Babaváró hitel KHR/BAR lista esetén

A legtöbb banki hitel felvételénél kizáró okot jelent, ha az igénylő adatai negatív információval szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Gyakori kérdés, hogy babaváró hitel igénylésére van-e lehetőség, ha korábbi mulasztás miatt szerepelünk a KHR-ben.

KHR-re vonatkozó előírás babaváró hitel igénylésénél

Jóllehet jelzáloghitel vagy személyi kölcsön igénylése során nem minősülünk hitelképesnek, ha a KHR negatív adatbázisában szerepelnek adataink, a babaváró kormányrendelet e tekintetben némileg megengedőbb. A rendelkezés ugyanis egy esetben nem zárja ki a hiteligénylés lehetőségét az alábbiak alapján:

  • az igénylő házaspár egyik tagjának sem lehet a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a 2011. évi CXXII. törvény 8. § (4) bekezdése alapján a hiteladósra vonatkozó referenciaadatot a KHR-ből még nem törölték.

Babaváró hitel elérhető passzív KHR-rel a bankoknál?

Annak ellenére, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján lehetséges passzív KHR estén is babaváró hitel felvétele, a hitelintézetek többségének belső szabályzata nem ilyen megengedő. A negatív tartalmú KHR információ – akár aktív, akár passzív KHR státusz áll fenn – továbbra is kizáró okot jelent a hitelbírálat során.

Csupán bankpartnereink egyike teszi lehetővé a korábbi mulasztását saját maga rendezte, passzív KHR státuszú igénylő számára babaváró hitel igénybevételét. Nincsen arra vonatkozó időkorlát, hogy mióta kell fennállnia a passzív KHR státusznak. Az a lényeg, hogy a bank által végzett KHR lekérdezés során már teljesített mulasztás szerepeljen a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Ez azt jelenti, hogy az is jogosult lehet a kölcsönre, aki a babaváró hitel igénylését megelőző 1 évben, saját maga fizette vissza korábbi mulasztását, de adatai még szerepelnek a rendszerben.

Ez a jogszabályi rendelkezés azonban nem kötelező érvényű a hitelintézetek számára. A bankok saját hatáskörben ennél szigorúbban is eljárhatnak, amit a gyakorlatban meg is tesznek. A legtöbb pénzintézet belső szabályzata alapján bárnemű negatív KHR információ kizáró okot jelent babaváró hitel igénylésénél. Kivétel e tekintetben bankpartnereink egyikénél van.

Amennyiben Ön érintett e témában, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni az esetlegesen elérhető babaváró hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is! 

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
87 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Egy olyan kérdésben szeretném a segítségüket kérni, hogy jelenleg van körülbelül 120ezer forint tartozásom, mely miatt jelenleg fent vagyok még a KHR listán. Viszont ha ezt én kifizetem, és rendelkezem folyamatos munkaviszonnyal, és a TB-m is rendezve van 3 éve már, akkor kaphatnának babaváró hitelt? A Párommal összeházasodunk nemsokára, van egy 11 hónapos kislányom és érkezik a következő kislány is. Viszont a Párom jelenleg is KHR listán van.

Kedves Zoltán!
Az Ön részéről még igényelhető lenne a babaváró hitel, miután a mulasztás maradéktalanul visszafizetésre kerül, viszont kérdés, hogy párja milyen státuszban szerepel a rendszerben.

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan bank, ahol igénybe tudnánk venni a babaváró kölcsönt, ha a párom khr-en szerepel, a tartozást kiegyenlítettük kb. fél éve, de kedvezménnyel, amivel 5 évig tartanak fenn a listán. Minden más feltételnek megfelelünk. A baba már úton van.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Renáta

Kedves Renáta!
Mivel megegyezéssel zárult a korábbi mulasztás, ezért sajnos nem tudják igénybe venni a babaváró hitelt.

Kaphatok-e hitelt, ha aktív KHR listás vagyok?

Kedves Zoltán!
Aktív KHR esetén nincs lehetőség hitelfelvételre.

Jó napot.
Szeretnék babaváró hitelt igényelni, viszont az élettársam passzív baros.
Melyik banknál érdemes próbálkozni? Ez lenne a kérdésem.

Kedves Roland!
Amennyiben párja egy éven belül, maradéktalanul rendezte tartozását, úgy van olyan bankpartnerünk, ahol lehetőségük van a Babaváró hitel igénylésre.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Szép napot! Judit vagyok, van egy 16 hónapos kislányom. A páromnak van kb. 2 millió Ft személyi hitele, és 340 ezer Ft telefontársaságnál lévő tartozása, amit most a hitelmoratórium miatt nem fizet. Előtte is voltak gondjai a fizetéssel, nem tudom szerepel-e a KHR listán. Jelenleg a kislányommal vagyok itthon GYED-en, előtte volt munkahelyem, meg most is van, nekem nincs hitelem. TB jogviszonyaink szerint megfelelünk a feltételeknek. Kérdésem a következő: Amennyiben összeházasodunk a kapott Babaváró hitelt felhasználhatjuk-e a párom hiteleinek a visszafizetésére, illetve, ha vállalunk még gyermeket, mennyi hitelt kaphatunk? Kaphatunk-e hitelt, ha párom KHR listás? Jelenleg az anyámnál élünk, és… Továbbiak »

Kedves Judit!
Célszerű lenne párjának Saját hiteljelentést lekérnie. Ezt bármelyik bankfiókban megteheti díjmentesen. Aktív KHR státusszal sajnos nincs lehetőség Babaváró hitel igénylésre.
Javasoljuk, hogy ha megvan a hiteljelentés, keressék fel lakhelyükhöz legközelebbi Hitelnet Irodánkat, és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről.

Jó napot !
Páromnak van provident tartozasa, ami nem volt fizetve, így valószínűleg KHR listára került! Nekem is van, de én havonta törlesztem a hitelt a végrehajtónak! Ha kifizetem egyben a hiteleket, akkor akár másnap igényelhetjük a babaváró hitelt? A párom Gyes-en van 4 éve, előtte 1 év közmunka. Neki megvan a Tb jogviszony! Nekem 5 hónapja bejelentett munkám ! Mire számítsunk, megkapnánk?

Kedves Sándor!
Aktív KHR státusz esetén, ha a tartozást egy éven belül egy összegben, maradéktalanul rendezik, valóban van olyan bankpartnerünk, ahol lehetőség lenne Babaváró hitelt igényelni. Azonban a leírtak alapján Önöknél nem teljesül TB jogviszonyra vonatkozó feltétel. Mivel a GYES önmagában nem keletkeztet TB jogviszonyt, úgy sajnos nem jogosultak a babaváró hitelre, mivel a jogosultság feltétele, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen 3 éves folyamatos TB jogviszonnyal.

Tisztelt Hitelnet.

Már sokan leírták, és ugyanazon kérdéseket feszegetem, de megkérdezem.
Feleségem ikrekkel terhes a 27.hétben, már van egy kisfiunk. Jelenleg én passzív KHR vagyok 2020.10.05. óta regisztráltan. A KHR-ben a hiányt én korrigáltam, a hitelek nem lettek kifuttatva, csak az elmaradás, így passzív a státusz. Van esélyünk pozitív elbírálásra?

Kedves Tivadar!
Célszerű lenne lekérnie az úgynevezet Saját hiteljelentést. Ezt bármelyik hitelintézetnél meg lehet tenni díjmentesen. Ha ebben az fog szerepelni, hogy saját maga rendezte a tartozást, akkor bankpartnereink egyikénél lehetőségük lehet a Babaváró hitel felvételére. Amennyiben az szerepel, hogy megegyezéssel zárult, úgy sajnos nem tudják megigényelni a Babaváró hitelt.
Ha megvan a hiteljelentés, kérjük, töltse ki online adatlapunkat . Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözletem !
2017.- ben született első gyermekünk élettársámmal. A gyermek bölcsődei majd óvodai ellátása közben párom napi bejelentésű munkavállaló és közfoglalkoztatotti munkát végzett. jelenleg 2020.12.31.ig van szerződve közfoglalkoztatottként egy hivatalban, ahol azért nem akarták felvenni teljes munkaidőre teljes bérért mert közölte, hogy gyermeket szeretnénk. Második gyermekünk 2021.04.01 napra meg fogja látni a napvilágot. Páromnak teljesen kifizetett otp faktoringja van, amelyet a khr-ből elvileg egy után azaz 2021. nyarán törölnek majd. Én teljes munkaidőben 20 éve dolgozom 3xx fizetésért.
Lakáskölcsönünk teljes kifizetésért szeretnék babavárót igényelni amely összeg kb 3.000.000 ft lenne. Lenne rá esélyünk ? Köszönöm válaszát!

Kedves Pisti!
Amennyiben párja tartozását maradéktalanul, egy éven belül rendezték, úgy bankpartnereink egyikénél lehetőségük lehet a Babaváró hitel igénylésre.
Elegendő, ha az igénylők egyike rendelkezik a 3 éves TB jogviszonnyal. A leírtak alapján az Ön esetében ez a feltétel teljesül.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Ha jól értelmezem ez 100% hogy számunkra is elérhető és meg is kapjuk?

Kedves Katalin!
A pozitív hitelbírálat nem automatikus. A bank vizsgálja, hogy korábban hány és milyen összegű mulasztások voltak.
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot és készséggel segít Önöknek a gördülékeny ügyintézésben!

Jónapot!
Érdeklődni szeretnék, páromnak van provident tartozása amit ebben az évben maradéktalanul megálapodás nélkül tudunk rendezni. Ebben az esetben felkerülba passzív listára ugye 1 évig. A kérdésem az lenne hogy ha passzív listás akkor is el tudjuk e indítani a babavárót, minden más feltételnek megfelelünk. Meddig van időnk a babaváróra meddig él ez a lehetőség? Csak hogy nehogy kicsusszunk a határidőből. Köszönöm a segítséget!

Kedves Katalin!
A leírtak alapján működhet a Babaváró hitel igénylés.
A kölcsönszerződés 2022. december 31-éig köthető meg.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Jó napot kívánok!
A feleségem passzív khr listán van. Érdeklődni szeretnék, hogy így van-e lehetőségünk a babaváró kölcsönre?

Kedves Márk!
Ha a mulasztást kevesebb mint egy éve saját maguk maradéktalanul kifizették, akkor bankpartnerünk egyikénél igényelhető lehet a babaváró hitel. Fontos, hogy a Központi Hitelinformációs Rendszerben is látszódjon, hogy a tartozást maguk rendezték. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott tájékoztatást készítenek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Kérdésem Önök felé, hogy GYED-re igényelhető-e a Babaváró hitel?
Illetve, hogy Provident kölcsönöm van, amit törlesztek mindig, én igényelhetném-e? Párom most augusztusban tisztázta önerőből teljes hiteltartozásait.

Kedves Cintia! A családtámogatási juttatások – úgy mint CSED, GYED, GYES, családi pótlék – kiegészítő jövedelemként vehetők figyelembe hitelfelvétel során. Ez azt jelenti, hogy férje munkaviszonyból származó, önállóan elfogadható jövedelme mellett az Ön által kapott juttatások is figyelembevételre kerülnek. Férje igazolt nettó jövedelméhez hozzáadódik a GYED és a családtámogatási juttatások összeg. Ez alkotja a háztartás igazolt nettó jövedelmét, ami alapján a bank elbírálja a babaváró hitelkérelmet. A jogosultság feltétele, hogy az igénylők egyike rendelkezzen legalább 3 éves folymatos TB jogvszonnyal. Mivel párja maradéktalanul rendezte tartozását és nem közös megegyezéssel a bankkal, úgy lehetőségük lehet a Babaváró hitel igénylésre, amennyiben teljesül… Továbbiak »

Szeretnék érdeklődni, hogy a párom teljesen kitisztázta egyben a tartozását korábbi hiteleinél, de valószínűleg még szerepel központi KRH listán. Esélyünk van valamelyik banknál a babaváró kölcsönt igényelni? Én jelen pillanatban gyeden vagyok kislányommal és úton van a 2. gyermekünk is.

Kedves Cintia!
Amennyiben párja korábbi mulasztását saját maga rendezte 1 éven belül és a KHR jelentésben ez meg is jelenik, úgy bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat Babaváró hitel igénylésre.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy babaváró hitel vagy hitel kiváltásá hoz mi szükséges? Párom szerepel az aktív bár listán . Így is sikeres lehet?

Kedves Aranka!
Aktív BAR státusszal egyik bankpartnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel.

87
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x