Áthidaló hitel feltételek türelmi idővel

Hallott Ön már a lakáshitelek csoportján belül az áthidaló hitel lehetőségéről? Milyen esetben igényelhető? Mekkora a nyújtható hitelösszeg? Mi lehet a hitel célja? Mekkora összegű jövedelem szükséges hozzá? Mennyi lehet a maximális futamidő? Milyen devizanemben igényelhető?

A hitel célja:

Áthidaló hitel segítéségével akkor is meg tudja valósítani egy új ingatlan megvásárlását, ha a meglévő lakását vagy családi házát értékesíteni szeretné, de még nem sikerült megtalálni a vevőt. Mekkora hitelt tud igényelni? Milyen futamidőre? Az alábbiakban elolvashatja az áthidaló hitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Áthidaló hitel

Kinek ajánlott türelmi idős hitelkonstrukció igénybe vétele?

  • Akinek a háztartásában az egyik kereső jelenleg alacsonyabb összegű jövedelemre tesz szert. Ennek több oka is lehet: előfordulhat, hogy a kölcsönügylet egyik szereplője TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, illetve munkanélküli.
  • Pályakezdő fiatal lévén könnyen megesik, hogy a kölcsönügylet szereplője jelenleg alacsonyabb összegű jövedelmet kap, de bizonyos idő eltelte után fizetése várhatóan növekedni fog.
  • Ajánlott a türelmi idős konstrukció felvétele akkor is, ha a háztartás rendelkezik már hitellel, ami néhány éven belül lejár, de addig is könnyebbséget jelent a türelmi idő alatt fizetendő kisebb összegű hiteltörlesztés.

áthidaló hitel

Áthidaló hitelt igényelne?

Kérje szakértőnk egyedi, névre szóló ajánlatát online. Tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Ajánlatot kérek

A legfontosabb tudnivalók áthidaló hitel igényléssel kapcsolatosan:

Az áthidaló hitel lényege: e hitel a saját tulajdonban lévő ingatlan értékesítéséig, annak tervezett eladásából származó bevétel megelőlegezésével egy másik ingatlan részbeni megvásárlását/építését finanszírozza.

A hitel célja: igénybe vehető új vagy használt lakás, üdülő vásárlásához, lakó- vagy üdülőingatlan építéséhez, de egyes konstrukciókban még családi ház bővítéséhez, emeletráépítéshez, tetőtér beépítéshez is igényelhető.

A hitel futamideje: pénzintézettől függően 1 vagy maximum 2 év lehet.

Az áthidaló hitel törlesztése: a törlesztés módja banktól függően kétféle lehet:

  1. mind a tőke, mind a kamat visszafizetése egyösszegben, csak a tervezett eladás megvalósulása után történik.
  2. az Adós a futamidő alatt csak a kamat (és az esetleges kezelési költség) törlesztésére köteles, a tőke megfizetése az eladásra szánt ingatlan értékesítésekor, de legkésőbb futamidő végén, egy összegben esedékes.

A hitel fedezete: az értékesítendő ingatlan, de magasabb hitelösszeg elérése érdekében bizonyos konstrukcióknál a célingatlan is bevonható.

Jelenleg hatályos szabályok

A hitel összege: az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-80% a, de az esetleges törvényi előírásoknak is meg kell felelni. Az áthidaló hitel kamata: megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával

A hitel igénylése során általában jövedelemvizsgálat nem olyan szigoró, mint egy hosszabb futamidejű lakáshitel igénylése esetén, hiszen a hitel törlesztése a meglévő ingatlan értékesítéséből fog megtörténni. Ettől függetlenül azonban a hitelező bankok előírhatnak bizonyos minimum feltételeket. Jelenleg munkáltatói igazolás nélkül áthidaló hitel nem igényelhető.

Kérjen áthidaló hitel ajánlatot:

További részleteket és felvilágosítást pénzügyi partnereiknél és irodáinkban kaphatnak. Kérjük vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez eső irodánkkal vagy a fenti ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével. Kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legjobb áthidaló hitel lehetőségeket, természetesen teljesen díjmentesen.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
38 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt cím!
Új házat szeretnék vásárolni csok 10+15 milliós hitellel + önerő, ami a jelenlegi lakás lenne, de kellene még 12 millió egyéb hitel is. 6-7 hónap múlva lehetne beköltözni az új házba, de szükség lenne elő finanszírozásra.
Az áthidaló hitel megoldás lenne a számomra?
Köszönettel.

Kedves Zoli!
Adott esetben megoldás lehet az áthidaló hitel. Ennek részleteiről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ehhez azonban bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Két ingatlanomat szeretném eladni és abból egy családi házat venni. Az eladó lakások értéke 37+30 és a venni kívánt ingatlan 65.
Ezt meg-e lehetne oldani áthidaló hitellel és futamidővel?

Kedves Era!
A meglévő ingatlanok értékesítéséig van lehetőség áthidaló hitel felvételére. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

63 éves nyugdíjasként igényelhetek ilyen hitelt?
Házeladás, házvásárlás okán kellene.

Kedves Anna!
Az áthidaló hitel 63 évesen is elérhető lehet. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Eladtam a lakásomat Budapest 7 kerületében és vennék egy másikat Vácon.
Az adásvételi szerződések megvannak, de az eladott lakásomon van jelzáloghitel, amit a vevőm kifizetne. Így az ezután részemre kifizetendő összeg csak 13 millió, a megvásárolandó lakásra viszont 15 milliót kell megfizetnem, de ebből 2 millió hiányzik. A megveendő lakás az összeg teljes kifizetésének hiányában még nem a tulajdonom. 66 éves pedig elmúltam. Keresem a lehetőséget ennek a 2 millió Ft sorsának rendezését, különben nem lesz meg a vásárolandó lakás.

Kedves László!
Ezen a felületen nem tudunk Önnek személyre szabott tájékoztatást adni, ezért a konkrét hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Tájékozódni szeretnék hogyan vehetem fel az áthidaló hitelt.

Kedves László!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

40 M Ft értékű lakás-ingatlanomat szeretném egy 80M-s házra váltani; szükségem lenne 40M áthidaló hitelre.
Lenne erre lehetőség?

Kedves Ildikó!
Áthidaló hitel formájában van lehetőség a finanszírozásra. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

70 millió Ft piaci értékű ingatlanomat szeretném egy 100 milliós értékűre cserélni, a különbözetet 50-50%-ban saját tőkéből, illetve hitelből finanszíroznám. 70 millió Ft áthidaló kölcsönre lenne szükségem 1 éves lejáratra.

Kedves Sándor!
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

3 ingatlan eladásával teremtenénk fedezetet 1 nagy értékű ingatlan megvásárlásához. Az értékesítendő ingatlanok minimális forgalmi értéke 60M 36M 32M Ft. A megvásárolni kívánt
ingatlan meghirdetett ára 159M Ft. A különbséget a család megtakarításából finanszíroznánk.
100M Ft áthidaló kölcsönre lenne szükség, 1 éves lejáratra. A potenciális vevők egy házaspár, mindketten rendelkeznek jövedelemmel.

Kedves Anna!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Áthidaló kölcsön ügyintézést!

A célingatlan bevonása a hitelbe milyen kockázatot eredeztet a hitelt fel nem vevő félnél?

Kedves József!
A hitel nem fizetése esetén a fedezetként bevont ingatlant elárverezheti a bank.

2 év utáni visszafizetésre ingatlanfedezettel.

Kedves István!
Személyre szóló díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapukat! Bővebb információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Jelen ingatlanunknál /kb45-50M tehermentes / kisebbet vásárolnánk /30M/ nyugdíjasok vagyunk 20M Ft áthidalo hitele volna szükségün házunk eladásáig. Nincs hitelünk. Havi jövedelmünk 270eFt.
Szives válaszát várom Emese

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődöm, hogy létezik még az áthidaló hitel?
Üdv: Csaba

Kedves Csaba!
Áthidaló hitel jelenleg is létezik. Szakértőink készséggel tájékoztatják a részletekről! Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Hitelnet!
Házat szeretnék vásárolni, de eddig a lakásomat nem sikerült eladnom. 15 millió forint hitelnél mennyi a törlesztőrészlet áthidaló hitel esetén max. 2-3 hónapra?

Kedves Gábor!
Áthidaló hitelnél csak kamatot és esetlegesen kezelési költséget kell fizetni, tőketörlesztés nincs, az az eladásra szánt lakás értékesítésekor, de legkésőbb a futamidő végén egy összegben esedékes. A kalkulációhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Férjem édesanyjának halála után, a két gyermeke, a férjem és nővére örököltek egy V. kerületi lakást. Fiam, aki 77 nm-es I. kerületi lakás tulajdonosa, /ingatlanának értéke 46-48 millió Ft között van/, szeretné “kivásárolni” a nagynénje részét, így 1/2-1/2 arányban az édesapja /férjem/, illetve Ő lennének a tulajdonosok. 21 millió Ft hitelre lenne szüksége, amit csak akkor venne fel, ha az egyezség realizálódik, addig rendelkezésre tartás címen lenne a bankban a pénz.
A felvett hitel bármikor visszafizethető a futamidőn belül?

Kedves Ilona!
Jelzáloghitelek esetén van lehetőség részleges vagy teljes előtörlesztésre a futamidőn belül.
A hitelfelvétel módjáról, menetéről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat!

Áthidaló kölcsön igénybevételével le szeretném cserélni a lakásomat kertes házra. De sajnos még a lakásomon van hitel és a megvásárolni kívánt ingatlan megvételéhez pedig további hitelre lenne szükségem.
Ebben az esetben is fel lehet venni az áthidaló kölcsönt?

Kedves Viki!
Attól függ, hogy jelenleg melyik bank jelzálogjoga terheli az értékesíteni kívánt ingatlant és mekkora összegű hitel lett bejegyezve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Új lakást szeretnék vásárolni 2018. III. negyedéves átadással. A jelenlegi lakásomat csak az átadást megelőző 2-3 hónapon belül kívánom értékesíteni. Az új lakás megvásárlásához – amelyet ütemezetten kell fizetni – igénybe vehető az áthidaló hitel? Ha igen, mikori határidővel kell visszafizetni?
Köszönöm.

Kedves Éva!
Arra van lehetőség, hogy építés alatt lévő társasházi lakás vásárlását a hitelcéltól eltérő ingatlan fedezete mellett szakaszos vásárlási hitellel finanszírozza valamely Bankpartnerünk. Adott eset ettől egy kicsit eltérő, hiszen a hitelfedezet értékesítésére még a célingatlan elkészülte előtt sor kerülne. Javasoljuk, hogy személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyélhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Van 2 db ERSTE LTP-nk, mely 2017 novemberében jár le, kiutaláskor 1.302.650-1.302.650 Ft lesz. Nekem viszont ez év novemberében kellene új lakás vásárláshoz ez az összeg. Ezért áthidaló hitelre lenne szükségem 15-16 hónapra az LTP lejáratáig.
Azután érdeklődnék, hogy van-e kedvezőbb ajánlatot az Erste áthidaló hitelénél?
Köszönettel várom válaszukat!

Kedves Zsolt!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető áthidaló hitelekről!

Tisztelt Hitelnet.
Áthidaló hitel esetén kb 10 millió Ft-nál lehet-e tudni mekkora kamatot kell kifizetni? Gondolom függ a futamidőtől, de egy kb. min-max. értéket lehet-e tudni?

Kedves Mária!
A konkrét hitellehetőségekről Szakérőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak tájékoztatást adni.

Tisztelt Tanácsadó!
Lakásvásárlás előtt állok. Ehhez lakáshitelt szeretnék felvenni, mert nincsen annyi készpénzem, hogy hitel nélkül ki tudnám fizetni a lakás teljes árát, kb. a felével rendelkezem. Viszont mivel még van egy személyi hitelem, ami 2 év múlva jár le, addig a lehető legkisebb lakáshitel törlesztést szeretném fizetni. Hallottam a türelmi idő lehetőségéről. Ez mit takar pontosan? Ez alatt tényleg kisebb összeget kell fizetnem?
Köszönöm a tájékoztatást!
Üdvözlettel.
Péter

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45129 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

38
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x