fbpx

Hitel adóstárs nélkül lehetséges?

Igényelhető hitel adóstárs nélkül?

Hitel adóstárs nélkül akkor igényelhető, ha az adós rendelkezik a hitelfelvételhez szükséges összegű jövedelemmel. Jelzálog alapú hitel már minimálbéres keresettel, fedezet nélküli személyi kölcsön pedig nettó 60 ezer forintos jövedelemmel is igényelhető bankpartnereinknél.

Az adós jövedelme jelzáloghitel igénylése során akkor fogadható el, ha alkalmazottként legalább 3, illetve kamattámogatott lakáshitel igénylése esetén minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszonyból származik. Egyéni és társas vállalkozók által igényelt lakossági jelzáloghitel esetén legalább 1 lezárt évvel kell rendelkezni.

Személyi hitel adóstárs nélkül

Ingatlanfedezet bevonása nélkül elérhető személyi hitelek esetén az adósnak legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie, vállalkozók esetén pedig legalább 12 hónapos vállalkozói múltnak kell meglennie.

Adóstárs bevonására legtöbbször a fizetőképesség javítása érdekében van szükség, vagyis, ha az adós igazolható jövedelme kevésnek bizonyul a felvenni kívánt hitelösszeghez. Az is előfordulhat például személyi kölcsön igénylésekor, hogy az adós túl fiatal és emiatt kéri a bank az adóstárs bevonását. Az adóstársnak – jövedelem és személyi feltételek (például: életkor) tekintetében - ugyanazon követelményeknek kell megfelelnie, mint az adósnak.

Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén tehát adóstárs nélkül is felvehetők a hitelek. Az, hogy adóstárs nélkül jóváhagyható-e az igényelt kölcsön, vagy sem, a hitelbírálat során dől el. Az adós igazoltható bevétele mellett lényeges, hogy milyen rendszeres kiadásai vannak. Meghatározó a fedezetül felajánlott ingatlan értéke, az igényelt hitel összege, valamint a várható havi törlesztő részlet fizetéshez viszonyított aránya.

Adóstárs nélkül felvett hitel esetén előfordulhat, hogy plusz biztosítékként a pénzintézet hitelfedezeti biztosítás megkötését írja elő. Ez a bank számára további garanciát jelent az általa nyújtott kölcsön visszafizetésére. Ha ugyanis az adós a futamidő során esetleg elhalálozik, egy ideig munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válik, akkor a hitelfedezeti biztosításnak köszönhetően is biztosított a kölcsön törlesztése. A hitelfedezeti biztosításnak van díja, mely a havi törlesztéssel egyidejűleg fizetendő, de ezzel sok esetben elérhető, hogy adóstárs nélkül jusson hitelhez az igénylő.

Ha az adóstárs nélküli hitelekkel kapcsolatban további kérdése lenne, tegye fel online Hitelszakértőinknek! Ha pedig az adóstárs nélkül igényelhető konkrét hitelkonstrukciókról szeretne bővebb információt kapni, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

60 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot.
Lakáshitelt igényelnék összesen 15.600.000, ebből 10M csok kamattámogatott hitel és 5.600.000 és 8.400.000 az önerő. Lakáshitelt igényelnék, adóstárs nélkül szeretném. 292.000 a nettó bér, de felemelkedett 320-ra.
Kérdés: megkapom ezt az összeget adóstárs nélkül? Egyedül fogom felvenni az összeget. A Bankban azt mondták, hogy alkalmas vagyok a hitelfelvételre, de lehet hogy kérnek adóstársat is. A másik kérdés: van olyan bank, aki nem ragaszkodik az adóstárshoz?

Szép napot!
Kérdésem: jelzálog alapú hitelt igényelhetek-e adóstárs nélkül? (Jövedelmem nettó 650.000 Ft, lakás piaci értéke 30.000.000 Ft.)
Köszönöm.

Jó napot kívánok!
Szeretnék hitelt felvenni adóstárs nélkül. Volt tartozás, de ezt egyben visszafizettem, de így is passzív maradtam. 53 éves vagyok. Mivel én megkapom a bruttómat, így a fizetésem 2010000 Ft.
Amennyiben lehetséges, kérem hogy értesítsenek.
Köszönöm.

Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy a feleségemmel szeretnénk felvenni a babaváró hitelt és van már 2 meglévő és szeretnénk még kettő gyereket. Nekem volt egy tartozásom, amit kamattal együtt kifizettem és a múlt héten járt le az egy év.
Így van rá lehetőség, hogy igényeljük?

Üdvözlöm!
20 éves vagyok és szeretnék adóstárs nélkül hitelt igényelni kb. 300E Ft-ot bútor vásárlásra. Bruttó bejelentett bérem 260E Ft, nettó bankkártyára érkező jövedelmem átlagosan ugyanennyi.
Milyen lehetőségem van?
Köszönöm.

Jó napot kívánok.
Azt szeretném kérdezni, hogy a nettó jövedelmem nagy családosként 380 ezer.
Mekkora összegű hitelt tudok felvenni adóstárs nélkül?

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy 7 millió készpénzzel szeretnék 17 milliós használt lakást vásárolni. Adóstárs nélkül. Havi keresetem 250.000 Ft. Más fedezet nincs, személyi hitelem nincs.
Köszönöm szépen a választ. (A futamidő végéig szeretném törleszteni a hitelt.)

Jó napot!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy párommal házvásárlás előtt állunk. Az ingatlan megvan és a hozzá szükséges önerőnk is. Az ingatlanban mind a ketten tulajdonosok leszünk. Mindenképp lakáshitelt szeretnénk. A ház ára 10 millió és 8 évre szeretnénk felvenni. A párom nevén lesz a hitel. Mind a kettőnk jövedelme meghaladja 300. 000 Ft-ot. De nekem már van egy meglévő hitelem, aminek a törlesztője 67 ezer. Ha adóstársnak be kell vonni a hitelbe, ez kizáró ok lehet?
Üdv.

Üdv.
A kérdésem az lenne, hogy mi a csok + hitelt igényeltük a párommal. 15 évre kértük a hitelt, de a bank úgy fogadott el, hogy édesapámat bevonták adóstársnak. Múlt héten szerdán bevittünk minden papírt, amit kellett, adásvételi szerződést, tb igazolást és még sok mindent, amit kellett. Ott nem is volt gond, elfogadott a gép, most a hitelbírálatot várjuk. Közben ma olvastam, hogy az adóstársnak nézik az életévét, szóval apám 66 éves és 15 évre kértük a kölcsönt. Úgy olvastam, hogy annyi futamidőt kaphatunk, ami addig tart, amíg az a személy betölti a 75. Életévét. Nekünk ilyen infót nem adták a bankban és attól félek, hogy nem fog megfelelni édesapám a kor miatt. De csoknál meg amúgy is jelzálog lesz a házon, ilyenkor is belekötnek talán az adóstársba?

Annyi kérdésem lenne, hogy én a leghosszabb futamidőre vettem fel az 5 millió forintot, ami 7 év (OTP Bank) Nem tudom 95 ezret fizetni lehetséges, hogy a bank megengedi a hosszabb futamidőt, hogy kevesebb legyen egy hónapba a törlesztő részlet? A maximum 7 év volt a személyi kölcsön futamidő, de akkor is lehetséges? Vagy ne is próbálkozzak?

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy személyi kölcsönöm 5 millió forint, fizetésem 240.000 forint, a havi törlesztésem 94 ezer forint, de szükségem lenne meg 1 millió forintra. Tudok felvenni hitelt akkor még, ha nincs adóstársam, csak én magam vagyok?

Tisztelt Hitelnet!
2008-ban kaptam akkor deviza apapú kölcsönt, egyedül élő voltam, szociális ellátásból éltem. A termék neve, deviza alapú hitel szabad felhasználásra, jövedelemigazolás nélkül.
Természetesen a hitel kiadása után pár hónapig tudtam fizetni a törlesztést, magából a hitelből, a hitel többi része felhasználásra került, ingatlan felújításra, így már nem tudtam fizetni a hitelt pár hónap után. 20 éves futamidőre szólt az eredeti szerződés, de pár hónapig tudtam fizetni.
Ilyen esetben adóstársat, azaz kezest nem kellett volna bevonni a a banknak?
A 2010 utáni fair bank, nem zaklatott, újabb áthidaló megoldásokkal keresett meg, de nem bírtam volna fizetni a 70%-kal csökkentett törlesztőrészletet sem, sőt a Nemzeti Eszközkezelőbe sem mertem belépni, a bérleti díj az ellátásom 65%-át elvitte volna. Pedig megfeleltem minden feltételnek. Magáncsődnél még többet kellett volna fizetni, elkezdtem azt is pedig intézni.
Most Követeléskezelőnél vagyok, 2016-óta, de még nem kerestek meg, csak évente küldik a tartozási nyilvántartás éves értesítőjét!
Üdvözlettel: Gyula

Jó napot!
Nettó jövedelmem 145.000 Ft. Másfél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. 3 millió forintot szeretnék fel venni.
Ahhoz kell adóstárs?

Adóstárs nélküli hitelt szeretnék.

Üdvözlöm!
Van egy ingatlanom, ami a feleségemtől külön vagyonnak számít, házassági szerződésbe foglalva.
Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt a feleségem bevonása nélkül?
Attila

Tisztelt Ügyintéző
Öcsém 2 éve vett fel kb 10000000Ft lakáshitelt,és kb 1 éve 5000000Ft kamattámogatott hitelt.Jó jövedelmének köszönhetően adóstárs nélkül.9éves kisfia van,és papirok nélküli élettársa.
Öcsém váratlanul meghalt.
Törlődik-e a hitel,vagy mire számithat a család a hitellel kapcsolatban?
Köszönöm

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem van, hogy ha 20 éves vagyok és határozatlan idejű munkám van 140 ezer Ft a nettó, akkor adótárs nélkül a Csok mellé vehetek fel lakáshitelt? Ha igen, akkor kb. mennyire számíthatok?
Válaszát előre is köszönöm !

Férjemnek barátnője van. Gyanúm szerint a férjem személyi kölcsönt akar felvenni, amit neki akar odaadni. Egyelőre még közös háztartásban élünk.
Hogyan tudnám elkerülni, hogy ne nekem kelljen fizetnem a kölcsön törlesztését?
Mindketten nyugdíjasok vagyunk és még egyelőre közös a folyószámlánk is.
Várom mielőbbi válaszukat.

86 éves, egészséges, fizikailag, szellemileg rendben, adóstárs nélkül kaphatnák-e 500.000 forint hitelt 1 évre, az OTP-nél vezetett folyószámlámra utalva. Havi jövedelem nyugdíj 250.000 forint, mennyi idő alatt.

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy egyedül 34 évesen nettó 190.000 Ft jövedelmem van, ebből 14.000 Ft személyi kölcsön. Házat szeretnék venni egy kis faluban 6 millió forintért. A 20% önerő megvan. Adóstárs nélkül kaphatnék lakáshitelt?

Jó napot!
Szeretnék felvenni lakáshitelt 5.000.000 Ft-ot. Van 2.000.000 Ft önerőm. A nettó fizetésem 139.000 Ft. Nincs más hitelem, adóstársam viszont nincs.
Van esélyem valamelyik banknál?
Köszönöm.

Jó napot!
Hitelt szeretnénk felvenni. Párom 180.500 Ft-tal van bejelentve, amiből kb. 120.000 Ft-ot kap kézhez. Szakmunkás bérrel van bejelentve. Én itthon vagyok a gyerekkel, de csak családit kapok rá.
Fel tudjuk venni adóstárs nélkül a 4.070.000 Ft-os hitelt?
Köszönöm!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy 11 hónapos munkaviszonnyal, nettó 84.000 Ft-os jövedelemmel, vehetek-e fel személyi kölcsönt adóstárs nélkül? Magánvállalkozónál dolgozom.
Igazolható közüzemi számlával/telefonszámlával rendelkezem.
Köszönöm!

Szia!
Kapok lakáshitelt˙(4 milliós) házra, minimálbére? Adóstársat nem tudok. 1 millió önrészem van.

Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne, 22 évesen másfél év munkaviszonnyal jövedelmem 180k. Van-e lehetőség önerő és kezes nélkül hitelt felvenni úgy, hogy arra a lakásra tetetném rá a jelzálogot, amit megveszek, azaz nem a kezes által a szerződésbe bevitt lakás lenne a „biztosíték”, hanem az a lakás, amit vásárolni szeretnék?!
Válaszát előre is köszönöm!

3 éve egyéni vállalkozó, és ~270 ezer nettó jövedelem igazolással, kb. mekkora hitelösszeget vehetek fel fedezet és adóstárs bevonása nélkül?
Köszönöm.

Lenne egy kérdésem. Élettársamnak van egy családi háza. A volt felesége a kezese és ő azt szeretné, ha lemenne róla ez a felelősség. A párom havi keresete 140-160 ezer Ft között mozog. A lakásra havi 45.000 Ft fizet. Ehhez a keresethez szükséges adóstárs?
Köszönöm válaszát!
Anita

Üdv.
Lenne egy kérdésem. 96.000 Ft a nettó jövedelmem. Lakáshitel: 13.000 Ft. 13.000 Ft áruhitelem van.
Van-e rá lehetőségem, hogy adóstárs bevonása nélkül kapjam meg a személyi kölcsönt? 21 éves vagyok. Hitel összege 900.000 Ft.
Köszönöm.

60
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x