Két gyermekre lakáskorszerűsítésre kaphatok szocpolt?

Utolsó módosítás: 2014. április 30. szerda

Üdvözlöm!

A következő lenne a kérdésem!
Két gyermek édesapjaként feleségemmel tavalyi évben vásároltunk egy 56 m2-es régi építésű lakást. Lehetőség van esetleg szocpol igénylésére lakáskorszerűsítésre (fa ablak, fa ajtócsere, fűtés) illetőleg a felvett hitelbe való betörlesztésre?
Válaszát megköszönve, maradok tisztelettel!
Péter

Kedves Péter!

Lakáskorszerűsítésre vissza nem térítendő állami támogatás nem vehető igénybe, vagyis sem félszocpol, sem szocpol nem jár a munkálatok finanszírozására. Fenti esetben sajnos arra sincs lehetőség, hogy a fennálló tartozás csökkentésére visszamenőlegesen igényeljék a támogatást. Erre csak azok a lakáshitelesek lehetnek jogosultak utóbb született gyermekeik után, akik 2009. 07. 01. előtt vásároltak használt lakást, s a vételár kiegyenlítéséhez már akkor is megkapták meglévő gyermekük után a fiatalok otthonteremtési támogatását.

Szocpolt 2012-ben az a támogatott személy igényelhet, aki új lakóházat épít vagy újépítésű lakást vásárol. További lakáscélok eléréséhez lakáshitel vehető igénybe. A szocpol igénylésének feltételeiről részletes leírást ITT talál.

A félszocpol a 2009. július 1-től történt felfüggesztése óta nem vehető igénybe.

A lakáskorszerűsítés – ha ugyan vissza nem térítendő állami támogatás nem is igényelhető – államilag támogatott hitelcél. Ez azt jelenti, hogy a korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. A kölcsön összege maximum 5 millió forint. Feltétele, hogy az igénylőnek a korszerűsíteni kívánt lakóingatlanon kívül nem lehet további lakástulajdona. Az állami kamattámogatás a futamidő első 20 évében biztosított.

A kamattámogatott korszerűsítési hitelek havi törlesztő részletének megismeréséhez kérjük, számoljon online Hitelkalkulátorunkkal. Személyre szóló korszerűsítési hitelajánlathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Címkék: ,

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Gina szerint:

  Van jelzáloggal terhelt ingatlan, melyet szeretnék korszerűsíteni a szocpol igénybevételével. Van benne minden központi fürdő stb. A központit szeretném felújítani, mert a régi csöveket szeretném kicserélni. Az egyik ablakot szeretném kicserélni, mert nemsokára kiesik a helyéről. Lehetséges ilyen? Ha valaki báros az nem veheti igénybe a szocpolt?
  Munkahely van, csak nem tudjuk hogyan használjuk ki a szocpolt.
  Sajnos szabad felhasználású hitelünk van, a szocpolt még nem használtuk ki, pedig az lenne jó, ha a hitelbe levennék. Ilyen nincs?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gina!
   A szocpolt lakáskorszerűsítéshez nem lehet igénybe venni. Sajnos arra sincs lehetőség, hogy fennálló szabad felhasználású hitelét szocpoltámogatás igénybevételével csökkentse.
   A szocpolra 2012-ben akkor lehet jogosult, ha új házat épít vagy új lakást vásárol.
   A korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású és piaci kamatozású korszerűsítési hitel egyaránt igényelhető. A lehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Péter szerint:

  Tisztel Hölgyem/Uram!
  Korszerűsítésnek számít-e az, ha a padlást teljesen leszigetelem és teszek be néhány hőszigetelő ablakot, a régi üvegcserepek, világítóablakok helyére?
  Hány éves házon lehet korszerűsíteni, akár 1 éves házon is lehet?
  Köszönettel:
  Péter

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Péter!
   A hőszigetelés és a külső nyílászárók cseréje korszerűsítésnek minősül.
   A korszerűsítendő ház korára vonatkozó előírás nincsen. Lényeg, hogy korszerűsítési hitel a hitelcél megvalósulása előtt kérhető.

 • Rozália szerint:

  Szeretnénk az örökölt lakásunkat korszerűsíteni /nyílászárócsere, szigetelni/, befejezni /tetőtér beépítése/.
  Erre fel lehet-e venni a szocpolt?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Rozália!
   A szocpol 2012-ben sem korszerűsítéshez, sem a tetőtér befejezéséhez nem kérhető.
   Ezen munkálatok finanszírozása lakáshitel igénybevételével történhet. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz, kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat!

 • Mariann szerint:

  Tiszteletem.
  Azt szeretném kérdezni, hogy van 2 kislányom, az egyik 2006.07.14.-én született, a másik 2009.10.06-án. Használt lakásunk van, de szeretnénk benne a fűtést átalakítani, mert gázzal megy és az nagyon drága. Fatüzelésre szeretnénk áttérni. Viszont mindketten rokkant nyugdíjasok vagyunk a férjemmel. Ilyen esetben mik a feltételek? Van 2 gyermekünk. Minket hogy érint ez a változás? Igényelhetjük a támogatást vagy kiesik mind 2 gyermekem alóla.
  Tisztelettel.
  Mariann.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mariann!
   A szocpol korszerűsítésre nem igényelhető. E munkálatok finanszírozásához korszerűsítési hitelt vehetnek igénybe. Személyre szóló korszerűsítési hitelajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetnek.

 • Róbert szerint:

  Használt ház esetén mire lehet igényelni a szocpolt? Korszerűsíteni szeretnénk, bővíteni!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Róbert!
   A szocpol 2012-ben sem meglévő lakás korszerűsítésére, sem bővítésére nem igényelhető, továbbá a támogatás használt lakás vásárlásához sem kérhető.
   A szocpolra az a személy lehet jogosult, aki új házat épít vagy új lakást vásárol.

 • G. Gáborné szerint:

  Azt szeretném megtudni, hogy rokkant nyugdíjasok vagyunk a férjemmel, de még 38 és 39 évesek. De van 2 gyermekünk, az egyik 2006-ban született, a másik 2009-ben. Korszerűsítésre szeretném megigényelni a támogatást. Gázzal fűtünk, szeretnénk áttérni fatüzelésre, tehát fűtéskorszerűsítésre megigényelhetem-e a gyerekekre a szocpolt? Használt lakás van a nevünkön.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Asszonyom!
   A szocpol korszerűsítésre, felújításra, bővítésre, használt lakásvásárlásra 2012-ben nem jár! A támogatást csak új lakóház építésére és vásárlására lehet kérni.
   A fűtéskorszerűsítéshez lakáshitelt igényelhetnek. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • János szerint:

  Tisztelt cím!
  2003-ban vásároltuk családi házunkat, hitelre. 2009-ben felújításra ismét hitelt vettünk fel. Azután érdeklődnék, hogy kettő gyermekünk után kaphatunk-e szocpolt, hitelkiváltásra, esetleg külső szigetelésre?
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves János!
   A szocpol sajnos ez esetben nem érvényesíthető utólag. A támogatás nem nyújtható sem hitelkiváltásra, sem korszerűsítésre. A lakásépítési támogatás célja 2012-ben új lakóház építése vagy újépítésű lakás vásárlása lehet.

 • Imi szerint:

  Hogy tudnánk kihasználni a szocpolt régi házra, mert nincs kész a fürdőszoba sajnos.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Imi!
   A szocpolt lakáskorszerűsítéshez sajnos nem tudják kihasználni, mert erre a célra nem vehető igénybe. Fürdőszoba kialakításához lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?