A babaváró hitelt mely esetben nem kell visszafizetni?

Tisztelt Hitelnet!

Néhány megválaszolatlan kérdésre szeretnék választ kapni. Sokat olvastam már a CSOK-ról, Babaváróról stb… talán túl sokat is. Kérem tisztázzon bennem néhány kérdést.

Van két gyermekünk (3 és 1 éves). Úton van a harmadik, még pár hetes a magzat.

A kérdéseim:

– 10 milliós Ft-os babaváró hitel (ami ugye szabad felhasználású) igényelhető-e? Ha igen, jár-e a vissza nem térítendő kedvezmény? Ha nem, akkor milyen feltétellel történik a visszafizetés?

– A CSOK szintén 10 millió Ft? Ez hitel? És milyen feltétellel vehető igénybe, illetve fizethető vissza? Ehhez jár még a kamattámogatott hitel?

Remélem érthetőek a kérdések.
Köszönöm előre is.
Üdv: Erika

Kedves Erika!

A babaváró hitel akkor igényelhető, ha a jogosultsági feltételeknek megfelelnek. Alapfeltétel a házastársi kapcsolat. Fontos, hogy a feleség a hitelkérelem benyújtásakor még nem töltötte be a 41. életévét. Kivétel ez alól, ha a feleség a veszélyhelyzet időtartama alatt töltötte be a 41. életévét. Ez esetben ha babaváró kölcsönkérelem a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig benyújtásra kerül, úgy kell tekinteni, hogy a feleség megfelel a babaváró támogatásról szóló életkori elvárásnak.

Amennyiben az igénylés a várandósság betöltött 12. hetét követően történik, úgy egyidejűleg kérhető a törlesztő részlet szüneteltetése is 3 évre.

A babaváró hitelkérelem felvételét követő 5 éven belül született gyermek esetén a kölcsön a teljes futamidő alatt kamatmentesen törleszthető. Amennyiben további gyermek születik, akkor a fennálló tartozás 30%-a elengedésre kerül. Ha ezt követően újabb gyermek születik, akkor a teljes fennálló tartozást elengedik.

A babaváró hitel további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A 10 milliós CSOK legalább 3 gyermek után igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás. Ez új építésű lakóingatlan vásárlásához vagy építéséhez vehető igénybe. Valamint – falusi CSOK által preferált településen – használt lakásvásárlással egybekötött korszerűsítéshez és/vagy bővítéshez is igényelhető. A falusi CSOK-os településekről és feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Az új lakás vásárlásra vonatkozó CSOK feltételeket IDE, az építésre vonatkozó előírásokat IDE kattintva ismerheti meg.

A 10 milliós CSOK-hoz és falusi CSOK-hoz egyaránt igényelhető a 3% kamatú támogatott lakáshitel. Ennek maximális összege 3 gyermek esetén 15 millió forint.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást mind a babaváró, mint a CSOK hitelre vonatkozóan. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. június 15. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések