Babaváró hitel kamata

A babaváró konstrukció egy olyan hiteltermék, melyhez – akár a teljes futamidő végéig – kamattámogatás biztosított. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében automatikus, azt követően gyermekvállalás teljesítéshez kötött. Annak a házaspárnak, akinek 5 éven belül legalább egy gyermeke születik vagy gyermeket örökbe fogad, a kölcsön lejáratáig biztosított a kamatmentesség, amennyiben az egyéb jogosultsági feltételek is fennállnak a teljes futamidő alatt.

Babaváró hitel kamata a kamattámogatás időszaka alatt:

  • ÁKK 130%-a + 2 %, vagyis

a kölcsönszerződésben meghatározott ügyleti kamat mértéke a kamattámogatás időszaka alatt nem lehet magasabb, mint az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 5 éves névleges futamidejű államkötvény aukcióin kialakult – a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló kormányrendeletnek megfelelően számított – átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga 130 százalékának 2 százalékponttal növelt értéke.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Babaváró hitel kamata a kamattámogatás megszűnését követően:

  • ÁKK 130%-a + 5 %, vagyis

a kamattámogatás megszűnését követően a támogatott személyek által fizetendő ügyleti kamat mértéke nem lehet magasabb, mint az ÁKK Zrt. által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző naptári hónapban tartott 5 éves névleges futamidejű államkötvény aukciókon kialakult – a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló kormányrendeletnek megfelelően számított – átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga 130 százalékának 5 százalékponttal növelt értéke. 

Az állampapír-átlaghozamot az ÁKK Zrt. az internetes honlapján minden naptári hónap harmadik munkanapjáig közzéteszi. A közzétett állampapír-átlaghozamot a közzététel naptári hónapját követő hónaptól kell alkalmazni.

A babaváró hitel feltételeiről bővebben is olvashat honlapunkon.

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA