Hitel BAR listásoknak (negatív KHR)? - Hitelnet.hu

Kaphat hitelt jelenleg, aki BAR listás? ( Negatív KHR)

Korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív tartalommal BAR listára kerültek, esetleg önhibáján kívül – kezességvállalás kapcsán – listás lett, de hitelre lenne szükséges? Van-e bármilyen hitellehetőség ilyen esetben?

Az eltervezett lakáscél megvalósítása előtt áll és arra kíváncsi, hogy BAR listásoknak milyen lehetőségei vannak? Egyáltalán juthat-e lakáshitelhez az a személy, aki BAR listán szerepel? Tájékozódjon az alábbi írásunkból és a BAR listával kapcsolatban feltett ügyfélkérdésekre adott válaszainkból!

Mi az a (Negatív KHR)?

A Bar lista, vagyis hivatalos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, mely a hitelnyújtókat az igénylők hitelképességének felmérésében segíti. A rendszer a hitelszerződésekkel kapcsolatos – pozitív és negatív – adatokat egyaránt tartalmazza.

Hogyan kerülhetek fel a BAR listára?

Hitelmulasztás címszó alatt akkor kerülnek be a rendszerbe az ügyfél adatai, ha lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege több a késedelembe esés időpontjában érvényes minimálbér összegénél és az folyamatosan, 90 napot meghaladóan fennáll.

Ha a tartozás jelenleg is aktív, vagyis nem szűnt meg, akkor az adatok az átadástól számítva 10 évig a rendszerben maradnak, s ezen időszakban felhasználhatók a hitelképesség vizsgálatához. Amennyiben a tartozás rendezésre kerül, azaz passzívvá válik, akkor a teljesítéstől számított 1 évig őrzi őket a KHR. Ez alatt az 1 év alatt azonban az ügyfél továbbra sem hitelképes, tehát nem vehet fel sem lakáshitelt, sem egyéb célú kölcsönt.

Csalás és kártyavisszaélés esetén a BAR lista az átadástól számított 5 évig őrzi az illető adatait, s használhatja a hitelképesség vizsgálatához.

Ha Ön nem tudja biztosan, hogy adatai szerepelnek-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor ennek könnyen utánanézhet, ugyanis joga van megismerni az Önről nyilvántartott adatokat. A BAR listával kapcsolatban bármely pénzügyi szervezetnél, hitelintézetnél kérhet tájékoztatást, melyből megtudhatja, hogy mely intézmény milyen adatokat adott át Önről. Ez a – jellemzően levélben kapott – tájékoztatás díjmentes, ezért semmilyen díj nem számolható fel Önnek.

Kaphat lakáshitelt, aki szerepel a BAR listán?

A hitelképesség vizsgálata során a negatív adatoknak meghatározó szerep jut. Ilyen esetben ugyanis egyetlen bank sem nyújt kölcsönt. A BAR listán negatív tartalommal szereplő adósok hitelkérelme visszautasításra kerül. Negatív információnak minősül a hitelmulasztás, a csalás miatt visszautasított hitelkérelmek, valamint a kártyavisszaélések nyilvántartása.
Amennyiben adatai negatív tartalmú információval már nem szerepelnek a BAR listán, akkor Ön újra hitelképes lehet. Ez esetben a bankpiac legkedvezőbb hiteleiről kérje a Hitelnet személyre szabott díjmentes hitelajánlatát!

Kaphat hitelt aki aktív BAR listán szerepel?
Az aktív bárosok helyzete sosem volt egyszerű szempontjából, ám a gazdasági és pénzügyi válság következtében szigorodó hitelfeltételek miatt még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis aktív BAR lista esetén egyik magyarországi pénzintézet sem teszi lehetővé a hitelfelvételt.
A BAR listán aktív státuszban akkor szerepel egy adós, ha van olyan le nem zárt hitele, melynek törlesztése nem volt problémamentes, vagyis a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozással rendelkezik több mint 90 napon keresztül.

Ilyen esetben egyetlen magyarországi pénzintézet sem nyújt hitelt. Ennek oka, hogyha az ügyfél jelenleg meglévő hiteltörlesztését sem fizeti pontosan, akkor a pénzintézet számára nincsen semmiféle garancia arra, hogy a jövőben felvenni kívánt személyi vagy jelzáloghitelét szerződésszerűen fogja törleszteni. Már pedig minden banknak az a célja, hogy az adós a felvett kölcsön törlesztő részletét pontosan fizesse.

Megoldható a hitel passzív BAR esetén?

A KHR rendszer, vagyis a BAR lista megkülönböztet aktív és passzív mulasztásokat. A hitelmulasztás lezárásra kerül, ha veszteségleírás történik, illetve amennyiben a késedelmes tartozás az alábbiak szerint rendeződik:
A hátralékot az adós kiegyenlíti.
Fedezet, kezet által kerül kiegyenlítésre az elmaradás.
A hitelszerződést átütemezik, vagy veszteségleírás nélkül, egyéb közös megállapodással rendeződik az ügylet.

A teljesítéssel végződő mulasztások a teljesítéstől számítva 1 éven át, a veszteséggel lezárt tartozások a lezárástól számítva 5 éven keresztül maradnak a rendszerben.

A KHR (Központi hitelinformációs rendszerben) az adósok adatait 1 évig őrzik, azonban egyetlen hazai pénzintézeti partnerünk sem nyújt hitelt a számukra. Ez csak akkor megoldható, ha egy olyan személy is bevonható az igénylés során, aki nem szerepel a rendszerben.

Néhány évvel ezelőtt változás állt be a KHR rendszer nyilvántartási rendszerében és feltételeiben. A KHR egy olyan központi ügyfélnyilvántartás, ahova a csatlakozott pénzügyi szereplők (bankok, takarékszövetkezetek stb.) feltöltik a lakossági és vállalati hiteladatokat ügyfeleikről. Ezeket az információkat a későbbiekben a rendszer csatlakozott többi pénzügyi szolgáltató is látja és eléri.

Jelen esetben azt vizsgáljuk, ha az adós a mindenkori fizetési kötelezettségeinek 90 napig nem tett eleget és az elmaradás összege elérte a mindenkori minimálbér összegét. Az ennek következtében átadott adatokat a rendszerben 10 évig megőrzésre kerülnek. Amennyiben az adós azonban rendezte elmaradását, vagyis a késedelmes törlesztést megszünteti, akkor adatait a rendszer a megszüntetést követően már csak egy évig őrzi. Ez annyit jelent tehát, hogy a passzív BAR státusz ebben az esetben csak 1 évig áll fenn, a korábban alkalmazott 5 év helyett.

Tehát miután egy adós, aki a felvett hitelét 90 napig nem tudta fizetni és a késedelme elérte a mindenkori minimálbér összegét nem tud hitelt igényelni. Amennyiben az elmaradását rendezte és eltelt az 1 év, akkor már bármelyik hazai banknál lehetséges lehet a .

Utolsó bejegyzések a témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2016. január 18. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szabina szerint:

2019-09-18 - 21:50

Én bár listás vagyok, párom nem. Van egy ingatlanunk, 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok.
Jelzáloghitelt vehetek/vehetünk rá fel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 09:05

Kedves Szabina!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Csaba szerint:

2019-09-18 - 18:44

Mit jelent az, hogy mulasztással szerepelni a khr listán?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 08:59

Kedves Csaba!
Hitelfelvételhez, kezességvállaláshoz kapcsolódóan folyamatosan 90 napon túli, a mindenkori minimálbér meghaladó tartozása van.

Laci szerint:

2019-09-14 - 12:18

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy volt egy providentes hitelem és behajtóhoz került. Kifizetem a behajtónak és szeretném felvenni a falusi csokot. Attól ez lehetséges és plusz hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 12:27

Kedves Laci!
A falusi CSOK jogosultságot nem zárja ki a negatív tartalmú KHR információ. A hitelfelvétel bankpartnereink egyiknél működhet, de csak akkor, ha a KHR jelentés szerint a hitel megszűnés módjánál az áll, hogy az ügyfél rendezte. Elsőként tehát szükséges lenne egy úgynevezett Saját hiteljelentés lekérése, amit bármely hitelintézetnél megtehet díjmentesen.

R-né szerint:

2019-07-16 - 22:59

Üdvözlőm.
Kérdésem a következő lenne. Férjem aktív khr-en volt, egy összegben vissza lett fizetve novemberben. Szeretnék házat venni. Ez lehetséges most vagy meg kell várni az egy évet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 12:35

Kedves Asszonyom!
Legalább 6 hónapos passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél megoldható lehet a hitelfelvétel. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Géza szerint:

2019-07-16 - 20:07

Üdv.
Aktív KHR-rel kaphatok Providentnél kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-07 - 14:24

Kedves Géza!
Aktív KHR sajnos kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

Gyula szerint:

2019-05-07 - 05:05

Tisztelt Hitelnet.
Kifizettem a hitelemet.
A kérdésem az lenne, hogy aktívból mikor kerülök át passzívba? Egyből amint törlesztve lett a tartozásom?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 08:55

Kedves Gyula!
Információink szerint néhány napon belül passzív státuszba kerül a tartozás rendezését követően.

Gyula szerint:

2019-05-04 - 08:37

Jó napot kívánok.
A kérdésem az lenne, hogy a hitelt visszafizettük, igaz behajtón keresztül, de a pozitív státuszt mégse törölte a bank.
Ilyenkor mi a teendő?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 15:07

Kedves Gyula!
A hitel visszafizetése után az adatok passzív státuszban még további 1 évig, illetve amennyiben megegyezéssel vagy veszteségleírással zárult az ügylet, úgy további 5 évig látszódnak a rendszerben.

Attila szerint:

2019-04-01 - 06:31

Tisztelt Hitelnet!
Providentnél volt 102 ezer Ft tartozásom. Kifizettem a napokban. Igaz, ha nem éri el a minimálbér összegét a tartozás, 5 nap alatt törölnek a KHR-ből?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:35

Kedves Attila!
Ha a hátralékos tartozás összege 90 napon keresztül folyamatosan nem éri el a mindenkori minimálbér összegét, akkor nem kerülhet KHR-be. A 102 ezer forintos tartozás ezt meghaladja. Ha ez 90 napon keresztül folyamatosan fennállt, akkor ez az információ megjelenik a KHR-ben. A tartozás maradéktalan rendezése után úgy tudjuk 1 év múlva kerül törlésre a negatív információ. Pontos tájékoztatást ez ügyben a Provident tud adni Önnek.

Klára szerint:

2019-03-28 - 12:49

Mivel én nem vagyok KHR listán, a férjem passzívon, van akkor lehet kezes? Vagy csak 6 hónap után?
Kiskorú volt amikor a hitelt az édesanyja felvette. Az apai örökséggel az ingatlan 1/4 részét örökölte. Nem volt se kezes, se semmi.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:16

Kedves Klára!
A tartozás lezárását követő 6 hónap után lehetséges adott esetben a hiteligénylésük beadása.

Klára szerint:

2019-03-28 - 10:56

Tisztelt Hitelnet.
Anyósom annó megözvegyült. A ház apai része örököse a férjem és húga lett. Még kiskorúak voltak, amikor anyósom hitelt vett fel, de nem tudta fizetni. KHR listára került, majd a férjemék is amint nagykorúak lettek.
Nemrégiben kifizettem az anyósom tartozását. A férjemék mindannyian passzív KHR listára kerültek. Szeretnénk a férjemmel házat venni. Nem volt se kezes, se nagykorú, semmi köze a hitelhez, mégsem vették le a passzív listáról.
Ilyenkor mit lehet tenni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 12:21

Kedves Klára!
Bankpartnereink egyiknél legalább 6 havi KHR státusz esetén már megoldható lehet lakáshitel felvétele. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tamás szerint:

2019-03-28 - 08:17

Providentnél volt hitelem, melyet nem tudtam fizetni, mert munkanélküli lettem. Behajtócég megkeresett, kértem részletfizetést és visszafizettem a teljes összeget már fél éve.
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e Provident kölcsönt ezután?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 12:25

Kedves Tamás!
Hitelkalkulátorunkban kérjük, kattintson a “Tovább a bankhoz” feliratú gombra a Provident termékénél.

Dániel szerint:

2019-03-19 - 20:37

Üdv.
Babaváró 10M kölcsönt szeretnénk a párommal igényelni júliús után. Én nem szerepelek KHRlistán, de a párom passzív státuszban van.
Így tudjuk igényelni a támogatást vagy meg kell várnunk az 1 évet, hogy lekerüljön?
Üdvözlettel.
Dániel

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-19 - 22:01

Kedves Dániel!
A jogosultsághoz az igénylők sem aktív, sem passzív státuszban nem szerepelhetnek a rendszerben.

Zsolt szerint:

2019-03-16 - 06:46

Tisztelt Hitelnet!
A Babaváró hitellel kapcsolatban kérdezném, hogy a házaspár férfi tagja passzív khr listás két esetben, 5 évig.
Ilyen helyzetben van lehetőség megkapni a hitelt?
Üdvözlettel.
Zsolt

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 12:49

Kedves Zsolt!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a negatív KHR információ kizáró okot jelent.

Ivett szerint:

2019-02-15 - 09:46

Érdeklődnék, hogy párom kifizette a személyi kölcsönét augusztusban, így ugye passzív bárlistás. De most szabad felhasználású hitelt szeretne igényelni takarékszövetkezetnél.
Van-e rá mód?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 09:37

Kedves Ivett!
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az igénylés lehetőségéről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Babszi szerint:

2019-01-29 - 10:08

Lakáshitelt szeretnék felvenni. A kiválasztott bank majd két hónapig “dolgozott az elbíráláson” – majd többszöri sürgetés, rákérdezés után, előállt egy több mint 10 éves hitelkártya késedelmes kiegyenlítésével. A KHR rendszerben nem szerepelek! – Lekérdeztem.
Írásban még az elutasítást nem kaptam meg, de érdeklődni szeretnék ilyenkor az ügyfélnek milyen “jogai”, védekezései lehetnek egy kedvező elbírásláshoz?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-30 - 12:49

Kedves Babszi!
Amennyiben Ön az érintett bank belső tiltó listáján szerepel egy korábbi hitelkártya késedelmes kiegyenlítése miatt, úgy az adott bank – információink szerint – jogosult eluasítani a hitelkérelmet akkor is, ha a korábbi mulasztás miatt a KHR-ben nem szerepel.

Molli szerint:

2019-01-09 - 16:48

Prividentnél volt hitelem, melyet nem tudtam fizetni, mert munkanélküli lettem. Behajtócég megkeresett, kértem részletfizetést és visszafizettem a teljes összeget már fél éve.
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e Provident kölcsönt ezután?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-10 - 09:05

Kedves Molli!
A passzív KHR státusz önmagában nem jelent kizáró okot. Javasoljuk, hogy kattintson IDE, majd a Provident kölcsönénél a “Tovább a bankhoz” gombbal tudja elindítani a hiteligénylést.

Beáta szerint:

2018-12-20 - 11:45

Aziránt érdeklődnék, hogy milyen módon tudható meg elhunyt édesapám hiteltartozásainak rendszere?
Köszönettel várom segítő válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-21 - 08:16

Kedves Beáta!
Az ügyfelek úgynevezett Saját hiteljelentés lekérésével bármelyik pénzintézetnél tájékozódhatnak tartozásikról. Édesapja számlavezető bankjánál kellene érdeklődni, hogy Ön, mint örökös kérhet-e le ilyen információt.

Krisztián szerint:

2018-12-17 - 13:42

Visszafizettem a hitelemet, a bérem 33%-at vonták. A pénzintézet mégis úgy tett fel a BÁR listára, hogy veszteségként leírva, amely azt eredményezné, hogy 5 évig szerepelnék a KHRbe.
Mi a teendőm?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-18 - 08:55

Kedves Krisztián!
Az ügyben az érintett pénzintézet tud Önnek tájékoztatást adni a lezárát körülményeinek ismetetében.

András szerint:

2018-12-16 - 11:17

Üdvözlettel érdeklődnék, ha van személyi kölcsönöm és egy másik pénzintézet KHR-re rakott és a személyi hitelt rendesen törlesztem és kifizetem a tartozást, hogy ne legyek KHR listás, de a személyi kölcsönös még megmarad, amit fizetek, akkor menyi idö után tudok felveni hitelt? És adnak-e?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-17 - 10:37

Kedves András!
Ha az a kölcsön, ami miatt KHR listára került, teljesítéssel zárul, akkor Ön passzív KHR státuszba kerül. Van olyan pénzintézet, amely passzív KHR esetén nyújt személyi kölcsönt, illetve legalább 6 havi passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél lakáshitel igénylésére is lehetőség nyílhat.

István szerint:

2018-12-05 - 15:24

Hol tudom megnézni, hogy rossz adós vagyok-e.

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-06 - 09:53

Kedves István!
Bármelyik hitelintézetnél utánanézhet ezen információknak az úgynevezett Saját hiteljelentés lekérésével.

Nikoletta szerint:

2018-11-11 - 10:11

Hogyan kerülhetek le ha 2,5 éve kifizettem a tartozást?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 09:55

Kedves Nikoletta!
Ha nem teljesítéssel, hanem megegyezéssel vagy veszteséggel került lézárásra a hitelügylet, akkor 5 év után törlődik a negatív információ a rendszerből. Az ügyben további pontos tájékoztatást az érintett hitelintézet tud adni Önnek az ügylet részleteinek ismeretében.

László szerint:

2018-10-09 - 14:46

A Cofidis ad hitelt passzív listásoknak is?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-10 - 12:53

Kedves László!
Információink szerint a Cofidisnél azok a negatív KHR listások igényelhetnek személyi kölcsönt, akik korábbi tartozásukat már kiegyenlítették, azaz passzív státuszúak.

László szerint:

2018-10-09 - 08:15

Az lenne a kérdésem, hogy passzív KHR-rel vehetek fel személyi kölcsönt? Még nincs 6 hónapja, hogy kifizettem a tartozásomat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-09 - 10:36

Kedves László!
A pénzintézetek többségénél passzív KHR-rel nem igényelhető személyi kölcsön. Egyetlen megoldást a Provident hitele jelenthet. Kérjük, kattintson IDE és válassza a lehetőségek közül a Providentet.

Ferenc szerint:

2018-09-05 - 02:49

Csok 10+10 hitelt szeretnék építéshez. A feleségem passzív KHR listán van. 6 hónap után mely bank ad hitelt is, hogy ne kelljen megvárni az 1 évet a törlésig?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-06 - 06:01

Kedves Ferenc!
A 10 milliós CSOK-hoz igényelhető 10 millió forint összegű kamattámogatott hitel felvételéhez passzív KHR esetén sajnos nem elegendő a 6 hónap passzív státusz, legalább az 1 évnek meg kell lenni.

Albert szerint:

2018-08-03 - 12:04

Az rendben van, miszerint a bank ad tájékoztatást, hogy szerinte meddig van fent. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a 10 éves limitet hogyan kell értelmezni. Mert ha maximálisan 10 évig lehetek rajta a listán, akkor azt mitől kell számítani?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-03 - 12:48

Kedves Albert!
Ez ügyben a Központi Hitelinformációs Rendszert működtető BISZ Zrt-hez fordulhat.

Albert szerint:

2018-08-03 - 08:36

Kedves Hitelnet!
Szerepelek a KHR listán több mulasztással is, amik rendezve lettek, igaz az egyik kedvezménnyel 2017-ben. Ez ugye 5 év, amíg lekerül a passzív listáról. Viszont a kezdeti dátum 2009.02.19. Ha jól értelmezem, akkor a 10 év teljes elévülés innen számít. Tehát 2019.02.20.-án már nem szerepelhet a nevem KHR listán.
A másik kérdés pedig, hogy a kedvezmény nélküli hitel rendezése idén történt, arra ugye 1 év a passzív bejegyzés. Viszont annak a kezdete 2008.06.18. Elvileg akkor már az sem szerepelhet a listában?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-03 - 11:56

Kedves Albert!
A törlés várható időpontjáról adott esetben az a hitelintézet tud pontos tájékoztatást adni, amelyik feltette.

Edit szerint:

2018-07-27 - 14:00

Üdvözlet!
2020-ig passzív BAR-os vagyok. Sehol sincs lehetőség hitelfelvételre?
Személyi hitelt szeretnék.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-28 - 04:54

Kedves Edit!
Esetleg Provident kölcsön igénylésére lenne lehetősége ezen az oldalunkon a “Tovább a bankhoz” gombra kattintva.

K-né szerint:

2018-07-26 - 07:40

Annyi a kérésem, hogy aktív KHR-esként kaphatok-e 200.000.- Ft-ot, ami nem Provident hitel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-26 - 07:52

Kedves Asszonyom!
Aktív KHR esetén sajnos nem tudunk a leírtaknak megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani Önnek.

Mariann szerint:

2018-06-12 - 08:26

Lassan fél éve nem tudom hiteleimet fizetni, sajnos munkanélküli lettem. Előtte a fizetésekkel nem volt gond. Két banknál van tartozásom. Nagyon szégyellem magam, közel 3.000.000 Ft tartozásom van. Most tudtam csak elhelyezkedni. Ki szeretném az összes hitelemet fizetni, hogy csak egy banknak fizessek.
Van-e ilyen bank, aki kiváltaná a hiteleimet, talán nincs.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-13 - 14:18

Kedves Mariann!
Az adósságrendezési lehetőség ügyében esetleg az érintett hitelintézetekhez fordulhat.

Dávid szerint:

2018-06-08 - 18:23

Üdvözlöm!
4,5 éve a lakásunk eladásával a bank elengedte a tartozásukat! Jelenleg lakást szeretnék vennék, amihez hitelt szeretnék felvenni! Ez működni fog vagy valószínű, hogy elutasítják a hiteligénylést?
Üdvözlettel.
Dávid

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-09 - 04:29

Kedves Dávid!
Ha megegyezéssel zárult a korábbi hátralékos hitelügyletük, akkor adataik a lezárást követő 5 évig valószínűleg még negatív tartalommal szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Ez esetben egyetlen bankpartnerünknél nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére. Elsőként tehát egy KHR lekérdezésre lenne szükség. Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról!

Ingrid szerint:

2018-05-28 - 11:59

Mennyi időnek kell eltelnie passzív bár listán lévő személy esetén, hogy hitelt vehessen fel?

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-28 - 12:06

Kedves Ingrid!
Lakáshitel felvételére legkorábban 6 havi passzív KHR státusz esetén kerülhet sor bankpartnereink egyikénél.

Katalin szerint:

2018-05-10 - 16:20

Tiszteletem!
Szeretnék segítséget kérni!
Jelzáloghitelt vettünk fel, hogy az adósságainkat rendezzük. Mikor engedélyezték a hitelt, akkor mondták, hogy ki kell kérni a Bankoktól, hogy mennyi a tartozás. Sajnos mire a Cetelem megküldte, akkorra lejárt a providentes, amit újra kellett kérni. Hiába mondtam, hogy sürgős, egy hónapot vártunk rá. Így a férjem felkerült a bár listára. A fiamat miután már megkaptuk a levelet és elutalta a bank, tehát tisztázva lett teljesen rá pár napra tették fel a bár listára. Mikor rákérdezett, azt mondták passzív státuszba került! Szeretnék érdeklődni, lehet-e ilyenkor valamit csinálni vagy panasszal élni!

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-12 - 04:04

Kedves Katalin!
Az ügyben az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz fordulhatnak.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA