Babaváró hitel KHR/BAR lista esetén

A legtöbb banki hitel felvételénél kizáró okot jelent, ha az igénylő adatai negatív információval szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Gyakori kérdés, hogy babaváró hitel igénylésére van-e lehetőség, ha korábbi mulasztás miatt szerepelünk a KHR-ben.

KHR-re vonatkozó előírás babaváró hitel igénylésénél

Jóllehet jelzáloghitel vagy személyi kölcsön igénylése során nem minősülünk hitelképesnek, ha a KHR negatív adatbázisában szerepelnek adataink, a babaváró kormányrendelet e tekintetben némileg megengedőbb. A rendelkezés ugyanis egy esetben nem zárja ki a hiteligénylés lehetőségét az alábbiak alapján:

  • az igénylő házaspár egyik tagjának sem lehet a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a 2011. évi CXXII. törvény 8. § (4) bekezdése alapján a hiteladósra vonatkozó referenciaadatot a KHR-ből még nem törölték.

Babaváró hitel elérhető passzív KHR-rel a bankoknál?

Annak ellenére, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján lehetséges passzív KHR estén is babaváró hitel felvétele, a hitelintézetek többségének belső szabályzata nem ilyen megengedő. A negatív tartalmú KHR információ – akár aktív, akár passzív KHR státusz áll fenn – továbbra is kizáró okot jelent a hitelbírálat során.

Csupán bankpartnereink egyike teszi lehetővé a korábbi mulasztását saját maga rendezte, passzív KHR státuszú igénylő számára babaváró hitel igénybevételét. Nincsen arra vonatkozó időkorlát, hogy mióta kell fennállnia a passzív KHR státusznak. Az a lényeg, hogy a bank által végzett KHR lekérdezés során már teljesített mulasztás szerepeljen a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Ez azt jelenti, hogy az is jogosult lehet a kölcsönre, aki a babaváró hitel igénylését megelőző 1 évben, saját maga fizette vissza korábbi mulasztását, de adatai még szerepelnek a rendszerben.

Ez a jogszabályi rendelkezés azonban nem kötelező érvényű a hitelintézetek számára. A bankok saját hatáskörben ennél szigorúbban is eljárhatnak, amit a gyakorlatban meg is tesznek. A legtöbb pénzintézet belső szabályzata alapján bárnemű negatív KHR információ kizáró okot jelent babaváró hitel igénylésénél. Kivétel e tekintetben bankpartnereink egyikénél van.

Amennyiben Ön érintett e témában, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni az esetlegesen elérhető babaváró hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is! 

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Edgár szerint:

2020-04-03 - 19:03

Babaváró hitelt szeretnénk igényelni. a KHR listán szerepelek passzivként, tehát ha már kilett fizetve a teljes tartozás akkor igényelhetjük a babavárót ?

Hitelnet szerint:

2020-04-03 - 21:35

Kedves Edgár,
Abban az esetben, ha saját erőből rendezte tartozását – és nem közös megegyezéssel a bankkal – akkor van olyan bankpartnerünk, ahol igényelni tudják a Babaváró hitelt.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önöknek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést is!

Katalin szerint:

2020-04-01 - 16:11

Melyik az a bank ahol kaphat a negatív BAR listás is babaváró hitelt?

Hitelnet szerint:

2020-04-02 - 08:31

Kedves Katalin,
Kérjük töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kollégáink ismertetik a részleteket.

Nándor szerint:

2020-03-30 - 08:47

Feleségemnek volt CIB felé személyi kölcsönne, 2019.08.01 rendeztük a tartozásukat / 8 éve állt fent és 170e Ft/behajtó cég felé, igazolásokat megkaptuk banktól behajtó cégtől és a végrehajtótól, hogy nem tartozunk feléjük.
Kérdésem az lenne megkaphatjuk e 10millos Babavarót hitelt,ha 10millios ingatlan fedezettel rendelkeznünk és minden másnak megfelelve és 2 baba is úton van .
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2020-03-30 - 14:03

Kedves Nándor,
Amennyiben tartozását saját erőből rendezte – nem közös megegyezéssel a bankkal – abban az esetben van olyan Bankpartnerünk, ahol megoldható a Babaváró hitel igénylés. Ha a tartozás rendezése megállapodással zárult, 1 év letelte után lesz lehetősége Babaváró hitel igénylésre.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott tájékoztatást adnak, és vállalják a teljes körű, díjmentes Babaváró hitel ügyintézést!

Tibor szerint:

2020-03-24 - 17:08

Mit jelent a saját maga rendezte?
Ha én egyezkedtem és így kevesebbet kellett visszafizetnem az úgynevezett jó?
Elengedtek az összegből .

Hitelnet szerint:

2020-03-24 - 20:33

Kedves Tibor,
Amennyiben megállapodás törént a bankkal, abban az esetben nincs lehetőség hitelfelvételre passzív KHR státuszban.

János szerint:

2020-02-10 - 18:13

Jó estét.
Az lenne a kérdésem, hogy babaváró hitelt szeretnénk felvenni, de passzív khr listán vagyok.
Így is megkaphatjuk? Én rendeztem ki.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-02-11 - 09:30

Kedves János!
Amennyiben saját maga rendezte tartozását, úgy bankpartnereink egyikénél működhet a babaváró hitel felvétele.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Róbert szerint:

2019-09-11 - 15:00

Jó napot!
Róbert vagyok, szerződéses katona. A-Hitel miatt kerültem bárlistára, amit kiegyenlítettem úgymond havi törlesztővel már egy éve. Havi keresetem gyeddel 400.000 Ft, gyed nélkül 270.000 min.
Van-e esély rá, hogy babaváró hitelt kapjunk? Egy gyermek van. Elviekben MKB Banknál kaphatnék lakáshitelt akár.
Kérem, ha tudnak segítsenek.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-12 - 10:03

Kedves Róbert!
Azt kellene tudni, hogy a KHR-ben a “Megszűnés módja” megnevezés alatt milyen tétel szerepel. Ennek ismeretében tudnánk kérdésére pontos választ adni.

Marianna szerint:

2019-08-27 - 08:42

Szeretném én is igénybe venni a babaváró hitelt, de sajnos a KHR végett elutasítanak minden honnan.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 10:47

Kedves Marianna!
Bankpartnereink egyikénél megoldható lehet passzív KHR esetén is a babaváró hitel, ha a korábbi mulasztását Ön saját maga rendezte.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA