Passzív KHR-rel igényelhető babaváró hitel?

Tisztelt Hitelnet!

Az egyik Önökéhez hasonló oldalon a következőket találtam:
Tegnap este pontosító jogszabályok jelentek meg a Magyar Közlönyben (06.26.)

3. Felvehetik a Babaváró támogatást az elmaradásaikat rendező „rossz” adósok
A módosítások kedvezőbb helyzetbe hozzák azokat a hiteleiket rosszul fizető adósokat is, akik elmaradásaik miatt felkerültek a negatív KHR listára (BAR lista). A változások alapján már igényelhetik a kedvező hitelt akár már az elmaradásaik rendezését követően azonnal. Az eddigi szabályok értelmében a hátralékaik kifizetését követően egy éven belül nem lett volna lehetőségük kérelmük beadására.

Fontos megjegyeznünk, hogy ez a változás elvi lehetőséget biztosít ezeknek az ügyfeleknek a hitel felvételére. Azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a bankok hitelképesnek is fogják minősíteni ezeket a kérelmezőket.

A kérdésem, hogy a fent leírtak mennyiben fedik a valóságot?
Ugyanis én passzívként szerepelek, viszont a K&H Bank elutasított.

Önöknek van olyan partnerük, akiknél passzív státusszal élhetnénk a lehetőséggel? Minden más feltételünk rendben van!

Tisztelettel.
Milán

Kedves Milán!

A vonatkozó kormányrendelet a babaváró hitel igénybevételi feltételeként valóban rögzíti:

“egyiküknek sincs a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: 2011. évi CXXII. törvény) 11. § (1) bekezdése szerinti, a Központi Hitelinformációs Rendszerben (a továbbiakban: KHR) nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a 2011. évi CXXII. törvény 8. § (4) bekezdése alapján a hiteladósra vonatkozó referenciaadatot a KHR-ből még nem törölték”

Ez alapján a fentiek valóban fedik a valóságot. Azt azonban tudni kell, annak ellenére, hogy a jogszabály megengedi a teljesítéssel 1 éven belül lezárt ügyletek esetén is a hitelfelvétel lehetőségét, a hitelintézetek belső szabályzatuk alapján ennél szigorúbb irányban eltérhetnek és el is térnek.

Bankpartnereink között egy olyan pénzintézetnél van, amely a jogszabályban rögzítetteknek megfelelően hitelezi az ügyfeleket, amennyiben a korábbi elmaradást az ügyfél saját maga rendezte. Ezzel kapcsolatban Szakértőink készséggel adnak Önnek további tájékoztatást. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmenesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.


Utolsó módosítás: 2020. február 13. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

János szerint:

2020-05-18 - 12:09

Üdv.
A kérdésem a következő. Babavárót szeretnénk igényelni a párommal. Én kb. 3 éve az OTP faktoringnak visszafizettem a tart. Kértem egy zárást, és azt az összeget. Igazából azt nem tudjuk, hogy ez milyen címszón szerepel. Ügyfél által rendezett vagy megegyezés szerint. Ha válaszával tudna segíteni, köszönöm.
Igényelhetjük a babaváró hitelt?
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 13:14

Kedves János!
Egy úgynevezett Saját hiteljelentés elnevezésű dokumentumot kellene lekérnie a számlavezető banknál. Az alapján már meg tudjuk mondani, hogy működhet-e a babaváró hitel felvétele vagy sem. Ha ez a dokumentum rendelkezésre áll, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

János szerint:

2020-05-18 - 06:51

Tisztelt Szakértő!
Azt olvastam egyik cikkükben, hogy van egy olyan bank, mely passzív BAR listával folyósít babaváró hitelt (tehát már nincs tartozásuk).
Szeretném, ha megküldené a bank nevét, mivel a családomban van ilyen, és szeretnék felvenni a hitelt.
Fáradozását előre is köszönöm, üdvözlettel, János

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 13:35

Kedves János!
Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatót készítenek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Zsuzsanna szerint:

2020-05-18 - 06:29

Üdvözlöm!
Férjemmel szeretnénk igényelni a babaváró hitelt. Passzív KHR listán szerepel a férjem! Semmilyen más tartozásunk nincs!
Meg kapnánk így a babaváró hitelt?
Köszönőm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 14:14

Kedves Zsuzsanna!
Bankpartnereink egyikénél megoldható lehet babaváró hitel felvétele, ha férje korábbi mulasztását maradéktalanul rendezte. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatót készítenek Önöknek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Györgyi szerint:

2020-05-17 - 22:26

Üdvözlöm.
Szeretnék érdeklődni, hogy babaváró hitelt szeretnénk igényelni, viszont párom passzív KHR-es. Megállapodással 3 éve rendezve lett az OTP faktoring felé.
Ilyen esetben igényelhető a babaváró?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 16:00

Kedves Györgyi!
Megállapodással zárul mulasztás esetén sajnos nincs lehetőség babaváró hitel felvételére.

Eszter szerint:

2020-04-07 - 12:14

Tiszteletem. Érdeklődni szeretnék, ha babaváró hitel szeretnénk felvenni de a párom szerepel a KHR listán de én lennék az igénylő. Van e esély igénybe venni. Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2020-04-08 - 19:08

Kedves Eszter
A babaváró hitelt csak házastársak együttesen tudják igényelni, nem lehet egyedül Ön az igénylő. Amennyiben férje passzív KHR listán szerepel még lehetőség lehet a Babaváró hitelre abban az esetben, ha tartozását saját erőből rendezte – nem közös megegyezés történt a bankkal -van olyan bankpartnerünk, ahol passzív KHR esetén is igényelhető a Babaváró hitel.
Javasoljuk töltse ki online adatlapunkat és kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önöknek! Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést is!

István szerint:

2020-03-20 - 22:44

Üdvözlöm,
Az lenne a kérdésem, hogy passzív KHR esetén van-e lehetőség a babaváró hitelt felvenni. Egy lakáshitel miatt kerültünk a KHR listára, ami az OTP Faktoring Zrt-vel kötött megállapodás teljesítésével zárult.
Köszönettel,
István

Hitelnet szerint:

2020-03-21 - 20:03

Kedves István,
Mivel az elmaradás rendezése megállapodással történt, ezért sajnos nem megoldható a Babaváró hitel igénylés passzív KHR státusszal.

Kornél szerint:

2020-03-20 - 22:38

Tisztelt Cím,
Szeretnénk a feleségemmel Babaváró hitelt igényelni. Sajnos egy régi családi tartozás az én nevemen volt így AKTÍV KHR-es voltam. Ezt a tartozást viszont nemrég rendeztem. Az OTP faktoring -tól meg is érkezett a tartozás rendezéséről szóló dokumentum. Kifizettem a teljes tőketartozást ( kamatot nem ). Így gondolom ez elengedésnek minősül.
Az én jövedelmem jelenleg net. 400.000 ft ( több mint 6 éves munkaviszony ) ebből 72.000 ft-ot fizetek gyerektartásra.
A feleségem jelneleg gyed-en van ( 157.000 ft ).
Egy 51.000 ft -os autó hitellel rendelkezünk még 2 évig.
Úgy tudom az Önöknél van lehetőség megoldást találni.
Köszönettel,
Kornél

Hitelnet szerint:

2020-03-24 - 14:09

Kedves Kornél,
Mivel megállapodás történt a bankkal a tartozás rendezéséről, ebben az esetben amíg KHR passzív listán szerepel nincs lehetőség Babaváró hitelfelvételre.

Andrea szerint:

2020-03-04 - 14:14

T. Hitelnet!
Babaváró kölcsön igényelhető azonnal abban az esetben, ha a KHR listán szereplő tartozásomat rendezem, erről az igazolás a kezemben van? Vagy van várakozási idő?
Köszönettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-15 - 15:03

Kedves Andrea!
Bankpartnereink egyikénél működhet fenti esetben a babaváró hitel felvétele. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Alexa szerint:

2020-02-21 - 16:56

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy abban az esetben van-e lehetőség babaváró kölcsön igénylésre, ha a házaspár egyik tagja passzívként szerepel a KHR-ben. Tartozását a bankkal történt megegyezés szerint fizette ki. Egy év után ez esetben is igényelhető a babaváró támogatás? Köszönöm a válaszát!

Hitelnet szerint:

2020-03-25 - 15:57

Kedves Alexa,
Mivel megállapodás történt a bankkal a tartozás rendezéséről, ebben az esetben amíg KHR passzív listán szerepel nincs lehetőség Babaváró hitelfelvételre.
Egy év letelte után természetesen igényelhetik a Babaváró hitelt.

Amália szerint:

2020-01-26 - 14:48

Üdvözlet!
Idén nyáron letelik a passzív státuszom a KHR listán, elméletileg hitelképes leszek.
Kérem, adjanak választ kapthatok babavárót?
Sehova nincs tartozásom…
Mindenem rendezve van!

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-27 - 10:12

Kedves Amália!
A passzív KHR státusz minden banknál kizárja babaváró hitel igénylésének lehetőségét. Kivéve egy bankot, de ott is feltétel, hogy az 1 éven belül megszűnt hitelt az adós saját maga fizette vissza. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

János szerint:

2020-01-21 - 11:38

Jó napot!
János vagyok. Szeretnék érdeklődni, hogy passzív státuszban szerepelek.
Van-e olyan bank, ahol tudnánk igényelni a babaváró hitelt, mert semmi más tartozásunk sincs.
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 05:38

Kedves János!
Ha a korábbi mulasztást maradéktalanul rendezte, akkor bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat a babaváró hitel igénylésére. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Erzsébet szerint:

2019-10-07 - 13:13

Kérem, segítsenek! A gyermekem rajta van a KHR listán, mint passzív KHR-es, viszont több, mint 2 éve rendezte tartozását! Szeretnék igényelni a babaváró kölcsönt, de szinte minden bank elutasította. Tudnak-e olyan bankot, ahová fordulhatnának?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-08 - 13:10

Kedves Erzsébet!
Passzív KHR esetén a babaváró hitel felvételére egy Bankpartnerünknél van lehetőség, de csak akkor, a korábbi hitelmulasztás rendezésére a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor.

Gábor szerint:

2019-08-02 - 19:36

Tiszteletem!
Érdeklődnék, hogy a folyószámla hitelkeretem csökkentették. Kérhetek részletfizetést? Nem szerepelek a KHR-en.
Így jogosult vagyok a babaváró támogatásra?
Üdv.: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-06 - 14:23

Kedves Gábor!
A folyószámla hitelkerettel kapcsolatban az érintett pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni. A babaváró hitel bírálata során a hitelkeretet figyelembe kell venni.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések