A babaváró támogatás lehet önerő lakáshitelnél?

Kedves Címzett,

Július 1-től lép életbe a szabad felhasználású 10 millió Ft kedvezményes hitel. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem:
Beszámítható önerőként a kedvezményes hitel? Ahogy én gondolom, de nem tudom, hogy ez tényleg így van.

Már most kinéztünk egy házat, ami 30M Ft. Felvesszük a 10 milliós hitelt, abból 8 milliót (gondoltam mivel szabad felhasználású így hagynék belőle bútorokra) önerőként számítunk, illetve még lakáshitelként igényelnénk 22 millió Ft-ot.

A párom bruttója 420 ezer Ft, az enyém 620 ezer Ft. Gondolom a 22 millió Ft hitel igénylése sem lehetne lehetetlen. Sajnos saját tőkével nem rendelkezünk!Így én csak abban reménykedek, hogy az én elgondolásom járható út!? Sajnos csak így lenne lehetőségem arra, hogy saját otthonunk legyen.

Várom szíves visszajelzését! Megerősítve azt, hogy az elgondolásom járható út!

Üdvözlettel:
Marianna

Kedves Marianna!

A 2019. július elsejétől elérhető babaváró hitel olyan szabad felhasználású hitelkonstrukció, melyhez nem szükséges ingatlanfedezet. Ez az összeg szabadon felhasználható, így önerőt jelenthet egy lakásvásárlás során. A babaváró hitel jogosultsági felételeit IDE kattintva ismerheti meg.

A jogosultsági feltételek teljesülésén túl megfelelő jövedelem- és – a lakáscélú hitelnél – megfelelő ingatlanfedezettség szükséges a hitelfelvételhez. A jövedelemvizsgálat során az igénylők igazolt nettó jövedelmének meghatározott hányadába kell beleférnie az összes meglévő és felvenni kívánt hitel törlesztő részletének. A JTM számítására vonatkozóan ITT talál információt.

A lakáscélú hitel bírálata során a hitelintézet figyelembe fogja venni a már felvett babaváró hitel után fizetendő havi törlesztő részlet összegét is. A megadott jövedelmek mellett azonban így is beleférhet jövedelmükbe még egy 22 millió forint összegű lakáshitel törlesztő részlete. Az ingatlanfedezettség szempontjából a vásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig terjedhet a hitel. Egy 30 millió forint értékű ingatlan – területi elhelyezkedéstől függően – szintén elbírhat 22 millió forint összegű kölcsönt.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról! Ehhez elsőként online adatlapunk kitöltése szükséges. A lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2020. február 13. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Andrea szerint:

2020-02-27 - 11:22

Érdeklődnék, hogy házat szeretnénk vásárolni és van már egy babaváró hitelünk. Ebből csak minimális összeget szeretnénk önerőbe beletenni. Tényleg várni kell a babaváró és a lakáshitel igénylése között 90 napot, hogy megkaptuk a nagyobb összegű lakáshitelt?
Előre is köszönöm

Hitelnet szerint:

2020-03-26 - 16:55

Kedves Andrea,
Törvényi előírás szerint, a felvehető lakáshitel összege nem lehet több, mint a vételár 80%-a. Ezt a felvehető 80%-os összeget, ha 90 napon belül történik a lakáshitel igénylés a Babaváró hitel igénylést követően, még csökkenteni kell a Babaváró hitel 25%-ával. Azonban vannak olyan bankok, ahol a 90 napot megelőzően felvett Babaváró hitel teljes összegével csökkenteni kell a felvehető lakáshitel összegét.
90 nap letelte után a bankok már nem veszik figyelembe a Babaváró hitelt lakáshitel igénylésnél.
Kollégáink segíthetnek megtalálni azt a bankot, ahol gyorsabban elindítható lehet a lakáshitel igénylés!

Katalin szerint:

2020-02-24 - 09:19

Tisztelt Címzett!
Saját otthon teremtésünket babaváró és lakáshitelből szeretnénk megoldani.
A babaváró hitelt már meg is kaptuk, de a lakashitelt a bankunknál csak 3 hónap eltelte után indíthatjuk el.
A kiválasztott lakást 20% önerővel lefoglalóztuk.
Nem értem, hogy miért kell 3 hónapot várni a babaváró hitel és a lakásvásárlási hitel indítása között?
Ha a babaváró hitel önerőnek minősül, miért kell ezen felül 20 % önerő?
Szeretnénk minél hamarabb a saját otthonunkba költözni, ez a 3 hónap várakozás érthetetlen számunkra.
Jogszerű a bank részéről ez a “kivárás”?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2020-03-26 - 16:44

A jogszabályi előírások szerint, egy vásárlás során a felvehető lakáshitel összege nem lehet magasabb, mint a vételár (forgalmi érték) 80%-a. Ezt a 80%-os felvehető hitelösszeget még csökkenteni kell a lakáshitel kérelem benyújtását megelőző 90 napban felvett Babaváró hitel 25%-ával. Azonban vannak olyan pénzintézetek, ahol a 90 napot megelőzően felvett Babaváró hitel teljes összegével csökkenteni kell a felvehető lakáshitel összegét.
A 90 nap letelte után a Babaváró hitelt már nem veszik figyelembe a lakáshitel felvételénél.
Kollégáink segíthetnek megtalálni azt a bankot, ahol akár gyorsabban elindítható lehet a lakáshitel igénylés.
Töltse ki online adatlapunkat és Kollégánk visszahívja Önt!

Barbara szerint:

2019-07-18 - 11:38

Üdv.
Meglévő 3 gyermekemre szerettem volna hitelmentes Csokot igényelni. Sajnálatomra a Kormányunk nem támogatja a gyesen levő szülőket. Mint gyesen levő egyedülálló szülőnek jól jött volna a hitelmentes Csok. Már a házat is kinéztem 5 millióig, de sajnálattal vettem tudomásul, hogy csalódnom kellett a derék Kormányunkban. Ápolásin voltam a hugommal, utána gyed + csed + gyes voltam, gyerekek születése között volt mindig munkahelyem. Sajnos a gyedem most járt le, gyesre kellett mennem, /de munkaviszonyból jöttem el a 3. gyerekem születésére/.
Sajnos nem hagy más választást ez a Kormány, minthogy elhagyjuk 3 gyermekemmel az országot (ne szüleim nyakán kelljen felnőnie a gyerekeimnek)
Tiszta szégyen, hogy a szülés miatt kieső szülők, akik gyesre kényszerülnek /így már nem Tb biztosítottak/, nem kaphatnak Csok támogatást.
El kéne ezen gondolkodni, hogy 3 meglévő gyerek után feltételek nélkül a gyesesek is Csokhoz jussanak, hitelmentesen.
Nincs adótartozásom + büntetlen vagyok, egyetlen hibám, hogy gyesen vagyok 3. 27 hónapos gyerkőcömmel.
Köszönöm, ha elolvasták.
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 09:26

Kedves Barbara!
Információink szerint, ha a korábbi munkaviszony gyes ideje alatt is fennáll, akkor kiadható a TB jogviszony igazolás. Javasoljuk, hogy az ügyben a területileg illetékes egészségbiztosítóval egyeztessen!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések