Áthidaló hitel feltételei türelmi idővel

Hallott Ön már a lakáshitelek csoportján belül az áthidaló hitel lehetőségéről? Milyen esetben igényelhető? Mekkora a nyújtható hitelösszeg? Mi lehet a hitel célja? Mekkora összegű jövedelem szükséges hozzá? Mennyi lehet a maximális futamidő? Milyen devizanemben igényelhető?

A hitel célja:

Áthidaló hitel segítéségével akkor is meg tudja valósítani egy új ingatlan megvásárlását, ha a meglévő lakását vagy családi házát értékesíteni szeretné, de még nem sikerült megtalálni a vevőt. Mekkora hitelt tud igényelni? Milyen futamidőre? Az alábbiakban elolvashatja az áthidaló hitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Kinek ajánlott türelmi idős hitelkonstrukció igénybe vétele?

  • Akinek a háztartásában az egyik kereső jelenleg alacsonyabb összegű jövedelemre tesz szert. Ennek több oka is lehet: előfordulhat, hogy a kölcsönügylet egyik szereplője TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, illetve munkanélküli.
  • Pályakezdő fiatal lévén könnyen megesik, hogy a kölcsönügylet szereplője jelenleg alacsonyabb összegű jövedelmet kap, de bizonyos idő eltelte után fizetése várhatóan növekedni fog.
  • Ajánlott a türelmi idős konstrukció felvétele akkor is, ha a háztartás rendelkezik már hitellel, ami néhány éven belül lejár, de addig is könnyebbséget jelent a türelmi idő alatt fizetendő kisebb összegű hiteltörlesztés.

Áthidaló hitelt igényelne?

Kérje szakértőnk egyedi, névre szóló ajánlatát online. Tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Ajánlatot kérek

A legfontosabb tudnivalók áthidaló hitel igényléssel kapcsolatosan:

Az áthidaló hitel lényege: e hitel a saját tulajdonban lévő ingatlan értékesítéséig, annak tervezett eladásából származó bevétel megelőlegezésével egy másik ingatlan részbeni megvásárlását/építését finanszírozza.

A hitel célja: igénybe vehető új vagy használt lakás, üdülő vásárlásához, lakó- vagy üdülőingatlan építéséhez, de egyes konstrukciókban még családi ház bővítéséhez, emeletráépítéshez, tetőtér beépítéshez is igényelhető.

A hitel futamideje: pénzintézettől függően 1 vagy maximum 2 év lehet.

Az áthidaló hitel törlesztése: a törlesztés módja banktól függően kétféle lehet:

  1. mind a tőke, mind a kamat visszafizetése egyösszegben, csak a tervezett eladás megvalósulása után történik.
  2. az Adós a futamidő alatt csak a kamat (és az esetleges kezelési költség) törlesztésére köteles, a tőke megfizetése az eladásra szánt ingatlan értékesítésekor, de legkésőbb futamidő végén, egy összegben esedékes.

A hitel fedezete: az értékesítendő ingatlan, de magasabb hitelösszeg elérése érdekében bizonyos konstrukcióknál a célingatlan is bevonható.

Jelenleg hatályos szabályok

A hitel összege: az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-80% a, de az esetleges törvényi előírásoknak is meg kell felelni. Az áthidaló hitel kamata: megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával

A hitel igénylése során általában jövedelemvizsgálat nem olyan szigoró, mint egy hosszabb futamidejű lakáshitel igénylése esetén, hiszen a hitel törlesztése a meglévő ingatlan értékesítéséből fog megtörténni. Ettől függetlenül azonban a hitelező bankok előírhatnak bizonyos minimum feltételeket. Jelenleg munkáltatói igazolás nélkül áthidaló hitel nem igényelhető.

Kérjen áthidaló hitel ajánlatot:

További részleteket és felvilágosítást pénzügyi partnereiknél és irodáinkban kaphatnak. Kérjük vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez eső irodánkkal vagy a fenti ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével. Kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legjobb áthidaló hitel lehetőségeket, természetesen teljesen díjmentesen.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
42 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet.hu!
Jövőre lesz kb. 1.500.000 Ft-om önrészként. A megvásárolandó ingatlanhoz (célingatlanhoz) szeretnék még áthidalót felvenni 1.000.000 Ft-ot, hogy lakáshitelt kapjak. Nincs ingatlan, csak amit majd hitelből vásárolnék. Takarékoskodást nem tudok igénybe venni, minden pénzem felemészti a mostani lakhatás és megélhetés. Biztos állásom van.
Előre is köszönöm a választ.

Most, 2021. decemberében van lehetőség ilyen típusú hitelekre?

Tisztelt cím!
Új házat szeretnék vásárolni csok 10+15 milliós hitellel + önerő, ami a jelenlegi lakás lenne, de kellene még 12 millió egyéb hitel is. 6-7 hónap múlva lehetne beköltözni az új házba, de szükség lenne elő finanszírozásra.
Az áthidaló hitel megoldás lenne a számomra?
Köszönettel.

Két ingatlanomat szeretném eladni és abból egy családi házat venni. Az eladó lakások értéke 37+30 és a venni kívánt ingatlan 65.
Ezt meg-e lehetne oldani áthidaló hitellel és futamidővel?

63 éves nyugdíjasként igényelhetek ilyen hitelt?
Házeladás, házvásárlás okán kellene.

Eladtam a lakásomat Budapest 7 kerületében és vennék egy másikat Vácon.
Az adásvételi szerződések megvannak, de az eladott lakásomon van jelzáloghitel, amit a vevőm kifizetne. Így az ezután részemre kifizetendő összeg csak 13 millió, a megvásárolandó lakásra viszont 15 milliót kell megfizetnem, de ebből 2 millió hiányzik. A megveendő lakás az összeg teljes kifizetésének hiányában még nem a tulajdonom. 66 éves pedig elmúltam. Keresem a lehetőséget ennek a 2 millió Ft sorsának rendezését, különben nem lesz meg a vásárolandó lakás.

Tájékozódni szeretnék hogyan vehetem fel az áthidaló hitelt.

40 M Ft értékű lakás-ingatlanomat szeretném egy 80M-s házra váltani; szükségem lenne 40M áthidaló hitelre.
Lenne erre lehetőség?

70 millió Ft piaci értékű ingatlanomat szeretném egy 100 milliós értékűre cserélni, a különbözetet 50-50%-ban saját tőkéből, illetve hitelből finanszíroznám. 70 millió Ft áthidaló kölcsönre lenne szükségem 1 éves lejáratra.

3 ingatlan eladásával teremtenénk fedezetet 1 nagy értékű ingatlan megvásárlásához. Az értékesítendő ingatlanok minimális forgalmi értéke 60M 36M 32M Ft. A megvásárolni kívánt
ingatlan meghirdetett ára 159M Ft. A különbséget a család megtakarításából finanszíroznánk.
100M Ft áthidaló kölcsönre lenne szükség, 1 éves lejáratra. A potenciális vevők egy házaspár, mindketten rendelkeznek jövedelemmel.

A célingatlan bevonása a hitelbe milyen kockázatot eredeztet a hitelt fel nem vevő félnél?

2 év utáni visszafizetésre ingatlanfedezettel.

Jelen ingatlanunknál /kb45-50M tehermentes / kisebbet vásárolnánk /30M/ nyugdíjasok vagyunk 20M Ft áthidalo hitele volna szükségün házunk eladásáig. Nincs hitelünk. Havi jövedelmünk 270eFt.
Szives válaszát várom Emese

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődöm, hogy létezik még az áthidaló hitel?
Üdv: Csaba

Tisztelt Hitelnet!
Házat szeretnék vásárolni, de eddig a lakásomat nem sikerült eladnom. 15 millió forint hitelnél mennyi a törlesztőrészlet áthidaló hitel esetén max. 2-3 hónapra?

Férjem édesanyjának halála után, a két gyermeke, a férjem és nővére örököltek egy V. kerületi lakást. Fiam, aki 77 nm-es I. kerületi lakás tulajdonosa, /ingatlanának értéke 46-48 millió Ft között van/, szeretné “kivásárolni” a nagynénje részét, így 1/2-1/2 arányban az édesapja /férjem/, illetve Ő lennének a tulajdonosok. 21 millió Ft hitelre lenne szüksége, amit csak akkor venne fel, ha az egyezség realizálódik, addig rendelkezésre tartás címen lenne a bankban a pénz.
A felvett hitel bármikor visszafizethető a futamidőn belül?

Áthidaló kölcsön igénybevételével le szeretném cserélni a lakásomat kertes házra. De sajnos még a lakásomon van hitel és a megvásárolni kívánt ingatlan megvételéhez pedig további hitelre lenne szükségem.
Ebben az esetben is fel lehet venni az áthidaló kölcsönt?

Van 2 db ERSTE LTP-nk, mely 2017 novemberében jár le, kiutaláskor 1.302.650-1.302.650 Ft lesz. Nekem viszont ez év novemberében kellene új lakás vásárláshoz ez az összeg. Ezért áthidaló hitelre lenne szükségem 15-16 hónapra az LTP lejáratáig.
Azután érdeklődnék, hogy van-e kedvezőbb ajánlatot az Erste áthidaló hitelénél?
Köszönettel várom válaszukat!

Tisztelt Hitelnet.
Áthidaló hitel esetén kb 10 millió Ft-nál lehet-e tudni mekkora kamatot kell kifizetni? Gondolom függ a futamidőtől, de egy kb. min-max. értéket lehet-e tudni?

Tisztelt Tanácsadó!
Lakásvásárlás előtt állok. Ehhez lakáshitelt szeretnék felvenni, mert nincsen annyi készpénzem, hogy hitel nélkül ki tudnám fizetni a lakás teljes árát, kb. a felével rendelkezem. Viszont mivel még van egy személyi hitelem, ami 2 év múlva jár le, addig a lehető legkisebb lakáshitel törlesztést szeretném fizetni. Hallottam a türelmi idő lehetőségéről. Ez mit takar pontosan? Ez alatt tényleg kisebb összeget kell fizetnem?
Köszönöm a tájékoztatást!
Üdvözlettel.
Péter

42
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x