes, se semmi.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:16

Kedves Klára!
A tartozás lezárását követő 6 hónap után lehetséges adott esetben a hiteligénylésük beadása.

Klára szerint:

2019-03-28 - 10:56

Tisztelt Hitelnet.
Anyósom annó megözvegyült. A ház apai része örököse a férjem és húga lett. Még kiskorúak voltak, amikor anyósom hitelt vett fel, de nem tudta fizetni. KHR listára került, majd a férjemék is amint nagykorúak lettek.
Nemrégiben kifizettem az anyósom tartozását. A férjemék mindannyian passzív KHR listára kerültek. Szeretnénk a férjemmel házat venni. Nem volt se kezes, se nagykorú, semmi köze a hitelhez, mégsem vették le a passzív listáról.
Ilyenkor mit lehet tenni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 12:21

Kedves Klára!
Bankpartnereink egyiknél legalább 6 havi KHR státusz esetén már megoldható lehet lakáshitel felvétele. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tamás szerint:

2019-03-28 - 08:17

Providentnél volt hitelem, melyet nem tudtam fizetni, mert munkanélküli lettem. Behajtócég megkeresett, kértem részletfizetést és visszafizettem a teljes összeget már fél éve.
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e Provident kölcsönt ezután?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 12:25

Kedves Tamás!
Hitelkalkulátorunkban kérjük, kattintson a “Tovább a bankhoz” feliratú gombra a Provident termékénél.

Dániel szerint:

2019-03-19 - 20:37

Üdv.
Babaváró 10M kölcsönt szeretnénk a párommal igényelni júliús után. Én nem szerepelek KHRlistán, de a párom passzív státuszban van.
Így tudjuk igényelni a támogatást vagy meg kell várnunk az 1 évet, hogy lekerüljön?
Üdvözlettel.
Dániel

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-19 - 22:01

Kedves Dániel!
A jogosultsághoz az igénylők sem aktív, sem passzív státuszban nem szerepelhetnek a rendszerben.

Zsolt szerint:

2019-03-16 - 06:46

Tisztelt Hitelnet!
A Babaváró hitellel kapcsolatban kérdezném, hogy a házaspár férfi tagja passzív khr listás két esetben, 5 évig.
Ilyen helyzetben van lehetőség megkapni a hitelt?
Üdvözlettel.
Zsolt

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 12:49

Kedves Zsolt!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a negatív KHR információ kizáró okot jelent.

Ivett szerint:

2019-02-15 - 09:46

Érdeklődnék, hogy párom kifizette a személyi kölcsönét augusztusban, így ugye passzív bárlistás. De most szabad felhasználású hitelt szeretne igényelni takarékszövetkezetnél.
Van-e rá mód?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 09:37

Kedves Ivett!
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az igénylés lehetőségéről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Babszi szerint:

2019-01-29 - 10:08

Lakáshitelt szeretnék felvenni. A kiválasztott bank majd két hónapig “dolgozott az elbíráláson” – majd többszöri sürgetés, rákérdezés után, előállt egy több mint 10 éves hitelkártya késedelmes kiegyenlítésével. A KHR rendszerben nem szerepelek! – Lekérdeztem.
Írásban még az elutasítást nem kaptam meg, de érdeklődni szeretnék ilyenkor az ügyfélnek milyen “jogai”, védekezései lehetnek egy kedvező elbírásláshoz?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-30 - 12:49

Kedves Babszi!
Amennyiben Ön az érintett bank belső tiltó listáján szerepel egy korábbi hitelkártya késedelmes kiegyenlítése miatt, úgy az adott bank – információink szerint – jogosult eluasítani a hitelkérelmet akkor is, ha a korábbi mulasztás miatt a KHR-ben nem szerepel.

Molli szerint:

2019-01-09 - 16:48

Prividentnél volt hitelem, melyet nem tudtam fizetni, mert munkanélküli lettem. Behajtócég megkeresett, kértem részletfizetést és visszafizettem a teljes összeget már fél éve.
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e Provident kölcsönt ezután?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-10 - 09:05

Kedves Molli!
A passzív KHR státusz önmagában nem jelent kizáró okot. Javasoljuk, hogy kattintson IDE, majd a Provident kölcsönénél a “Tovább a bankhoz” gombbal tudja elindítani a hiteligénylést.

Beáta szerint:

2018-12-20 - 11:45

Aziránt érdeklődnék, hogy milyen módon tudható meg elhunyt édesapám hiteltartozásainak rendszere?
Köszönettel várom segítő válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-21 - 08:16

Kedves Beáta!
Az ügyfelek úgynevezett Saját hiteljelentés lekérésével bármelyik pénzintézetnél tájékozódhatnak tartozásikról. Édesapja számlavezető bankjánál kellene érdeklődni, hogy Ön, mint örökös kérhet-e le ilyen információt.

Krisztián szerint:

2018-12-17 - 13:42

Visszafizettem a hitelemet, a bérem 33%-at vonták. A pénzintézet mégis úgy tett fel a BÁR listára, hogy veszteségként leírva, amely azt eredményezné, hogy 5 évig szerepelnék a KHRbe.
Mi a teendőm?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-18 - 08:55

Kedves Krisztián!
Az ügyben az érintett pénzintézet tud Önnek tájékoztatást adni a lezárát körülményeinek ismetetében.

András szerint:

2018-12-16 - 11:17

Üdvözlettel érdeklődnék, ha van személyi kölcsönöm és egy másik pénzintézet KHR-re rakott és a személyi hitelt rendesen törlesztem és kifizetem a tartozást, hogy ne legyek KHR listás, de a személyi kölcsönös még megmarad, amit fizetek, akkor menyi idö után tudok felveni hitelt? És adnak-e?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-17 - 10:37

Kedves András!
Ha az a kölcsön, ami miatt KHR listára került, teljesítéssel zárul, akkor Ön passzív KHR státuszba kerül. Van olyan pénzintézet, amely passzív KHR esetén nyújt személyi kölcsönt, illetve legalább 6 havi passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél lakáshitel igénylésére is lehetőség nyílhat.

István szerint:

2018-12-05 - 15:24

Hol tudom megnézni, hogy rossz adós vagyok-e.

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-06 - 09:53

Kedves István!
Bármelyik hitelintézetnél utánanézhet ezen információknak az úgynevezett Saját hiteljelentés lekérésével.

Nikoletta szerint:

2018-11-11 - 10:11

Hogyan kerülhetek le ha 2,5 éve kifizettem a tartozást?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 09:55

Kedves Nikoletta!
Ha nem teljesítéssel, hanem megegyezéssel vagy veszteséggel került lézárásra a hitelügylet, akkor 5 év után törlődik a negatív információ a rendszerből. Az ügyben további pontos tájékoztatást az érintett hitelintézet tud adni Önnek az ügylet részleteinek ismeretében.

László szerint:

2018-10-09 - 14:46

A Cofidis ad hitelt passzív listásoknak is?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-10 - 12:53

Kedves László!
Információink szerint a Cofidisnél azok a negatív KHR listások igényelhetnek személyi kölcsönt, akik korábbi tartozásukat már kiegyenlítették, azaz passzív státuszúak.

László szerint:

2018-10-09 - 08:15

Az lenne a kérdésem, hogy passzív KHR-rel vehetek fel személyi kölcsönt? Még nincs 6 hónapja, hogy kifizettem a tartozásomat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-09 - 10:36

Kedves László!
A pénzintézetek többségénél passzív KHR-rel nem igényelhető személyi kölcsön. Egyetlen megoldást a Provident hitele jelenthet. Kérjük, kattintson IDE és válassza a lehetőségek közül a Providentet.

Ferenc szerint:

2018-09-05 - 02:49

Csok 10+10 hitelt szeretnék építéshez. A feleségem passzív KHR listán van. 6 hónap után mely bank ad hitelt is, hogy ne kelljen megvárni az 1 évet a törlésig?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-06 - 06:01

Kedves Ferenc!
A 10 milliós CSOK-hoz igényelhető 10 millió forint összegű kamattámogatott hitel felvételéhez passzív KHR esetén sajnos nem elegendő a 6 hónap passzív státusz, legalább az 1 évnek meg kell lenni.

Albert szerint:

2018-08-03 - 12:04

Az rendben van, miszerint a bank ad tájékoztatást, hogy szerinte meddig van fent. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a 10 éves limitet hogyan kell értelmezni. Mert ha maximálisan 10 évig lehetek rajta a listán, akkor azt mitől kell számítani?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-03 - 12:48

Kedves Albert!
Ez ügyben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt-hez fordulhat.

Albert szerint:

2018-08-03 - 08:36

Kedves Hitelnet!
Szerepelek a KHR listán több mulasztással is, amik rendezve lettek, igaz az egyik kedvezménnyel 2017-ben. Ez ugye 5 év, amíg lekerül a passzív listáról. Viszont a kezdeti dátum 2009.02.19. Ha jól értelmezem, akkor a 10 év teljes elévülés innen számít. Tehát 2019.02.20.-án már nem szerepelhet a nevem KHR listán.
A másik kérdés pedig, hogy a kedvezmény nélküli hitel rendezése idén történt, arra ugye 1 év a passzív bejegyzés. Viszont annak a kezdete 2008.06.18. Elvileg akkor már az sem szerepelhet a listában?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-03 - 11:56

Kedves Albert!
A törlés várható időpontjáról adott esetben az a hitelintézet tud pontos tájékoztatást adni, amelyik feltette.

Edit szerint:

2018-07-27 - 14:00

Üdvözlet!
2020-ig passzív BAR-os vagyok. Sehol sincs lehetőség hitelfelvételre?
Személyi hitelt szeretnék.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-28 - 04:54

Kedves Edit!
Esetleg Provident kölcsön igénylésére lenne lehetősége ezen az oldalunkon a “Tovább a bankhoz” gombra kattintva.

K-né szerint:

2018-07-26 - 07:40

Annyi a kérésem, hogy aktív KHR-esként kaphatok-e 200.000.- Ft-ot, ami nem Provident hitel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-26 - 07:52

Kedves Asszonyom!
Aktív KHR esetén sajnos nem tudunk a leírtaknak megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani Önnek.

Mariann szerint:

2018-06-12 - 08:26

Lassan fél éve nem tudom hiteleimet fizetni, sajnos munkanélküli lettem. Előtte a fizetésekkel nem volt gond. Két banknál van tartozásom. Nagyon szégyellem magam, közel 3.000.000 Ft tartozásom van. Most tudtam csak elhelyezkedni. Ki szeretném az összes hitelemet fizetni, hogy csak egy banknak fizessek.
Van-e ilyen bank, aki kiváltaná a hiteleimet, talán nincs.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-13 - 14:18

Kedves Mariann!
Az adósságrendezési lehetőség ügyében esetleg az érintett hitelintézetekhez fordulhat.

Dávid szerint:

2018-06-08 - 18:23

Üdvözlöm!
4,5 éve a lakásunk eladásával a bank elengedte a tartozásukat! Jelenleg lakást szeretnék vennék, amihez hitelt szeretnék felvenni! Ez működni fog vagy valószínű, hogy elutasítják a hiteligénylést?
Üdvözlettel.
Dávid

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-09 - 04:29

Kedves Dávid!
Ha megegyezéssel zárult a korábbi hátralékos hitelügyletük, akkor adataik a lezárást követő 5 évig valószínűleg még negatív tartalommal szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Ez esetben egyetlen bankpartnerünknél nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére. Elsőként tehát egy KHR lekérdezésre lenne szükség. Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról!

Ingrid szerint:

2018-05-28 - 11:59

Mennyi időnek kell eltelnie passzív bár listán lévő személy esetén, hogy hitelt vehessen fel?

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-28 - 12:06

Kedves Ingrid!
Lakáshitel felvételére legkorábban 6 havi passzív KHR státusz esetén kerülhet sor bankpartnereink egyikénél.

Katalin szerint:

2018-05-10 - 16:20

Tiszteletem!
Szeretnék segítséget kérni!
Jelzáloghitelt vettünk fel, hogy az adósságainkat rendezzük. Mikor engedélyezték a hitelt, akkor mondták, hogy ki kell kérni a Bankoktól, hogy mennyi a tartozás. Sajnos mire a Cetelem megküldte, akkorra lejárt a providentes, amit újra kellett kérni. Hiába mondtam, hogy sürgős, egy hónapot vártunk rá. Így a férjem felkerült a bár listára. A fiamat miután már megkaptuk a levelet és elutalta a bank, tehát tisztázva lett teljesen rá pár napra tették fel a bár listára. Mikor rákérdezett, azt mondták passzív státuszba került! Szeretnék érdeklődni, lehet-e ilyenkor valamit csinálni vagy panasszal élni!

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-12 - 04:04

Kedves Katalin!
Az ügyben az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz fordulhatnak.

Katalin szerint:

2018-05-04 - 22:48

Tisztelt Hitelnet!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy ha 2011-ben KHR listára került a férjem, akkor miért nem évült el még a tartozása és miért kell a behajtónak levonnia ezt az összeget? Erste Banktól vett fel folyószámlahitelt és nem tudta kifizetni, elvesztette a munkahelyét. A csokot ezért is nem tudtuk még felvenni. Ezt az elévülést nekünk kellet volna kérnünk vagy ki kell fizetnünk, hogy ne legyen aktív KHR-en?
Válaszukat köszönöm.
Tisztelettel.
Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-05 - 04:32

Kedves Katalin!
Azért szerepelhet férje még mindig a KHR listán, mert a tartozását nem rendezte.

Ágnes szerint:

2018-04-20 - 06:20

Jó reggelt!
De akkor az hogy lehet, hogy a bank április 11-én továbbította a KHR rendszerbe, hogy a tartozás 0 Ft és még mindig negatív bárosként szerepel a férjem? Más tartozás még nincs!

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-21 - 04:26

Kedves Ágnes!
A passzív KHR státusz is negatív. Aktív addig, amíg kiegyenlítésre nem kerül a tartozás. Ha kiegyenlítésre kerül, akkor válik passzívvá, de az is negatív információ, ami a bankok többségénél szintén kizárja a hitelfelvétel lehetőségét. Legalább 6 havi passzív státusz szükséges ahhoz, hogy bankpartnereink egyikénél lehetőség nyíljon lakáshitel felvételére. Ha teljesítéssel zárul férje korábbi mulasztása, akkor még egy évig fog passzív státuszban szerepelni, ha megegyezéssel vagy veszteséggel, akkor még további 5 évig.

Ágnes szerint:

2018-04-19 - 15:01

Üdvözlöm!
Egy olyan kérdésem lenne, ha ki van fizetve a tartozás, mennyi idő kell, hogy passzív báros legyek?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-20 - 05:34

Kedves Ágnes!
A hátralékos tartozás kiegyenlítésével egyidejűleg passzív KHR státuszúvá válik. Ez a KHR rendszerben már akár következő nap látható.

János szerint:

2018-04-13 - 20:51

Tiszteletem.
Érdeklődné, k hogy a párom KHR listán van, de nem tudjuk, hogy aktív vagy passzív. Mit kell nézni a listán, mert itt nincsen az, hogy aktív vagy passzív, hanem dátumok vannak, meg hogy megszűnt mulasztások.
Kérnénk, ebbe, legyenek szívesek segíteni. Fontos lenne nagyon.
Köszönjük!

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-14 - 03:54

Kedves János!
A megszűnt megnevezés jelenti a passzív státuszt. Az élő, még fennálló tartozás pedig az aktív KHR státusz.

Gábor szerint:

2018-03-24 - 07:33

Üdvözletem!
Jelenleg aktív KHR listás vagyok. Szándékomban van ezt kifizetni április hónapban.
Mely az az időpont, amikor lakáshitelt vehetek fel?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-27 - 14:09

Kedves Gábor!
Passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére, de csak akkor, ha a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett. Ebben az esetben sem automatikus a hitelfelvétel, a pénzintézet azt is vizsgálja, hogy hány, milyen és mekkora összegű hitel miatt szerepel a negatív adatbázisban.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat, ha meglesz a 6 havi passzív státusza.

György szerint:

2018-03-20 - 22:03

Lenne egy olyan kérdésem, én KHR-es vagyok, de szüleimmel élek és ők szeretnének hitelt felvenni, de ők attól tudnak felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-23 - 04:54

Kedves György!
Az Ön negatív KHR státusza nem befolyásolja szülei hitelfelvételt akkor sem, ha közös háztartásban élnek.

Ágnes szerint:

2018-02-28 - 09:15

Üdv!
Párommal ingatlant vásárolunk, amihez lakáshitelre is szükségünk van. A csok miatt csak közösen vehetünk fel hitelt, viszont nekem tavaly október 25.-én lett kifizetve egy tartozásom, ami miatt felkerültem a KHR listájára negatív adósként. Ha jól tudom, azóta passzív státuszban még mindig szerepelek a listán, a páromnak soha semmilyen hitele nem volt. Adóstárs lennék az igénylésnél.
Vajon ebben a helyzetben kaphatunk-e támogatott lakáshitelt (lakástakarékkal kombinát hitelt szeretnénk felvenni)?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-28 - 12:47

Kedves Ágnes!
Legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőségük nyílhat lakáshitel felvételére. Erről bővebben ITT olvashat.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Tünde szerint:

2018-02-02 - 15:32

Igényelhetek-e hitelt aktív KHR listával? Amennyiben igen, mekkora összeget igényelhetek? Vásárolhatok-e úgy házat, hogy a megvásárolandó házon legyen a jelzálog? Van-e lehetőség arra, hogy felvegyek 14 millió forintot és amikor sikerül eladnom a jelenlegi házam, beletörlesszek a hitelbe, ezzel csökkenthetem-e a részleteket? 180.000-200.000 Ft-os jövedelemmel és aktív KHR-rel kaphatok hitelt?
Köszönöm szépen a segítséget.

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-03 - 04:15

Kedves Tünde!
Aktív KHR esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség a hitelfelvételre.

Andi szerint:

2018-01-24 - 07:26

Tisztelt Hitelnet.hu!
Párommal házat szeretnék venni, de én szerepelek a bar listán, amit most teljes összegben kifizettem! De nem én lennék a hitelfelvevő. Így lehetőség van arra, hogy el tudjuk intézni? 2 gyermeket is szeretnék vállalni!
Vagy mennyi idő után nyílik lehetőségünk, mivel én csak adóstárs lennék!?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-24 - 11:35

Kedves Andi!
Függetlenül attól, hogy adós vagy adóstárs lenne a hitelügyletben, legkorábban 6 havi passzív KHR esetén nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére.

Jolán szerint:

2018-01-06 - 12:54

Aktív BAR listás vagyok. Hitelem van a Providentnél! Szeretném rendezni, meg szükségem lenne szabad felhasználásra, ha lehetőség lenne. 62.000 Ft nyugdíjam van! Lakásom 12.000.000 Ft-ot ér.
Kérem segítsen, ha megoldható!

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-07 - 14:58

Kedves Jolán!
Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

Gyöngyi szerint:

2017-12-04 - 22:01

Passzív bár listás vagyok. A bankom felajánlott egy folyószámla hitelkeretet.
Így passzív BAR listásként megkaphatom?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-05 - 05:21

Kedves Gyöngyi!
Folyószámla hitelkeret ügyintézésében irodánk nem illetékes. A kérdést számlavezető bankjával kellene egyeztetnie.

Gyula szerint:

2017-11-27 - 15:52

Üdvözlöm.
Aktív bárlistás vagyok, ha ezt egy összegbe rendezem, akkor mennyi idő kell ahhoz, hogy a bankomnál felvegyem az A hitelt?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-28 - 04:11

Kedves Gyula!
Folyószámlahitel felvételével kapcsolatban a számlavezető bank tud Önnek pontos felvilágosítást adni.

Nóra szerint:

2017-11-06 - 21:07

Üdvözlöm.
Pár éve BAR listára kerültem és az lenne a kérdésem, hogy szeretnék felvenni egy nagyobb összeget (1.500.000 Ft-ot) ami a BAR lista miatt nem lehetséges.
Van esetleg arra lehetőség, hogy lekerülnék addig a BAR listáról, amíg fel tudom venni a hitelt? Utána abból tudnám rendezni a BAR listás tartozást.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-07 - 05:17

Kedves Nóra!
BAR listásként sajnos adósságrendező hitel felvételére sincs lehetőség bankpartnereinknél.

B.-né szerint:

2017-11-02 - 18:40

Üdvözlöm!
Passzív státuszom 1 éve lejárt. A mai napig fenn vagyok a listán.
Mit tehetek, hogy lekerüljek róla? Hová menjek?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-03 - 15:08

Kedves Asszonyom!
Ha korábbi hitelmulasztása megegyezéssel vagy veszteséggel és nem teljesítéssel zárult, akkor adatai nem 1, hanem 5 évig szerepelnek passzív KHR státuszban.

B.-né szerint:

2017-11-03 - 18:30

5 évem 2017. október 16-án lejárt.
Most mit tehetek, ugyanis a mai napig szerepelek rajta?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-04 - 04:47

Kedves Asszonyom!
Az érintett hitelintézettel kellene egyeztetnie az ügyben.

B.-né szerint:

2017-11-22 - 20:32

Üdvözlöm!
Megkaptam a saját hiteljelentésemet! Van egy megszűnt szerződéses adat rajta 2004 kötés – 2013 megszűnési idővel. amely megegyezéssel megszűnt a mulasztási adatoknál ez szerepel és van egy fennálló a Bátori Pénzügyi zrt. Fennállóként szerepel, ennek kötése 2001 és átruhàzott szerződésként szerepel!
Mit kell tennem ahhoz, hogy ez is lekerüljön a jelentésemről? Több mint 16 éve és én soha semmilyen fizetési felhívást semmit nem kaptam. Az adott kiindulási bank elismerte, hogy ennyi időn keresztül nem küldött semmit, tehát a tartozás nem behajtható letiltás, stb. útján!
Várom erre a válaszát. mert nagyon dühítő ez az egész ügy!

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-23 - 05:04

Kedves Asszonyom!
A KHR rendszerből információink szerint adatait az az intézmény tudja törölni, aki adatait feltette, így véleményünk szerint a fent nevezett céggel kellene felvennie a kapcsolatot.

Kincsem szerint:

2017-10-27 - 11:39

Kedves Hitelnet!
Melyik bank ad 6 hónap passzív KHR listásnak lakáshitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-28 - 04:28

Kedves Kincsem!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Bettina szerint:

2017-11-12 - 17:11

Kedves hitelnet!
Érdeklődni szeretnék az iránt, hogy párom bár listán van, de a tartozást még fizetjük és emellett lehetséges az, hogy vegyünk fel hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-13 - 04:54

Kedves Bettina!
Aktív KHR esetén hitelfelvételre sajnos nincs lehetőség.

Ildikó szerint:

2017-10-23 - 15:27

Aktív bárlistás, kezessel fel vehet-e hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-24 - 04:41

Kedves Ildikó!
Aktív bárlistásként sajnos kezes bevonásával sem oldható meg a hitelfelvétel.

Zsu szerint:

2017-10-16 - 16:15

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, hogy használt autó vásárlásnál lehetek-e kezes, ha még bár listán szerepelek?

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-17 - 04:17

Kedves Zsu!
Autóhitelek ügyintézésével irodánk nem foglalkozik, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Tünde szerint:

2017-10-14 - 00:57

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy az adósság rendezése után mennyi idő alatt kerül a KHR státuszom passzívba, illetve ettől számítva mennyi idő után van értelme hiteligénylést kezdeményezni?
Köszönettel.
Tünde

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-14 - 05:24

Kedves Tünde!
Teljesítéssel lezárt hitelügylet esetén további 1 évig szerepelnek az adatai passzív státuszban, megegyezéssel vagy hátralékkal lezárt ügylet esetén pedig további 5 évig. Passzív státusszal lakáshitel felvételére legkorábban 6 hónap eltelte után nyílhat lehetőség bankpartnereink egyikénél. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

István szerint:

2017-10-04 - 17:27

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2015 januárban az OTP faktoring felől kaptam 3 csekket egy Hitelkártya hitel elmaradt törlesztése miatt, amit rendeztem is és levelet is kaptam tőlük,hogy rendezve lett feléjük a tartozás!
Kérdésem, hogy KHR listán vajon 1 évig szerepeltem, és már tudok személyi kölcsönt igénybe venni, vagy sem?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-05 - 04:08

Kedves István!
Bármelyik pénzintézetnél díjmentesen lekérhető az úgynevezett Saját hiteljelentés, melyből pontos információt kaphat KHR státuszára vonatkozóan.

István szerint:

2017-10-05 - 07:52

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A bank ügyfélszolgálata azt jelezte számomra, hogy még passzív státuszban vagyok, de mivel már régen, 2015-ben rendeztem a tartozásomat, így is kaphatók személyi hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-05 - 11:26

Kedves István!
Adott hitelügylet valószínűleg megegyezéssel vagy veszteséggel zárult, s ilyen esetben az adatok 5 évig szerepelnek passzív KHR státuszban. Ezen időszak alatt bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség személyi hitel felvételére.

Kati szerint:

2017-10-03 - 12:49

Legalább 1.000.000 forintra lenne szükségem vagy minden úszik. Aktív báros.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-05 - 03:45

Kedves Kati!
Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel.

Gergő szerint:

2017-09-28 - 16:07

Tisztelt Hitelnet!
Az egyik telefonszolgáltató által felkerültem a KHR listára. Ezt már ki is fizettem és meg is küldték a papírt, hogy rendeztem a tartozásomat. Előfizetést szerettem volna kötni online a telenornál, de nem sikerült, mert azt írta, hogy számlatartozás miatt nem köthetek előfizetést. Akkor ezek szerint még mindig KHR listán vagyok és hitelt sem kaphatnék?
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-07 - 06:06

Kedves Gergő!
Telefonszámla tartozás miatt nem lehet KHR listára kerülni. A Központi Hitelinformációs Rendszer a hitelszerződéseket tartja nyilván.

Viktor szerint:

2017-09-11 - 10:41

Szép napot!
Édesanyám hat éve elhunyt, édesapámmal azóta nem tartom a kapcsolatot. Júniusban keresett fel, miszerint édesanyámnak közel 200.000 Ft folyószámla hitele volt, de egészen addig erről se nem szólt, se nem fizette be, ekkor is csak azért keresett, mert rá akarták terhelni az ingatlanra, amit negyedrészt örököltem – mint kiderült, az adóssággal együtt. Egyösszegben ki lett fizetve (közel 600.000 Ft ekkorra). Hallgató vagyok, diákhitel 2 kell a tanulmányaim folytatásához.
Érdeklődnék, így kaphatok-e egyáltalán (feltételezem, így passzív KHR listás lettem) vagy az egész egyetemi tanulmányaimnak vége?

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-11 - 13:02

Kedves Viktor!
Diákhitellel kapcsolatban a Diákhitel központ illetékese tud Önnek pontos felvilágosítást adni. Irodánk diákhitel igénylésében nem illetékes.

Andi szerint:

2017-09-10 - 07:05

Üdvözlöm.
Párom lakáshitelt venne fel, de én passzív státuszban vagyok. Providentnél volt a hitelem, adnak egy megszüntető határozatot.
Így tudunk lakáshitelt igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-11 - 05:47

Kedves Andi!
Két lehetőség is van adott esetben. Egyrészt legalább 6 hónapja rendezett mulasztás esetén bankpartnereink egyikénél már megoldható lehet lakáshitel felvétele. Másrészt van olyan pénzintézet, ahol az élettárs adóstársként történő bevonása nem kötelező. Az élettársat elegendő mint ingatlantulajdonos, zálogkötelezettként bevonni, s ez esetben nem jelent kizáró okot a negatív tartalmú KHR. Ezekről bővebben ITT olvashat.
Kérjük, számoljon online Lakáshitel kalkulátorunkkal, majd személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz töltse ki online adatlapunkat!

Júlia szerint:

2017-09-08 - 13:33

Hitelt szeretnék. Aktív BAR listán vagyok.
Érdeklődnék, hol kaphatok hitelt. Személyi hitel érdekelne.

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-09 - 06:08

Kedves Júlia!
Aktív BAR listásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő személyi hitelkonstrukciót ajánlani. Bankpartnereinknél az aktív KHR státusz kizáró ok.

Katalin szerint:

2017-09-05 - 10:28

Tisztelt Szakértő!
Úgy emlékszem BAR listán szerepelek. Bizonytalan időre leállítottam a Providentnél felvett hitelem (240.000 Ft törlesztését). 120.000 Ft a fennmaradó rész. Jó munkám lett, átlag 150.000 Ft keresettel. Adósságom és egyebek rendezésére szeretnék 1.200.000 Ft kölcsönt felvenni.
Van esélyem?
Hogyan tudhatom meg, hogy tényleg adós listán vagyok-e?
Maradok tisztelettel: Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-05 - 10:32

Kedves Katalin!
Úgynevezett Saját hiteljelentés lekérésével tájékozódhat arról, hogy adatai szerepelnek-e negatív tartalommal a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Ezt bármelyik banknál megteheti. Amennyiben szerepel a rendszerben negatív információval, úgy sajnos nincs lehetőség további hitelfelvételre.

Katalin szerint:

2017-08-13 - 10:46

Tisztelt Hitelnet.
Szeretném megtudni, hogy 16 hónapja rendeztem az OTP faktoring felé a tartozásomat, kifizettem. Semmilyen kedvezményt nem kaptam. Az érdekelne, letöröltek-e mar a BAR listáról? Lakáshitelt szeretnék. Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-14 - 06:37

Kedves Katalin!
Úgynevezett Saját hiteljelentést kérhet le bármelyik hitelintézetnél, melyből kiderül, hogy adatai jelenleg milyen státuszban szerepelnek a rendszerben. Legalább 6 hónapja passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz a Saját hiteljelentésből származó információk ismeretében kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Árpád szerint:

2017-07-01 - 23:28

Üdv!
Érdeklődnék, hogy jól értem-e a fenti leírtakat. Konkrétan az a része, hogy 10 év után automatikusan törlődik a “bar” lista? Ha nem kerül rendezésre, akkor is?
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-02 - 13:34

Kedves Árpád!
A Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt. honlapján olvasható tájékoztató alapján: “A teljesítéssel lezárt mulasztások a teljesítéstől számított 1 évig, a veszteséggel (vagy megegyezéssel) lezárt mulasztások a lezárástól számított 5 évig (az eredeti adatátadástól számítva legfeljebb 10 évig) láthatóak a rendszerben, az ügyfél külön hozzájárulása nélkül is, majd ezt követően automatikusan törlésre kerülnek.” Bővebb tájékoztatást erről az említett intézmény vagy az érintett hitelintézet tud adni Önnek.

Péter szerint:

2017-05-15 - 15:32

Jó napot!
Érdeklődnék, fent vagyok a KHR listán passzív státuszban, a tartozásom egy összegben lett törlesztve. A kérdésem a következő lenne: kaphatok-e autóhitelt ilyen feltételek mellett, hogyha 2 hónapja vagyok passzív státuszban?
Köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-16 - 06:19

Kedves Péter!
Autóhitelek ügyintézésével irodánk nem foglalkozik. Egyéb típusú hitel (személyi kölcsön, jelzáloghitel) felvételére 2 hónapja passzív KHR esetén sajnos nincs lehetőség.

Péter szerint:

2017-05-16 - 09:00

És csak akkor tudok hitelt igényelni, hogyha lekerülök a khr listáról vagy 6 hónap letelte után megpróbálhatok hitelt igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-16 - 14:27

Kedves Péter!
6 hónapos passzív KHR-rel csak ingatlanfedezetű lakáshitel igényelhető bankpartnereink egyikénél. Személyi hitel igényléséhez a korábbi tartozásnak a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 12 hónapja rendezettnek kell lenni.

Zsini szerint:

2017-05-08 - 10:44

Kedves Cím!
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy KHR listán vagyok, de augusztusban lesz 2 éve, hogy rendesen fizetem a tartozásom, sőt ez évtől már a duplájával, mint amiben megegyeztem a hitelintézettel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben is átraknak passzív státuszba vagy még ki nem fizetem a teljes tartozásom addig aktív státuszban leszek?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-09 - 05:16

Kedves Zsini!
Amíg a teljes tartozás kiegyenlítésre nem kerül, addig aktív státuszban fog szerepelni.

Mária szerint:

2017-05-06 - 09:12

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy van 1.000.000 Ft tartozásom. Akaratomon kívül nem bírok fizetni. Van munkahelyem, de KHR listán vagyok. Hozzá tudok-e jutni valahogy hitelhez, hogy rendezzem a tartozásom.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-08 - 06:00

Kedves Mária!
Negatív tartalmú KHR esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére.

Éva szerint:

2017-05-02 - 19:01

Passzív BAR-os vagyok, most júliusban lejár az 5 év. Mivel veszteséggel rendeztem tartozásom, a Bank azt mondja, hogy még 1 évig nem juthatok hitelhez, lehetséges ez?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-08 - 05:21

Kedves Éva!
5 év után negatív tartalmú adatai törlődnek a KHR-ből. Ezt követően a korábbi negatív információ nem fog látszódni a rendszerben, így ismét hitelezhetővé válhat. Az érintett hitelintézetnél kellene megkérdeznie, hogy ebben az esetben miért nem juthat még további egy évig hitelhez. Esetleg ez a bank egy belső szabályzata miatt lehet így, más pénzintézetnél azonban újra hitelképes lehet.

Attila szerint:

2017-04-20 - 08:58

Jó napot kívánok!
Én is bárlistás vagyok, de ha vennék fel kölcsönt és van adóstárs, fel tudnám venni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-20 - 14:22

Kedves Attila!
BAR listásként sajnos adóstárs bevonásával sem tud hitelt felvenni bankpartnereinknél.

Zoli szerint:

2017-02-28 - 12:32

Üdvözlöm!
Érdeklődnék egy jogos vagy jogtalan KHR listán való szereplésről!
Volt egy CHF lakáshitelem, nem tudtam fizetni, az OTP átadta az Ingatlan Faktoring-nak az ügyet. Faktoring közös értékesítéssel eladta az ingatlant és a bejött összeget a tartozásból levonta. Fennmaradt “x” összeget méltányossági alapon elengedte. Később az OTP küldött egy “tisztességtelenül felszámolt összegről” szóló levelet, amit bevittem a Faktoring irodába, és ott közölték, hogy ezt nem kapom vissza, mert az elengedett összegbe betudják ezt a pénz. Nemrég azzal szembesültem, hogy Faktoring KHR listára tett mint “tartozással rendelkező”.
Kértem magyarázatot, hogy miért? Ők az elengedett összeg megfizetését követelték tőlem, és akkor passzív listára tesznek, majd 1 év után levesznek a listáról. Szerintük az az összeg amit visszakaptam volna a “tisztességtelenül felszámolt” összegként az nem megfizetés számukra, így nem vesznek le, és nem módosítanak a KHR listán.
Ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.
Köszönöm, Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-28 - 13:29

Kedves Zoli!
Fenti ügyben az illetékes, KHR-t működtető BISZ Zrt megkeresését javasoljuk, ahol a mulasztások nyilvántartásával kapcsolatban pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Zoli szerint:

2017-02-28 - 13:39

Üdvözlöm!
A BISZ ZRT. nem tud segíteni, “csak a Faktoring tud módosítani, mert ők raktak fel” véleményük szerint. De a Faktoring csak a leírtak után hajlandó módosítani.
Milyen jogon követei tőlem még mindig az elengedett összeget?
A Faktoring fel rakhat-e egyáltalán mivel nem pénzintézet?
Köszönöm, Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-28 - 15:27

Kedves Zoli!
Abban a kérdésben, hogy jogosan követeli-e Öntől a Faktoring az összeget, sajnos nem vagyunk illetékesek, így nem tudunk állást foglalni. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk az ügyben.

József szerint:

2017-02-24 - 14:16

Üdv!
Az a kérdés, hogy passzív státuszban lehet-e hitelt felvenni (kártyakeret növelést)?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-24 - 17:36

Kedves József!
Véleményünk szerint passzív KHR státusz esetén a hitelkártya keret növelésére sincs lehetőség. Pontos tájékoztatást az érintett hitelintézettől kérhet.

Erzsébet99 szerint:

2017-02-24 - 10:06

Érdekelne, ha valaki 100 ezer forint alatti összeg miatt van BAR listán kaphat-e a saját lakására jelzáloghitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-24 - 17:35

Kedves Erzsébet!
Aktív BAR státusz esetén – üggetlenül attól, hogy mekkora összegű a tartozás, ami miatt BAR listán van az ügyfél – sajnos nem igényelhető jelzáloghitel.

András szerint:

2017-02-09 - 23:49

Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy ha egy pénzintézetet bepereltem és jelenleg sincs lezárva az ügy, de eddig úgy néz ki, hogy én nyerek, akkor mennyire jogosan tehet fel engem negatív adósként a listára a bank? Ha nincs joga, akkor mit tehetek, kihez fordulhatok?
Köszönöm, András!

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-10 - 09:27

Kedves András!
Jogi kérdésekben irodánk sajnos nem illetékes. Ez ügyben az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat.

Éva szerint:

2017-01-29 - 19:06

KHR lista: igen. Ez azt jelenti, hogy BAR listán vagyok?

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-30 - 10:53

Kedves Éva!
A Központi Hitelinformációs rendszer (korábban BAR lista) pozitív és negatív információkat egyaránt tartalmaz a hitelfelvevőkről.

Péter szerint:

2017-01-23 - 10:00

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Családi ház vételét tervezzük, de volna pár kérdésünk. Miként lehetne aktív KHR listával? A feleségem nemrég lejárt anyasági után elhelyezkedett 2 hónapja minimálbérrel. A jelzálogot a kinézett házra lehet-e? Édesanyám is nyugdíjas, őt bele lehetne venni a hitelbe mint kezes?
Köszönettel: Péter

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-23 - 10:49

Kedves Péter!
Aktív KHR státusz esetén sajnos nincs lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére, ezért nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Babett szerint:

2017-01-09 - 17:30

Aktív baros vagyok. Szeretnék lakásvásárláshoz hitelt felvenni.

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-10 - 15:57

Kedves Babett!
Aktív BAR-osként bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére.

Mária szerint:

2016-12-19 - 10:18

KHR listán vagyok, de rendesen fizetem a hitelemet.
Kaphatok főgáz kártyát?

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-21 - 13:38

Kedves Mária!
Főgáz kártya ügyintézésében irodánk nem illetékes. Javasoljuk, hogy az ügyben közvetlenül a hitelintézethez (Budapest Bank) forduljon.

Mónika szerint:

2016-12-06 - 20:24

Hozzászólás
Tisztelt Hitelnet!
Keresek egy olyan személyt, aki tudna nekem kölcsön adni. Jelenleg gyesen vagyok, ezért nem kapok a bankoknál hitelt. Havonta törlesztenék.
Várom válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-07 - 17:46

Kedves Mónika!
Irodánk kizárólag banki hitelek közvetítésével foglalkozik. Magánszemély által nyújtott hitel felvételében sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Árpád szerint:

2016-11-17 - 20:44

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mi történik 10 év után? Az MNB honlapján azt írják, hogy 10 évig használható fel hitelképesség megállapítására, 10 év után automatikusan törlődik a bejegyzés. Felhívtam a Bisz Zrt ügyfélszolgálatát. Azt mondta az ügyintézőjük, hogy igen, valóban törlődik a negatív bejegyzés, de azért marad egy feljegyzés, ami egy egyösszegű befizetésre utal.
A kérdésemre, hogy kaphatok-e hitelt, az volt a válasz, hogy ez a pénzintézet hatásköre, erre ő nem tud válaszolni.
Szóval, ilyenkor mi a teendő és milyen lehetőségeim vannak? Tudom, menjek be a számlavezető bankomba és kérdezzek, de hátha itt egy szakszerűbb, korrektebb választ kapok.
Elöre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-18 - 10:30

Kedves Árpád!
Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, de ehhez számos egyéb információra van szükség. Ennek érdekében online adatlapunkat kellene kitölteni vagy felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Bogyó szerint:

2016-11-02 - 18:53

Az lenne a kérdésem, ha márciusban aktívból passzív státuszba kerültem úgy, hogy kifizettem a hitelem ahogy megegyeztük a bankkal, de mégis úgy van feltüntetve, hogy veszteséget okoztam, 179.000 Ft-ot, összességében tiltja-e üzletszabályzat, hogy ez kizáró ok legyen egy hiteligénylésnél?

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-03 - 11:29

Kedves Bogyó!
Passzív KHR státusz esetén egyetlen bankpartnerünknél van lehetőség jelzáloghitel felvételére, de csak abban az esetben, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Az, hogy veszteséggel vagy megegyezéssel zárult az ügylet, befolyásolhatja a hitelbírálat eredményét.

Bogyó szerint:

2016-11-03 - 13:56

Köszönöm a választ.
Nekünk egy termőföld alapú jelzáloghitelre lenne szükségünk.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-03 - 15:15

Kedves Bogyó!
Az a bank, ahol termőföld elfogadható fedezetként sajnos passzív BAR státuszt nem fogad el. Ebben az esetben meg kellene várni a hitelfelvétellel, amíg törlésre kerül a negatív tartalmú információ.

Bogyó szerint:

2016-11-03 - 15:35

Értem,köszönöm válaszát!!!

Xia22 szerint:

2016-10-24 - 16:15

Ha 27.-én lejár a bár lista, mikor vehetek fel hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-25 - 11:07

Kedves Xia22!
A negatív tartalmú BAR megszűnését követően bármikor igényelhető hitel. Amennyiben aktív státuszból passzív státuszba kerülnek az adatai, akkor jelzáloghitel legkorábban 6 havi passzív státusz, fedezet nélküli személyi hitel a passzív státusz megszűnése után igényelhető. (Teljesítéssel lezárt ügylet esetén ez 1 év után lehetséges.)

Tamás szerint:

2016-09-30 - 08:00

Negatív báros vagyok és az érdekelne, hogy így kaphatok-e kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-30 - 11:00

Kedves Tamás!
Negatív tartalmú KHR esetén bankpartnereinknél sajnos nem vehető fel kölcsön.

Tamás szerint:

2016-09-18 - 09:18

Van még egy kis Provident tartozásom, amit fizetek rendesen és az lenne a kérdésem, hogy így is kaphatok-e folyószámlahitelt a banknál?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-19 - 09:11

Kedves Tamás!
A folyószámlahitel igénybevételének lehetőségéről az érintett pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Irodánk folyószámlahitel ügyintézésében nem illetékes.

Vera szerint:

2016-09-13 - 11:19

Jó napot!
Bar listásként kaphatok-e bármiféle hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-13 - 11:25

Kedves Vera!
BAR listásként személyi hitel felvételére bankpartnereinknél nincs lehetőség.
Arról, hogy lakáshitel milyen feltételekkel igényelhető BAR lista esetén, IDE kattintva tájékozódhat.

Ilona szerint:

2016-09-07 - 19:51

Mit jelent az, hogy 1 A-hitel miatt kétszer szerepelek aktív Bár listán?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-08 - 06:23

Kedves Ilona!
Erről az érintett hitelintézetnél érdeklődhet. Nem ismerve az adott ügylet részleteit, irodánk ebben a kérdésben nem tud Önnek felvilágosítást adni.

Ágnes szerint:

2016-09-04 - 14:08

Érdeklődni szeretnék, megoldható-e bármilyen fajta hitel aktív bárlistával? A fizetésem több részből áll: 1. 103 ezer munkabér, 2. 25 ezer gyermektartás, 3. 135 ezer gyermek ellátmány, a banki papíron nincs megnevezve nevelőszülő vagyok, egyedülálló és 5 fiam van. Aktív báros és ingatlant szeretnék vásárolni, ami a hitel fedezete is lehetne, mással nem rendelkezem. Ha ez nem megoldható, akkor még a másik cél autóvásárlás.
Nagyon köszönöm segítségüket.
Ági

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-04 - 14:22

Kedves Ági!
Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.
Autóhitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik.

Anita szerint:

2016-08-13 - 19:09

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy ha én aktívként KHR listán szerepelek és a férjem szeretne házat vásárolni (nincs hitele se tartozása) az apukájával közösen, az lehetséges úgy, hogy én közjegyzőnél kijelentem, hogy semmi közöm az ingatlanhoz? Ezt a jegyzői papírt benyújtják a hitelkérelemmel, akkor lehetséges, hogy a férjem kapjon hitelt, vagy akkor is kötelező bevonandó leszek?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-14 - 13:10

Kedves Anita!
Ha külön közjegyző által ellenjegyzett okiratot készítenek arról, hogy a vásárolandó ingatlan a férje különvagyonát fogja képezni, akkor is ellenőrzi a bank az Ön, mint házastárs KHR státuszát és a negatív információ kizáró okot jelent hitelfelvételnél.

Gyöngyös szerint:

2016-08-11 - 15:59

Nem tudom megérteni, hogy miért van az, hogy senki nem segít annak, aki egyszer elcsúszott, és szeretne talpra állni! Talán ha a bankok egy kicsit toleránsabbak lennének az nem csak az ügyfélnek, de a bankoknak is jó lenne!!

István szerint:

2016-07-20 - 17:49

Kifizettem tartozásaimat. BAR listás voltam. Mikor és hol igényelhetnék kölcsönt? Az 1 év nem telt le.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 16:29

Kedves István!
A tartozás rendezését követő 6 hónap eltelte után nyílhat lehetősége hitelfelvételre, ingatlanfedezet bevonásával, megfelelő jövedelemigazolással.

Ferke szerint:

2016-07-09 - 20:10

Tisztelt Szakértő!
KHR státuszom jelenleg passzív. 2016. június hónapban zártam egy hitelügyletet, egyezséggel. A bankok elmondása szerint ez sajnos a zárástól számított 5 évig szerepel a listán, így legalább olyan rossz adat hitelezési szempontból, mintha még mindig tartoznék. (Volna lehetőségem csökkenteni egy évre ezt az időszakot, de ebben az esetben elveszíteném az 500 ezer Ft-os egyezségi kedvezményt.) Volt még egy elmaradásom, de azt még 2015 szeptemberében kifizettem.
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeim lennének (kb. 2017 márciusban) személy hitel felvételére, nagyjából 3 millió Ft-ra lenne szükségem. Van megbízási szerződéses és egyéni vállalkozói bevételem is.
Válaszát előre is köszönöm! 🙂

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-11 - 07:08

Kedves Ferke!
Bankpartnereinknél személyi kölcsön passzív KHR státusszal sajnos nem igényelhető. 3 millió forint összegű hitel felvételéhez a bankok általában ingatlanfedezetet kérnek. Jelzáloghitel felvételére legalább 6 havi passzív KHR esetén már van lehetőség. Ha meglesz a visszafizetéstől számított 6 hónap és fel tud ajánlani ingatlanfedezetet, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az akkor elérhető hitelkonstrukciókról.

Roland szerint:

2016-07-04 - 16:30

Tisztelt Szakértő!
2014.11.02.-én adóstársként felkerültem a negatív KHR listára, az adós 2015.04.03.-án kifizette a tartozást, de engem csak 2016.02.19.-én vettek le a KHR negatív listáról és azóta passzív báros vagyok.
Kérdésem az lenne, hogy ez szabályos eljárás, vagy pedig fellebbezzek valahol?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-05 - 07:19

Kedves Roland!
Jogi kérdésekben irodánk nem illetékes. Az ügyben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt.-hez fordulhat.

Bea szerint:

2016-07-03 - 15:01

Tisztelt szakértő!
Passzív báros vagyok. Férjem nem szerepel a bár listán!
Kaphatunk így hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-03 - 15:31

Kedves Bea!
Amennyiben az Ön passzív státusza legalább 6 hónapja fennáll, akkor megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén igényelhetnek hitelt. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!

Tímea szerint:

2016-06-30 - 08:40

Azt szeretném kérdezni, hogy én kaphatok-e hitelt, ha én BAR listán vagyok, de az adóstársam nem. Az igazolható nettó jövedelmem 225.000.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-30 - 08:49

Kedves Tímea!
Személyi kölcsön felvételére a BAR lista miatt sajnos nincs lehetőség.
Jelzáloghitel akkor igényelhető, ha BAR státusza legalább 6 hónapja passzív, vagy amennyiben Ön, mint ingatlantulajdonos kerül bevonásra a hitelbe, s az adós más személy (nem házastárs) lesz. Amennyiben e két feltétel közül valamelyik teljesíthető, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókról!

Mónika szerint:

2016-06-08 - 08:13

Üdv.
Érdekelne, hogy ha elindítok lakáshitelt a szocpollal és ha elutasítanak, akkor újra a szocpolt nem kérhetem? Augusztusban lesz meg a hat hónap passzív státusz és attól félek, hogy nem kapunk hitelt mellé! Én táppénzen vagyok, harmadik babát várjuk! Kapok havi 60.000 Ft táppénzt, plusz 26.600 Ft családi pótlékot, plusz árvasági 24.000 Ft, a férjem meg igazoltan minimálbért keres! Nekem van cetelem hitelem havi 20.000 Ft, plusz cofidis 13.600 Ft, ezen felül van az OTP folyószámla hitelem. Nem vagyok báros, fizetem rendesen, más egyéb kiadás nincs a rezsin kívül! Olyan 8 millió lenne a ház!
A kérdésem az lenne, hogy így mekkora hitelre van lehetőség? Érdemes-e neki kezdeni augusztusban vagy várjunk februárig?
Köszönöm válaszát előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-08 - 10:10

Kedves Mónika!
Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak adni. Javasoljuk, hogy a 6 havi passzív KHR státusz megléte után keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink tájékoztatást adnak arról, hogy adott feltételek mellett mekkora összegű lakáshitel lehet elérhető az Önök számára. Amennyiben az így elérhető hitelösszeg nem elegendő a lakásvásárláshoz, akkor meg kell várni, míg véglegesen törlésre kerülnek az Ön adatai a negatív KHR rendszerből, s ezt követően több hitelintézetnél is lehetőség nyílhat hitelfelvételre. Azt, hogy pontosan mekkora összeget kaphatnak, szintén előzetes hitelbírálat után tudják megmondani Szakértőink az akkor érvényes feltételek alapján.

Tímea szerint:

2016-05-25 - 15:47

Tisztelt cím!
A kérdésem az lenne, hogy az OTP-nél elvileg szerepelek a negatív listán, mert az A hitelemet 300.000 Ft-ot szerződéssel fizettem vissza két évig, ami most telt le. Kaphatok-e így pl. lakásfelújítási kölcsönt, vagy esetleg bármi más jellegű kölcsönt? Jelenleg még egy évig van személyi kölcsön tartozásom is.
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-25 - 16:01

Negatív tartalmú BAR lista esetén akkor nyílhat lehetőség hitelfelvételre, ha KHR státusza már legalább 6 hónapja passzív. Célszerű volna az érintett pénzintézetnél utánanézni KHR státuszának, ami díjmentesen lekérhető.

Mónika szerint:

2016-05-21 - 09:24

Üdv!
Érdekelne, hogy hat hónap passzív státusz esetén minimálbér elegendő-e lakáshitelhez? Három gyerek van, használt házat szeretnék venni.
Köszönöm előre is válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-23 - 09:36

Kedves Mónika!
Ez attól is függ, hogy mennyi hitelt szeretnének felvenni, milyen futamidőre, mennyi lenne a havi törlesztő részlet, milyen egyéb rendszeres kiadásaik vannak, stb. Kérdésére pontos választ, tehát bővebb információk ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Mónika szerint:

2016-05-13 - 09:23

Üdv!
Érdekelne, hogy 6 hónap passzív bár lista esetén mennyi az esélye, hogy kaphatunk lakáshitelt minimálbérre?
Köszönöm válaszát előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-13 - 10:07

Kedves Mónika!
Ezt befolyásolja, hogy mekkora értékű a vásárolandó ingatlan, mennyi hitelt szeretnének felvenni, hol található helyileg a lakás, stb. Pontos tájékoztatást ez ügyben tehát az ügylet további részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Gábor szerint:

2016-05-04 - 10:31

T. Hitelnet.
Hogyan tudnám igénybe venni a szocpol támogatást, ha a feleségem aktív BAR-os? Készpénzre lakást venni nem tudunk, viszont a nevemre szeretnék felvenni lakáshitelt és részemről megfelelek minden követelménynek, de ha már elviekben a fiatalokat segítené a nagyszerű magyar állam ezzel a támogatással, akkor szeretném igénybe venni, hogyan tudnám ezt véghez vinni? Azonkívül, hogy vegyem meg készpénzre a kiszemelt lakást, mert az nem megoldható.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-06 - 08:48

Kedves Gábor!
Akítv BAR listásként felesége nem hitelképes egyik pénzintézetnél sem, így sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

Gábor szerint:

2016-05-03 - 21:35

T. Hitelnet.
Kérdésem lenne, hogy jelenleg egy 8 éves kisfiunk van és szeretnénk még egy gyereket vállalni. Én 34 vagyok, párom 38, ő viszont bar listás. Tehát a kérdésem, ha én megkapom a saját nevemre a lakáshitelt, akkor utána igényelhetem a csokot és a meglévő hitelből kerül levonásra a ránk vonatkozó összeg? Használt lakás esete 1,4 millió Ft, ha jól tudom.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-04 - 08:13

Kedves Gábor!
A CSOK a vételár kifizetéséhez igényelhető. Ha kifizetésre kerül a teljes összeg, akkor utólag már nem vehető igénybe a CSOK.

Zoli szerint:

2016-05-02 - 15:41

Üdv!
Én nem vagyok bar listán, a felességem már passzív. Így ingatlanvásárlásra kaphatunk hitelt? Nettó keresetünk 450.000 Ft.
Köszönöm szépen.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-03 - 08:33

Kedves Zoli!
Amennyiben felesége passzív státusza legalább 6 hónapja fennáll, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról!

Ildikó szerint:

2016-04-19 - 07:46

Aktív bárosok vagyunk férjemmel. Ingatlanfedezettel szeretnénk hitelt felvenni, hogy meglévő hiteleinket kiváltsuk. Nettó 280 ezer jövedelemmel rendelkezünk.
Milyen lehetőségeink vannak?
Sürgős.
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-19 - 09:05

Kedves Ildikó!
Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél ingatlanfedezet bevonása mellett sincs lehetőség hitelfelvételre, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő adósságrendező hitelről tájékoztatást adni.

László szerint:

2016-04-13 - 08:55

Szeretnék hitelt és a csokot felvenni lakásvásárlásra, de a párom passzív bárlistán szerepel. 4,5 millió hitelre lenne szükségem. Kihez fordulhatunk?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-13 - 10:18

Kedves László!
Passzív BAR lista esetén egyetlen bankpartnerünk nyújt lakáshitelt, de csak akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Gábor szerint:

2016-03-19 - 15:16

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az lenne, hogy mi kifizettük a jelzáloghitelünket, de a bank veszteségként könyvelt el kb. 250 ezret és emiatt KHR listára kerültem 2013-ban. Szeretnék felvenni egy kis összeget, de ez miatt elvileg nem tudok. Ilyen esetben hogyan kell ezt a KHR listát értelmezni?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-19 - 18:43

Kedves Gábor!
A veszteséggel lezárt mulasztások a lezárástól számított 5 évig (az eredeti adatátadástól számítva legfeljebb 10 évig) láthatóak a rendszerben, ezt követően kerülnek automatikusan törlésre.

Anna szerint:

2016-03-18 - 14:13

Üdvözlöm!
2014 januárjában késve, de kifizettük a Provident által felvett kölcsönünket. Egy hete még fent volt a férjem neve a bár listán. Providentnél azt mondták levélben értesítenek minket az intézkedésről. Most ezek után passzívba rakhatják a férjem nevét, vagy teljesen törlik?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-19 - 11:43

Kedves Anna!
A tartozás rendezése után az aktív BAR státusz passzív státusszá változik, majd ezt követően a végleges törlés elvileg 1 év múlva lehetséges.

Anna szerint:

2016-03-19 - 12:43

A tartozást kifizettük 2014 januárjában, de még az áll a BAR listán, hogy fennálló státusz.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-19 - 13:55

Kedves Anna!
Konkrét felvilágosításért ez esetben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt.-hez fordulhatnak.

Hajnalka szerint:

2016-03-16 - 13:35

Üdvözlöm!
Olyan gondom van, hogy Bar listás vagyok, még folyamatban van ennek a hitelnek a törlesztése ami miatt felkerültem. Ingatlannal nem rendelkezem, viszont van bejelentett munkahelyem, elég jó jövedelemmel.
Gyorskölcsöneimet szeretném kiváltani egy hitelre, ami kedvezőbb számomra, mert ezek fizetése már elég nehézkes számomra.
Kérem segítségét, hogy milyen lehetőségeim lennének.
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-16 - 23:42

Kedves Hajnalka!
Kedvező adósságrendező kölcsönt csak ingatlanfedezet bevonásával tudunk ajánlani.

Marcsi szerint:

2016-02-29 - 11:55

Tisztelt Cím!
Kérem segítsenek! Sajnos rajtam kívülálló okok miatt rossz élethelyzetben vagyok. Van egy rossz konstrukciójú hitelem, amit teljes összegbe nem tudok fizetni illetve kisebb összegű egyéb tartozásaim. Szeretném ezeket rendezni és egy hitelt fizetni hiszen tudnám állandó munkahelyem van, közalkalmazott vagyok, magasabb vezető. Sajnos krh listán szereplek. Vajon van olyan, aki tud nekem segíteni?
Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2016-02-29 - 14:27

Kedves Marcsi!
Sajnos negatív KHR esetén nem megoldható az adósságrendező hitel felvétele jelenleg egyik partnerünknél sem, még akkor sem,aha a hitel célja a korábbi hitelek kifizetése lenne.

Dius szerint:

2016-02-26 - 11:03

Üdvözletem!
Használt lakásra hitelt (max. 5 millió forintot) szeretnénk felvenni (CSOK igénybevétele mellett). Férjem sajnos a KHR-ben szerepel. Vagyonnyilatkozat esetén, miszerint (a gyermekem) és én lennék a tulajdonos, van-e valamelyik banknál hitelfelvételre lehetőség? A nettó bérem alapján (egy tavalyi kalkuláció szerint), akár én egyedül is igényelhetnék hitelt, de nézik a házastársat is.
KÖSZÖNÖM!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 12:09

Kedves Dius!
A negatív KHR sajnos kizáró ok hitelfelvételnél, kivéve, ha az passzív és legalább 6 hónapja fennáll a passzív státusz.
Férje bevonása nélkül sajnos nem oldható meg a hitel és CSOK felvétele. Vagyonnyilatkozat esetén is vizsgálják az igénylő házastársának KHR státuszát a bankok hitelfelvétel során, továbbá CSOK igénybevétele esetén alapfeltétel, hogy a házastársak mindkét tagja tulajdonjoghoz jusson a célingatlanban.

Ádám szerint:

2016-02-26 - 09:57

Kaphatok-e hitelt, ha még szerepelek a KHR-listán? (Elvileg 2016. április végén lejár). Államilag támogatott lakáshitelt kaphatok-e? Az állam ad-e hitelt, ha két gyermekem van? Olyan, hogy CSOK (2 gyermekre) + 10.000.000. Ft állami hitel van-e?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 13:28

Kedves Ádám!
Ha a passzív KHR legalább 6 hónapja fennáll, akkor igényelhető lakáshitel. 2016 április végén lejáró KHR esetén azonban érdemes ezt az időpontot megvárni, mivel a passzív KHR megszűnése után lényegesen több lakáshitel közül választhatja ki az Önnek megfelelőt. A 10 milliós, 3%-os állami támogatású lakáshitel kizárólag 3 (meglévő vagy vállalt) gyermek után, új építésű lakás vásárlása vagy új ház építése esetén érhető el. Egyéb, állami kamattámogatású lakáshitel felvételére használt lakás vásárlás és 2 gyermek esetén is van lehetőség. A KHR lejárata után Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről!

Bernadett szerint:

2016-02-22 - 20:09

Szeretnék információt kapni, hogy ha aktív bárlistás vagyok, de rendelkezem fix munkahellyel és valószínű, hogy véglegesíteni fognak, havi jövedelmem nettó 100.000,-ft, illetve van egy 11.0000.000,-ft-os ingatlanom, ami jelenleg is le van terhelve 4.500.000,-ft-tal, de szeretnék hitelt felvenni, és kiváltani, hogy csak egy helyre fizessek, tudnak-e segíteni, kezes nélkül?

Hitelnet szerint:

2016-02-23 - 14:11

Kedves Bernadett!
Az aktív KHR kizáró okot jelent adósságrendező hitel igénylése esetén.

Magdolna szerint:

2016-02-21 - 21:22

Provident hitelt vettem fel a szomszédomnak a nevemre.Sajnos a futamidő kitolódott de ki lett egyenlítve
Bar listára kerültem de most a párom adósságrendező hitelt szeretne felvenni én adóstárs vagyok.Lehetséges e ?

Hitelnet szerint:

2016-02-22 - 10:51

Kedves Magdolna!
Partnereinknél jelenleg a negatív KHR státusz kizáró okot jelent, így amennyiben Önt is be kell vonni a kérelembe, akkor ez elutasítást eredményezhet.

Judit szerint:

2016-01-24 - 22:52

Tisztelt Hitelnet.
Szeretnék érdeklődni, hogy 2015 augusztusában levettek az aktív bárlistáról, de van még adósságom, azt szeretném rendezni.
Kaphatok-e hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-23 - 13:36

Kedves Judit!
Hitelfelvételre akkor lesz jogosult, ha passzív KHR státusza is megszűnik, illetve bankpartnereink egyikénél megoldható a hitelfelvétel legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén, ingatlanfedezet bevonásával. Ha erre van lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

József szerint:

2016-01-21 - 21:01

Tisztelt Hitelnet!
Van egy személyi kölcsönöm, amit rendesen fizetek, sosem volt gond vele (1 éve megy, még 4 év van hátra). Ugyanakkor most szeretnénk (a CSOK-ot is kihasználva) használt lakást venni. A meglévő, kisebb összegű személyi kölcsön mindenképp kizáró ok hitelfelvételnél, vagy van olyan konstrukció valamelyik banknál (akár többnél), hogy “beszámítják” a meglévő személyi kölcsönt a lakáshitelbe és egy hitelként fizetem tovább? Tehát, a személyi kölcsönt egyszer kiváltaná az új bank és így folyósítana hitelt? Magyarul, a jelenlegi hitel hátralévő, egyösszegben visszafizetendő részének összegével megemelten kérnék lakáshitelt.
Létezik és lehetséges ilyen?
Köszönettel, József

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-23 - 09:21

Kedves József!
A személyi kölcsön sajnos nem váltható ki lakáshitellel. Hitelfelvételnél nem feltétlenül kizáró ok a meglévő személyi hitel, de az utána fizetendő havi törlesztő részletet a bankok hitelbírálat során figyelembe veszik. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és az ügylet valamennyi részletének ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tájékoztatják Önt az elérhető lakáshitelekről, figyelembe véve a meglévő személyi kölcsönt. Megoldás esetleg még az lehet, hogy önerőből visszafizetik a személyi kölcsönt és a lakásvásárláshoz annyival magasabb összegű kölcsönt igényelnek, ha ezt az ingatlan értéke is elbírja. Erről a lehetőségről is készséggel tájékoztatják Szakértőink.

Izabella szerint:

2016-01-11 - 07:48

Én is felkerültem a KHR listára, sajnos a mai napig nem tudom, hogyan. A bankban kikért dokumentumokból annyi derült ki, hogy 2008-ban valakinek kezese voltam, és a HUNGÁRIA-FAKTOR Zrt neve. Persze őket a mai napig nem értem el. Én emlékezetemben soha nem voltam senkinek a kezese és hitelem se volt. De ha netán valakinek aláírtam volna ilyesmit csak én nem emlékszem, hogy lehet, hogy soha nem kaptam erről semmilyen értesítőt levelet bármit?
Kihez tudnék ebben az ügyben fordulni, mert ez nagyon elkeserítő.
Előre is köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-19 - 07:33

Kedves Izabella!
Panaszával esetleg az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához lehetne fordulni.

Karola szerint:

2016-01-04 - 21:45

Üdv!
Ha KHR listás vagyok és szeretném csak a csokot igénybe venni, hitelt nem, mivel úgysem kapnék, ilyen esetben is nézik a KHR-t? Sok helyen azt írják, hogy nézik, holott mi köze a KHR-nek az állami támogatáshoz?

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-22 - 14:36

Kedves Karola!
A 10 milliós CSOK-ra nem jogosult az, aki a minimálbér összegét meghaladó, 90 napon túli tartozással szerepel a KHR-ben vagy azt kevesebb, mint 1 éve fizette vissza. Az ettől eltérő összegű CSOK KHR lista esetén is igényelhető.

kàlmàn szerint:

2015-12-15 - 11:26

Provident miatt fel lehet kerülni BAR listára? És ez akadályoz bármilyen személyi kölcsönben?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-15 - 12:47

Kedves Kálmán!
Igen, provident hitelmulasztás miatt is fel lehet kerülni BAR listára, ami sajnos kizáró ok személyi kölcsön felvételénél.

István szerint:

2015-12-06 - 10:48

Minden hónap 15.-e volt a fizetési határidő, de én csak következő hónap elsején tudtam fizetni. Ezzel a kéthetes folyamatos késéssel felkerülhettem-e a KHR listára.

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-07 - 10:32

Kedves István!
A kéthetes csúszás miatt véleményünk szerint nem kerülhetett BAR listára. BAR listára akkor kerülnek az adatok, ha a hitelfelvevő tartozása 90 napon túl folyamatosan eléri a mindenkori minimálbér összegét.

Lilla szerint:

2015-11-22 - 10:15

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni a férjem 2 éve fizet készfizető kezesség miatt, mert az adós nem fizeti a hitekét. Ezáltal ő BAR listás lett? Ki tudjuk váltani azt a hitelt azzal, hogy ő felvesz hitelt és befizeti a maradék összeget, csakhogy a hátralék ne kamatozzon évről évre, és lássuk a végét a hitelnek?
Van-e értelme polgári peres úton visszaperelni a pénzt, ha az illető nincs bejelentve úgy dolgozik, vagy éppen külföldi munkahelyre van bejelentve?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Lilla

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-23 - 09:26

Kedves Lilla!
Arról, hogy férje adatai szerepelnek-e negatív tartalommal a BAR listán, a hitelnyújtó banknál lekérdezhető. Amennyiben nem, akkor javasoljuk, hogy kérje személyre szabott, díjmentes hitelkiváltó ajánlatunkat!
A per ügyében jogi szakértő véleményét kérheti, irodánk ebben a kérdésben nem illetékes.

Péter szerint:

2015-11-20 - 14:44

Lekérdeztem, hogy szerepelek-e a KHR nyilvántartásában.
Fennálló mulasztásom kezdete: 2010.11.17.
Október végén kértem ki a banktól, az ugye 1-2 hét..
Kérdésem az lenne, hogyha most kérném ki, lehetséges, hogy már nem szerepelnék rajta? Mivel 5 év eltelt és a világon senki nem keresett fel még emiatt.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-23 - 09:10

Kedves Péter!
Amennyiben a tartozás nem került megfizetésre, véleményünk szerint továbbra is szerepel a negatív adóslistán. Pontos tájékoztatást erről az érintett pénzintézetnél kérhet.

Norbert szerint:

2015-11-19 - 20:12

Abban szeretnék önöktől segítséget kérni, hogyha passzív bárlistás vagyok, akkor tudnék valamelyik hitelintézetnél lakásvásárlásra hitelt felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-20 - 08:14

Kedves Norbert!
Bankpartnereink egyikénél legalább 6 havi passzív BAR státusz esetén már van lehetőség lakáshitel felvételére. Amennyiben ennek a feltételnek megfelel, kérjük küldje el online ajánlatkérését online adatlapunk kitöltésével.

Gajdácsi Istvánné szerint:

2015-11-16 - 11:11

A férjem passzív báros, én pedig gyeden vagyok.
Van-e lehetőségünk jelzáloghitelre?

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-16 - 14:14

Kedves Asszonyom!
Passzív BAR lista esetén akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a passzív BAR státusz legalább 6 hónapja fennáll. A gyed önálló jövedelemként sajnos nem fogadható el. Ha férje megfelel az említett feltételnek, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

B. László szerint:

2015-10-13 - 07:44

Tisztelt Hölgy/Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy
– OTP hitel elmaradásom: 50 ezer Ft.
– Privident hitel elmaradásom, aminek a futamidejéből sajnos kiestem : 70 ezer Ft.
Nos én azt az információt kaptam az OTP Nagyfőnökétől, hogy ha egybe kifizetem az elmaradásomat, kapok egy igazolást és ha jól emlékszem le is vesznek a Khr listáról. Vagy csak passzív státuszba tesznek? És ha Passzív státuszba tesznek, vehetek fel hitelt? És ha igen, kb. maximum mennyire számítsak? Határozatlan főállású munkaviszonnyal rendelkezem és 4 hónapja dolgozom és minimálbérre vagyok bejelentve!
Ehhez vehetnék fel pl az OTP-től személyi kölcsönt (Nettó minimálbérnek pl: 10 szeresét)? Vagy annyira ne számítsak?
Előre is köszönöm a válaszát! 🙂

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-14 - 17:53

Kedves László!
Ha szerepel negatív tartalommal a BAR listán, akkor az elmaradás rendezése után passzív státuszba kerül. Passzív bárlistásként azonban bankpartnereinknél nincs lehetőség személyi hitel felvételére.
Ha még nem tették BAR listára, akkor a hátralék maradéktalan rendezése után igényelhet kölcsönt. Az elérhető hitelösszegről előzetes hitelbírálat után tudunk pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.
Arról, hogy adatai szerepelnek-e a BAR listán, az érintett hitelintézetnél úgynevezett KHR Ügyféltudakozványból tájékozódhat.

Kasza Sándorné szerint:

2015-10-12 - 11:50

Tisztel Hitelnet!
Szeretnénk lakáshitelt felvenni. A férjemnek bejelentett munkahelye van 2007 óta, fizetése 106.000 Ft, én a munkahelyemről júliusban jöttem csedre, ami 65.000 Ft, mellette a három gyerekemre (2 enyém, harmadik közös) 82.250 családit és 20.000 Ft gyerektartást kapok. Párom nem bar listás, de én passzív bárlistás vagyok, amit egyben kifizettem. 85.000 Ft miatt raktak fel, áprilisban kifizettem. Lehetséges szocpollal egy 3.000.000 forintos lakást megvennünk? Az önerőnk 500.000 lenne. Kaphatunk így hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-14 - 13:28

Kedves Asszonyom!
Az a bank, amelyik elfogad 3 millió forint értékű ingatlant fedezetként, csak olyan személyeknek nyújt kölcsönt, akiknek adatai negatív tartalommal nem szerepelnek a BAR listán. Így hitelfelvételre és ezzel együtt CSOK igénylésre akkor kerülhet sor, ha törlésre kerül az Ön passzív BAR státusza is.

Benedek Réka szerint:

2015-09-22 - 12:52

110. 000-nél sose kapok kevesebbet. 22.800 a kettő provident törlesztésem havonta és 13.000 körül lenne az új hitel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-22 - 13:15

Kedves Réka!
Az előzetes hitelminősítés elvégzéséhez kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Benedek Réka szerint:

2015-09-21 - 17:31

Üdvözlöm!
Ha személyi kölcsönt szeretnék felvenni, 500.000 Ft-ot, de van 2 provident kölcsönöm, ami mindig mulasztás nélkül fizetve van, akkor még megkaphatom a kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-22 - 08:33

Kedves Réka!
Attól függ, hogy az igazolt nettó jövedelmének 50%-ába belefér-e a 2 providentes hitelnek és a felvenni kívánt személyi kölcsönnek a havi törlesztő részlete.

Benedek Réka szerint:

2015-09-15 - 14:36

Üdvözlöm!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a páromnak volt 6.000 Ft-os mulasztása bank felé, ami 3 hónapja fizetve lett. Viszont szeretném megtudni, hogy ez miatt felkerülhet-e a bar listára? Személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, de eddig mindig elutasítottak. Lehet ez az oka?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-16 - 13:23

Kedves Réka!
6.000 Ft-os mulasztás miatt nem kerülnek az adatok a negatív tartalmú KHR listára, de úgynevezett Ügyféltudakozvány formájában a KHR információk minden banknál lekérdezhetők.

Barbara szerint:

2015-09-14 - 11:44

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi az a minimum összeg, amivel a BAR listára lehet kerülni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Barbara

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-15 - 09:54

Kedves Barbara!
A mindenkori minimálbér (jelenleg nettó 68.775 Ft) összegét 90 napon keresztül folyamatosan elérő tartozás esetén kerülnek az adatok a KHR-be.

Dominik szerint:

2015-09-13 - 20:32

Üdv!
BAR listán szerepeltem, de egy hete lerendeztem. Ebben a helyzetben hozhatnék-e ki a fiamnak egy telefont részletre egy másik banknál?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-14 - 11:08

Kedves Dominik!
Ha hátralékos tartozását rendezte, akkor adatai aktív státuszból passzív BAR státuszba kerültek, ami még további 1 évig fennáll, s ebben a helyzet bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

Horváth Orsolya szerint:

2015-08-23 - 00:05

Tisztelt Hitelnet!
Egy hitelkártya tartozás során BAR listára kerültem. 2013-ban megegyezéssel a hitel lezárásra került. (A megegyezés szerint a hitel felét kellett kifizetnem.) Eltelt 2 és fél év még mindig a negatív adós listán vagyok. Kérdésemre a banktól azt a választ kaptam, hogy veszteséggel zártak a hitelt, emiatt 5 évig őrzi a KHR az adatokat mint, negatív adóst. Erről annak idején nem tájékoztattak. Jogos-e, hogy megegyezés alkalmával is 5 évig bár listán szerepeljek, illetve a fent maradó összeg megfizetésével lekerülök-e a negatív adósok listájáról?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-24 - 10:19

Kedves Orsolya!
Veszteséggel lezárt hitelek esetén az adós adatai valóban 5 évig láthatók a KHR negatív listáján. Arról, hogy lezárt hitel esetében utólag a fennmaradó összeg kiegyenlíthető-e, az érintett bank tud Önnek választ adni. Ha ez lehetséges volna, adatai a kifizetéstől számított 1 évig még a negatív rendszerben maradnának.

Kovács Renáta szerint:

2015-12-07 - 12:18

Tisztelt szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy a bankkal kiegyeztem az elmaradt hitelem törlesztésébe. Amit törlesztek már 4 hónapja. Van még 8 hónap, amit ki kell fizetnem. Mielőtt kiegyeztem a bankkal, felkerültem a bárlistára. Kérhetem, hogy tegyenek aktívból passzív bárosnak?
Egy másik hitelemet kifizettem egy összegben, emiatt is felkerültem a bárlistára! Nincs tartozásom! Kérhetem, hogy töröljenek teljesen bár listásról?
Fontos lenne tudnom, mert némi hitelre lenne szükségem a vállalkozásom fenntartásához!
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-07 - 13:38

Kedves Renáta!
Aktív státuszból passzív státuszba információink szerint akkor kerülhet, ha a tartozását maradéktalanul megfizette. A passzív státuszból pedig 1 év eltelte után törlik az adatokat.

Katica-bogár szerint:

2015-07-07 - 15:30

Aki Bar-os, nem kaphat hitelt.

Mindegy, hogy biztosan tudnám törleszteni, mivel 220 ezer Ft /nettó/ jövedelmem mellett tudnám a 80 ezer Ft-os törlesztést fizetni az adósság rendezése céljából. /új hitel /
A korábban felvett CHF hitel fix törlesztéssel lett választva, a biztos fizetés miatt.
Lejárt a futamidő és még maradt a felvett hitel 140%-a. Itt már csak a futamidő lett fix- 12 hónap.
Ez azt jelentette, hogy a teljes fizetésem is kevés lett volna rá. Az eredeti felvett hitel törlesztési összegét továbbra is fizettem, de a 25 kevesebb, mint 220 !
Így később a bankban derült ki, hogy ott vagyok a Bar-listán! Közel 40 évig voltam a bank ügyfele. Semmi egyedi megállapodást nem ajánlottak. Jelzálog- hitel is lehetett volna, de Bar-os vagy és nincs!

1,5 M Ft ennél a banknál: 8 évig 28 eFt/hó, ami: * 2.688.000 Ft (végig rendesen fizetve volt)
– 12 x 220 eFt /hó : 2.280.000 Ft (nem volt teljesíthető)
– 96 x 54 eFt /hó : 5.184.000 Ft (lejárat előtti ajánlatuk volt)

Így az 1,5 M Ft közel 8 M Ft lett volna.
Most az elszámolás után maradt 1,5 M Ft- tartozás, egyoldalú szerződés módosítással, ami a futamidőt 2 hónapra változtatta- már eltelt 2 hónap.
Több nap szabim elment a banki ügyintézés miatt, csak széttárt karokra és “sakk-matt” válaszokat kaptam az állandó telefonos megkeresések mellett. A lejárat előtti leveleimre sem történt érdemben semmi, csupán az aláírt szerződést említették válaszként. Bank részéről időhúzás volt – április 29.-én kaptam elszámolást, így nincs hitel, mivel a lejárat előtti ajánlatukba nem mentem bele, Nekem se mindegy, hogy 2 vagy 1,5 M Ft-ot veszek fel újra ahhoz, hogy a 9 éve felvett 1,5 M Ft-ot visszafizethessem.
Ja, jut eszembe, hogy másik két banktól kaptam felvilágosítást az új hitel felvétel ügyében.
Kíváncsian várom a fejleményeket. A volt bankom a pénzt várja, de ők zárták ki önmagukat is és engem is a tisztességes megoldásból.

Kira szerint:

2015-07-07 - 07:32

Tisztelt Hitelnet.
Az OTP-nél a hitel előbírálat során nézik a KHR-t is? Meg minden tényezőt? Ha az előbírálat pozitív lett, akkor az már szinte 100%, hogy a hitel már nem kerülhet semmi miatt elutasításra?
Válaszát előre is köszönöm: Kira

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-08 - 07:14

Kedves Kira!
A hitel akkor vehető 100%-nak, ha a végleges bírálat pozitív.

Kira szerint:

2015-06-17 - 07:16

Tisztelt Hitelnet!
Lakásvásárlás előtt állunk. A hitelkérelmünket elutasíthatják az Amex kártya megléte miatt? Vagy ha nincs rajta tartozás, hanem minden hónapban rendszeresen törlesztjük a felhasznált összeget, akkor ez nem fogja befolyásolni a kérelmet?!
Válaszát előre is köszönöm: Kira

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-17 - 09:00

Kedves Kira!
A hitelkártyát a hitelbírálat során figyelembe veszik. A hitelképességet befolyásolhatja a felvenni kívánt hitel összegétől, havi törlesztésétől, az Önök jövedelmi helyzetétől és a hitelkártya összegétől függően.

Csámpai zoltán szerint:

2015-06-02 - 19:00

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megkérdezni, hogy aktív KHR-es vagyok, amit törlesztek késések nélkül. Kaphatok-e áruvásárlási kölcsönt ebben az esetben?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-03 - 11:02

Kedves Zoltán!
Aktív KHR listásként pénzügyi partnereinknél sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

Dudás Natália szerint:

2015-05-23 - 14:34

Tisztelt Hitelnet!
A volt párommal van egy közös tulajdonú lakásunk. Hitel van rá, amit közösen fizetünk és közös gyerekünkre felvettük a szocpolt 2009-ben. Jelenleg nem használja egyikünk se. Mivel ők nem szeretnék használni, így felmerült, hogy férjemmel mi költöznénk oda, fizetve tovább a hitelt. Papíron minden maradna ugyanígy. Mivel a ház 2009-ben kapott használatbavételi engedélyt, így úgy hallottam igényelhető rá teljes szocpol, ha visszajön. A kérdésem az lenne, hogy az akkori vagy a mostani feltételek érvényesek-e ilyen esetben? Ha a férjem BAR listás, a közös gyermekünk után igényelhetünk-e erre az ingatlanra szocpolt? Vagy van-e olyan lehetőség, hogy én ezt egyedül érvényesíteni tudjam gyermekünk után? Jelent-e problémát, hogy a lakás fele a volt párom nevén marad?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-24 - 13:52

Kedves Natália!
Arról, hogy később született gyermeke után érvényesíthető-e az utólagos szocpol adott esetben, a hitelnyújtó bank tudja Önt tájékoztatni.

Balogh Tímea szerint:

2015-05-22 - 05:40

Szép jó napot!
Az weblap elején azt lehetett olvasni, hogy aktív BÁR listások is juthatnak kisebb személyi kölcsönhöz. Itt viszont minden effajta kérdésre “nem” a válasz. Most akkor erre van lehetőség rendes, bejelentett munkahely esetében?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-22 - 10:58

Kedves Tímea!
Honlapunkon nincs olyan információ, mely szerint BAR listás számára jelenleg megoldható a hitelfelvétel. Erre sajnos rendes, bejelentett munkahely esetén sincs lehetőség.

Zsolt szerint:

2015-05-21 - 14:53

Tisztelt Hitelnet!
A gépkocsink svájci frank hiteles, jogvédőkhöz fordultunk 2013 májusában, azóta folyik a hercehurca. 2013 augusztusában még fizettük az autót, de követve a jogvédők tanácsát, ezután már nem! KHR listára kerültem. A jogvédők szerint bő 3 hónap alatt lezáródhat az ügy, viszont nekem július elejéig tartja az eladó a házat, amit szeretnénk megvenni. Van lehetőség, hogy levegyenek a KHR-ről? Nem vagyok fizetésképtelen, csak a jogi csatározás miatt nem fizettem!
Várom mielőbbi válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-22 - 10:42

Kedves Zsolt!
Csak a tartozás rendezése után kerülhet passzív KHR státuszba, de még ez sem teszi lehetővé a hitelfelvételt. A bankoknál kizáró ok az aktív és passzív KHR státusz egyaránt. Egy pénzintézet van, amely legalább 6 havi passzív KHR esetén nyújt lakáshitelt. A többi pénzintézetnél meg kell várni amíg megszűnik a passzív státusz, ami jellemzően 1 év után lehetséges.

Zsolt szerint:

2015-05-22 - 11:42

Jogi úton úgy hallottam le vetethetem magam! Banknál, MNB-nél nem lehet jogtalanságra hivatkozni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-24 - 13:08

Kedves Zsolt!
Ebben az ügyben irodánk sajnos nem illetékes. A hitelintézetnél vagy a KHR-t működtető BISZ Zrt.nél érdeklődhet ezzel kapcsolatban!

Erdeiné szerint:

2015-05-14 - 15:02

Tisztelt Hitelnet!
Édesanyám 78 éves kaphat-e személyi hitelt, ha fent van a KHR listán pozítívként?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-15 - 08:19

Kedves Asszonyom!
78 éves édesanyja csak olyan adóstárs bevonásával igényelhet személyi kölcsönt, aki a futamidő alatt nem tölti be a 70. életévét.

Kovács Ferenc szerint:

2015-05-08 - 00:10

Üdv.
Az én történetem a következő: tavaly május 6-án csináltam egy vállalkozást és kisadózóként tevékenykedem. A 2014-es évre 4.200.000 Ft-os keretem volt, de ezt véletlenül átléptük kb. 1.000.000 Forinttal. Ilyenkor a Navnak kell befizetni az átlépett összeg kb. 40%-át, jelen esetben 420.000 Forintot. Ezt mi februárban tudtuk meg, így esélyünk sem volt ennyi pénzt kifizetünk és ráterhelték a vállalkozói számlánkra, jelenleg -350.000 van rajta 🙁
A kérdésem az, hogy rám is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint mondjuk egy olyan emberre, aki nem tudta fizetni a több milliós hitelét? Mert ugye igazából ez egy büntetés és az összeg sem olyan magas. Így most én is felkerültem erre a listára? Miután kifizetem ezt az összeget, akkor egy bank sem ad nekem hitelt? Egyébként a K&H Banknál vagyok és ott azt mondták, hogyha kiegyenlítettem a tartozásom, akkor fél évet kell várnom.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-11 - 10:17

Kedves Ferenc!
A számlavezető banknál kérheti a KHR lista lekérdezését, melyből kiderül, hogy felkerült-e a listára vagy sem. Ez befolyásolja a hitelképességét. Ha felkerült a BAR listára, akkor a tartozás kifizetéséig aktív BAR listásként szerepel, a kifizetést követően passzív státuszba kerül, majd 1 év után törlik elvileg a rendszerből, tehát ekkor szűnik meg a passzív státusz. A pénzintézeteknél általában kizáró ok az aktív és passzív BAR státusz egyaránt. Egy olyan bankpartnerünk van, amely passzív BAR lista esetén is nyújt hitelt akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Kira szerint:

2015-04-21 - 16:57

Tisztelt Hitelnet.
A 2011 előtt kifizetett tartozásokra is vonatkozik az, hogy 1 évig vagyok passzív státuszban? Vagy arra még az 5 év vonatkozik?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 21:51

Kedves Kira!
Ebben a kérdésben az érintett hitelintézet vagy a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt. tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Kira szerint:

2015-04-21 - 07:15

Tisztelt Hiteket!
Aki szerepel a BAR listán, az igényelhet Amex kártyát? Vagy az is hitelfelvételnek minősül?
Köszönettel.
Kira

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-21 - 09:18

Kedves Kira!
Hitelkártyák közvetítésében irodánk nem illetékes, de véleményünk szerint a BAR lista hitelkártya igénylésénél is kizáró okot jelent.

Henriett szerint:

2015-04-20 - 16:53

Tisztelt Uram.
Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 2010-ben volt egy A hitel tartozásom, ami egy összegben 2010 decemberében rendezésre került. Szerepelek még a bár listán? Vagy hitelképes vagyok már?
Válaszát köszönöm.
Henrietta

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-20 - 23:52

Kedves Henrietta!
A KHR tájékoztató (BAR lista) minden hitelintézetnél lekérhető. Javasoljuk, hogy forduljon ez ügyben a számlavezető bankjához!

György szerint:

2015-04-17 - 12:48

Tisztelt hitelnet!
Aktív báros vagy és szeretnék lakást vásárolni! Kapok-e úgy hitelt, hogy a lakás amit vennék, az lenne a fedezet?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-17 - 13:45

Kedves György!
Aktív BAR listásként pénzügyi partnereinknél sajnos nem hitelképes. Így akkor sem oldható meg a hitelfelvétel, ha a vásárolandó lakás lenne a fedezet.

László szerint:

2015-04-13 - 15:56

Szép napot!
Itt olvasgattam a hozzászólásokat és érdeklődni szeretnék, hogy tudnának-e segíteni. Párommal lakást szeretnénk venni. Ő gyeden van otthon én dolgozom, de én passzív KHR listán vagyok. Rendeztem a tartozásom lassan egy éve!
Kérdésem, hogy tudnék-e jelzáloghitelt felvenni a megvásárolni kívánt ingatlanra és tudnának-e benne segíteni!
Köszönöm: László

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-14 - 11:41

Kedves László!
Legalább 6 hónapja passzív KHR státusz esetén egyetlen bankpartnerünknél oldható meg lakáshitel felvétele, de ha telik az 1 év passzív státusz és törlik a rendszerből a negatív adatokat, akkor több hitellehetőség közül választhatnak, igényeiknek, lehetőségeiknek megfelelően. Célszerű lenne kitöltenie online ajánlatkérő nyomtatványukat és Szakértőink a részletek ismeretében tájékoztatni fogják a konkrét hitelkonstrukciókról!

Dávid szerint:

2015-04-12 - 16:09

Tisztelt hitelnet!
Provident hitelemen kívül fel tudnék máshol venni még egy hitelt, hogy a provident hitelt/eket tudjam végtörleszteni? Provident hitelem 4 van, mint ahogy írtam. Áprilisi még nem került kifizetésre és a 4 hitelem együtt 190.000 Ft. Kb 300.000 Ft-ra lenne szükségem. Valamelyik banknál esetleg tudnék kapni ekkora hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-13 - 12:49

Kedves Dávid!
A hitelképessége függ az igazolt nettó jövedelmétől, munkaviszonya időtartamától, életkorától, stb. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatalapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

Dávid szerint:

2015-04-11 - 20:37

Tisztelt hitelnet!
Érdeklődnék, hogy kaphatnék-e úgy folyószámlahitelt az OTP Banknál, hogy van Provident hitelem. Normálisan fizetek és jelenleg 1 havi törlesztésem van, amivel még el vagyok maradva, az áprilisi, mivel minden hónap végén fizetek és csak hónap végén jön a hölgy a pénzért. KRH listán fent vagyok, ahol csak a Provident van feltüntetve, más banknak nem tartozom és hitelem sincsen máshol és nem is volt.
Ön szerint kaphatok folyószámlahitelt ez mellett?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-11 - 21:59

Kedves Dávid!
Irodánk folyószámlahitelek közvetítésével nem foglalkozik. Ebben a kérdésben az OTP bankfiókjaiban tudnak Önnek felvilágosítást adni.

Krisztián szerint:

2015-04-01 - 22:42

Tisztelt Cím!
Az elmúlt 15 évben 6 autót vásároltam hitelre, mindet tökéletesen visszafizettem. Emellett sajnos van egy lakáshitelem (CHF alapú az Unicredit banknál, szabad felhasználású jelzálog), melyet pár hónapja nem fizetek (tudnám fizetni, de egy ügyvédi irodán át jogi úton támadtam a szerződést), és véleményem szerint már KHR listára tettek, de NEM TUDOM. Van egy cégem (Kft), egy éve működik, ezzel minden rendben van. Szeretnék LÍZINGELNI egy 3,5 millió forintos autót a cégre, melynek ügyvezetője vagyok. Olvastam, hogy még egyszeres aktív KHR listásoknak is van esélye hitelre, a kérdésem, hogy lízingre is? Mik a lehetőségeim?
Köszönettel: Krisztián

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-03 - 13:49

Kedves Krisztián!
KHR lista esetén pénzügyi partnereinknél nem oldható meg sem a lízing-, sem a hitelfelvétel, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő finanszírozási módot ajánlani.

katica szerint:

2015-03-18 - 16:24

Tisztelt hitelnet!
Édesanyám most ment nyugdíjba, kb. 80.000 Ft-ot fog kapni és szeretne hitelt felvenni, amihez adnám fedezetnek a házamat. Egy bibi van csak, hogy a haszonélvező, aki a volt párom, BAR listás. Megkapná így is a hitelt?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-19 - 13:39

Kedves Katica!
A fedezetül felajánlott ingatlan haszonélvezőjét is be kellene vonni a hitelbe, ám a BAR lista kizáró ok, így sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

Nikoletta szerint:

2015-03-17 - 15:48

Tisztelt “Hitelnet”!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a páromnak most április 15-én jár le a passzív bár lista és az a kérdésem, hogy napra pontosan leveszik a KHR listáról? Mert most akarunk felvenni személyi kölcsönt és félünk nehogy fent legyen hiába lejárt az 1 év. Valamint hozzáteszem, hogy rendezésre került múlt év április 15-én a tartozása.
Előre is köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-17 - 23:17

A hiteltartozás kiegyenlítését követő 1 év lejárta után az adatok elvileg törlésre kerülnek a rendszerből. Párja KHR státuszát bármelyik banknál ellenőrizhetik.

naszvadi istvan szerint:

2015-03-14 - 21:27

T.Hitelnet
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben lejárt a KHR passzív státuszom, utána valóban problémamentes a hitelfelvétel lakáscélra, illetve a kifizetések után ténylegesen egy év után nem fogják látni a negatív adatokat a hazai hitelintézetek?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 11:53

Kedves István!
Információink szerint, ha a mulasztás banki veszteség nélkül rendezve lett, akkor további 1 évig látható a rendszerben (passzív státusz), majd ezt követően törlésre kerül. Ezután, amennyiben a lakáshitel igénylésének további feltételei is teljesülnek, lehetséges a hitelfelvétel.

Hajni szerint:

2015-03-11 - 14:01

Tisztelt “Hitelnet”!
Abban kérném a segítségét, hogy szükségem lenne egy kisebb összegű szabad felhasználású hitelre (kb. 600 ezer forint) 2013. 07. 19-én kifizettem egy összegben egy hiteltartozást, amivel KHR listás voltam. Mivel én tettem egy ajánlatot a banknak, amit ők elfogadtak (bár így nem jutottak a teljes fennmaradó összeghez), ezért nem 1, hanem 5 évig vagyok fent a KHR listán, jelenleg passzívként.
A kérdés arra irányulna, hogy van-e olyan hazai pénzintézet, ami ilyen háttérrel ad hitelt?
Válaszát előre is köszönöm!
Szép napot!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-13 - 09:49

Kedves Hajni!
Legalább 6 hónapja fennálló passzív BAR lista esetén bankpartnereink egyike nyújt kölcsönt. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Péter szerint:

2015-03-04 - 17:40

Tisztelt Hitelnet!
Párommal lakásvásárlás előtt állok. Az OTP banknál van egy személyi kölcsönöm, aminél most 3 havi törlesztés elmaradás van, egy áruvásárlási hitelem, szintén 3 havi törlesztés elmaradással, egy hitelkártyám, ami eladás előtt állt, de meg tudtuk menteni, egy fizetéskönnyítési kérelemmel, és egy folyószámla hitelkeretem, amire szintén fizetéskönnyítési megállapodás van kötve. A Budapest Banknál lekérték a KHR adataimat, és azt mondták, hogy nem vagyok BAR listán, és ha nem lenne ennyi hitelem, mehetne a lakáskölcsön. Viszont az OTP Banknál azt az információt kaptam, hogy valószínű, hogy BAR listán vagyok, mert 90 napon túli tartozásom volt, viszont itt nem kértek KHR adatot. Az összes tartozás 1.500.000 Ft. Érdeklődni szeretnék, hogy ha kifizetném a tartozásomat az OTP banknál, tudnék-e lakáshitelt felvenni.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-05 - 08:36

Kedves Péter!
A hitelügyintézés előtt célszerű lenne a KHR listát még egyszer lekérdezni, illetve a lakásvásárlás előtt előzetes hitelbírálatot végezni, hogy az összes tartozás kifizetése után várhatóan mekkora összegű lakáshitel felvételére lenne jogosult.

Takács Ildikó szerint:

2015-02-25 - 21:45

T. Cím!

Lakásvásárlási hitelkérelmet fél éves passzív bár-ral be lehet nyújtani?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 22:21

Kedves Ildikó!
Pénzügyi partnereink egyike legalább fél éve fennálló passzív BAR lista esetén befogad lakásvásárlási hitelkérelmet. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

Róbert szerint:

2015-02-20 - 11:25

Tisztelt szakértők!
A testvérem jogtalanul vette fel a családi pótlékot, de már folyamatban van a visszafizetés és most hitelt szeretne felvenni. Rajta lehet a bárlistán emiatt?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-20 - 11:57

Kedves Róbert!
Jogtalanul felvett családi pótlék miatt testvére nem kerülhetett BAR listára.

Hajnal szerint:

2015-02-16 - 17:20

Tisztelt Cím!
Providentes hitel miatt kerültem aktív KHR státuszba. Kérdésem az lenne, hogy hitelkiváltásra van-e ebben az esetben bármilyen banki segítség? Fizetésem megfelelő és egyéb hiteleim kapcsán nem kerültem bajba.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Hajnalka

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-16 - 22:41

Kedves Hajnal!
Aktív KHR státusz esetén sajnos nem tudunk a lehetőségeinek megfelelő hitelkiváltó konstrukciót ajánlani.

Barbara szerint:

2015-02-13 - 10:50

Kellemes napot Kívánok!
Abban szeretném kérni a segítségét, hogy én aktív BAR listás vagyok a Diákhitelem miatt, a férjemnek van bejelentett jövedelme, Ő passzív BAR listás. Ha esetleg mindketten passzív BAR listások lennénk, kaphatnánk jelzáloghitelt lakásvásárlás céljából?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 13:49

Kedves Barbara!
Lakásvásárlási hitel igénylésére legalább féléves passzív BAR státusz esetén van lehetőség. Ha ez meglesz, kérjük, küldjék el online ajánlatkérésüket és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

Tibor szerint:

2015-02-10 - 19:44

Szép napot.
Ma kaptam egy levelet, mi szerint negatív listára helyeztek. A hitelemet múlt hónapban rendeztem. Esetleg van valaki, aki tudna nekem segíteni, elég sok kérdésem van és nem tudom kihez forduljak.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-11 - 14:22

Kedves Tibor!
Az ügy részleteinek ismeretében az a hitelintézet tud kérdéseire válaszolni, amely adatait negatív KHR listára tette.

Mária szerint:

2015-02-09 - 12:51

Az lenne a kérdésem, hogy aktív bárosak vagyunk, úgy juthatunk hitelhez, hogyha egy rokonom háza lenne a fedezet?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-09 - 20:38

Kedves Mária!
Aktív BAR listásként sajnos akkor sem juthatnak hitelhez, ha más személy ingatlanát vonnák be fedezetként.

János szerint:

2015-02-06 - 20:26

A címben foglatak szerint Aktív báros vagyok,és 3 gyermekünk van. Még az idén saját lakást szeretnénk,de úgy látom,hogy ez nem fog összejönni,ami nagyon dühít! A nejem főállású anya–de ő nem Báros! Válaszát köszönöm.

Hitelnet szerint:

2015-02-06 - 20:28

Kedves János!

Sajnos jelenleg egyik pénzügyi partnerünknél sem tudjuk megoldani a hitelfelvétel aktív vagy passzív KHR státusz esetén.

Tünde szerint:

2015-04-21 - 20:32

Jó estét!
Folyószámla hitelt szeretnék, de aktív bar-os vagyok. Ha kifizetem (80.000 Ft), akkor igényelhetnék folyószámla hitelt?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 22:14

Kedves Tünde!
Folyószámla hitelek ügyintézésében irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben a számlavezető bankhoz fordulhat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA