Áthidaló hitel türelmi idővel: Hitelnet.hu

Áthidaló hitel türelmi idővel

Utolsó módosítás: 2015. február 06. péntek

Hallott Ön már a lakáshitelek csoportján belül az áthidaló hitelről? Milyen esetben igényelhető? Mekkora a nyújtható hitelösszeg? Mi lehet a hitel célja? Mekkora összegű jövedelem szükséges hozzá? Mennyi lehet a maximális futamidő? Milyen devizanemben igényelhető?

Az áthidaló lakáshitel célja:

Áthidaló hitel segítéségével akkor is meg tudja valósítani egy új ingatlan megvásárlását, ha a meglévő lakását vagy családi házát értékesíteni szeretné, de még nem sikerült megtalálni a vevőt. Mekkora hitelt tud igényelni? Milyen futamidőre? Az alábbiakban elolvashatja az áthidaló hitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Kinek ajánlott türelmi idős áthidaló hitelkonstrukció igénybe vétele?

 • Akinek a háztartásában az egyik kereső jelenleg alacsonyabb összegű jövedelemre tesz szert. Ennek több oka is lehet: előfordulhat, hogy a kölcsönügylet egyik szereplője TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, illetve munkanélküli.
 • Pályakezdő fiatal lévén könnyen megesik, hogy a kölcsönügylet szereplője jelenleg alacsonyabb összegű jövedelmet kap, de bizonyos idő eltelte után fizetése várhatóan növekedni fog.
 • Ajánlott a türelmi idős konstrukció felvétele akkor is, ha a háztartás rendelkezik már hitellel, ami néhány éven belül lejár, de addig is könnyebbséget jelent a türelmi idő alatt fizetendő kisebb összegű hiteltörlesztés.

A legfontosabb tudnivalók:

Az alábbi összefoglalóban választ kaphat kérdéseire:
Az áthidaló hitel lényege: e hitel a saját tulajdonban lévő ingatlan értékesítéséig, annak tervezett eladásából származó bevétel megelőlegezésével egy másik ingatlan részbeni megvásárlását/építését finanszírozza.

Az áthidaló hitel célja: igénybe vehető új vagy használt lakás, üdülő vásárlásához, lakó- vagy üdülőingatlan építéséhez, de egyes konstrukciókban még családi ház bővítéséhez, emeletráépítéshez, tetőtér beépítéshez is igényelhető.

Az áthidaló hitel futamideje: pénzintézettől függően 1 vagy maximum 2 év lehet.

Az áthidaló hitel törlesztése: a törlesztés módja banktól függően kétféle lehet:

 1. mind a tőke, mind a kamat visszafizetése egyösszegben, csak a tervezett eladás megvalósulása után történik.
 2. az Adós a futamidő alatt csak a kamat (és az esetleges kezelési költség) törlesztésére köteles, a tőke megfizetése az eladásra szánt ingatlan értékesítésekor, de legkésőbb futamidő végén, egy összegben esedékes.

Az áthidaló hitel fedezete: az értékesítendő ingatlan, de magasabb hitelösszeg elérése érdekében bizonyos konstrukcióknál a célingatlan is bevonható.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Az áthidaló hitel összege: az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-85% a, de az esetleges törvényi előírásoknak is meg kell felelni. Az áthidaló hitel kamata: megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával

A hitel igénylése során általában jövedelemvizsgálat nincs, hiszen a hitel törlesztése a meglévő ingatlan értékesítéséből fog megtörténni. Ettől függetlenül azonban a hitelező bankok előírhatnak bizonyos minimum feltételeket. Jelenleg munkáltatói igazolás nélkül áthidaló hitel nem igényelhető. Az áthidaló hitelhez minimálbér igazolása minden esetben szükséges .

Kérjen áthidaló hitel ajánlatot:

További részleteket és felvilágosítást pénzügyi partnereiknél és irodáinkban kaphatnak. Kérjük vegye fel a kapcsolatot az Ön lakhelyéhez eső irodánkkal vagy a fenti ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével. Kollégáink megkeresik az Ön számára elérhető legjobb áthidaló hitel lehetőségeket, természetesen teljesen díjmentesen.

Legfrissebb bejegyzések áthidaló hitel témában:


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Csaba szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Érdeklődöm, hogy létezik még az áthidaló hitel?
  Üdv: Csaba

 • Gábor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Házat szeretnék vásárolni, de eddig a lakásomat nem sikerült eladnom. 15 millió forint hitelnél mennyi a törlesztőrészlet áthidaló hitel esetén max. 2-3 hónapra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   Áthidaló hitelnél csak kamatot és esetlegesen kezelési költséget kell fizetni, tőketörlesztés nincs, az az eladásra szánt lakás értékesítésekor, de legkésőbb a futamidő végén egy összegben esedékes. A kalkulációhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Ilona szerint:

  Férjem édesanyjának halála után, a két gyermeke, a férjem és nővére örököltek egy V. kerületi lakást. Fiam, aki 77 nm-es I. kerületi lakás tulajdonosa, /ingatlanának értéke 46-48 millió Ft között van/, szeretné “kivásárolni” a nagynénje részét, így 1/2-1/2 arányban az édesapja /férjem/, illetve Ő lennének a tulajdonosok. 21 millió Ft hitelre lenne szüksége, amit csak akkor venne fel, ha az egyezség realizálódik, addig rendelkezésre tartás címen lenne a bankban a pénz.
  A felvett hitel bármikor visszafizethető a futamidőn belül?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ilona!
   Jelzáloghitelek esetén van lehetőség részleges vagy teljes előtörlesztésre a futamidőn belül.
   A hitelfelvétel módjáról, menetéről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat!

 • Viki szerint:

  Áthidaló kölcsön igénybevételével le szeretném cserélni a lakásomat kertes házra. De sajnos még a lakásomon van hitel és a megvásárolni kívánt ingatlan megvételéhez pedig további hitelre lenne szükségem.
  Ebben az esetben is fel lehet venni az áthidaló kölcsönt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viki!
   Attól függ, hogy jelenleg melyik bank jelzálogjoga terheli az értékesíteni kívánt ingatlant és mekkora összegű hitel lett bejegyezve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

  • Éva szerint:

   Új lakást szeretnék vásárolni 2018. III. negyedéves átadással. A jelenlegi lakásomat csak az átadást megelőző 2-3 hónapon belül kívánom értékesíteni. Az új lakás megvásárlásához – amelyet ütemezetten kell fizetni – igénybe vehető az áthidaló hitel? Ha igen, mikori határidővel kell visszafizetni?
   Köszönöm.

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves Éva!
    Arra van lehetőség, hogy építés alatt lévő társasházi lakás vásárlását a hitelcéltól eltérő ingatlan fedezete mellett szakaszos vásárlási hitellel finanszírozza valamely Bankpartnerünk. Adott eset ettől egy kicsit eltérő, hiszen a hitelfedezet értékesítésére még a célingatlan elkészülte előtt sor kerülne. Javasoljuk, hogy személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyélhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Zsolt szerint:

  Van 2 db ERSTE LTP-nk, mely 2017 novemberében jár le, kiutaláskor 1.302.650-1.302.650 Ft lesz. Nekem viszont ez év novemberében kellene új lakás vásárláshoz ez az összeg. Ezért áthidaló hitelre lenne szükségem 15-16 hónapra az LTP lejáratáig.
  Azután érdeklődnék, hogy van-e kedvezőbb ajánlatot az Erste áthidaló hitelénél?
  Köszönettel várom válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető áthidaló hitelekről!

 • Balla Mária szerint:

  Tisztelt Hitelnet.
  Áthidaló hitel esetén kb 10 millió Ft-nál lehet-e tudni mekkora kamatot kell kifizetni? Gondolom függ a futamidőtől, de egy kb. min-max. értéket lehet-e tudni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   A konkrét hitellehetőségekről Szakérőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak tájékoztatást adni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink