Szocpol kérdések 2013

Utolsó módosítás: 2013. március 05. kedd

Tisztelt Hitelnet!

A szocpollal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Több olyan kérdésem is lenne, amire mindeddig nem kaptam kielégítő választ. Remélem tudnak segíteni.

Párommal használt lakást szeretnénk vásárolni. Gyermekünk még nincs, de szeretnénk legalább kettőt és ezt vállalnánk is a szocpoligényléshez kapcsolódóan. Egyik kérdésem az, hogy ehhez tényleg házasnak kell lennünk? Van még más feltétele is?

A lakás 54 négyzetméter alapterületű, 2 szobás. 2 gyermek után mennyi szocpolt kaphatunk ez esetben? Mivel használt lakásról van szó, tényleg csak a szocpol összegének fele jár? Ez mekkora összeg jelenleg?

Ha most nem vesszük igénybe a szocpolt, akkor később mondjuk felújításra vagy korszerűsítésre megkaphatjuk?

Mivel nem sok készpénzünk van, ezért lakáshitelt is szeretnénk igénybe venni. Melyik most a legkedvezőbb lakáshitel vásárlás esetén?

Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Jutka

Kedves Jutka!

Kérdéseivel kapcsolatban a legfontosabb tisztázni való az, hogy használt lakás vásárlásához jelenleg sem szocpol, sem félszocpol, illetve fiatalok otthonteremtési támogatása nem jár! Használt lakás vásárlásához vissza nem térítendő, egy összegű állami támogatást 2009. július 1. óta nem lehet igényelni! Ugyancsak nem finanszírozható szocpol igénybevételével a lakáskorszerűsítés és a lakásfelújítás sem! Szocpolra akkor lehetnek jogosultak – az egyéb előírások teljesülése mellett – ha nem használt, hanem újépítésű lakóingatant vesznek vagy új házat építenek.

Azonban a szocpol új lakás esetén sem jár akkor, ha annak hasznos alapterülete 60 négyzetméternél kisebb. A szocpollal finanszírozható új lakás hasznos alapterületének el kell érnie 2 gyermek esetében legalább a 60, 3 gyermek esetében legalább a 70, 4 vagy annál több gyermek esetében pedig minimum a 80 négyzetmétert, ám egyik esetben sem lehet az ingatlan nagyobb 160 négyzetméternél.

Az új lakásra igényelhető szocpol összegét a következő 3 tényező határozza meg:
– az eltartott gyermekek száma (akik után még nem vettek igénybe ilyen jellegű támogatást)
– a lakás hasznos alapterülete
– a lakás energetikai besorolása.
Mindezek figyelembevételével a konkrét támogatási összegekről IDE kattintva tájékozódhat.

Ha a támogatott személyek vállalt gyermek(ek) után igénylik a szocpolt, akkor valóban feltétel, hogy házasok legyenek, továbbá életkoruk nem lehet több 40 évnél.

Használt lakás vásárlása esetén jelenleg az államilag támogatott lakásvásárlási hitel jelenti a legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Támogatott lakáskölcsön esetén az állam a futamidő első 5 évében kamattámogatást biztosít a törlesztő részlet megfizetéséhez. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Ha kíváncsi személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkra, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Zsolt szerint:

  Helló!
  Van egy kérdésem. 1 gyerekre jár-e szocpol? Mennyi és mikor lehet tudni róla valami biztosat? Milyen papírok szükségesek?
  Előre is köszönöm a válaszukat!
  Egy aggódó Apuka meg Anyuka

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsolt!
   A jelenleg hatályos rendelet szerint szocpol 1 gyermekre nem jár, ám a közeljövőben várható jogszabály módosítás után – a jelenlegi tervezet szerint – 1 gyermek után is igénybe vehető lesz. Erről további részleteket a vonatkozó törvényjavaslat elfogadása, illetve a Magyar Közlönyben való kihirdetése után tudunk mondani.

 • Mária szerint:

  Az lenne a kérdésem,hogy a férjemmel őstermelők vagyunk,de én gyeten vagyok!Májusban megszületik a 4.gyermekünk.Már megkezdtük az építkezést,de azt hallottam,hogy aki őstermelő annak nem jár szocpol,mert ez nem számít munkaviszonynak,és nincs minden hónapban fix kereset. Igaz e?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mária!
   A támogatásra akkor lehetnek jogosultak, ha az OEP tud igazolást adni valamelyikük biztosítási jogviszonyáról.

 • Henrietta szerint:

  Tisztelt Cím!
  Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy a férjemmel 37 és 38 évesek vagyunk, 2 gyermekünk van, 3 és 7 évesek. Van egy házunk, amit szeretnénk felújítani, amit önerőből sajnos nem tudnánk megtenni, illetve ha ez nem járható út, akkor a telken egy új, kisebb méretű lakóépületet építenénk a szocpol támogatásból.
  Van-e realitása a kérdésemnek, ezekkel a feltételekkel?
  Köszönöm a segítségüket.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Henrietta!
   Lakásfelújításra sajnos nem jár szocpol.
   Új lakás építéséhez igényelhető lakásépítési támogatás, de figyelembe kell venni azt az előírást, miszerint a támogatott személyeknek az építendő lakáson kívül nem lehet egyéb lakástulajdona. Mivel az Önök nevén van már egy ház, ez kizáró ok lehet.

 • Laura szerint:

  Ha netán kisebb a lakóház, amire szeretném a szocpolt, nem kapom meg?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Laura!
   A jelenleg érvényes kormányrendelet szerint nem jár a szocpol, ha az építeni vagy vásárolni kíván új(!) lakás hasznos alapterülete 60 négyzetméternél kisebb.
   Elképzelhető azonban, hogy a szocpoligénylés feltételei a közeljövőben változni fognak. A tervezet szerint már 45 négyzetméter alapterületű lakáshoz is igényelhető lesz. Ezzel kapcsolatban azonban még nincsen elfogadott törvény.

 • Dóra szerint:

  Kedves Szakértő!
  A szocpol igénybevételének feltétele, hogy az egyik fél legalább 6 hónap munkaviszonnyal rendelkezzen. Férjem az elmúlt hónapban munkaváltás miatt egy hétre munkanélküliként regisztrált, majd a pályázat elnyerését követően az új helyen kezdte meg munkáját. Korábbi munkahelyén évek óta munkaviszonyban volt, viszont jelenlegi munkahelyén egy hónapja dolgozik. Ez esetben nem felelünk meg ezen kritériumnak?
  (Jómagam jelenleg GYES-en vagyok, mely alatt munkaviszonyom megszűnt.)
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Dóra!
   Szocpol szempontjából biztosítottnak minősül az a támogatott személy, akinek a 180 nap folyamatos biztosításban legfeljebb 15 nap megszakítás van, így az 1 hét kiesés nem jelent kizáró okot.

 • Krisztina szerint:

  Üdvözlöm!
  Én a párommal és a kisfiammal egy rokonunk tulajdonában lévő házban élek. Az érdekelne, hogy ha lehetőségünk lenne felvenni a szocpolt, akkor azt fordíthatnánk-e a lakás átíratására a nevünkre? Illetve ha nem, akkor felvehetjük-e úgy, ha nem tudjuk átíratni a házat a nevünkre?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Krisztina!
   Az Ön által megnevezett lakáscélokra szocpol nem igényelhető.

 • Zsolti szerint:

  Jó napot kívánok!
  Szeretnék érdeklődni, hogy 1 gyerekre jár-e szocpol lakásfelújításra és mennyi és kb. mikor lép érvénybe az új törvény?
  Előre is köszönöm.
  Egy aggódó Apuka

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsolti!
   Lakásfelújításra sem most, sem a napvilágra került információk szerint nem fog járni a szocpol, illetve félszocpol.
   A tervezet szerint a jövőben 1 gyermek után is igényelhető lesz a támogatás új ház építése, valamint új és használt lakás vásárlása esetén. A félszocpol összege a szocpol összegének várhatóan a fele lesz, melyet a lakás alapterülete is befolyásol.
   A törvénytervezet még nem került elfogadásra, így pontos információval sem a feltételekről, sem a hatályba lépés időpontjáról egyelőre nem rendelkezünk.

 • Timea szerint:

  Kedves Hitelnet!
  A párommal új lakás vásárlásra szeretnénk igénybe venni a szocpolt. A probléma, hogy a szüleimmel 1999-ben (14 éves voltam) vidékre költöztünk és a vásárolt családi házból egyharmad tulajdoni részt rám írattak. Azt olvastam, ha le is mondanék róla, legalább 5 évnek kéne eltelnie, hogy igényelhessünk szocpolt. A másik két harmad a testvéreimé, valamint a haszonélvezet a szüleimé.
  Tehetünk-e valamit annak érdekében, hogy igénybe tudjuk venni a szocpolt?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tímea!
   A szocpolra való jogosultsághoz nem kellene eltelnie 5 évnek a lakástulajdon elajándékozása vagy eladása után. Olyan jogszabály van, hogy az 5 éven belül értékesített lakástulajdonból származó bevételt be kell forgatnia az új lakás vételárába. Az a lényeg tehát, hogy a szocpolkérelem benyújtásának időpontjában már ne legyen a nevén a lakástulajdon.

 • János szerint:

  2004-ben kezdtem meg a különálló tetőtéri lakás építését. Az akkori városrendezési terv miatt, nem tudtam igénybe venni a szocpolt, viszont ez a rendelkezés nagyon rövid időtartamú volt, és még 2004-ben el is törölték. A kiesett támogatás miatt az állami támogatott kölcsönt ki kellett váltanom szabad felhasználású deviza kölcsönnel, ami a mai napig óriási hátránytokozott.
  A kérdésem az volna, hogy most utólag kaphatok-e szocpolt, esetleg részösszegben, mivel az önkormányzat sodort ebbe a kényszer helyzetbe.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves János!
   A leírtak alapján sajnos nincs lehetősége a szocpol visszamenőleges igénybevételére.

 • Beáta szerint:

  Jó napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy ha elfogadja a kormány a rendeletet, akkor a korhatár az marad 35 év?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Beáta!
   A szocpollal kapcsolatban jelenleg sincsen 35 éves korhatár.
   Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen felső korhatár a támogatott személyekre vonatkozóan.
   Megelőlegező szocpol, vagyis vállalt gyermekek után igényelt szocpol esetén a házaspárok egyike sem lehet több 40 évesnél a kérelem benyújtásakor.

 • ilona szerint:

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy nekem és férjemnek van saját lakásunk, amit használtan vettünk, de nincs összkomfortosítva. Szocpolt erre is rá lehet fordítani?? Van egy gyermekünk. Most mennyi is valójában 1 gyerek után járó összeg?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ilona!
   Lakáskorszerűsítéshez nem jár szocpol és a támogatás 1 gyermek után nem vehető igénybe. A szocpol változásával kapcsolatot tervezet szerint a közeljövőben 1 gyermek esetében is igényelhető lenne a támogatás, de csak új és használt lakás vásárlása, valamint új lakóház építése esetén.
   A korszerűsítéshez kamattámogatott lakáshitelt igényelhetnek. Ha szeretnék megismerni az elérhető lakáshitelek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

 • István szerint:

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy most vásároltam egy lakást. A fölvett hitelbe bele lehet rakatni a szocpolt, mert nekem van 3 gyermekem s ezt a kedvezményt eddig nem használtuk ki.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves István!
   A jelenleg hatályos rendelkezések szerint a most vásárolt lakáshoz utólag nem tudják igénybe venni a támogatást. Ha használt lakásról van szó, akkor a vásárlás előtt sem lett volna elérhető a szocpol, mivel jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez jár.

 • Edit szerint:

  Tisztelt Hitelnet Csoport!
  Azt szeretném kérdezni, hogy már megkötött szocpolszerződés módosítható-e az új magasabb összegűre? Építkezésre kapjuk, a szerződésen kívül még más nem történt, a pénzt csak 90%-nál akarják adni. (Az értékbecslő szerint pedig a 90%-nál csak 1-2 helységbe hiányozhat a burkolat, akkor 1.560.000 Ft-unk lesz 2 szobára, fura helyzet, hitelfelvételt akarnak kicsikarni!?)
  A kérdésem: Lehetne-e más bankhoz átvinni az szocpolszerződésünk, vagy az ÚJRA MÓDOSÍTANI?
  Válaszukat, vagy megoldási javaslatukat előre is Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Edit!
   A szocpolt minden hitelintézet azonos feltételek mellett nyújtja.
   Azt, hogy a már megkötött, de még ki nem folyósított szocpolszerződések esetében lesz-e lehetőség módosításra és a magasabb összegű támogatás igénybevételére, egyelőre nem tudjuk megmondani, hiszen a vonatkozó törvénymódosítás még nem történt meg.

 • Koma szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A feleségemmel építkezni szeretnénk. A házat azon a telken szeretnénk felépíteni, amely jelenleg a szüleim tulajdonát képezi. A kérdésem, hogy van-e a szociálpolitikai kedvezményről rendelkező jogszabály(ok)ban olyan kizáró ok, miszerint az építési telket nem lehetne megvenni közeli hozzátartozótól, ha valaki szocpolt igényel.
  Továbbá van-e olyan tiltó rendelkezés, miszerint a jelenleg saját tulajdonunkat képező lakásunkat az én közeli hozzátartozómnak (testvér) adnánk el – ezzel megfelelve annak a feltételnek, hogy ne legyen a tulajdonunkban lakás – úgy, hogy az abból 5 éven belül befolyó vételárat az építkezésre költjük.
  Előre köszönöm a megtisztelő válaszukat!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Koma!
   A szocpolrendelet nem tiltja, hogy az építkezés helyszínéül szolgáló telket közeli hozzátartozótól vásárolja. Továbbá a szocpollal kapcsolatban olyan tiltó rendelkezésről sincs információnk, miszerint a tulajdonukban lévő lakást ne adhatnák el a közeli hozzátartozójának.

 • Mária szerint:

  2 gyermek után mennyi szocpol jár? Az baj, hogy élettársi kapcsolatban élek a párommal?
  Köszönöm válaszukat előre is.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mária!
   Az új lakás vásárlásához és építéséhez igényelhető szocpol összege függ az épület hasznos alapterületétől és energetikai minősítésétől is. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.
   A közeljövőben azonban várható a támogatás összegének emelése. Mivel az erre vonatkozó törvényjavaslat még nem került elfogadásra, ezért a várható összegről egyelőre nem tudunk tájékoztatást adni, de kérjük, kövesse nyomon a témával kapcsolatos új bejegyzéseinket!

 • Dóra szerint:

  Jó napot!
  24 éves vagyok és 3 gyermekünk van a párommal. Lakást szeretnénk vásárolni, de sokan azt mondjak, hogy szocpolra csak 10 évtől fiatalabb házat lehet venni. Igaz ez?
  Tanácsot szeretnénk kérni önöktől. Most mégis mik a feltételek?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Dóra!
   Szocpol jelenleg 2010. január 1. után használatbavételi engedélyt szerzett új lakás vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető.
   Tervben van a használt lakás vásárlásához is igényelhető félszocpol újbóli bevezetésre, de ennek igénybevételére még nincs lehetőség, így a pontos feltételek sem ismertek.

 • Dávid Zsolt szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A feleségemmel 2008-ban vettünk használt lakást. Két gyerekünk lévén meg is kaptuk rá a félszocpolt. Most született a harmadik. Az a kérdésem, hogy igényelhetek-e szocpolt a harmadikra is, amit aztán be lehetne törleszteni a hitelbe?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Dávid Zsolt!
   A később született gyermek utáni támogatásra jogosultak lehetnek, mivel az első két gyermekre is megkapták a félszocpolt. A jogosultság megállapításában a hitelnyújtó bank illetékes. Javasoljuk, hogy keressék fel az érintett pénzintézetet!

 • Dné J. Zsuzsa szerint:

  Szocpolról szeretnék kérdezni: ha igaz ápr. 15-től igényelhető…
  1. csak házasoknak jár-e?
  2. ha nincs gyermek, lehet-e vállalni és mennyit pl. 1,2,vagy esetleg még 3 gyermeket..
  3. a használt lakás vásárlásakor meghatározták-e a nm pl. 1,2, vagy esetleg 3 gyermek esetén?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   A félszocpol igénylésének feltételei még nem kerültek kihirdetésre, így kérdéseire egyelőre nem tudunk válaszolni. Javasoljuk, hogy figyelje honlapunkat, amint ismertek lesznek az igénylési feltételek, beszámolunk róla!

 • Zoli szerint:

  Üdvözlöm.
  37nm-res lakásra van-e szocpol? Egyedül nevelem gyermekeimet.

 • Szilvia szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogy igénybe vehetnénk-e a szocpolt úgy, hogy férjem nevén van egy lakás, ami még gyerek korában került a nevére. Ez kb. 20-25 éve történt, de az anyukája nevén van a haszonélvezet és jelenleg is ő lakik a lakásban.
  Továbbá szeretném megtudni, hogy lehet-e vállalni úgy 3 gyermeket, hogy jelenleg még nincs gyerekünk.
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Szilvia!
   Ha a haszonélvezettel terhelt és a haszonélvező által lakott lakás ajándékozás vagy öröklés útján került a férje tulajdonába, akkor nem jelent akadályt. Ha vásárlással került a tulajdonába, akkor az ingatlan elajándékozása jelenthet megoldást. Arról, hogy szocpol igénylésénél mely lakástulajdon jelent kizáró okot, részletesen IDE kattintva tájékozódhat.
   Megelőlegező szocpol legfeljebb 2 gyermekre kérhető.

 • Dani szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Azt szeretném kérdezni, hogy jelenleg 1 gyermek után használt lakás vásárlásra igénybe vehető-e a szocpol?
  Illetve még annyit, hogy az élettársi viszony akadályt jelent-e?
  A választ előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Dani!
   A szocpol használt lakás vásárlásra jelenleg nem vehető igénybe. Új lakás esetén is minimum 2 meglévő vagy vállalt gyermek a jogosultság feltétele.

 • Brigitta szerint:

  Tisztelt Címzett!
  A szocpol feltételei között szerepel:
  “Igénylők köre: lakástulajdonnal nem rendelkező természetese személyek” (ezt az Önök oldaláról másoltam ki).
  A kérdésem az lenne, hogy ha a kiskorú gyermekem nevén tulajdonában van zártkerti ingatlan (nem lakóingatlan, hanem 300.000 Ft-ot érő telek, vagy pince, istálló), az kizáró ok-e a szocpol felvételére?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Brigitta!
   A kiskorú gyermeke nevén lévő zártkerti ingatlan nem zárja ki a szocpolra való jogosultságot.

 • Mátyás szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Párommal építkezésbe kezdünk, és szeretnénk érdeklődni, hogy az alábbi ház paraméterekkel jogosultak vagyunk-e a szocpolra:
  A ház összesen 220 m2, melyből 38 m2 garázs, és az épületnek van egy kb. 40 m2-es emeleti része, amit raktárnak, tárolónak szeretnénk használni. Az engedélyezett tervdokumentációban is tároló-helységként szerepel. Így a ház lakrésze kb. 140 m2.
  Kérdés, hogy a fenti tároló rész (és a garázs) levonható-e a teljes alapterületből?
  Előre is köszönjük válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mátyás!
   A hasznos alapterületbe a lakóingatlan alapterületének azon része számít bele, amelyen a belmagasság legalább 1,90 m.
   A hasznos alapterület kiszámításánál a lakóingatlan alábbi, huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségei vehetők figyelembe: lakóhelyiségek (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségek (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségek (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, WC), közlekedő helyiségek (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, közlekedő, folyosó) és tároló helyiségek (kamra, gardrób, lomkamra, háztartási helyiség stb.). A lakóház hasznos alapterületébe a gépkocsitároló helyiség, az erkély, a loggia és a terasz alapterületét nem kell beleszámítani.
   Fentiek alapján a 40 m2-es tároló is beszámítandó, így 180 m2-es hasznos alapterületet kapunk, a szocpol jogosultsághoz viszont a hasznos alapterület nem haladhatja meg a 160 m2-t.

 • Izolda szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kérdezném: Két kiskorú gyermekkel és egyedülállóként, igénybe vehető a szocpol?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Izolda!
   A szocpol egyedülállóként is igénybe vehető, ha Ön a jogosultság valamennyi feltételének megfelel. A támogatás jelenleg új ház építéséhez és újépítésű lakás vásárlásához igényelhető. A feltételekről bővebben IDE kattintva olvashat.

 • Tünde szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Válásban lévő, 2 kiskorú gyermekes anya vagyok. /38 éves/ Nevemen ingatlan nincs, munkahelyem van. Lakásvásárlásra szeretném igénybe venni a szocpolt. Lehetséges lenne számunkra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tünde!
   A jelenleg újépítésű lakás vásárlására és új ház építésére igényelhető szocpolt gyermeket egyedül nevelő személyek is igényelhetik, ha megfelelnek az egyéb jogosultsági feltételeknek, melyekről honlapunkon olvashat bővebben. A támogatás használt lakás vásárlásához sajnos nem jár.

 • Horváth Tamásné szerint:

  Jó napot.
  Érdeklődnék, hogy a szocpollal kapcsolatban kihez forduljak, aki ténylegesen tud is válaszolni. Használt házat szeretnénk venni, és én 13 hetes kismama vagyok.
  Köszönöm szépen válaszát előre is.
  Üdv.
  H. Tamásné

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Szocpol használt ház vásárlásához a hatályos kormányrendelet értelmében nem igényelhető.
   A támogatást új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához lehet felhasználni. Kismamaként megelőlegező szocpol igénylésére lehet jogosult új lakásszerzés esetén, ha házas, sem Ön, sem a házastársa nem töltötték be a 40. életévüket és legalább 2 gyermeket vállalnak. Minderről bővebben honlapunkon olvashat. További kérdéseit online Hitelszakértőinknek teheti fel!

 • Benczi Ibolya szerint:

  Jó estét!
  Érdeklődnék, hogy a szocpolt igénybe tudom-e venni egyedülállóként? 1 gyerekem van.

 • katalin szerint:

  Jó napot!
  Szeretnék érdeklödni, hogy most a szocpolt felvehetnénk úgy, hogy lakást vásárolnék belőle, de hitel nélkül. Elárverezett lakásra gondoltam. Tehát van 2 gyerekem, 6-7 évesek, párom több éves munkaviszonnyal rendelkezik, én munkanélküli vagyok. Ez megoldható lehetne, ha például van egy elárverezett lakás 1.300.000 Ft és a 2 gyerek szocpolából ezt megvenném?
  Előre is köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   A szocpol használt lakás vásárlására nem használható fel. Nem oldható meg tehát, hogy a támogatásból vásárolja meg az 1.300.000 Ft-ért elárverezett lakást.

 • Anna szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  Olvastam, hogy a szocpolt önmagában is föl lehet venni. Tehát nincs munkahelyem, kaphatok szocpolt? És melyik banknál?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   Az, hogy a szocpol önmagában is felvehető, azt jelenti, hogy hitel nélkül is felhasználható. Tehát, ha az igénylő rendelkezésére áll az újépításű lakás megvásárlásához vagy az új ház építéséhez szükséges önerő, akkor kölcsön igénybevétele nélkül is megkaphatja a támogatást. Hivatalos, bejelentett munkaviszony azonban szükséges a szocpol igényléséhez akár hitel nélkül veszi igénybe, akár kölcsönnel együtt.
   A szocpolkérelmet minden esetben a hitelintézetekhez kell benyújtani.

 • László szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Privátban is tudok kérdezni és választ kapni Öntől?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   Privátban az Ön lakóhelyéhez legközelebbi irodánk e-mail címén tud kérdezni. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket