Babaváró hitel összege 2020-ban

A babaváró hitel a gyermekvállalás és gyermeknevelés támogatása érdekében létrehozott hitelkonstrukció. A kölcsönhöz – a jogosultsági feltételek teljesülése esetén – kamattámogatás valamint gyermekvállalási támogatás kapcsolódik.

A babaváró hitel célja:

A babaváró hitel összege

  • Minimális hitelösszeg: pénzintézettől függően eltérő összeg lehet, jellemzően 1.000.000 Ft
  • Maximális hitelösszeg: 10.000.000 Ft
kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

A maximálisan felvehető babaváró kölcsön összege hitelbírálat során kerül megállapításra. Kölcsönszerződés ugyanis csak olyan igénylőkkel köthető, akiket azon túl, hogy megfelelnek az előírt személyi és jogosultsági feltételeknek – a pénzintézet saját belső szabályzata alapján a kölcsön felvételéhez hitelképesnek minősít. További Babaváró hitel feltételeket ide kattintva olvashat részletesebben.

Ugyanakkor a hiteligénylőknek meg kell felelniük a JTM szabályoknak is. Ez babaváró hitel esetén azt jelenti, hogy nettó 500.000 Ft alatti kereset esetén maximum 50%-ig terhelhető a jövedelem, legalább 500.000 Ft esetén pedig 60%-ig. A belső banki szabályzat ennél szigorúbb is lehet! A hitelbírálat során az igénylők valamennyi meglévő hiteltörlesztését is figyelembe kell venni, pl.: áruhitel, autóhitel, jelzálog alapú hitel és személyi kölcsön, folyószáma hitelkeret, hitelkártya, diákhitel, stb.

Mivel az egyes pénzintézetek jövedelemvizsgálati szabályai eltérőek lehetnek, ezért előfordulhat, hogy míg az egyik banknál alacsonyabb, addig a másik banknál magasabb összegű babaváró hitelre lehetünk jogosultak. Babaváró hitel kalkulátorunk segítségével könnyen és egyszerűen ki tudja számolni, mekkora havi törlesztő részlettel számolhat a futamidő és a gyermekek születésének függvényében.

Ha Ön is babaváró hitelt szeretne felvenni, kérje Szakértőink személyre szabott tájékoztatását az Ön számára optimális pénzintézet kiválasztásában!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

András szerint:

2020-10-19 - 07:16

Tisztelt Hitelnet!
A babaváró hitellel kapcsolatban érdeklődnék.
Van egy kislányunk, aki 2019 októberében született, és 2022-re tervezzük a következő gyermekünk születését, ami előtt szeretnénk felvenni a babaváró hitelt. Az a kérdésem, hogy a már megszületett kislányunk beleszámít-e valamilyen módon a babaváró hitelbe, vagy csak az a gyerek, aki a babaváró hitel megkötése után fog születni?
Illetve, ha a babaváró hitelt úgy kötjük meg, hogy csak egy tervezett gyerekkel számolunk (feleségemmel a 30-as éveink közepén vagyunk), de ha mégis születik egy harmadik gyermekünk a jövőben, akkor a babaváró hitel törlesztése szempontjából abba a kategóriába kerülünk, mintha 2 tervezett gyerekre kötöttük volna? Vagy ebben az esetben érdemesebb 2 tervezett gyerekre kötni a hitelszerződést, és ha csak 1 gyerekünk születik, akkor visszaminősül a szerződés 1 gyerekesre?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!
Köszönettel,
András

Hitelnet szerint:

2020-10-19 - 21:25

Kedves András!
A Babaváró hitel esetén azután a gyermek után jár a kedvezmény, mint a törlesztés szüneteltetésének lehetősége, aki a hitelszerződés megkötése után születik. Így meglévő gyermekük nem számít első gyermeknek a hitelben.
A Babaváró hitel igénylésnél nem kell vállalt gyermekszámot megadniuk.
A szerződéskötést követően második gyermekük esetén a még fennálló kölcsöntartozás 30%-ának megfelelő összegű vissza nem térítendő gyermekvállalási támogatásra jogosultak.
A babaváró hitelről részletesebben IDE kattintva tájékozódhatnak.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babavárü hitel ügyintézést!

Lilla szerint:

2020-03-23 - 09:45

Babaváró hitel teljes összegét( 10.000000ft) lehet-e előtörleszteni? Válás esetén mi törtenik a hitellel? Akkor is van lehetőség előtörlesztesre?

Hitelnet szerint:

2020-03-24 - 14:58

Kedves Lilla,
Ha a babaváró hitel több mint 50%-a előtörlesztésre kerül a futamidő első 5 évében, akkor az addig kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni. Egyéb esteben a Babaváró kölcsön részleges vagy teljes előtörlesztésére van lehetőség, ez esetben nem számítható fel előtörlesztési díj.
Válás esetén a bírósági ítélet jogerőre emelkedését követő törlesztési esedékesség napjától a kamattámogatás megszűnik, a hitelt az akkor aktuális piaci kamattal kell tovább törleszteni. Ha a válás időpontjáig nem teljesült a gyermekvállalás, akkor az addig kapott kamattámogatás is visszafizetendő.
A jogerős bírósági ítélet kézhezvételétől számított 30 napon belül, annak másolatának megküldésével a támogatott személyek értesítik a bankot. Személyesen is benyújthatják a Változás bejelentési adatlap kitöltésével, ekkor csak a bírósági ítélet határozati része másolható, az indoklás nem.
Amennyiben nem született gyermek a válásig, a kamattámogatás megszűnése esetén a támogatott személyeknek – a jogosultság megszűnését követő 120 napon belül – teljes kamattámogatási összeget egy összegben meg kell fizetni az Állam felé az igénybe vett kamattámogatás összegét és a hátralévő futamidőben fizetniük kell a kölcsön támogatás nélküli kamatát.
Amennyiben született gyermek a válás előtt, abban az esetben a kamattámogatás a hátralévő futamidőre megszűnik, de az addig kapott kamattámogatást nem kell visszafizetni)
A visszafizetésre 24 havi részletfizetés kérhető méltányossági alapon az illetékes járási hivatalnál ha a támogatott személyek igazolják, hogy számukra a kamattámogatás egyösszegű megfizetése családi, jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire is tekintettel aránytalanul súlyos terhet jelentene.
Az ügyintézést a támogatott személyeknek közvetlenül a járási hivatalnál kell intézniük.

Balázs szerint:

2020-03-22 - 13:57

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy a babaváró kölcsön feltéleteiben ha nincs meg a 3 év tb-jogviszony csak 2.5 év akkor , akkor sem vagyok rá jogosúlt ha nem a max összeget szeretném felvenni ? Vagy esetleg valami megoldás rá ?
Előre is köszönöm !

Hitelnet szerint:

2020-03-22 - 17:07

Kedves Balázs,
A Babaváró hitel igénylésének feltétele, hogy a házastársak legalább egyike minimum 3 éve, folyamatosan:
o magyarországi TB jogviszonnyal rendelkezik, vagy
o felsőoktatási tanulmányokat folytat, vagy
o külföldi TB jogviszonya van
A fenti időszakok összeadhatók. Folyamatosnak kell tekinteni az időszakot, ha abban legfeljebb 30 nap megszakítás van, illetve a felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok befejezését követően a következő, babaváró támogatásra jogosító jogviszony megkezdéséig hat hónapnál hosszabb megszakítás nincs. A kölcsönkérelem benyújtását megelőző 180 napos időtartamnak a Tbj. 5. § (1) bekezdés a), b) vagy e)–j) pontja szerinti jogviszonyban töltött időnek kell minősülnie.
A babaváró hitel további feltételeiről IDE kattintva olvashat.
Pénzintézetek Babaváró konstrukcióiról előzetesen tájékozódhat Babaváró hitelkalkulátor használatával.
Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA