Hitel adóstárs nélkül lehetséges?

Igényelhető hitel adóstárs nélkül?

Hitel adóstárs nélkül akkor igényelhető, ha az adós rendelkezik a hitelfelvételhez szükséges összegű jövedelemmel. Jelzálog alapú hitel már minimálbéres keresettel, fedezet nélküli személyi kölcsön pedig nettó 60 ezer forintos jövedelemmel is igényelhető bankpartnereinknél.

Az adós jövedelme jelzáloghitel igénylése során akkor fogadható el, ha alkalmazottként legalább 3, illetve kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszonyból származik. Egyéni és társas vállalkozók által igényelt lakossági jelzáloghitel esetén legalább 1 lezárt évvel kell rendelkezni.

Személyi hitel adóstárs nélkül

Ingatlanfedezet bevonása nélkül elérhető személyi hitelek esetén az adósnak legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie, vállalkozók esetén pedig legalább 12 hónapos vállalkozói múltnak kell meglennie.

Adóstárs bevonására legtöbbször a fizetőképesség javítása érdekében van szükség, vagyis, ha az adós igazolható jövedelme kevésnek bizonyul a felvenni kívánt hitelösszeghez. Az is előfordulhat például személyi kölcsön igénylésekor, hogy az adós túl fiatal és emiatt kéri a bank az adóstárs bevonását. Az adóstársnak – jövedelem és személyi feltételek (például: életkor) tekintetében – ugyanazon követelményeknek kell megfelelnie, mint az adósnak.

Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén tehát adóstárs nélkül is felvehetők a hitelek. Az, hogy adóstárs nélkül jóváhagyható-e az igényelt kölcsön, vagy sem, a hitelbírálat során dől el. Az adós igazoltható bevétele mellett lényeges, hogy milyen rendszeres kiadásai vannak. Meghatározó a fedezetül felajánlott ingatlan értéke, az igényelt hitel összege, valamint a várható havi törlesztő részlet fizetéshez viszonyított aránya.

Adóstárs nélkül felvett hitel esetén előfordulhat, hogy plusz biztosítékként a pénzintézet hitelfedezeti biztosítás megkötését írja elő. Ez a bank számára további garanciát jelent az általa nyújtott kölcsön visszafizetésére. Ha ugyanis az adós a futamidő során esetleg elhalálozik, egy ideig munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válik, akkor a hitelfedezeti biztosításnak köszönhetően is biztosított a kölcsön törlesztése. A hitelfedezeti biztosításnak van díja, mely a havi törlesztéssel egyidejűleg fizetendő, de ezzel sok esetben elérhető, hogy adóstárs nélkül jusson hitelhez az igénylő.

Ha az adóstárs nélküli hitelekkel kapcsolatban további kérdése lenne, tegye fel online Hitelszakértőinknek! Ha pedig az adóstárs nélkül igényelhető konkrét hitelkonstrukciókról szeretne bővebb információt kapni, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
42 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Annyi kérdésem lenne, hogy én a leghosszabb futamidőre vettem fel az 5 millió forintot, ami 7 év (OTP Bank) Nem tudom 95 ezret fizetni lehetséges, hogy a bank megengedi a hosszabb futamidőt, hogy kevesebb legyen egy hónapba a törlesztő részlet? A maximum 7 év volt a személyi kölcsön futamidő, de akkor is lehetséges? Vagy ne is próbálkozzak?

Kedves Brigi!
Meglévő személyi kölcsön futamidő hosszabbításának lehetőségéről az érintett bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy személyi kölcsönöm 5 millió forint, fizetésem 240.000 forint, a havi törlesztésem 94 ezer forint, de szükségem lenne meg 1 millió forintra. Tudok felvenni hitelt akkor még, ha nincs adóstársam, csak én magam vagyok?

Kedves Brigi!
Adott jövedelemmel sajnos nincs lehetőség további személyi hitel felvételére.

De miért, ha az első hitel nem éri el meg a fizetésem felét, már mint a levonás!
Valami lehetőség lehet? Vagy mit tudok tenni ez esetben?

Kedves Brigi!
Személy hitelnél a meglévő és felvenni kívánt hitel törlesztő részletének bele kell férni az igazolt nettó jövedelem 30-40%-ába.
Adóstárs bevonása lehetne megoldás. Ha erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Akkor adóstárs nélkül semmi esélyem egy újabb hitelre vagy hitelkiváltásra?

Kedves Brigi!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az adóstárs bevonása nélkül elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó személyi kölcsönökről!

Tisztelt Hitelnet! 2008-ban kaptam akkor deviza apapú kölcsönt, egyedül élő voltam, szociális ellátásból éltem. A termék neve, deviza alapú hitel szabad felhasználásra, jövedelemigazolás nélkül. Természetesen a hitel kiadása után pár hónapig tudtam fizetni a törlesztést, magából a hitelből, a hitel többi része felhasználásra került, ingatlan felújításra, így már nem tudtam fizetni a hitelt pár hónap után. 20 éves futamidőre szólt az eredeti szerződés, de pár hónapig tudtam fizetni. Ilyen esetben adóstársat, azaz kezest nem kellett volna bevonni a a banknak? A 2010 utáni fair bank, nem zaklatott, újabb áthidaló megoldásokkal keresett meg, de nem bírtam volna fizetni a 70%-kal csökkentett… Továbbiak »

Kedves Gyula!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk az ügyben.

Jó napot!
Nettó jövedelmem 145.000 Ft. Másfél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. 3 millió forintot szeretnék fel venni.
Ahhoz kell adóstárs?

Kedves Ildi!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a bővebb információk ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják, hogy adóstárs nélkül mekkora összegű hitelt tudna felvenni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Adóstárs nélküli hitelt szeretnék.

Kedves Regina!
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm!
Van egy ingatlanom, ami a feleségemtől külön vagyonnak számít, házassági szerződésbe foglalva.
Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt a feleségem bevonása nélkül?
Attila

Kedves Attila!
A feleség hitelügyletbe történő bevonásától házassági vagyonjogi szerződés benyújtása esetén tud eltekinteti a bank. Erről bővebb információt ITT olvashat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Ügyintéző
Öcsém 2 éve vett fel kb 10000000Ft lakáshitelt,és kb 1 éve 5000000Ft kamattámogatott hitelt.Jó jövedelmének köszönhetően adóstárs nélkül.9éves kisfia van,és papirok nélküli élettársa.
Öcsém váratlanul meghalt.
Törlődik-e a hitel,vagy mire számithat a család a hitellel kapcsolatban?
Köszönöm

Kedves Mária,
Irodánk jogi kérdésekben nem illetékes. Véleményünk szerint azonban az ingatlannal együtt a jelzáloghitel is öröklődhet.

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem van, hogy ha 20 éves vagyok és határozatlan idejű munkám van 140 ezer Ft a nettó, akkor adótárs nélkül a Csok mellé vehetek fel lakáshitelt? Ha igen, akkor kb. mennyire számíthatok?
Válaszát előre is köszönöm !

Kedves Asszonyom!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Férjemnek barátnője van. Gyanúm szerint a férjem személyi kölcsönt akar felvenni, amit neki akar odaadni. Egyelőre még közös háztartásban élünk.
Hogyan tudnám elkerülni, hogy ne nekem kelljen fizetnem a kölcsön törlesztését?
Mindketten nyugdíjasok vagyunk és még egyelőre közös a folyószámlánk is.
Várom mielőbbi válaszukat.

Kedves Ilona!
Ügyvéd által készített házastársi vagyonközösséget megszüntető okirat esetén elkerülhető, hogy a bank Öntől követelje a személyi kölcsön törlesztését férje esetleges nemfizetése esetén.

86 éves, egészséges, fizikailag, szellemileg rendben, adóstárs nélkül kaphatnák-e 500.000 forint hitelt 1 évre, az OTP-nél vezetett folyószámlámra utalva. Havi jövedelem nyugdíj 250.000 forint, mennyi idő alatt.

Kedves Uram!
Életkora miatt sajnos csak adóstárs bevonásával lenne lehetőség személyi hitel felvételére. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy egyedül 34 évesen nettó 190.000 Ft jövedelmem van, ebből 14.000 Ft személyi kölcsön. Házat szeretnék venni egy kis faluban 6 millió forintért. A 20% önerő megvan. Adóstárs nélkül kaphatnék lakáshitelt?

Kedves Bernadett!
Jövedelmi oldalról – a leírtak alapján – működhetne a hitelfelvétel, de kisebb településeken 20% önerő sajnos nem elegendő a finanszírozáshoz. Szakértőink készséggel tájékoztatják a szükséges önerő mértékéről a további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Jó napot!
Szeretnék felvenni lakáshitelt 5.000.000 Ft-ot. Van 2.000.000 Ft önerőm. A nettó fizetésem 139.000 Ft. Nincs más hitelem, adóstársam viszont nincs.
Van esélyem valamelyik banknál?
Köszönöm.

Kedves Aida!
A hitelképességet, valamint a felvehető hitel összegét egyéb tényezők is befolyásolják. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni.

Jó napot!
Hitelt szeretnénk felvenni. Párom 180.500 Ft-tal van bejelentve, amiből kb. 120.000 Ft-ot kap kézhez. Szakmunkás bérrel van bejelentve. Én itthon vagyok a gyerekkel, de csak családit kapok rá.
Fel tudjuk venni adóstárs nélkül a 4.070.000 Ft-os hitelt?
Köszönöm!

Kedves Szabina!
Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani adott ügylethez mekkora összegű kölcsönt tudnak felvenni, ismerni kellene az ügylet további részleteit is. Ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy 11 hónapos munkaviszonnyal, nettó 84.000 Ft-os jövedelemmel, vehetek-e fel személyi kölcsönt adóstárs nélkül? Magánvállalkozónál dolgozom.
Igazolható közüzemi számlával/telefonszámlával rendelkezem.
Köszönöm!

Kedves István!
A megadott információk alapján sajnos nem tudjuk megállapítani a hitelképességét. Személyi kölcsön igényét kérjük, ITT jelezze.

Szia!
Kapok lakáshitelt˙(4 milliós) házra, minimálbére? Adóstársat nem tudok. 1 millió önrészem van.

Kedves Milán!
A lakásvásárláshoz szükséges önerő meghatározásához bővebb információk szükségesek (például: az ingatlan területi elhelyezkedése, stb.) Ha nincsen semmilyen meglévő hiteltörlesztése, akkor akár minimálbérrel, adóstárs bevonása nélkül is teljesülhet a jövedelemfedezettség.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne, 22 évesen másfél év munkaviszonnyal jövedelmem 180k. Van-e lehetőség önerő és kezes nélkül hitelt felvenni úgy, hogy arra a lakásra tetetném rá a jelzálogot, amit megveszek, azaz nem a kezes által a szerződésbe bevitt lakás lenne a “biztosíték”, hanem az a lakás, amit vásárolni szeretnék?!
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Roland!
Plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül a teljes vételár megfelelő jövedelemfedezettség esetén sem vehető fel. Arról, hogy adott esetben mennyi önerő szükséges a finanszírozáshoz, Szakértőink készséggel tájékoztatják. Kérjük, számoljon online Lakáshitel kalkulátorunkkal, majd kérje személyre szabott, díjmentes tájékoztatásunkat!

3 éve egyéni vállalkozó, és ~270 ezer nettó jövedelem igazolással, kb. mekkora hitelösszeget vehetek fel fedezet és adóstárs bevonása nélkül?
Köszönöm.

Kedves Roland!
Személyi kölcsön igényét IDE kattintva jelezheti, ahol a maximálisan felvehető hitelösszegről a hiteligény benyújtását követően kaphat pontos tájékoztatás.

Lenne egy kérdésem. Élettársamnak van egy családi háza. A volt felesége a kezese és ő azt szeretné, ha lemenne róla ez a felelősség. A párom havi keresete 140-160 ezer Ft között mozog. A lakásra havi 45.000 Ft fizet. Ehhez a keresethez szükséges adóstárs?
Köszönöm válaszát!
Anita

Kedves Anita!
Kérdéséra az adott ügylet ismeretében a hitelnyújtó bank tud válaszolni. Javasoljuk, hogy érintett hitelintézet megkeresését ez ügyben!

Üdv.
Lenne egy kérdésem. 96.000 Ft a nettó jövedelmem. Lakáshitel: 13.000 Ft. 13.000 Ft áruhitelem van.
Van-e rá lehetőségem, hogy adóstárs bevonása nélkül kapjam meg a személyi kölcsönt? 21 éves vagyok. Hitel összege 900.000 Ft.
Köszönöm.

Kedves Zoltán!
A megadott információk alapján véleményünk szerint csak adóstárs bevonásával kaphatja meg a 900.000 Ft összegű kölcsönt.

42
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x