Áthidaló hitel feltételek türelmi idővel

Hallott Ön már a lakáshitelek csoportján belül az áthidaló hitelről? Milyen esetben igényelhető? Mekkora a nyújtható hitelösszeg? Mi lehet a hitel célja? Mekkora összegű jövedelem szükséges hozzá? Mennyi lehet a maximális futamidő? Milyen devizanemben igényelhető?

Az áthidaló lakáshitel célja:

Áthidaló hitel segítéségével akkor is meg tudja valósítani egy új ingatlan megvásárlását, ha a meglévő lakását vagy családi házát értékesíteni szeretné, de még nem sikerült megtalálni a vevőt. Mekkora hitelt tud igényelni? Milyen futamidőre? Az alábbiakban elolvashatja az áthidaló hitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Kinek ajánlott türelmi idős áthidaló hitelkonstrukció igénybe vétele?

  • Akinek a háztartásában az egyik kereső jelenleg alacsonyabb összegű jövedelemre tesz szert. Ennek több oka is lehet: előfordulhat, hogy a kölcsönügylet egyik szereplője TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, illetve munkanélküli.
  • Pályakezdő fiatal lévén könnyen megesik, hogy a kölcsönügylet szereplője jelenleg alacsonyabb összegű jövedelmet kap, de bizonyos idő eltelte után fizetése várhatóan növekedni fog.
  • Ajánlott a türelmi idős konstrukció felvétele akkor is, ha a háztartás rendelkezik már hitellel, ami néhány éven belül lejár, de addig is könnyebbséget jelent a türelmi idő alatt fizetendő kisebb összegű hiteltörlesztés.
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A legfontosabb tudnivalók:

Az alábbi összefoglalóban választ kaphat kérdéseire:
Az áthidaló hitel lényege: e hitel a saját tulajdonban lévő ingatlan értékesítéséig, annak tervezett eladásából származó bevétel megelőlegezésével egy másik ingatlan részbeni megvásárlását/építését finanszírozza.

Az áthidaló hitel célja: igénybe vehető új vagy használt lakás, üdülő vásárlásához, lakó- vagy üdülőingatlan építéséhez, de egyes konstrukciókban még családi ház bővítéséhez, emeletráépítéshez, tetőtér beépítéshez is igényelhető.

Az áthidaló hitel futamideje: pénzintézettől függően 1 vagy maximum 2 év lehet.

Az áthidaló hitel törlesztése: a törlesztés módja banktól függően kétféle lehet:

  1. mind a tőke, mind a kamat visszafizetése egyösszegben, csak a tervezett eladás megvalósulása után történik.
  2. az Adós a futamidő alatt csak a kamat (és az esetleges kezelési költség) törlesztésére köteles, a tőke megfizetése az eladásra szánt ingatlan értékesítésekor, de legkésőbb futamidő végén, egy összegben esedékes.

Az áthidaló hitel fedezete: az értékesítendő ingatlan, de magasabb hitelösszeg elérése érdekében bizonyos konstrukcióknál a célingatlan is bevonható.

Az áthidaló hitel összege: az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-85% a, de az esetleges törvényi előírásoknak is meg kell felelni. Az áthidaló hitel kamata: megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával

A hitel igénylése során általában jövedelemvizsgálat nincs, hiszen a hitel törlesztése a meglévő ingatlan értékesítéséből fog megtörténni. Ettől függetlenül azonban a hitelező bankok előírhatnak bizonyos minimum feltételeket. Jelenleg munkáltatói igazolás nélkül áthidaló hitel nem igényelhető. Az áthidaló hitelhez minimálbér igazolása minden esetben szükséges .

Kérjen áthidaló hitel ajánlatot:

További részleteket és felvilágosítást pénzügyi partnereiknél és irodáinkban kaphatnak. Kérjük vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez eső irodánkkal vagy a fenti ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével. Kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legjobb áthidaló hitel lehetőségeket, természetesen teljesen díjmentesen.

Utolsó módosítás: 2020. március 24. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Anna szerint:

2020-09-11 - 13:45

3 ingatlan eladásával teremtenénk fedezetet 1 nagy értékű ingatlan megvásárlásához. Az értékesítendő ingatlanok minimális forgalmi értéke 60M 36M 32M Ft. A megvásárolni kívánt
ingatlan meghirdetett ára 159M Ft. A különbséget a család megtakarításából finanszíroznánk.
100M Ft áthidaló kölcsönre lenne szükség, 1 éves lejáratra. A potenciális vevők egy házaspár, mindketten rendelkeznek jövedelemmel.

Hitelnet szerint:

2020-09-14 - 10:06

Kedves Anna!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Áthidaló kölcsön ügyintézést!

József szerint:

2020-06-27 - 08:30

A célingatlan bevonása a hitelbe milyen kockázatot eredeztet a hitelt fel nem vevő félnél?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-29 - 11:32

Kedves József!
A hitel nem fizetése esetén a fedezetként bevont ingatlant elárverezheti a bank.

István szerint:

2020-04-15 - 06:53

2 év utáni visszafizetésre ingatlanfedezettel.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-22 - 17:20

Kedves István!
Személyre szóló díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapukat! Bővebb információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Emese szerint:

2020-04-06 - 21:07

Jelen ingatlanunknál /kb45-50M tehermentes / kisebbet vásárolnánk /30M/ nyugdíjasok vagyunk 20M Ft áthidalo hitele volna szükségün házunk eladásáig. Nincs hitelünk. Havi jövedelmünk 270eFt.
Szives válaszát várom Emese

Hitelnet szerint:

2020-04-06 - 22:06

Kedves Emese,
Köszönjük megkeresését, kollégáink személyre szoló ajánlatot készítenek egy telefonos egyeztetést követően. Kérem ide kattintva töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat és tanácsadónk rövid idén belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

Csaba szerint:

2018-03-18 - 22:45

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődöm, hogy létezik még az áthidaló hitel?
Üdv: Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-22 - 09:48

Kedves Csaba!
Áthidaló hitel jelenleg is létezik. Szakértőink készséggel tájékoztatják a részletekről! Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gábor szerint:

2017-11-27 - 12:37

Tisztelt Hitelnet!
Házat szeretnék vásárolni, de eddig a lakásomat nem sikerült eladnom. 15 millió forint hitelnél mennyi a törlesztőrészlet áthidaló hitel esetén max. 2-3 hónapra?

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-27 - 12:51

Kedves Gábor!
Áthidaló hitelnél csak kamatot és esetlegesen kezelési költséget kell fizetni, tőketörlesztés nincs, az az eladásra szánt lakás értékesítésekor, de legkésőbb a futamidő végén egy összegben esedékes. A kalkulációhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Ilona szerint:

2017-04-29 - 15:55

Férjem édesanyjának halála után, a két gyermeke, a férjem és nővére örököltek egy V. kerületi lakást. Fiam, aki 77 nm-es I. kerületi lakás tulajdonosa, /ingatlanának értéke 46-48 millió Ft között van/, szeretné “kivásárolni” a nagynénje részét, így 1/2-1/2 arányban az édesapja /férjem/, illetve Ő lennének a tulajdonosok. 21 millió Ft hitelre lenne szüksége, amit csak akkor venne fel, ha az egyezség realizálódik, addig rendelkezésre tartás címen lenne a bankban a pénz.
A felvett hitel bármikor visszafizethető a futamidőn belül?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-02 - 13:10

Kedves Ilona!
Jelzáloghitelek esetén van lehetőség részleges vagy teljes előtörlesztésre a futamidőn belül.
A hitelfelvétel módjáról, menetéről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat!

Viki szerint:

2016-10-01 - 15:51

Áthidaló kölcsön igénybevételével le szeretném cserélni a lakásomat kertes házra. De sajnos még a lakásomon van hitel és a megvásárolni kívánt ingatlan megvételéhez pedig további hitelre lenne szükségem.
Ebben az esetben is fel lehet venni az áthidaló kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-04 - 09:58

Kedves Viki!
Attól függ, hogy jelenleg melyik bank jelzálogjoga terheli az értékesíteni kívánt ingatlant és mekkora összegű hitel lett bejegyezve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Éva szerint:

2017-11-09 - 15:59

Új lakást szeretnék vásárolni 2018. III. negyedéves átadással. A jelenlegi lakásomat csak az átadást megelőző 2-3 hónapon belül kívánom értékesíteni. Az új lakás megvásárlásához – amelyet ütemezetten kell fizetni – igénybe vehető az áthidaló hitel? Ha igen, mikori határidővel kell visszafizetni?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-11 - 06:06

Kedves Éva!
Arra van lehetőség, hogy építés alatt lévő társasházi lakás vásárlását a hitelcéltól eltérő ingatlan fedezete mellett szakaszos vásárlási hitellel finanszírozza valamely Bankpartnerünk. Adott eset ettől egy kicsit eltérő, hiszen a hitelfedezet értékesítésére még a célingatlan elkészülte előtt sor kerülne. Javasoljuk, hogy személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyélhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Zsolt szerint:

2016-08-13 - 14:26

Van 2 db ERSTE LTP-nk, mely 2017 novemberében jár le, kiutaláskor 1.302.650-1.302.650 Ft lesz. Nekem viszont ez év novemberében kellene új lakás vásárláshoz ez az összeg. Ezért áthidaló hitelre lenne szükségem 15-16 hónapra az LTP lejáratáig.
Azután érdeklődnék, hogy van-e kedvezőbb ajánlatot az Erste áthidaló hitelénél?
Köszönettel várom válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-13 - 14:36

Kedves Zsolt!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető áthidaló hitelekről!

Balla Mária szerint:

2015-06-04 - 11:44

Tisztelt Hitelnet.
Áthidaló hitel esetén kb 10 millió Ft-nál lehet-e tudni mekkora kamatot kell kifizetni? Gondolom függ a futamidőtől, de egy kb. min-max. értéket lehet-e tudni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-04 - 23:14

Kedves Mária!
A konkrét hitellehetőségekről Szakérőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak tájékoztatást adni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA