Vályogház bővítésére hol lehet igényelni a szocpolt?

Utolsó módosítás: 2014. április 30. szerda

Jó napot. A párommal élettársi viszonyban élünk és van 1 közös gyerekünk. A ház amiben lakunk nem saját tulajdon hanem a sógorom tulajdona mi csak lakunk benne az ő nevén van minden. Vályog házról van szó. Mind a ketten dolgozunk. Bővíteni szeretnénk a házat. A kérdésem a következő: ezek alapján mi igényelhetünk-e szocpolt? Ha igen akkor ezt hol lehet megtenni ? Várom válaszát.
Kérdést feltette: lászló

Kedves László!
A 2012-ben bevezetésre kerülő állami támogatást kizárólag új lakás vásárlásra vagy építkezésre lehet igényelni meghatározott feltételek teljesülése esetén. Mivel Ön azt írja, hogy az ingatlant a rokonától szeretnék megvásárolni, így ebben az esetben sajnos nem jár.

Az igénylés egyébként bármely pénzintézetnél be lehet nyújtani, de sajnos ebben az esetben nem feleknek meg az előírt feltételeknek.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Kiru szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Érdeklődnék, hogy ha januárban szeretném igényelni a szocpolt akkor egyáltalán hol kell elkezdenem az ügyet, és a most épülő családi házamról ki tud energetikai felmérést készíteni Veszprém megyében?
  Köszönettel: Kiru

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Kiru!
   A szocpol a bankoknál és hitelintézeteknél lesz igényelhető. Javasoljuk, hogy fáradjon be a számlavezető bankjába és az ottani ügyintézők tájékoztatni fogják a feltételekről és lehetőségekről.

 • Ákos szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  A kérdésem az lenne, hogy hol tudjuk igényelni a szocpolt? A közlönyben úgy volt, hogy 2012. január 01-től lehet igényelni a különböző pénzintézetekben. Nekünk szükségünk lenne rá, mert az építkezésünk jelenleg is halad. A feleségem ma volt bent a számlavezető bankunknál (CIB) és semmilyen részletet nem tudnak még róla.
  Várom válaszukat!
  Köszönettel!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ákos!
   A szocpolt szabályozó rendelet valóban 2012. január 1-től hatályos, vagyis ettől az időponttól a hitelintézetek befogadhatnak szocpol kérelmet. A bankoknál azonban a szocpol nyújtására vonatkozó eljárási rend jelenleg még kidolgozás alatt áll, ezért nem tudott konkrét részletekkel szolgálni a számlavezető bankjuk.

 • József szerint:

  Jó napot! Érdeklődnék, hogy hol lehet igényelni a szocpolt, mert például a bp bank nem tud semmit róla.
  Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves József!
   A pénzintézeteknél jelenleg még zajlik a szocpollal kapcsolatos eljárási rend kidolgozása, ezért nem tudtak Önnek pontos tájékoztatást adni.

 • Pauliscsák szerint:

  Sziasztok, jó napot mindenkinek!
  Lenne egy kérdésem hozzátok: az élettársammal szeretnénk a szocpolt felvenni az 5 gyerekre, hogy saját lakásunk legyen. Ezt hol lehet megigényelni?
  Segítségeteket előre is köszönöm!!!!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Kérdező!
   A szocpol a hitelintézeteknél igényelhető. A támogatás 2012-ben új lakóház építéséhez illetve újépítésű lakás vásárlásához nyújtható.
   A szocpoligénylés további feltételei ITT olvashatók.

 • Reni szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a szocpolt melyik bankoknál lehet igényelni?!
  Előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Reni

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Reni!
   Amennyiben a szocpol mellé hitelt is kíván igényelni, úgy irodánk vállalja a teljes ügylet lebonyolítását. A további részletekért kérjük, keresse irodáinkat, melyek elérhetőségéről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Anita szerint:

  Szeretnék érdeklődni, hogy az Erste Bank is azt mondta nem állnak rendelkezésre a szocpollal kapcsolatban, akkor most mi van??? Fúja az internet is, de mégse lehet igényelni.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Anita!
   A lakásépítési támogatást szabályozó rendelet 2012. január 1. óta hatályos. Van olyan pénzintézet, amely már kidolgozta a szocpol nyújtására vonatkozó eljárási rendet és van olyan bank, ahol ez még jelenleg is folyamatban van. Az Erste Bank ezen utóbbiak közé tartozik jelen pillanatban.

 • Marci szerint:

  Szeretnék érdeklődni, mely intézményeknél lehet szocpolt igényelni új építésű ingatlanokhoz (35 év alatt, 3 gyerekkel)? Mennyi ennek az átfutási ideje?
  Köszönettel:
  Marci

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Marci!
   A szocpol a hitelintézeteknél igényelhető. Átfutási idő jellemzően 1 hónap. Amennyiben az újépítésű lakás finanszírozásához kölcsönt is kíván igényelni, kérjük, töltse ki online űrlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják a részletekről!

 • Csaba szerint:

  Tisztelt Cím,
  Nemrég vásároltam egy telket és intézem rá az építési engedélyt. Jelenleg 1 gyerekem van, de szeretnénk még egyet.
  Kérdéseim:
  Mennyi szocpol jár jelenleg 2 gyerek után, A+ ház esetén?
  Felvehető-e építkezés közben, és hogyan folyósítják (értem ez alatt, hogy biztos meg van kötve milyen készültségi foknál mennyit folyósítanak, mint a hitelnél).
  A párom hajlamos az iker szülésre, utólag felvehető-e a későbbi 3., 4. gyerekre is a szocpol?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Csaba!
   A szocpol összege nemcsak a gyermekek számától és a ház energetikai minősítésétől függ, hanem a hasznos alapterülettől is. Ebben az esetben:
   60-75 m2: 960.000.- Ft.
   75,01-90 m2: 1.200.000.- Ft.
   90,01-160 m2: 1.560.000.- Ft.
   A szocpol építkezés közben is felvehető, a folyósítás készültségi foknak megfelelően, tehát szakaszosan történik. Amennyiben hiteligénylésre is sor kerül, akkor a hitellel egyidejűleg igényelhető.
   Utóbb született gyermekekre szintén kérhető a támogatás.

 • danyi livia szerint:

  Szeretnék érdeklődni, hogy csak az otp banknál lehet igényelni a szocpolt vagy más baknál is lehet és hány hónapos munka kell hozzá? Szeretnem megkérdezni most jelenleg két gyerekem van, szeretnek ilyen 100 négyzetméteres házat építeni és szeretnék meg egy gyereket bevállalni, mennyi összeget kapnék?
  Köszönettel, Lívia

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Lívia!
   A szocpol jogosultsághoz legalább 6 hónapja fennálló bejelentett munkaviszony szükséges.
   Vállalt gyermek után szocpol akkor igényelhető, ha házasok és egyikük életkora sem haladja meg a szocpolkérelem benyújtásakor a 40. életévet.
   A támogatás összege a hasznos alapterületen és a gyermekek számán kívül az építendő ház energetikai besorolásától is függ. A konkrét összegekről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Salma Ildikó szerint:

  Szép estét!
  Érdeklődnék, hogy 3 meglévő és egy útban levő gyerekre (5 hónapos terhes kismama vagyok) mennyi a szocpol, ha új lakást szeretnék vásárolni? Hol lehet intézi és milyen papírok kellenek hozzá?
  Ildikó

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ildikó!
   A szocpol összege a gyermekek száma mellett függ az új lakás hasznos alapterületétől és az épület energiahatékonyságától. A konkrét támogatási összegekről IDE kattintva olvashat bővebben.
   A szocpolügyintézés a hitelintézeteknél történik. A szükséges dokumentumokról a hitelintézetek adnak pontos tájékoztatást.

 • Zsike szerint:

  Tisztel cím!
  Érdeklődni szeretnék, hogy most hogy áll a szocpol téma? Férjnél vagyok, van 3 közös gyermek és még nevelünk kettőt a férjem előző kapcsolatából. Van saját tulajdonú házam, amit a szüleimtől örököltem APEH tartozással együtt! A kérdésem, hogy így igényelhetek-e szocpolt vagy sem?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsike!
   A szocpolt jelenleg azok a támogatott személyek igényelhetik, akik új házat építenek vagy újépítésű lakóingatlant vásárolnak és nincs meglévő lakástulajdonuk. Ha 1/1-ben tulajdonosa az ingatlannak és nincs rá bejegyezve haszonélvezeti jog, illetve az esetleges haszonélvezők nem laknak az ingatlanban, akkor ez a lakástulajdon kizárja a jogosultságot.

 • János szerint:

  Hol lehet megigényelni a szocpolt? Sajnos én nem tudom.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   Az új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtott szocpolt azoknál a pénzintézeteknél, bankoknál lehet igényelni, melyek az erre vonatkozó szerződést a Magyar Államkincstárral megkötötték.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket