Szociálpolitikai kedvezmény kérhető használt lakásra?

Utolsó módosítás: 2011. október 25. kedd

Használt házra akkor semmi esély nincs, hogy megadják a szocpolt?
Köszönöm válaszukat. Egy 2 gyermekes anyuka.
Andi

Kedves Andi!

A közeljövőben bevezetésre kerülő szocpolt csak új lakás vásárlásához és új lakóingatlan építéséhez lehet majd igényelni. Használt ház esetén sajnos nem lesz igénybe vehető e támogatás.
Használt lakóház finanszírozásához állami kamattámogatású lakáshitelt azonban lehet majd igényelni, amennyiben ezt az Európai Bizottság jóváhagyja.

 

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Mónika szerint:

  Szeretnék házat venni. Két gyermekem van. Még nem volt ingatlan a nevemen. Szocpolt szeretném meg hitelt. Kérem segítsenek. Használt házat lehetséges venni?
  Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mónika!
   Használt ház vásárlásához sajnos nem lesz igényelhető a szocpol. A támogatást csak akkor kérheti, ha újonnan épített lakóingalant vásárol, vagy új lakóháza épít.
   A hitelfelvételnek azonban nincsen akadálya. Használt ház vásárlásához jelenleg piaci kamatozású lakáshitelt igényelhet. Ha az Európai Bizottság elfogadja, akkor 2012-ben kamattámogatott lakáshitel is igényelhető lesz.
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a jelenleg elérhető lakáshitelekről!

 • Bea szerint:

  Tisztelt címzett!
  Azzal a kérdéssel szeretnék önökhöz fordulni, hogy én mint gyermekeit (3) egyedül nevelő szülő igénybe vehetném-e a szocpolt, ami nem lakás építésre lenne, hanem használt lakás vásárlására. Ugyanis ezzel az összeggel, amit a táblázatban láttam, nem látok másra lehetőséget.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Bea!
   A szocpolt használt lakás vásárlására sajnos nem lehet igényelni. Csak akkor vehető igénybe, ha nem használt, hanem újépítésű lakást vásárol vagy új lakóingatlant épít.

 • marcsi szerint:

  Vettünk egy panellakást. A házban korábban már kicserélték a nyílászárókat a többi lakásban. A mi lakásunkban nem lettek kicserélve az ablakok. Én szeretném kicseréltetni az összes ablakot, mert az állapotuk ezt indokolttá teszi.
  Hároméves házasok vagyunk. Két és fél éves ikreink vannak. Ez idáig még semmiféle támogatást nem vettünk igénybe. Kaphatunk-e valamiféle támogatást a nyílászárók cseréjéhez?
  köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel Marcsi

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Marcsi!
   Nyílászáró cseréhez sajnos nem vehető igénybe a szocpol. Nemcsak a korszerűsítés, de a felújítás, bővítés, használt lakás vásárlás sem tartozik a támogatott célok közé szocpoljogosultság szempontjából.
   Korszerűsítésre állami kamattámogatású és piaci kamatozású forinthitelt igényelhet. A korszerűsítési kölcsönök várható törlesztő részletéről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Online adatlapunk kitöltésével személyre szóló hitelajánlatot kérhet.

 • István szerint:

  Igényelhetjük-e a párommal a szocpolt, vagy bármelyik formáját, úgy hogy élettársak vagyunk, két gyereket nevelünk? Az egyik 2005-ben született, a másik 2012-ben született. 31 és 24 évesek vagyunk. Ezt lehet-e hitel csökkentésére fordítani? Az ingatlan használt lakás, fél éve vettük hitelre, az otp-nél.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves István!
   A leírtak alapján sajnos nem jogosultak szocpoligénylésre. A támogatás használt lakás vásárlására nem vehető igénybe.

 • Angéla szerint:

  Én 37, férjem 33 éves. Van két lányunk 17, és 4 éves. Szeretnénk megvásárolni azt a lakást, amiben jelenleg lakunk. 47nm, felújított, gázfűtéses, szigetelt, műanyag nyílászáróval ellátva. A kérdésem: jogosultak vagyunk-e szocpolra?
  Válaszait előre is megköszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Angéla!
   Használt lakás vásárlásához sajnos nem kérhetik a szocpolt. A támogatás igénylésére csak újépítésű lakás vásárlása és új lakóház építése esetén van lehetőség.
   A vételár finanszírozásához piaci kamatozású forinthitelt igényelhetnek.
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a jelenleg elérhető lakáshitelekről.

 • renáta szerint:

  Jó napot!
  Azt szeretném kérdezni, hogy most lesz a második gyerek, akkor 2 gyerek után mégis mennyi összegre számíthatunk?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Renáta!
   Amennyiben használt lakás vásárlásához szeretnék felhasználni, akkor semekkora összeg nem jár. A szocpol ugyanis csak új ház építéséhez és újonnan épült lakás vásárlásához vehető igénybe. E két cél esetén a szocpol összege a lakóingatlan hasznos alapterületétől és energetikai besorolásától függően változik.
   A részletekért kérjük kattintson IDE.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket