Babaváró hitel KHR/BAR lista esetén

A legtöbb banki hitel felvételénél kizáró okot jelent, ha az igénylő adatai negatív információval szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Gyakori kérdés, hogy babaváró hitel igénylésére van-e lehetőség, ha korábbi mulasztás miatt szerepelünk a KHR-ben.

KHR-re vonatkozó előírás babaváró hitel igénylésénél

Jóllehet jelzáloghitel vagy személyi kölcsön igénylése során nem minősülünk hitelképesnek, ha a KHR negatív adatbázisában szerepelnek adataink, a babaváró kormányrendelet e tekintetben némileg megengedőbb. A rendelkezés ugyanis egy esetben nem zárja ki a hiteligénylés lehetőségét az alábbiak alapján:

  • az igénylő házaspár egyik tagjának sem lehet a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a 2011. évi CXXII. törvény 8. § (4) bekezdése alapján a hiteladósra vonatkozó referenciaadatot a KHR-ből még nem törölték.

Babaváró hitel elérhető passzív KHR-rel a bankoknál?

Annak ellenére, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján lehetséges passzív KHR estén is babaváró hitel felvétele, a hitelintézetek többségének belső szabályzata nem ilyen megengedő. A negatív tartalmú KHR információ – akár aktív, akár passzív KHR státusz áll fenn – továbbra is kizáró okot jelent a hitelbírálat során.

Csupán bankpartnereink egyike teszi lehetővé a korábbi mulasztását saját maga rendezte, passzív KHR státuszú igénylő számára babaváró hitel igénybevételét. Nincsen arra vonatkozó időkorlát, hogy mióta kell fennállnia a passzív KHR státusznak. Az a lényeg, hogy a bank által végzett KHR lekérdezés során már teljesített mulasztás szerepeljen a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Ez azt jelenti, hogy az is jogosult lehet a kölcsönre, aki a babaváró hitel igénylését megelőző 1 évben, saját maga fizette vissza korábbi mulasztását, de adatai még szerepelnek a rendszerben.

Ez a jogszabályi rendelkezés azonban nem kötelező érvényű a hitelintézetek számára. A bankok saját hatáskörben ennél szigorúbban is eljárhatnak, amit a gyakorlatban meg is tesznek. A legtöbb pénzintézet belső szabályzata alapján bárnemű negatív KHR információ kizáró okot jelent babaváró hitel igénylésénél. Kivétel e tekintetben bankpartnereink egyikénél van.

Amennyiben Ön érintett e témában, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni az esetlegesen elérhető babaváró hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Utolsó módosítás: 2021. január 27. szerda

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
127 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Bárlitások vagyunk mind a ketten és szeretnénk megtudni, hogyan lehetne felvenni babaváró hitelt, de még van hitelünk és most várom a második babáma.
Előre is köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Babaváró hitel felvételére csak abban az esetben nyílhat lehetőség, ha a korábbi mulasztást 1 éven belül maradéktalanul rendezték. Ha igen, további tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Jó estét ! Babaváró támogatás miatt írok Önöknek . Olyan üggyel, hogy a párom kifizette a tartozását és passzív státuszba került, de ez csak 3 hónapja ! Akkor mi fel tudjuk venni a hitelt?

Kedves Vivi!
Amennyiben nem történt megegyezés a bankkal, és párja tartozását maradéktalanul rendezte, úgy bankpartnereink egyikénél lehetőség lehet már most a Babaváró hitel igénylésre, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Erről bővebben IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Èrdeklödnèk, hogy melyik az a bank, ahol a passzív khr listán szereplők is tudnak felvenni babavárò hitelt?

Kedves Krisztián!
Passzív KHR esetén abban az esetben van lehetősége Babaváró hitelfelvételre bankpartnereink egyikénél, ha tartozását maradéktalanul rendezte és nem közös megegyezéssel a bankkal.
Amennyiben nem közös megegyezés történt a bankkal és a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést.

Jó napot kívánok!
Kérdésem az lenne, hogy szeretnénk a férjemmel felvenni a babaváró kölcsönt, de sajnos ő szerepel a Khr negatív listáján. Olvastam itt az oldalon, hogy nem minden esetben kizáró ok a negatív lista. Hogyan és hol tudnánk esetleg felvenni a babavárót, ahol ez nem számítana? Eddig semmi konkrétat nem találtam ezzel kapcsolatosan.

Kedves Marcsi!
Amennyiben férje maradéktalanul rendezte tartozását és nem közös megegyezéssel a bankkal, úgy bankpartnereink egyikénél lehetőségük lehet a babaváró hitelfelvételre.
Tehát, ha nem megállapodás történt a bankkal és a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önökkela kapcsolatot. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitelügyintézést!

Babaváró hitelt szeretük volna felvenni, de a bank elutasitotta, mert kiderült, hogy a párom rákerült a KHR listára önhibáján kívül. A hitel tavaly novemberben lett kifizetve.
Így van-e bármilyen lehetőségünk hitelt, lakáshitelt felvenni és a falusi csokot szerettük volna még kihasználni 2 gyerekre. Arra van lehetőség?
Köszönöm a választ.

Kedves Jutka!
Babaváró hitel igénylése akkor lehetséges, ha a KHR-es mulasztását az illető saját maga rendezte. Ha az ügylet megegyezéssel vagy veszteséggel zárult, akkor nem.
Továbbá, legalább 6 havi passzív KHR esetén már lehetőség nyílhat lakáshitel igénylésére bankpartnereink egyikénél. Falusi CSOK igénybevételénél nem kizáró ok a negatív KHR információ.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!

Párom szerepel a passzív KHR negatív adóslistán. 2019 novemberében lett megegyezéssel törlesztve a tartozása.
Érdeklődnék, hogy összeházasodás után fel tudnánk-e venni a Babaváró hitelt? Illetve melyik intézetben tudnánk ezt megtenni, ha igen?
Előre is köszönöm a választ!

Kedves Judit!
Sajnos nincs lehetőségük Babaváró hitel igénylésre, mivel Párja megegyzezéssel rendezte tartozását.

Tisztelt hitelnet!
Babaváró hitelt szeretnénk felvenni, korábban személyi hitelem volt, amelyben a bankal pereskedtünk, (nem részletezem) végül a bank ajánlott egyezséget, elfogadtuk a khrben az áll megegyezéssel megszűnt a megszűnés 2018ban volt, van e ezzel lehetőség a felvételre? Köszönöm a választ

Kedves Károly!
Babaváró hitel felvételére csak akkor lenne lehetőség, ha korábbi hitelét maradéktalanul és nem kedvezménnyel fizette volna vissza.

Tisztelt Hitelnet.
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnénk személyi kölcsönt visszafizetni, viszont jelenleg aktív KHR vagyok. OTP faktoringnál vagyok részletfizetéssel. Hogy bírnék valamilyen összeget felvenni?
Kérem segítsenek.

Kedves László!
Aktív KHR esetén nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

T. Cím!
Babaváró hitelt szeretnénk, kiváltani a jelzáloghitelt. Aki nevén van az nem, de a másik fél KHR-es.
Van lehetőség erre?
Köszönöm.
Zsolt

Kedves Zsolt!
Az aktív KHR státusz kizáró ok babaváró hitel igénylésénél abban az esetben is, ha a hitelből a meglévő mulasztást szeretnék rendezni.

Azt szeretném tudni, hogy a babaváró hitelnél a negatív Khr lista nem kizáró ok, mit takar?
Köszönöm!
Anett

Kedves Anett!
Amennyiben korábbi hitelét egy éven belül maradéktalanul visszafizette, úgy bankpartnereink egyikénél megoldható lehet babaváró hitel felvétele akkor is, ha adatai még passzív KHR státuszban szerepelnek. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Felvehetem a babaváró hitelt úgy, hogy KHR listán szerepelek, de már visszafizettem a kölcsönt kedvezménnyel?

Kedves Tünde!
Babaváró hitel felvételére csak akkor lenne lehetőség, ha korábbi hitelét egy éven belül maradéktalanul és nem kedvezménnyel fizette volna vissza.

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy passzív KHR listásként is van-e lehetőség a babaváró hitel igénylésére? Ha igen, melyik banknál tudom ezt megtenni?
A tartozásom 1 összegben rendeztem. Nem veszteséggel zárták le a hitelem.
Minden más feltételnek megfelelünk a párommal.

Kedves Henriett!
Amennyiben korábbi hitelét egy éven belül maradéktalanul visszafizette, úgy bankpartnereink egyikénél megoldható lehet babaváró hitel felvétele akkor is, ha adatai még passzív KHR státuszban szerepelnek is. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Korábban kerestem Önöket passzív bar-os babaváróval kapcsolatban, mint akkor jeleztem, ha aktuális lesz keresem Önöket.
Várom megkeresésüket.

Kedves Attila!
A további ügyintézéshez kérjük, töltse ki online adatlapunkat és területileg illetékes Szakértőink felveszi Önnel a kapcsolatot.

Tisztelt Hitelnet

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnénk párommal felvenni a babaváró hitelt. Viszont jelenleg aktív KHR vagyok. Otp faktoringnál vagyok részletfizetéssel. Jövő héten kifizetem a teljes tartozást.
1. Lehetséges-e igényelni a babaváró hitelt kifizetés után?
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy van olyan bank amelyik passzív, illetve aktív khr lista esetén is megadja a babaváró hitelt? Férjemnek ebben a hónapban fizettük ki a tartozást így passzívra kerül, mivel önálló végrehajtónak fizettünk, én pedig még az ofp faktoringnak fizetek, amit szeretnék a babaváróból kifizetni. Ha sikerül vhol megkapnunk. Vagy milyen lehetőség van, hogy a közeljövőben igényelhessük?
Köszönöm a választ.

Kedves Beatrix!
Ha ön jelenleg is negatív információval szerepel a KHR-ben, akkor nincs lehetőség babaváró hitel felvételére.

Van provident tartozásom, törlesztem 30.000 Ft.-al. De egy időben nem tudtam fizetni és így bárlistára kerültem. Azóta részletekben fizetem. Így is igénybe tudnám venni?

Kedves Laci!
Ha a mulasztás miatt jelenleg is aktív státuszban szerepel a KHR negatív adatbázisában, akkor nincs lehetőség a babaváró hitel igénybevételére.

Jó napot.
A kérdésem az, hogy rendeztem a tartozásom passzív bar listás vagyok még 1 évig.
Így kaphatok?

Kedves Alexandra!
Amennyiben maradéktalanul visszafizette korábbi mulasztását, úgy bankpartnereink egyikénél igényelhető lehet a babaváró hitel. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szép napot!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy fiú gyermekünk fiatalkori botlásának következtében folyószámla hiteltartozást halmozott fel. Miután a tudomásunkra jutott
a hitelintézettel közös megállapodással egy összegben végtörlesztettünk. Sajnos ez esetben ugye a passzív listán marad az ember 5 évig. Ebből már 3 év eltelt. A fiú megnősült, szeretnének saját lakást.
Van-e lehetőség a babaváró hitel igénybevételére az önök egyik bankpartnerénél.
Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor!
Megegyezéssel lezárt tartozás esetén sajnos nincs lehetőség babaváró hitel felvételére egyik bankpartnerünknél sem.

Jó napot kívánok!
Babaváró hitelt szeretnénk felvenni. De a párom fenn van a Bar listán. De úgy olvastam, van 1 olyan lehetőség, hogy azok is igénybe vehetik, ha ki van egyenlítve a tartozás. De mennyi időn belül?

Kedves Barbara,
Amennyiben párja saját erőből rendezte tartozását – nem közös megegyezéssel a bankkal – akkor igen, van olyan bankpartnerünk, ahol lehetőségük lehet a Babaváró hitel igénylésre akár már most és nem kell egy évet várniuk.
Ha nem megállapodás történt a bankkal, kérkjük töltse ki online adatlapunkat és kollégánk rövid időn belül felveszi Önökkel a kapcsolatot. Szekértőnk szeméyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önöknek továbbá, díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitelügyintézést!

Tisztelt ügyintéző!
Passzív bár listán vagyunk a párommal saját önerőből rendeztük a tartozást megállapodás nélkül a teljes összeget. Szeretnénk a babaváró hitelt felvenni ez lehetséges lenne így, hogy még nemtelt le az 1 év?

Kedves Katalin,
Az említettek alapján igen, van olyan bankpartnerünk, ahol ebben az egy évben is lehetőségük lehet Babaváró hitel igénylésre.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önöknek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést is!

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődnék hogy passziv bárlista esetén megkapnank e a babaváró hitelt ha minden más kritériumnak megfelelünk. Kitől és hogyan kaphatnánk ebben az ügyben segítséget a megvalósításához?

Babaváró hitelt szeretnénk igényelni. a KHR listán szerepelek passzivként, tehát ha már kilett fizetve a teljes tartozás akkor igényelhetjük a babavárót ?

Kedves Edgár,
Abban az esetben, ha saját erőből rendezte tartozását – és nem közös megegyezéssel a bankkal – akkor van olyan bankpartnerünk, ahol igényelni tudják a Babaváró hitelt.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önöknek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést is!

Melyik az a bank ahol kaphat a negatív BAR listás is babaváró hitelt?

Feleségemnek volt CIB felé személyi kölcsönne, 2019.08.01 rendeztük a tartozásukat / 8 éve állt fent és 170e Ft/behajtó cég felé, igazolásokat megkaptuk banktól behajtó cégtől és a végrehajtótól, hogy nem tartozunk feléjük.
Kérdésem az lenne megkaphatjuk e 10millos Babavarót hitelt,ha 10millios ingatlan fedezettel rendelkeznünk és minden másnak megfelelve és 2 baba is úton van .
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Nándor,
Amennyiben tartozását saját erőből rendezte – nem közös megegyezéssel a bankkal – abban az esetben van olyan Bankpartnerünk, ahol megoldható a Babaváró hitel igénylés. Ha a tartozás rendezése megállapodással zárult, passzav KHR státusszal nem tud Babaváró hitelt igényelni.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott tájékoztatást adnak, és vállalják a teljes körű, díjmentes Babaváró hitel ügyintézést!

Mit jelent a saját maga rendezte?
Ha én egyezkedtem és így kevesebbet kellett visszafizetnem az úgynevezett jó?
Elengedtek az összegből .

Kedves Tibor,
Amennyiben megállapodás törént a bankkal, abban az esetben nincs lehetőség hitelfelvételre passzív KHR státuszban.

Jó estét.
Az lenne a kérdésem, hogy babaváró hitelt szeretnénk felvenni, de passzív khr listán vagyok.
Így is megkaphatjuk? Én rendeztem ki.
Köszönöm.

Kedves János!
Amennyiben saját maga rendezte tartozását, úgy bankpartnereink egyikénél működhet a babaváró hitel felvétele.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Ma fizetem ki a hittelem, így passzív bárlistán vagyok.
Így is felvehetem a babaváró hitelt?

Kedves Kitti!
1 éven belül, az ügyfél által rendezett korábbi mulasztás esetén bankpartnereink egyikénél igényelhető a babaváró hitel. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm.
Van egy folyószámla hitelem, amit törlesztek havonta. Viszont van provident hitelem, amivel aktív KHR-re kerültem. Jelenleg részletfizetéssel törlesztem az összeget. (Nem engedtek el belőle, engedményt nem is kértem, a teljes összegre kértem részletfizetést.)
A kérdésem az lenne, hogy babaváró hitelből ezeket a hiteleket ki lehet-e fizetni?
Fizetésem nettó 173.000 Ft + 2 gyerek családi pótlék.
Férjem fizetése minimálbér (ő is aktív KHR listán van),
Szeretnénk még 1 babát.
Válaszát köszönöm.

Kedves Mariann!
Aktív KHR esetén nincs lehetőség babaváró hitel felvételére.

Jó napot!
Róbert vagyok, szerződéses katona. A-Hitel miatt kerültem bárlistára, amit kiegyenlítettem úgymond havi törlesztővel már egy éve. Havi keresetem gyeddel 400.000 Ft, gyed nélkül 270.000 min.
Van-e esély rá, hogy babaváró hitelt kapjunk? Egy gyermek van. Elviekben MKB Banknál kaphatnék lakáshitelt akár.
Kérem, ha tudnak segítsenek.

Kedves Róbert!
Azt kellene tudni, hogy a KHR-ben a “Megszűnés módja” megnevezés alatt milyen tétel szerepel. Ennek ismeretében tudnánk kérdésére pontos választ adni.

Szeretném én is igénybe venni a babaváró hitelt, de sajnos a KHR végett elutasítanak minden honnan.

Kedves Marianna!
Bankpartnereink egyikénél megoldható lehet passzív KHR esetén is a babaváró hitel, ha a korábbi mulasztását Ön saját maga rendezte.

127
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x