Egyszerűsödtek a Babaváró hitel, a CSOK és a jelzáloghitel-elengedés feltételei!

2020. május 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben a családtámogatások igénylési feltételeinek módosítása. Ennek köszönhetően könnyebben juthatunk Babaváró hitelhez, CSOK-hoz és könnyebben érvényesíthető a jelzáloghitel-elengedés is. A módosítások által az igénylők szélesebb köre veheti igénybe e családtámogatásokat.

Az alábbiakban ismertetjük, hogy melyek ezek a módosítások Babaváró hitel, CSOK és tartozáscsökkentő támogatás igénylése esetén.

Babaváró hitel

Babaváró hitel igényléséhez továbbra is 3 éves TB jogviszony szükséges. Ám míg eddig az igénylést közvetlenül megelőző 180 napnak magyar társadalombiztosítási jogviszonynak kellett lennie, most a külföldről hazatérők esetében a minimálisan elvárt hazai TB jogviszony igazolás időtartama 180 napról 90 napra csökkent.

Ugyancsak a TB jogviszonyhoz kapcsolódó változás, hogy a diplomás GYED időszaka szintén beleszámít a TB jogviszony időtartamába.

Babaváró hitelre házastársak lehetnek jogosultak, most már azonban mozaikcsaládoknál sem lesz feltétel, hogy a mostani az igénylők első házassága legyen.

Amennyiben a babaváró hitel futamideje alatt az egyik házastárs elhalálozik, a kamattámogatás nem szűnik meg akkor sem, ha a házaspárnak 5 éven belül nem született gyermeke.

Ikergyermekek születése esetén a Babaváró hitel törlesztésének szüneteltetése 3+2 évig jár. Ez azt jelenti, hogy az egyik gyermek után igénybe vett 3 év után a másik ikergyermekre is kérhető +2 év szüneteltetés.

A Babaváró hitel elbírálásának ideje 10 napról 10 munkanapra módosult. Ez utóbbi változás elsősorban a hitelintézetek számára jelent könnyítést.

A Babaváró hitel további igénylési feltételei IDE kattintva tekinthetők meg.

CSOK

A családi otthonteremtési kedvezmény igénylésénél az Egyesült Királyságból hazaköltözők számára méltányossági eljárás lehetősége biztosított a külföldi TB jogviszony igazolása során.

A CSOK további igénylési feltételei IDE kattintva tekinthetők meg.

Jelzáloghitel-elengedés

A tartozáscsökkentő támogatás mostantól már akkor is igényelhető, ha a jogosultsági feltételeket legalább az egyik fél teljesíti. Így a jelzáloghitelek engedését olyan esetben is igénybe vehetik a családok, ha a jelzáloggal terhelt ingatlannak nem tulajdonosa mindkét szülő.

A tartozáscsökkentő támogatási további igénylési feltételei IDE kattintva tekinthetők meg.

Személyre szóló tájékoztatás

További kérdéseit tegye fel online Hitelszakértőinknek vagy kérjen személyre szabott, díjmentes tájékoztatást!

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. június 02. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Bernadett szerint:

2020-08-06 - 11:16

Kedves Cím,
szeretnénk élni a CSOK és a Babaváró hitel lehetőségével, és egyúttal lakáshitelt is vennénk fel használt ház vásárlására. Terveinkben 2 gyermek szerepel biztosan, viszont van egy törlesztés alatt álló személyi kölcsönünk is, amelyet tavaly nyáron igényeltünk.
Hogyan oldható meg legegyszerűbben, hogy ez mind együtt legyen kezelve? Mekkora hitelt+támogatást kaphatunk így? Célszerű lenne a személyi kölcsönt először kiváltani?
Melyik bankokhoz érdemes fordulni első sorban?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-07 - 12:56

Kedves Bernadett!
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb lehetőségről! Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!

Ervin szerint:

2020-06-18 - 04:52

Üdvözlöm!
Napokban hallottam olyan információról illetve változásról miszerint az eddigiekben szükséges 180 napos igazolás helyett akár a 90 nap igazolás is elegendő lehet használt lakás bővítéséhez meglévő gyermek esetén.
Kérdésem az lenne, hogy ez ténylegesen hiteles információ-e magyarországi munkahely esetén? Vagy csak külföldi munkahely esetén érvényes ez a változás?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-18 - 14:14

Kedves Ervin!
A 90 napos magyarországi TB jogviszony külföldről hazatérő igénylők esetében érvényes. Erről bővebben fenti bejegyzésünkben olvashat.
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

István szerint:

2020-06-09 - 06:30

Olvashattuk, hogy a Babaváróhitelt mozaikcsaládok igényelhetik, akkor ha nem az első házasságuk. A mozaikcsaládok akkor is igényelhetik, ha nincsenek összeházasodva, de a két fél élettársi viszonyban él évek óta?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-09 - 14:21

Kedves István!
Babaváró hitelre a vonatkozó kormányrendelet értelmében további is kizárólag házastársak lehetnek jogosultak. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Péter szerint:

2020-06-05 - 04:22

Üdvözlöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szülői házra igényelhető-e a Csok!
Üdvözlettel!
Péter

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-23 - 09:30

Kedves Péter!
A támogatott ingatlanban az igénylőknek együttesen legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük. Ha az ingatlan 100%-ban szülői tulajdonban van, akkor a támogatás nem vehető igénybe.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések