Melyik bankhoz forduljak, ha felújításra venném fel a szocpolt?

Utolsó módosítás: 2014. április 21. hétfő

Jó napot,

az lenne a kérdésem, hogy sok helyen azt olvastam, hogy a szocpolt meglévő lakás felújításra is lehet igényelni, de láttam ennek az ellenkezőjét is. Szeretném tudni, hogy melyik állítás az igaz?

Ha lehet igényelni milyen feltételekkel és hova, melyik bankhoz érdemes fordulni? Úgy tudom nem sok bank foglalkozik ezzel.

Marianna

Kedves Marianna!

A jelenleg hatályos szocpolrendelet szerint a támogatást  felújításhoz NEM lehet igényelni. A lakásfelújítás korábban sem tartozott az államilag támogatott lakáscélok közé.

A lakásépítési támogatás jelenleg az alábbi két lakáscélra igényelhető:
– új lakás építése
– új lakás vásárlása

Az igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Lakásfelújításhoz piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Személyre szóló felújítási hitelajánlatunkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérheti.

Címkék:

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Zsuzsa szerint:

  Jó napot.
  Párommal 2011-ben házasodtunk össze, van egy 7 hónapos kisfiúnk. Apám nemrég halt meg és van 1/3-ad részem a házból, a másik 2/3 a testvéreié. Nem tudom ezeket az energiabesorolásos dolgokat. A ház kívülről nincs szigetelve és a nyílászárókat is meg kell csinálni és a tetőre is ráférne az újítás.
  Az lenne a kérdésem, hogy esélyünk sincs igényelni ebben az esetben a szocpolt?
  Szükség lenne a felújításra, de ahogy olvasgattam, nem valószínű, hogy megkapnánk.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   A szocpol felújításra valóban nem igényelhető. E munkálatok elvégzéséhez lakáshitelt igényelhet. A jelenleg elérhető konstrukciókról Hiteltanácsadóink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után!

 • Adrienn szerint:

  Nekünk két gyermekünk van. 33 évesek vagyunk. Tavaly vettünk házat, amin még van hitel. Mi igényelhetjük a félszocpolt felújításra?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Adrienn!
   Felújításra sajnos nem igényelhető sem félszocpol, sem szocpol. A vissza nem térítendő támogatások közül jelenleg a lakásépítési támogatás (szocpol) érhető el, ám ez csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez kérhető.
   Felújítás esetén hitellehetőség lenne, amennyiben az adott ingatlan még tovább terhelhető.

 • Ágnes szerint:

  Van egy házunk és központi fűtést szeretnék csinálni, mert így most két helyiséget nem tudunk fűteni. Meg a tetőt szeretnénk felújítani, mert kicsikét már veszélyes. 1 gyermekünk van.
  Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ágnes!
   Szocpolt 1 gyermek után jelenleg nem lehet igényelni, továbbá a támogatás lakásfelújításhoz, korszerűsítéshez ugyancsak nem kérhető.
   Szocpolt 2012-ben új ház építéséhez vagy újépítésű lakóingatlan vásárlásához lehet igénybe venni.
   Meglévő házuk felújítási munkálatait lakáshitel segítségével végezhetik el. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.

 • Zoltán szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Az után szeretnék érdeklődni, hogy nekem van már egy ingatlanom, de sajnos nagyobb mértékben fel kellene újítani. A párom már elmúlt 35 éves, de én még nem. Van 3 gyermekünk és azt szeretném megtudni, hogy én igényelhetem-e ezt a szociális támogatást?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zoltán!
   A szocpol felújításhoz sajnos nem jár.
   Meglévő gyermekek esetén az igénylésnek ugyan nincsen felső életkorhatára a támogatott személyeket tekintve, ám a szocpol csak új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető.
   Lakásfelújításhoz forint alapú lakáshitel vehető fel. A jelenleg elérhető lakáshiteleket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően ismerheti meg.

 • Tamás szerint:

  Jó napot!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik bank(ok)hoz tudunk fordulni szocpol kérelemmel?

 • MAdrienn szerint:

  Érdeklődni szeretnék, hogy az élettársammal tavaly vettünk egy házat. Van 2 gyermekünk. A házunkhoz hozzá szeretnénk építeni. Erre adnak szocpolt vagy valamit? Az élhet a szocpollal, aki még eddig nem vette igénybe a gyermekei után? Ha esetleg vennénk még egy házat, lakást?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Adrienn!
   A bővítéshez jelenleg nem jár szocpol, a további lakóingatlan vásárlás pedig azért nem jelenthet megoldást ez esetben, mert a szocpol igénybevételét kizárja a már tulajdonban lévő lakás, családi ház.

 • Noémi szerint:

  Meglévő házat szeretnénk felújítani, gyermek vállalás céljából. A ház nem a mi, hanem a párom édesapja nevén van. Mi a felső szinten lakunk, ezt szeretnénk átalakítani a szocpol segítségével. Van-e erre mód és lehetőség? (ha nincs, erre milyen támogatást lehetne igénybe venni?)

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Noémi!
   Mint ahogy fenti bejegyzéseinkben olvasható, felújításra, átalakításra nem kérhető szocpol és egyéb támogatás sem. Az elvégezni kívánt munkálatokhoz lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Személyre szóló lakáshitel ajánlatukat online adatlapunk kitöltését követően tekinthetik meg.

 • Tímea szerint:

  33 éves vagyok, a férjemmel egyidős, már igénybe vettük a szocpolt, igényelhetünk még?
  2003-ban vettük 2 gyermek után, közben lett egy 3. gyermek. Érdeklődnék, hogy igénybe vehetjük-e ismételten a szocpolt, lakásfelújítás szempontjából, és ha megkapnám, mekkora lenne az igényelhető pénzösszeg?

 • Mónika szerint:

  Jó napot kívánok!
  6 évvel ezelőtt vettünk egy lakást hitelre. Akkor nem igényelhettünk szocpolt. Most viszont szeretnénk. Használt lakásunk van, hitelre. Van egy 3 éves gyerekünk. 33 éves vagyok a férjem 37. Kérdésem ebben az esetben, hogy kaphatunk-e szocpolt? Hol kell igényelni? Lakásfelújításra lenne szükségünk. Kb. mennyi összegre lehet számítani,ha egyáltalán lehet?
  Köszönettel. Mónika

 • József szerint:

  Tiszteletem.
  Most született meg az első gyermekünk a feleségemmel és szeretnénk 5 db ablakot cserélni a házunkon. Milyen támogatásokat vehetünk igénybe szocpolt vagy hitelt?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves József!
   A szocpol korszerűsítéshez, felújításhoz nem jár, így az ablakcseréhez szocpolt nem tud igénybe venni.
   A munkálatok finanszírozásához lakáshitelt igényelhet, melyről Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják online nyomtatványunk kitöltését követően.

 • Tamás szerint:

  Érdeklődni szeretnék a következőkkel kapcsolatban.
  Házépítésbe szeretnénk belefogni és szocpolt, illetve kedvezményes hitelt is szeretnénk felvenni. Meg tudom tenni mindkettőt? Hova tudok fordulni szocpol felvételével kapcsolatban?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tamás!
   Házépítéshez állami kamattámogatású építési hitel és szocpol egyaránt igényelhető. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s személyre szóló hitelajánlatunkból megismerheti az igényeinek megfelelő építési hitelkonstrukciókat! Hitelszakértőink nemcsak a hitel-, hanem a szocpolügyintézést is lebonyolítják, így a támogatás igénylésével kapcsolatban nem kell külön hitelintézethez fordulnia.

 • Tamás szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  2008-ban vettünk fel az első két gyermekünk után szocpolt a lakáshitellel együtt. A hitelt azóta törlesztettük.
  Most várjuk a harmadik gyermekünk születését és e miatt lakásfelújítást tervezünk. Az a kérdésem, hogy kapható-e szocpol ilyen esetben és ha igen, milyen feltételekkel?
  Tisztelettel: Tamás

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Mivel a korábbi lakáshitelüket már végtörlesztették, ezért a 3. gyermek utáni támogatást sajnos nem tudják érvényesíteni.
   A felújítás, mint lakáscél nem tartozik a szocpollal finanszírozható célok közé. E munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek, melyekről Szakértőink készséggel adnak felvilágosítást online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

 • Bea szerint:

  Férjemmel és három gyermekünkkel most vásároltunk egy használt felújításra szoruló családi házat! Férjem 42 éves, munkahellyel rendelkezik! Kérdésem az lenne, hogy igénybe tudjuk-e venni a szocpolt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Bea!
   Lakásfelújításhoz korábban sem lehetett és most sem lehet szocpolt igényelni, így a 3 gyermek utáni támogatási lehetőséget sajnos nem tudják kihasználni a felújítási munkálatok finanszírozásához. Erre a célra lakáshitel vehetnek fel. Ha érdeklik Önöket a hitellehetőségek, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Emike szerint:

  Szeretném megkérdezni, hogy tavaly vettünk házat, de szeretnénk felújítani és most lesz 3. gyermekünk. Szocpolt felújításra lehet-e kapni? Mik a feltételek, ha igen? Ha nem, esetleg lesz-e ilyenre esély még idén?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Emike!
   Szocpolt lakásfelújításhoz továbbra sem nyújtanak a hitelintézetek. A felújítás korábban sem tartozott a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé és véleményünk szerint ez a jövőben sem lesz így.ű
   Amennyiben a lakásfelújítási hitelek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Zs. Istvánné szerint:

  Három családunk van 20, 15, 3 évesek. A ház 103 m2, amit szeretnénk felújítani kívül, belül. Bejelentett őstermelők vagyunk. Így lehetséges-e a szocpol igénybevétele?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Lakásfelújításra, korszerűsítésre sem a jelenleg hatályos, sem a várhatóan jövő év közepétől elérhető támogatási formák nem vehető igénybe.

 • László szerint:

  41 és 44 évesen 2 gyermekkel, élettársi kapcsolatban, családi ház felújítására kapnánk-e szocpolt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   Lakóház felújításához nem igényelhető szocpol a jelenleg hatályos és a 2015. július 1-től hatályossá váló új szocpolrendelet alapján sem. Erre a célra lakáshitelt tudnak felvenni. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapukat!

 • József szerint:

  Tiszteletem.
  Érdeklődnék, fürdőszoba készítésre is igényelhető-e? 41 éves leszek májusban, a feleségem 34. Így lehet-e igényelni? 1 gyermekünk van, de vállalunk még egyet.
  Várom válaszát.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Fürdőszoba kialakítására a szocpol nem igényelhető. 2015 július 1. után is csak a meglévő ház lakószobával történő bővítéséhez (és használt lakás vásárlásához) lesz igénybe vehető. Fürdőszoba létrehozásához lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek fel. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?