Két gyermekre lakáskorszerűsítésre kaphatok szocpolt?

Utolsó módosítás: 2014. április 30. szerda

Üdvözlöm!

A következő lenne a kérdésem!
Két gyermek édesapjaként feleségemmel tavalyi évben vásároltunk egy 56 m2-es régi építésű lakást. Lehetőség van esetleg szocpol igénylésére lakáskorszerűsítésre (fa ablak, fa ajtócsere, fűtés) illetőleg a felvett hitelbe való betörlesztésre?
Válaszát megköszönve, maradok tisztelettel!
Péter

Kedves Péter!

Lakáskorszerűsítésre vissza nem térítendő állami támogatás nem vehető igénybe, vagyis sem félszocpol, sem szocpol nem jár a munkálatok finanszírozására. Fenti esetben sajnos arra sincs lehetőség, hogy a fennálló tartozás csökkentésére visszamenőlegesen igényeljék a támogatást. Erre csak azok a lakáshitelesek lehetnek jogosultak utóbb született gyermekeik után, akik 2009. 07. 01. előtt vásároltak használt lakást, s a vételár kiegyenlítéséhez már akkor is megkapták meglévő gyermekük után a fiatalok otthonteremtési támogatását.

Szocpolt 2012-ben az a támogatott személy igényelhet, aki új lakóházat épít vagy újépítésű lakást vásárol. További lakáscélok eléréséhez lakáshitel vehető igénybe. A szocpol igénylésének feltételeiről részletes leírást ITT talál.

A félszocpol a 2009. július 1-től történt felfüggesztése óta nem vehető igénybe.

A lakáskorszerűsítés – ha ugyan vissza nem térítendő állami támogatás nem is igényelhető – államilag támogatott hitelcél. Ez azt jelenti, hogy a korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető. A kölcsön összege maximum 5 millió forint. Feltétele, hogy az igénylőnek a korszerűsíteni kívánt lakóingatlanon kívül nem lehet további lakástulajdona. Az állami kamattámogatás a futamidő első 20 évében biztosított.

A kamattámogatott korszerűsítési hitelek havi törlesztő részletének megismeréséhez kérjük, számoljon online Hitelkalkulátorunkkal. Személyre szóló korszerűsítési hitelajánlathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Gina szerint:

  Van jelzáloggal terhelt ingatlan, melyet szeretnék korszerűsíteni a szocpol igénybevételével. Van benne minden központi fürdő stb. A központit szeretném felújítani, mert a régi csöveket szeretném kicserélni. Az egyik ablakot szeretném kicserélni, mert nemsokára kiesik a helyéről. Lehetséges ilyen? Ha valaki báros az nem veheti igénybe a szocpolt?
  Munkahely van, csak nem tudjuk hogyan használjuk ki a szocpolt.
  Sajnos szabad felhasználású hitelünk van, a szocpolt még nem használtuk ki, pedig az lenne jó, ha a hitelbe levennék. Ilyen nincs?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gina!
   A szocpolt lakáskorszerűsítéshez nem lehet igénybe venni. Sajnos arra sincs lehetőség, hogy fennálló szabad felhasználású hitelét szocpoltámogatás igénybevételével csökkentse.
   A szocpolra 2012-ben akkor lehet jogosult, ha új házat épít vagy új lakást vásárol.
   A korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez állami kamattámogatású és piaci kamatozású korszerűsítési hitel egyaránt igényelhető. A lehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Péter szerint:

  Tisztel Hölgyem/Uram!
  Korszerűsítésnek számít-e az, ha a padlást teljesen leszigetelem és teszek be néhány hőszigetelő ablakot, a régi üvegcserepek, világítóablakok helyére?
  Hány éves házon lehet korszerűsíteni, akár 1 éves házon is lehet?
  Köszönettel:
  Péter

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Péter!
   A hőszigetelés és a külső nyílászárók cseréje korszerűsítésnek minősül.
   A korszerűsítendő ház korára vonatkozó előírás nincsen. Lényeg, hogy korszerűsítési hitel a hitelcél megvalósulása előtt kérhető.

 • Rozália szerint:

  Szeretnénk az örökölt lakásunkat korszerűsíteni /nyílászárócsere, szigetelni/, befejezni /tetőtér beépítése/.
  Erre fel lehet-e venni a szocpolt?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Rozália!
   A szocpol 2012-ben sem korszerűsítéshez, sem a tetőtér befejezéséhez nem kérhető.
   Ezen munkálatok finanszírozása lakáshitel igénybevételével történhet. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz, kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat!

 • Mariann szerint:

  Tiszteletem.
  Azt szeretném kérdezni, hogy van 2 kislányom, az egyik 2006.07.14.-én született, a másik 2009.10.06-án. Használt lakásunk van, de szeretnénk benne a fűtést átalakítani, mert gázzal megy és az nagyon drága. Fatüzelésre szeretnénk áttérni. Viszont mindketten rokkant nyugdíjasok vagyunk a férjemmel. Ilyen esetben mik a feltételek? Van 2 gyermekünk. Minket hogy érint ez a változás? Igényelhetjük a támogatást vagy kiesik mind 2 gyermekem alóla.
  Tisztelettel.
  Mariann.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Mariann!
   A szocpol korszerűsítésre nem igényelhető. E munkálatok finanszírozásához korszerűsítési hitelt vehetnek igénybe. Személyre szóló korszerűsítési hitelajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetnek.

 • Róbert szerint:

  Használt ház esetén mire lehet igényelni a szocpolt? Korszerűsíteni szeretnénk, bővíteni!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Róbert!
   A szocpol 2012-ben sem meglévő lakás korszerűsítésére, sem bővítésére nem igényelhető, továbbá a támogatás használt lakás vásárlásához sem kérhető.
   A szocpolra az a személy lehet jogosult, aki új házat épít vagy új lakást vásárol.

 • G. Gáborné szerint:

  Azt szeretném megtudni, hogy rokkant nyugdíjasok vagyunk a férjemmel, de még 38 és 39 évesek. De van 2 gyermekünk, az egyik 2006-ban született, a másik 2009-ben. Korszerűsítésre szeretném megigényelni a támogatást. Gázzal fűtünk, szeretnénk áttérni fatüzelésre, tehát fűtéskorszerűsítésre megigényelhetem-e a gyerekekre a szocpolt? Használt lakás van a nevünkön.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Asszonyom!
   A szocpol korszerűsítésre, felújításra, bővítésre, használt lakásvásárlásra 2012-ben nem jár! A támogatást csak új lakóház építésére és vásárlására lehet kérni.
   A fűtéskorszerűsítéshez lakáshitelt igényelhetnek. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • János szerint:

  Tisztelt cím!
  2003-ban vásároltuk családi házunkat, hitelre. 2009-ben felújításra ismét hitelt vettünk fel. Azután érdeklődnék, hogy kettő gyermekünk után kaphatunk-e szocpolt, hitelkiváltásra, esetleg külső szigetelésre?
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves János!
   A szocpol sajnos ez esetben nem érvényesíthető utólag. A támogatás nem nyújtható sem hitelkiváltásra, sem korszerűsítésre. A lakásépítési támogatás célja 2012-ben új lakóház építése vagy újépítésű lakás vásárlása lehet.

 • Imi szerint:

  Hogy tudnánk kihasználni a szocpolt régi házra, mert nincs kész a fürdőszoba sajnos.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Imi!
   A szocpolt lakáskorszerűsítéshez sajnos nem tudják kihasználni, mert erre a célra nem vehető igénybe. Fürdőszoba kialakításához lakáscélú jelzáloghitelt igényelhetnek. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket