Babaváró hitel KHR/BAR lista esetén

A legtöbb banki hitel felvételénél kizáró okot jelent, ha az igénylő adatai negatív információval szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Gyakori kérdés, hogy babaváró hitel igénylésére van-e lehetőség, ha korábbi mulasztás miatt szerepelünk a KHR-ben.

KHR-re vonatkozó előírás babaváró hitel igénylésénél

Jóllehet jelzáloghitel vagy személyi kölcsön igénylése során nem minősülünk hitelképesnek, ha a KHR negatív adatbázisában szerepelnek adataink, a babaváró kormányrendelet e tekintetben némileg megengedőbb. A rendelkezés ugyanis egy esetben nem zárja ki a hiteligénylés lehetőségét az alábbiak alapján:

  • az igénylő házaspár egyik tagjának sem lehet a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a 2011. évi CXXII. törvény 8. § (4) bekezdése alapján a hiteladósra vonatkozó referenciaadatot a KHR-ből még nem törölték.

Babaváró hitel elérhető passzív KHR-rel a bankoknál?

Annak ellenére, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján lehetséges passzív KHR estén is babaváró hitel felvétele, a hitelintézetek többségének belső szabályzata nem ilyen megengedő. A negatív tartalmú KHR információ – akár aktív, akár passzív KHR státusz áll fenn – továbbra is kizáró okot jelent a hitelbírálat során.

Csupán bankpartnereink egyike teszi lehetővé a korábbi mulasztását saját maga rendezte, passzív KHR státuszú igénylő számára babaváró hitel igénybevételét. Nincsen arra vonatkozó időkorlát, hogy mióta kell fennállnia a passzív KHR státusznak. Az a lényeg, hogy a bank által végzett KHR lekérdezés során már teljesített mulasztás szerepeljen a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Ez azt jelenti, hogy az is jogosult lehet a kölcsönre, aki a babaváró hitel igénylését megelőző 1 évben, saját maga fizette vissza korábbi mulasztását, de adatai még szerepelnek a rendszerben.

Ez a jogszabályi rendelkezés azonban nem kötelező érvényű a hitelintézetek számára. A bankok saját hatáskörben ennél szigorúbban is eljárhatnak, amit a gyakorlatban meg is tesznek. A legtöbb pénzintézet belső szabályzata alapján bárnemű negatív KHR információ kizáró okot jelent babaváró hitel igénylésénél. Kivétel e tekintetben bankpartnereink egyikénél van.

Amennyiben Ön érintett e témában, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni az esetlegesen elérhető babaváró hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
305 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Helló!
Érdeklődnék, hagy ha a tartozás egy részét kell csak kifizetni, mert kaptam egy elengedés ajánlatot és azt fizetem ki, akkor ez így megfelel a babaváró hitelhez?

Üdv.
Érdeklődnék, hogy van már információ arról, hogy esetleg meghosszabbítására kerül a babaváró hitel a 2023-as évre?
Köszönöm!

Ha visszafizettük a teljes tartozást, hány napba telik mire sikerül a hitel? Illetve ez mennyire mérvadó, hogy sikerül? Megvan minden ami kell hozzá.

Helló!
A feleségem nincs KHR listán, de neki nincs tb igazolása, itthon van 3 gyerekkel. Most várjuk 4 gyermeket. Nekem megvan 3 hónap munkám, de ugyanannál cégnél vagyok. Nekem megvan 3 év tb igazolás, de KHR listán vagyok aktívan.
Így lehetséges felvenni babaváró hitelt?

Szia!
Amennyiben párom visszafizeti egy összegben a tartozást, ami jelenleg van neki, mikor tudjuk igényelni a babaváró kölcsönt?
Köszönöm.

Üdvözlöm.
Ha körülbelül 2 hónapja fizettem ki a hitelem teljesen engedmény nélkül. Küldték is a levelet, hogy rendeztem a tartozásom.
Akkor van esély a babaváró hitelre?

Kedves Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, ha 1 éve felkerültem KHR listára tartozással, amit azóta törlesztek és a maradékot most egy összegben rendezem, akkor igényelhető-e (sikerrel) a babaváró hitel?
Minden más kritériumnak megfelelünk a férjemmel.
Előre is köszönöm!

Az lenne a kérdésem, hogy férjemmel intézni szeretnénk a babavárót. Viszont KHR listán vagyok pontosan nem tudom, nem régiben kijött 2 papír, hogy a tartozásom megszüntették.
Ilyenkor mi van?

Én passzív bár listán szerepelek. A feleségem viszont nem szerepel rajta. Így valahogy jogosultak lennénk a babaváró hitelre?
A választ előre is köszönöm.

Üdvözlöm,
Férjem passzív Bar-os, viszont én teljes mértékben megfelelek a feltételeknek.
Szeretnénk tudni, melyik bankba és hol tudunk igényelni babaváró hitelt.
Üdvözlettel.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy fel szeretnénk venni a babaváró hitelt, de a férjem a KHR listán szerepel. A tartozást rövid időn belül rendezni fogjuk. De mivel neki nincs jövedelme, ezért elégséges-e az én jövedelmem ahhoz, hogy megkapjuk a babaváró hitelt?
Várom a válaszukat!
Köszönettel: Alexandra

Kedves Hitelnet!
Szeretnénk igényelni a babaváró hitelt, de jelenleg passzív KHR listán szerepelek. Korábbi személyi kölcsön elmaradása miatt, de időközben már tisztázva, teljesen rendezve lett (kb. 2 hete). A problémánk a következő: minden kritériumnak megfelelünk kivéve a passzív KHR-t.
lyen esetben mit tudnak javasolni? Valamilyen úton-módon megoldható lenne-e az, hogy felvehessük a babaváró támogatást?
Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlet!
A párom pár hónapja lett passzív a KHR listán. Ezek alapján lehetne lehetőségünk valamelyik banknál felvenni a babaváró hitelt?

Üdvözlöm!
Az lenne kérdésem, volt egy hitelkeretem, amit decemberben megkértem részletfizetésre. Egy részletet befizettem, a többit egyszerre, így visszatöltődött a hitelkeret. Mondtam a bankban, töröljék le, hogy ne legyen, nehogy megint véletlenül felhasználjam, de nem töröltek le. Voltam OTP Bankban és elutasította a bank a babaváró hitelt, hogy még ez a könnyítés rajta van, de én ma ezt teljes egészében visszafizettem. Most töröltek le. Azt mondták, hogy lekerüljön 1 hónap kell, csak itt az a gond, hogy én május 22-én betöltőm a 41-et és akkor nem lehet, mert ezt április 6-án törölte le és bocsánat nem is egy hónapot mondott, hanem 2 hónap. De én ezt kifizettem egybe, nem részletben.
Az lenne a kérdés, hogy most akkor melyik bankban tudnám intézni, mert úgy tudom, hogy 100 ezer Ft jövedelemmel csak az OTP Bank fogadja el, más bank nem. Mondták, próbáljam meg május 15 felé, hátha enged gép. Csak azt nem értem, hogy meg van fizetve, meg egybe fizettem be, akkor miért kerültem fel KHR listára meg hogy nem lehet azonnal.

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem van a faktoring felé tartozásom, ami végrehajtás alatt van. Azt olvastam itt a hozzászólások és kérdések között, hogy ha megállapodás nélkül egy összegben visszafizetem, akkor egy adott banknál lehetséges a babaváró felvétele. Ez eddig rendben van, viszont a kérdésem az lenne, hogy a bank nem fogja azt figyelembe venni, hogy mennyi volt a tartozás összege? Mert az én véleményem szerint az is fontos tényező, nem? Nekem azért 2 millión felüli tartozásom van, ebből a tőke a fele kb.
Így is lehetséges, hogy megkapjuk a babaváró hitelt?
Köszönöm szépen a segítségüket!
Üdvözlettel: Anett

Kedves Hitelnet!
Érdeklődnék, hogyha van 2 személyi kölcsönöm (de ezt a fizetési moratórium alatt nem fizetem jelenleg sem), igényelhetem a babavárót, melyből majd szeretném kifizetni (törleszteni egy összegben) mindkét hitelem?
Köszönöm!

Kedves Hitelnet!
Ismerősöm ajánlotta önöket, ezért az ő email címét adtam meg. Kérdésem az lenne, hogy férjemmel februárban kifizettük azt elmaradást, ami miatt felkerültünk pozitívként. Neki is volt, de ő már decemberben kifizette a teljes tartozását. Így mindketten negatív státuszban vagyunk. Mennyire van esélye, hogy passzív KHR-rel megadja az a Bank a babaváró hitel teljes összegét, amelyet önök hirdetnek? Mert azt mondták nekünk februárban, hogy május-júniusban tudjuk megpróbálni. Mennyire lehetséges? És ha mégsem sikerül, akkor mennyi az esélye, hogy 3 hónapon túl esetleg 6 hónap vagy decemberben, ha újból megpróbáljuk akkor sikerül és megadja a Bank? Mert lehet, hogy kifutunk az időből és egyáltalán nem igényelhetünk, mert passzívak leszünk egészen 2023 február elejéig. Azért érdekelne, mert feleslegesen nem akarjuk míg önök azt mondják rá, hogy sikerül. Közben a Bank elutasít.
Köszönöm szépen a segítségüket.
További szép napot kívánok.
Üdvözlettel: Klári

Szeretnénk a babavárót megigényelni.
Helyzet az, hogy én pozitív KHR-es lettem, ki van fizetve a tartozásom, de párom még csak 19 éves. Most sikerült a baba is, 3 hónapos terhes, de szükséges lenne ez a babaváró számunkra!
Valami segítséget, ha tudnak nyújtani ez esetben?

Jó napot!
Amennyiben nem a párom által lett kifizetve a tartozás, hanem árverezés által, de maradéktalanul rendezve lett ezáltal, akkor megkaphatjuk a babaváró hitelt? Köszönöm.

Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy van négyszáz ezer tartozásom Intrum. Ez miatt felkerültem KHR listára. Szeretnék babaváró hitelt. Ha kifizetem egyben, akkor igényelhetem? Mennyi idő után, mert sürget idő, mert 41 éves leszek nemsokára.

KHR listán szerepelek. Most szeretném kifizetni a fennálló tartozásom és szeretném igényelni a babaváró kölcsönt.
Mi arra az esélyem, hogy meg is kapom?

Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, Provident tartozás esetén lehetséges babaváró hitel felvétele? Egyik félnél van csak.

Szeretnék tájékoztatást kérni a babaváró hitel igényléséről abban az esetben, ha most rendezem az összes tartozásom, akkor párom mikor és melyik banktól veheti fel?
Köszönöm.

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy én és a párom tavaly fizettük ki a tartozásunk a KHR-en.
Most már fel tudjuk venni a babavárót?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy most fizettem le a teljes tartozásom a KHR-en és így én 1 évig még fent leszek még.
Így sikerül felvennünk a babaváró hitelt?

Üdv!
Olyan kérdésem lenne: Minden elmaradásunkat kiegyenlítettünk a babaváró miatt a múlt hónapban. De ma kaptam egy 2018-as telekommunikációs elmaradást (magyar Telekom számla tartozás), mely végrehajtónál van, de nincs fent és nem is kerül fel a KHR listára (megkérdeztem direkt). Mennyire befolyásolja a babaváró hitel sikeres felvételét? Férjem lenne az, aki felvenné kb. 3 hónap múlva. Azért kérdezem, mert ha így lehet, akkor kérnék rá részletfizetést vagy inkább egyben fizessem ki? Fontos lenne tudnom, mert önöknél intézzük a babavárót.
Köszönöm szépen a segítségüket:
Üdvözlettel.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy az elmúlt 2 hétben a tartozásom ki lett egyenlítve végrehajtó által! Az lenne a kérdésem, hogy így igényelhetnénk-e a Babavárót hitelt? A párom minden feltételnek megfelel!

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e a babaváró hitel felvétele. Még régebben lett felvéve nekem provident, ami nem lett fizetve. Pár hónapja visszafizettem az egészet. Így passzív státusszal vagyok fent a KRH listán. Férjemnek nincs tartozása.
Így hogy ki van fizetve a tartozásom, lehetséges hogy fel tudjuk venni?

Jó napot!
Az a kérdésem lenne, hogy én fent vagyok a KHR listán, de szeretnénk felvenni a babaváró hitelt. Ha egyben kifizetem kedvezmény nélkül a tartozásom, akkor mennyi az esélye, hogy meg is kapjuk a hitelt?
Előre is köszönöm a válaszát.

Üdvözlöm!
Feleségem passzív státuszra került 2 személyi hitel miatt, amit a bank megegyezéssel zárt le és veszteségesnek könyvelt. 5 évre passzív státusza lett a KHR rendszerben. Eddig 3 bank elutasította a babaváró hitelkérelmünket a passzív státusz miatt. Minden papírunk készen van.
Mit tehetünk, hogy hitelképesek legyünk újra? 180e és 350e Ft a fennmaradó összeg, ami nem lett rendezve!

305
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x