Áthidaló hitel türelmi idővel: Hitelnet.hu

Áthidaló hitel türelmi idővel

Utolsó módosítás: 2015. február 06. péntek

Hallott Ön már a lakáshitelek csoportján belül az áthidaló hitelről? Milyen esetben igényelhető? Mekkora a nyújtható hitelösszeg? Mi lehet a hitel célja? Mekkora összegű jövedelem szükséges hozzá? Mennyi lehet a maximális futamidő? Milyen devizanemben igényelhető?

Az áthidaló lakáshitel célja:

Áthidaló hitel segítéségével akkor is meg tudja valósítani egy új ingatlan megvásárlását, ha a meglévő lakását vagy családi házát értékesíteni szeretné, de még nem sikerült megtalálni a vevőt. Mekkora hitelt tud igényelni? Milyen futamidőre? Az alábbiakban elolvashatja az áthidaló hitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Kinek ajánlott türelmi idős áthidaló hitelkonstrukció igénybe vétele?

 • Akinek a háztartásában az egyik kereső jelenleg alacsonyabb összegű jövedelemre tesz szert. Ennek több oka is lehet: előfordulhat, hogy a kölcsönügylet egyik szereplője TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, illetve munkanélküli.
 • Pályakezdő fiatal lévén könnyen megesik, hogy a kölcsönügylet szereplője jelenleg alacsonyabb összegű jövedelmet kap, de bizonyos idő eltelte után fizetése várhatóan növekedni fog.
 • Ajánlott a türelmi idős konstrukció felvétele akkor is, ha a háztartás rendelkezik már hitellel, ami néhány éven belül lejár, de addig is könnyebbséget jelent a türelmi idő alatt fizetendő kisebb összegű hiteltörlesztés.

A legfontosabb tudnivalók:

Az alábbi összefoglalóban választ kaphat kérdéseire:
Az áthidaló hitel lényege: e hitel a saját tulajdonban lévő ingatlan értékesítéséig, annak tervezett eladásából származó bevétel megelőlegezésével egy másik ingatlan részbeni megvásárlását/építését finanszírozza.

Az áthidaló hitel célja: igénybe vehető új vagy használt lakás, üdülő vásárlásához, lakó- vagy üdülőingatlan építéséhez, de egyes konstrukciókban még családi ház bővítéséhez, emeletráépítéshez, tetőtér beépítéshez is igényelhető.

Az áthidaló hitel futamideje: pénzintézettől függően 1 vagy maximum 2 év lehet.

Az áthidaló hitel törlesztése: a törlesztés módja banktól függően kétféle lehet:

 1. mind a tőke, mind a kamat visszafizetése egyösszegben, csak a tervezett eladás megvalósulása után történik.
 2. az Adós a futamidő alatt csak a kamat (és az esetleges kezelési költség) törlesztésére köteles, a tőke megfizetése az eladásra szánt ingatlan értékesítésekor, de legkésőbb futamidő végén, egy összegben esedékes.

Az áthidaló hitel fedezete: az értékesítendő ingatlan, de magasabb hitelösszeg elérése érdekében bizonyos konstrukcióknál a célingatlan is bevonható.

Az áthidaló hitel összege: az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-85% a, de az esetleges törvényi előírásoknak is meg kell felelni. Az áthidaló hitel kamata: megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával

A hitel igénylése során általában jövedelemvizsgálat nincs, hiszen a hitel törlesztése a meglévő ingatlan értékesítéséből fog megtörténni. Ettől függetlenül azonban a hitelező bankok előírhatnak bizonyos minimum feltételeket. Jelenleg munkáltatói igazolás nélkül áthidaló hitel nem igényelhető. Az áthidaló hitelhez minimálbér igazolása minden esetben szükséges .

Kérjen áthidaló hitel ajánlatot:

További részleteket és felvilágosítást pénzügyi partnereiknél és irodáinkban kaphatnak. Kérjük vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez eső irodánkkal vagy a fenti ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével. Kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legjobb áthidaló hitel lehetőségeket, természetesen teljesen díjmentesen.

Legfrissebb bejegyzések áthidaló hitel témában:


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Csaba szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Érdeklődöm, hogy létezik még az áthidaló hitel?
  Üdv: Csaba

 • Gábor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Házat szeretnék vásárolni, de eddig a lakásomat nem sikerült eladnom. 15 millió forint hitelnél mennyi a törlesztőrészlet áthidaló hitel esetén max. 2-3 hónapra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   Áthidaló hitelnél csak kamatot és esetlegesen kezelési költséget kell fizetni, tőketörlesztés nincs, az az eladásra szánt lakás értékesítésekor, de legkésőbb a futamidő végén egy összegben esedékes. A kalkulációhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Ilona szerint:

  Férjem édesanyjának halála után, a két gyermeke, a férjem és nővére örököltek egy V. kerületi lakást. Fiam, aki 77 nm-es I. kerületi lakás tulajdonosa, /ingatlanának értéke 46-48 millió Ft között van/, szeretné “kivásárolni” a nagynénje részét, így 1/2-1/2 arányban az édesapja /férjem/, illetve Ő lennének a tulajdonosok. 21 millió Ft hitelre lenne szüksége, amit csak akkor venne fel, ha az egyezség realizálódik, addig rendelkezésre tartás címen lenne a bankban a pénz.
  A felvett hitel bármikor visszafizethető a futamidőn belül?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ilona!
   Jelzáloghitelek esetén van lehetőség részleges vagy teljes előtörlesztésre a futamidőn belül.
   A hitelfelvétel módjáról, menetéről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat!

 • Viki szerint:

  Áthidaló kölcsön igénybevételével le szeretném cserélni a lakásomat kertes házra. De sajnos még a lakásomon van hitel és a megvásárolni kívánt ingatlan megvételéhez pedig további hitelre lenne szükségem.
  Ebben az esetben is fel lehet venni az áthidaló kölcsönt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viki!
   Attól függ, hogy jelenleg melyik bank jelzálogjoga terheli az értékesíteni kívánt ingatlant és mekkora összegű hitel lett bejegyezve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

  • Éva szerint:

   Új lakást szeretnék vásárolni 2018. III. negyedéves átadással. A jelenlegi lakásomat csak az átadást megelőző 2-3 hónapon belül kívánom értékesíteni. Az új lakás megvásárlásához – amelyet ütemezetten kell fizetni – igénybe vehető az áthidaló hitel? Ha igen, mikori határidővel kell visszafizetni?
   Köszönöm.

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves Éva!
    Arra van lehetőség, hogy építés alatt lévő társasházi lakás vásárlását a hitelcéltól eltérő ingatlan fedezete mellett szakaszos vásárlási hitellel finanszírozza valamely Bankpartnerünk. Adott eset ettől egy kicsit eltérő, hiszen a hitelfedezet értékesítésére még a célingatlan elkészülte előtt sor kerülne. Javasoljuk, hogy személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyélhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Zsolt szerint:

  Van 2 db ERSTE LTP-nk, mely 2017 novemberében jár le, kiutaláskor 1.302.650-1.302.650 Ft lesz. Nekem viszont ez év novemberében kellene új lakás vásárláshoz ez az összeg. Ezért áthidaló hitelre lenne szükségem 15-16 hónapra az LTP lejáratáig.
  Azután érdeklődnék, hogy van-e kedvezőbb ajánlatot az Erste áthidaló hitelénél?
  Köszönettel várom válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető áthidaló hitelekről!

 • Balla Mária szerint:

  Tisztelt Hitelnet.
  Áthidaló hitel esetén kb 10 millió Ft-nál lehet-e tudni mekkora kamatot kell kifizetni? Gondolom függ a futamidőtől, de egy kb. min-max. értéket lehet-e tudni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   A konkrét hitellehetőségekről Szakérőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak tájékoztatást adni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink