Kertes ház vásárlásra kaphatunk szocpolt ha 39 éves vagyok?

Utolsó módosítás: 2014. április 21. hétfő

Két gyermekes családanya vagyok, 2 és 11 éves gyermekeimmel és férjemmel lakótelepi lakásban lakunk, ami a férjem nevén van. Szeretnénk nagyobb kertes házat venni!

Férjem alkalmazottként dolgozik, fizetése nettó: 129.000,- Ft, Én jelenleg gyeden vagyok, családi pótlékkal együtt nettó: 120.000,- Ft-ot kapok, de csak április 12-ig, utána gyest.

Férjem 41 éves. Én 39 éves vagyok.

Szeretném megtudni, hogy jogosultak vagyunk-e a szocpol igénylésére?

Válaszukat előre is köszönöm!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Amennyiben használt kertes ház vásárlásában gondolkodnak, akkor sajnos nem számolhatnak a lakásépítési támogatás (szocpol) összegével. A szocpol ugyanis csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez vehető igénybe jelenleg. Használt ház vételárának kiegyenlítéséhez nem nyújtható szocpol a hatályos kormányrendelet értelmében.

Újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén a meglévő lakástulajdon értékesítése után jogosultak lehetnek szocpol igénybevételére, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. A szocpoligénylés feltételeit ITT találja.

Használt házra forint alapú lakáshitelt vehetnek fel. Jelenleg piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, ám már életbe lépett a használt lakás vásárlásához nyújtható kamattámogatást szabályozó rendelet is. E hitelkonstrukciók kidolgozása azonban még folyamatban van a bankoknál.

A használt ház vásárlásához igényelhető kamattámogatásról IDE kattintva olvashat bővebben.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti!

 

Címkék: , ,

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Alexandra szerint:

  Az élettársam idén lesz 36 éves, a kritériumban 35 év alatti igénylő szerepel, továbbá 1 közös gyermekünk van eddig, de még szeretnénk kettőt!
  Én 24 éves leszek idén, de még GYES-en vagyok, így én nem vehetem igénybe.
  Kaphatunk szocpolt és ha igen, hogyan?
  A másik kérdésem: ha nem kaphatunk, akkor mit lehet tenni, ugyanis szeretnénk egy használt lakást venni, ami 7.000.000 Ft-ba kerülne?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Alexandra!
   Megelőlegező szocpol igénylésre a 40. életévük betöltése előtt jogosultak lehetnek, ha újépítésű lakást vásárolnak vagy új házat építenek. A szocpoligénylés további feltétele, hogy legalább az egyikük minimum 6 hónapja fennálló, bejelentett jövedelemmel rendelkezzen.
   Használt lakás vásárlásához a támogatást sajnos nem igényelhetik. Ez esetben kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a részletek ismeretében Hiteltanácsadóink ismertetni fogják az elérhető lakáshitel lehetőségeket.

 • Bea szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Fiatal 40 év alatti házaspár vagyunk (23,és 30 évesek). Jelenleg az első babánkat várjuk. Szeretném megérdeklődni, hogy a szocpol támogatásra jogosultak vagyunk-e, ha a vállalt gyerek kategóriába esünk bele. Illetve kizáró ok, ha az egyik fél BAR listás?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Bea!
   A szocpolra való jogosultsághoz legalább 2 gyermek vállalása szükséges. Az első baba megszületése mellett a jogosultsághoz vállalniuk kellene még legalább 1 gyermek 4 éven belüli megszületését.
   A szocpolkérelem bírálatakor a hitelintézetek nem ellenőrzik a BAR listát, ám amennyiben a lakáscél megvalósításához kölcsönt is igényelnek, akkor kizáró ok a BAR lista.

 • Krisztina szerint:

  Üdvözlöm!
  Az lenne a kérdésem, hogy két gyermekre még 2000 előtt felvettünk szocpolt. Azóta született meg 3. gyermekünk, akire szeretnénk igénybe venni a lakásépítési támogatást, mivel most építkezünk. Ebben az esetben mennyi az az összeg amit kaphatunk? Számíthatunk az akkor felvett és a most kapható összeg különbözetére 3 gyermek esetén?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Krisztina!
   A szocpol jelenleg 1 gyermek után nem igényelhető, azokra a gyerekekre pedig, akik után egyszer már igénybe vették, nem kérhetik újra.
   A különbözet érvényesítésére szintén nincs lehetőség.

 • Erika szerint:

  Üdvözlöm!
  Szeretnék érdeklődni, hogy igényelhetünk-e szocpolt a párommal, akivel jelenleg nem vagyunk házasok. Nekem van 2 gyerekem előző kapcsolatomból, és jelenleg gyeden vagyok. Jelenlegi párom folyamatos munkaviszonyban áll, kisebb lakással is rendelkezik, amit el szeretne adni, hogy közösen tudjunk egy nagyobb ingatlant vásárolni.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Erika!
   A közös lakásvásárláshoz – a párja jelenlegi lakásának értékesítése után – abban az esetben igényelhető a szocpol, ha újépítésű lakóingatlant vásárolnak. A támogatás ugyanis használt lakásra nem jár.
   A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Ildikó szerint:

  3 kiskorú gyermekem van, én gyeten vagyok. Egy családi házat szeretnénk építeni. Én 38, a férjem 45 éves. Igényelhetem a szocpolt? A telek ahová építeni szeretnénk a nevemen van (a telken nincs lakóingatlan). Jelenleg albérletben lakunk. Összes havi jövedelmünk nettó 150.000 forint.
  Előre is köszönöm, Ildikó.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ildikó!
   Meglévő gyermekek esetén a hitelintézetek nem vizsgálják az igénylők életkorát, így nem jelent akadályt az Ön 38, illetve férje 45 éves kora.
   A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.
   Személyre szóló építési hitelajánlatot online nyomtatványunk kitöltésével kérhet.

 • Eszter szerint:

  Jelenleg albérletben élünk. 3 gyermekünk van. Kérdezni szeretném jár-e a szocpol lakásvásárlásra? Bejelentett munkahelyünk nincs.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel. Eszter

 • Bud szerint:

  Üdvözlöm.
  2011-ben született meg gyermekünk, és 2011-ben vásároltunk banki hitel segítségével egy használt családi házat, melynek garázs részének átalakításával szeretnénk egy új szobát nyerni a következő gyermekünk számára. Ekkor nem volt lehetőség szocpol igénylésre. Arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi szabályozás szerint van-e lehetőségünk szocpol igénylésére bármelyik formában.
  Akár visszamenőleg a vásárlásra így meglévő hitel csökkentésre, akár korszerűsítésre, egy meglévő és egy tervezett gyermek esetén.
  Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Bud!
   A szocpol sem visszamenőleg nem igényelhető, sem korszerűsítésre, átalakításra nem vehető igénybe. A leírtak alapján tehát nem jogosultak sajnos nem szocpol, sem megelőlegező szocpol igénybevételére.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?