Mennyi a szocpol összege 3 gyerek esetén?

Utolsó módosítás: 2014. február 23. vasárnap

Mit kell érteni a lakás hasznos területén 3 gyerek esetén 100 m2-?
Mit jelent az A és A+ ház?
Milyen értékű családi ház építésére jár szocpol?
Kati

Kedves Kati!

3 eltartott gyermek esetén a szocpol összege a tervezet szerint – a finanszírozni kívánt lakóingatlan alapterületétől függően – a következőképpen fog alakulni:
Ha a lakás alapterülete 70,01 m2 és 85 m2 közötti, akkor 1.200.000.- Ft a támogatás összege.
Ha a lakás hasznos alapterülete 85,01 m2 és 100 m2 közötti, akkor a szocpol összege 1.500.000.- Ft.
Ha a lakás hasznos alapterülete meghaladja a 100 m2-t, akkor 2.000.000.- Ft összegű támogatás jár.
A lakóházak kategorizálása energetikai besorolást jelent. A+ ház energetikai szempontból a legjobb besorolású. Bővebb felvilágosításért kérjük, forduljon építész szakemberhez!
A támogatással igényelhető lakóház maximális értéke jelenleg még nem ismert, a szocpoltervezet ezt nem tartalmazza. Ezzel kapcsolatban pontos információ a szocpolrendelet kihirdetését követően várható.

Címkék:

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Andrea szerint:

  Tisztelt Szakértő,
  érdeklődnék, hogy a 3. gyerek után járó összeg az érvényben lévő törvény szerint 1,4 millió Ft. Az új törvénytervezet szerint ez biztosan kevesebb lesz, ha jól gondolom. 2 gyerek után már igénybe vettük a támogatást, és most szeretnénk még a harmadikra is kérelmezni. A 3. gyermek 2010-ben született. Jól gondolom, hogy az érvényben lévő törvénnyel “jobban járnánk”?
  Köszönöm véleményét.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Andrea!
   Az utóbb született gyermek után járó támogatás a jelenleg érvényben lévő rendelet szerint igényelhető. Az utólagos szocpol igénybe vételére akkor van lehetőség, ha az új lakóingatlan megszerzésére 2009. július 1. előtt kötöttek hitelszerződést, s a méltányolható lakásigény feltételei teljesülnek. A támogatás, melynek összege a 3. gyermek esetében 1.400.000.- Ft, a fennálló lakáshitel összegének csökkentésére fordítható. Az igényléssel kapcsolatban kérjük keresse fel a hitelfolyósítót!

 • Bea szerint:

  Tisztelt Szakértő,
  A táblázatból kiindulva 3 gyermekre egy 101 nm-es háznál a 2 M Ft gyermekenként értendő vagy összesen?
  Ezt a gyermekek után járó összeget szorozzák a szorzóval attól függően, hogy milyen energetikai besorolású házat építünk?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Bea

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Bea!
   A 3 gyermek esetén megjelölt 2 millió forintos támogatási összeg nem gyermekenként, hanem összesen értendő.
   Ezt a 2 milliós összeget kell megszorozni az energetikai besorolásnak megfelelő szorzószámmal.

 • Robi szerint:

  Jó napot!
  Szocpolról érdeklődnék. Több helyen azt olvastam, hogy 3 gyermek esetén 2 millió forint a szocpol. De a szocpol.net-en azt írják, hogy új lakás vásárlás, építésnél B kategóriájú ingatlanra 3,8 millió. Új házat építtetnék könnyűszerkezetest A kategóriájút, 3 gyermekem van. Mennyit kaphatok?
  Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Robi!
   Amit Ön olvasott az említett oldalon, az a 2009. július 1. előtt érvényben lévő támogatási összeg. Akkor volt ugyanis 3.800.000.- Ft a szocpol összege 3 gyermek esetén. Valószínűleg az oldalt azóta nem frissítették a jelenleg érvényes szocpolrendeletnek megfelelően.
   A támogatás összege jelenleg nemcsak a gyermekek számától függ, hanem a lakóház hasznos alapterületétől és energetikai osztályától. A pontos összegeket IDE kattintva olvashatja. (A táblázatban megadott összegek nem gyermekenként, hanem összesen értendők!)

 • Győző szerint:

  1 gyermekünk van, a 2. most fog megszületni és szeretnénk még egy harmadikat. A kérdésem az lenne, hogy 3 gyermekre mennyi szocpolt kapnánk ha könnyűszerkezetes házat szeretnénk építtetni, melynek a besorolása A lenne.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel, Győző

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Győző!
   A szocpol összege nemcsak a gyermekek számától és az építendő ház energetikai besorolásától függ, hanem a hasznos alapterületétől is.
   “A” energiaosztály esetén 1,1-es szorzót kell használni, ez alapján – a hasznos alapterület figyelembevételével – a következő támogatási összeggel lehet kalkulálni 3 gyermek esetén:
   70,01 – 85 m2: 1.320.000.- Ft
   85,01 – 100 m2: 1.650.000.- Ft
   100 m2 -: 2.200.000.- Ft.

 • Ferenc szerint:

  2 gyermek esetén lakásvásárlásra mennyi szocpol jár? Mik a feltételek? Hogy lehet elintézni?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ferenc!
   A szocpol csak újépítésű lakás vásárlása esetén jár, használt lakás vásárlásához nem vehető igénybe.
   Összege nemcsak a gyermekek számától függ, hanem az új lakás hasznos alapterületétől és energiaosztályától is. A pontos támogatási összegeket ITT találja.
   A lakásépítési támogatás (szocpol) igénylésének feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.
   A szocpol ügyintézése a hitelintézeteknél történik. Amennyiben az új lakás vételárának finanszírozásához nemcsak szocpolt, hanem lakáshitelt is kíván igényelni, akkor kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről.

 • Andrea szerint:

  Tisztelt szakértő!
  2006-ban épített ingatlanunkhoz 2 gyermekre megelőlegező szocpolt vettünk igénybe, mely teljesült. A házra még van államilag kamattámogatott hitelünk. Tervezzük 3. gyerek vállalását. A 3. gyerek után járó utólagos szocpol igénybe vételének van-e felső korhatára, és mennyi a 3. gyermek után igényelhető összeg?
  Köszönettel:
  Andrea

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Andrea!
   A 3. gyermekre megelőlegező szocpolt nem tudnak igénybe venni a 2006-os új lakásépítéshez kapcsolódóan. Ám ha a 3. gyermek megszületik, akkor jogosultak lehetnek az utólagos szocpolra, mely a fennálló hiteltartozásukból kerül jóváírásra. A jogosultság megállapítását a hitelfolyósító banktól kérhetik a gyermek megszületése után.

 • Kitti szerint:

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a szocpolhoz kell-e saját önerő, ha lakást szeretnék vásárolni?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Kitti!
   Mivel a szocpol összege nem fedezi egy újépítésű lakás vételárát, ezért saját erővel is kell rendelkezni. Ennek mértéke a vásárolni kívánt új lakás területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függ.
   Használt lakás vásárlásához nem jár szocpol.

 • Zsanett! szerint:

  Üdvözlöm!
  Én nemrégiben leírtam önnek, hogy 2006-ban és 2008-ban születtek a gyermekeink és akkor deviza alapú jelzáloghitelből vettük meg a kertes házunkat és a gyermekekre 2008-ban vettük igénybe a szocpolt, ami akkor bele fordítódott a hitelünkbe. Most 3. babát tervezünk a férjemmel és az lenne a kérdésem, hogy igénybe vehetjük-e a 3. picire is a szocpolt akkor is, ha ezt a házat használtan vettük?? Hisz a másik kettő gyermekünknél is az volt!! Nem értem, hogy ez az új szocpol hogyan működik. Kérem írja le nekem kicsit részletesebben, a házunk kb. 150 négyzetméter lakóterületű.
  Válaszát mihamarabb várom!
  Előre is köszönöm!
  Zsanett!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsanett!
   A használt lakás vásárlásakor 2 gyermekük után fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT) kaphatták, melynek összege a szocpol összegének fele. Hogy a 3. gyermekük után jogosultak-e utólagos támogatásra, azt a hitelnyújtó bank állapítja meg. Ez ügyben tehát az illetékes pénzintézetet kellene felkeresniük.
   A jelenleg igényelhető lakásépítési támogatásról (szocpol) – mely 1 gyermek után nem jár – IDE kattintva olvashat bővebben.

 • enikő szerint:

  Üdvözlöm!
  Nekem 2 gyerekem van és szeretnék 3.-at vállalni, mert házat szeretnénk venni, csak nem tudjuk mennyit adnak egy 80m2-es házra Mennyi idős lehet a ház, hogy megadják rá a szocpolt?
  Várom válaszát.
  Tisztelettel: Enikő

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Enikő!
   A szocpol csak újépítésű lakásra vehető fel, használtra nem. Arról, hogy mi minősül új lakásnak szocpol szempontjából IDE kattintva olvashat.
   A támogatási összegekről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Erika szerint:

  Azt szeretném megkérdezni, hogy 3 gyerekre mennyi a szocpol?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Erika!
   A szocpol jelenleg új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe. Az ehhez adható szocpol összege a gyermekek számán kívül függ az ingatlan hasznos alapterületétől és az épület energiahatékonyságától. 3 gyermek esetén az összeg 1,2-2,6 millió Ft között van. A további részletekről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Gabriella szerint:

  Jó napot!
  Érdeklődnék, hogy van egy 4, egy 6, egy 19 éves gyerekem, aki nappali tagozatos. Arra kaphatnék-e szocpolt? Ha igen, az új szocpol szerint mennyit kapnék a három gyerekre?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gabriella!
   Ha új házat épít vagy újépítésű lakóingatlant vásárol és megfelel a szocpoligénylés valamennyi feltételének (melyekről honlapunkon részletesen olvashat), akkor jogosult lehet a támogatásra. A 2012. január 1. óta hatályos kormányrendet szerinti szocpol összegét a gyermekek száma mellett befolyásolja az új lakás hasznos alapterülete és energetikai minősítése is. A konkrét összegekről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Zozo szerint:

  Mekkora most pontosan az összeg, amit ad az állam 3 gyereknél, lakásépítésnél, ha nagyobb mint 60 nm?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zozo!
   3 gyermek esetén a szocpol akkor vehető igénybe, ha az építendő ház hasznos alapterülete legalább 70 m2.
   A gyermekek számán és a lakás hasznos alapterületén kívül a támogatás összegét befolyásolja az épület energetikai minősítése is. Mindezek függvényében a szocpol összege 3 gyermek esetén 1,2-2,6 millió forint között lehet. A részletekről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Hajnalka szerint:

  Tisztelt Szakértő,
  Érdeklődnék, hogy 3 kisgyerekem után a jelenlegi törvények alapján milyen összegű szociálpolitikai támogatást tudok igénybe venni, használt lakás vásárlására, vagy esetleg meglévő lakás felújítása esetén? Amennyiben jogosult vagyok szocpol támogatásra, azt melyik szervnél, vagy szervezetnél tudom elintézni, hol vehetem igénybe?
  A szociálpolitikai támogatás mellé hitelt nem szeretnék felvenni.
  Köszönettel: Hajnalka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Hajnalka!
   A hatályos törvények értelmében használt lakás vásárlásához vagy meglévő lakás felújításához szociálpolitikai támogatás nem vehető igénybe. E lakáscélokra jelenleg csak lakáshitel igényelhető. Amennyiben mégis érdekelnék a hitellehetőségek, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

 • Szilvia szerint:

  Három gyermekem van. Gyermekenként jár az összeg /például 1,5 millió Ft/ vagy a három gyerekre összesen jár ennyi?
  Válaszát köszönöm!
  Szilvia

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   A táblázatokban megadott összeg nem gyermekenként, hanem a gyermekre együttesen igényelhető szocpol összeget tartalmazza.

 • Rita szerint:

  Azt szeretném megkérdezni, hogy új lakásépítés esetén a 3 gyermek után, 100 nm feletti házra 2.000.000 Ft gyerekenként vagy a 3 gyerekre együtt van ez az összeg?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Rita!
   Az adott 2 milliós összeg nem gyermekenként, hanem 3 gyermek után összesen értendő 100 négyzetméter feletti, “B” energiahatékonyságú ház esetén.

 • S-né szerint:

  Vásárlásra vagy építkezésre mennyi összeg jár 3 gyermekre? Mik a feltételek?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszony!
   A szocpol összege nemcsak a gyermekek számától, hanem az építendő vagy vásárolandó lakás hasznos alapterületétől és energiahatékonyságától is függ. A részleteket és az igénylés feltételeit ITT tekintheti meg.

 • Klára szerint:

  T. Szakértő!
  2008-ban vettünk fel lakásvásárlási hitelt 2 gyermek bevállalással, amit meg is kaptunk. Időközben született egy 3.gyermek, akire szeretném igényelni utólagosan is. A kérdésem az lenne, hogy mennyi összeg jár a 3. gyermek után, ha a ház alapterülete 78 m2.
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klára!
   Az utóbb született gyermek utáni támogatás összege megegyezik a 2008-ban érvényben lévő támogatási összeggel. Ez a 3. gyermek után 1.400.000 Ft volt. Jogosultság esetén tehát ekkora összeget írhatnak jóvá a jelenleg is fennálló lakáshitel tartozásukból.

 • Klára szerint:

  T. Szakértő!
  Köszönöm, hogy válaszukkal megerősítették az én álláspontomat. Viszont akkor a következő kérdésem az lenne, hogy kihez fordulhatok, ha bank állítása szerint 500.000 Ft-ra vagyunk jogosultak? Mi a teendő, hogy a megfelelő juttatást kapjam, mert sajnos a hitelintézet már nem először ad téves felvilágosítást.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klára!
   Esetleg a Magyar Államkincstár területileg illetékes hivatalához fordulhat, ahol megfelelő felvilágosítást kaphat az utólagos szocpol összegét illetően.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?