2013-ban kaphatok szocpolt 2 kiskorú gyermekemre?

Utolsó módosítás: 2014. február 18. kedd

Tisztelt Cím!

András vagyok és az után szeretnék érdeklődni, hogy van-e bármilyen módja, hogy a szocpolt valamilyen formában kihasználjam a következő feltételek mellett?

Van 2 kiskorú gyermekünk, állandó munkahelyünk, valamint a feleségem nevén van 1 családi ház, ahol az édesapja a haszonélvező, de csak mi lakjuk négyen. Felújításra szorul a ház (nyílászárócsere, szigetelés, tetőcsere). Ehhez szeretném felhasználni az igényelt összeget, mivel sajnos új házat, lakást vásárolni nem tudnánk, a szocpolt pedig jó lenne kihasználni.

Köszönöm válaszát!
András

Kedves András!

Mivel a szocpol jelenleg csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, ezért sajnos nincs mód arra, hogy az említett családi ház felújítási munkálatainak finanszírozásához igényeljék a támogatást. A szocpolt jelenleg tehát csak fenti két lakáscél esetén volna lehetőségük kihasználni.

Az azonban megoldható, hogy a munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitelt vegyenek fel. A nyílászárócsere, a szigetelés és a tetőcsere egyaránt a korszerűsítés fogalmába tartozik, így ehhez államilag támogatott lakáshitel igényelhető. Az állam a törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást biztosít. A támogatott korszerűsítési hitel 2 fajtája érhető el bankpartnereinknél: az egyik az 5 éves, a másik pedig a 20 éves kamattámogatású kölcsön.

Az 5 éves kamattámogatású korszerűsítési kölcsön az 5 év lejárata után piaci kamatozású hitel lesz, vagyis a fizetendő törlesztő részlet összege az aktuális piaci kamatok alapján kerül majd kiszámításra. A korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részleteit korszerűsítési hitel kalkulátor segítségével otthonából is gyorsan és egyszerűen kiszámolhatja. A kalkuláció tartalmazza a kamattámogatás lejárata után várható havi törlesztés összegét is.

A támogatott lakáskorszerűsítési kölcsön feltételei a két hiteltípus esetén kicsit eltérőek. A részletekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

A hitel elindításához költségvetést kell benyújtani a munkálatokról, melynek tartalmaznia kell tételesen az elvégezni kívánt munkát, az anyagárakat és a munkadíjakat. A költségvetés 70%-át kell számlával igazolni mindkét esetben, illetve ha a hitel összege meghaladja a költségvetés 70%-át, akkor a teljes összeget le kell fedni számlával.

A Hitelnet Szakértői készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Annamari szerint:

  Több kérdést is szeretnék feltenni. Nem vagyunk házasok, csak élettársak. Van egy kisfiunk, de szeretnénk még egy gyermeket vállalni. Egy régi építésű házat szeretnénk megvenni, illetve felújítani.
  4 órás bejelentett munkaviszonyom van kb. 2,5 éve, de most gyeden vagyok. A páromnak 1/8 tulajdonrésze van egy borsodi kis faluban egy családi házban, de sajnos itt az ingatlanok értéke nagyon alacsony. Kaphatunk szocpolt? Kell-e bizonyos tőke, mielőtt igényelünk?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Annamari!
   Használt ház vásárlásához, felújításához szocpol nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető, ha a fedezetként bevonható ház értéke eléri minimum az 5 millió Ft-ot és rendelkeznek önerővel. Ha igen, akkor online adatlapunk kitöltésével kérheti személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkat!

 • Gyöngyi szerint:

  Egyedül nevelem 3 gyermekemet. Anyaságin vagyok.
  Hogyan kaphatom meg a szocpolt? Mik a lehetőségeim?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gyöngyi!
   OEP által igazolható, minimum 180 napos folyamatos biztosítási jogviszony hiányában sajnos nem veheti igénybe az új ház építéséhez vagy újépítésű lakás vásárlásához kérhető szocpolt.

 • Annamária szerint:

  Két gyermekes édesanya vagyok, egyedülálló. Ami lakásban jelenleg élünk, meg szeretném vásárolni. Igénybe tudom venni az Állami támogatást?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Annamária!
   Használt lakás vásárlásához jelenleg nem jár vissza nem térítendő állami támogatás. A vételár kiegyenlítéséhez állami kamattámogatású lakásvásárlási hitelre lehet jogosult. Erről bővebben IDE kattintva olvashat. Személyre szabott, ingyenes lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.

 • Melinda szerint:

  Élettársammal 3 gyermeket nevelünk. Családi házat szeretnék venni. Lehet-e rá szocpolt igényelni? Ha igen, milyen összeget kaphatunk? Élettársam édesapjától én vehetek-e? Bármely pénzintézetnél igényelhető?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Melinda!
   Használt családi ház vásárlásához szocpol nem igényelhető. A támogatás jelenleg csak újépítésű házra kérhető.
   A vételár finanszírozásához lakáshitelt igényelhetnek. A hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Karolin szerint:

  Jó napot!
  Azt szeretném kérdezni, hogy mi 2 éve lakunk egy vidéki kertes házban, amit törlesztünk 14 évig. Szeptemberben megszületik az első babánk. Kérdésem az lenne, hogy igényelhetünk-e bármilyen szocpolt, hogy a házunkat kicsit rendbe tehessük, bővítsük, újítsuk. Ha igen, milyen lépéseket kell megtennünk ennek érdekében?
  Válaszát várom!
  Köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Karolin!
   A szocpol sajnos sem felújításhoz, sem bővítéshez nem vehető igénybe és a jelenlegi szabályozás szerint 1 gyermek után nem is jár.
   Erre a célra lakáshitel igényelhető. Ha szeretné megismerni az elérhető konstrukciókat, kérjük töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Ildikó szerint:

  Nekem van 4 gyermekem, szeretném kihasználni a szocpolt, de nem lehet, mivel nem dolgozom, gyesen vagyok, párom pedig alkalmi munkából keres. Ilyenkor mi a teendő, mit tudok csinálni, hogy új életet biztosítsak gyermekeim számára, hogy végre ne költözgessünk össze-vissza, mert sajnos már fél országot bejártuk és ez a kicsiknek egyáltalán nem jó, ezért kérem segítsen!!!!!
  Köszönöm előre is!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ildikó!
   A szocpol hivatalos munkahely esetén sem igényelhető használt lakás vásárlására.
   Lakásvásárlási hitel felvételéhez a bejelentett munkaviszonyon kívül saját erőre is szükség lenne. Mindezek hiányában sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitellehetőséget ajánlani.

 • József szerint:

  Jelenleg külföldön dolgozunk menyasszonyommal együtt, hivatalosan bejelentve. Ősszel lesz az esküvőnk, de jövőre szeretnénk végleg haza jönni és családot alapítani. Milyen lehetőségeink vannak a szocpolra?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves József!
   Azt, hogy jövőre milyen feltételekkel lesz igényelhető a szocpol, nem tudjuk megmondani. Jelenleg új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához kérhető. A jogosultság egyik feltétele, hogy a támogatott személyek (házastársak, élettársak esetén legalább az egyik fél) legalább 180 napos biztosítási jogviszonyt tudjanak OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolni. Külföldi munkavállalás esetén azonban az OEP ilyen igazolást nem tud kiadni. A jogosultsághoz tehát magyarországi munkaviszonyt kell majd létesíteniük. A további feltételekről honlapunkon részletes leírást talál.

 • ildikó szerint:

  Mi van akkor, ha élettársi kapcsolatban vannak az ügyfelek, de a nő gyesen van, a párja dolgozik, de nem bejelentve? Arra nem gondol senki, hogy nagycsaládosok is szeretnének házat maguknak vagyis a gyermekeik feje fölé? Erre miért nem gondol a kormány, hogy vannak a világon halmozottan hátrányos helyzetű emberek is ugye? Akinek van bejelentett munkahelye már évek óta, nem biztos, hogy pont azt a 400.000 Ft-ot fogja kérni új lakásra, főleg ha már van neki. Mi van, ha valaki csak felújításra kérné meg? Ugye azt már nem is lehet, a használt lakásról meg ne is beszéljünk!!!!!!!!!!! Van aki egyetért velem??????? Hiába akar most dolgozni az ember, ha nem veszik fel sehová! Miért nem biztosítanak több munkát??????? Jah, munka van, csak az a baj, hogy kinézetre és fajra megy a világ, nem emberiségre! Szerintem mindenkinek van az életben 1 lehetősége mindenre!!!!!!!!!!!!!!

 • Hajnalka szerint:

  Jó Napot!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim lehetnek, ha egyedül nevelem 3 gyermekem, így főállású anya vagyok. Lehet-e szocpolt igényelnem? Jár-e egyáltalán? Ha igen, mi a teendő?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Hajnalka!
   Szocpol jelenleg új ház építéséhez vagy újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető, ám ehhez legalább 180 napos OEP által igazolt biztosítási jogviszony szükséges.

 • Lujza szerint:

  Használt lakást szeretnék vásárolni, vidéken, B-A-Z megyében kistelepülésen.
  Soha nem vettem még igénybe kedvezményt, két kiskorú gyermekem van. Kaphatok-e a vásárláshoz szocpol kedvezményt, van-e már lehetőség?
  Tisztelettel Köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Asszonyom!
   A szocpolt használt lakás vásárlásához sajnos nem lehet igénybe venni. Erre a célra állami kamattámogatású lakáshitel vehető fel. Erről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

 • Zsuzsa szerint:

  Tisztelettel!
  39 éves vagyok, van 2 gyermekem. Még nem vettem fel a Szocpolt, de most szeretném felvenni. Mi a teendő?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   A szocpol új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe. Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen életkorhatár.
   A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva olvashat.

 • Katalin szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy már a férjemmel vettünk igénybe szocpolt lakásépítésre. Ő benne is lakik a gyerekekkel, de nekem azóta született 2 gyermek. Tudok-e rájuk igénybe venni szocpolt?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Később született gyermekei után akkor tud szocpolt igénybe venni, ha új házat épít vagy újépítésű lakást vásárol és megfelel a szocpol igénylésével kapcsolatos összes feltételnek. A feltételekről részletesen honlapunkon olvashat.

 • Ákos szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A feleségemmel együtt több mint 6 éve dolgozunk folyamatosan bejelentve Angliában és most barátkozunk a gondolattal, hogy építkezünk otthon. Azután érdeklődnék, hogy nekünk járna-e szocpol?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ákos!
   A szocpoljogosultsághoz legalább 180 napos OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolt biztosítási jogviszony szükséges. Az OEP azonban angliai munkaviszony esetén nem tud kiadni ilyen igazolást, ezért sajnos ezt a feltételt nem tudják teljesíteni, így elesnek a támogatás igénybevételének lehetőségétől. Ha legalább az egyikük 180 napos magyarországi munkaviszonnyal rendelkezne, akkor elvileg jogosultak lehetnének a támogatásra.

 • Dóra szerint:

  Én egy 35 éves anya vagyok, még nem használtam ki a szocpolt. Két gyermekem van, a nagyobb fiam már 18 elmúlt, a lányom 9 éves. Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy ki tudnám-e használni 9 éves lányom után a szocpolt és milyen feltételek kellenek?
  Köszönettel.
  Dóra.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dóra!
   A szocpol új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe. 1 gyermek után azonban jelenleg nem igényelhető. A 18 év feletti gyermekei után akkor lehet jogosult a támogatásra, ha még nappali tagozaton tanulnak és 25 év alattiak. A további feltételekről honlapunkon részletes leírást talál.

 • Vivien szerint:

  Kedves Hitelnet!
  A férjemmel szeretnénk egy házat vásárolni. Egy kb. 10 éve épített kb. 130 m2-es családi házról lenne szó, amire a szocpolt szeretnénk igénybe venni. 3 gyermekünk van, az épületben nem laktak soha, csak felépítették.
  A kérdésem az lenne, hogy igénybe tudnánk-e venni a szocpolt? A többi feltételnek megfelelünk, csak abban nem vagyunk biztosak, hogy így a ház jelenlegi állapotában jogosultak vagyunk-e a szocpolra!
  Érdemes-e várnunk a kibővített szocpol bevezetésére?
  Válaszukat előre is köszönöm: Vivien

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Vivien!
   A szocpol jelenleg csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, ám a 10 éve épült családi ház nem minősül újnak, így arra a támogatás sajnos nem kérhető.
   Azt nem tudjuk előre megmondani, hogy érdemes-e várni a szocpolrendelet változására.
   Amennyiben a lakásszerzéshez igényelhető hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Mária szerint:

  Szocpolt szeretnék felvenni bővítésre vagy korszerütésre használt lakásra. 1 gyermekünk van.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   A szocpol sajnos sem lakásbővítésre, sem korszerűsítésre nem vehető fel, így a támogatást nem tudja igénybe venni. Ezekre a lakáscélokra bővítési vagy korszerűsítési hitel igényelhető, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Nikoletta szerint:

  Jó napot!
  Voltam az OTP-ben és megkérdeztem mik az új feltételek a 2013-as szocpol változtatásról, de azt mondták, ez még nem lépett törvénybe. Mikor lehet intézni???
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikoletta!
   A jelenleg érvényes szocpolrendeletről, annak igénylési feltételeiről honlapunkon olvashat. A jelenlegi kormányrendelet módosításának időpontjáról nincs információnk.

 • Eszter szerint:

  Érdeklődni szeretnék!
  Én és a férjem minimálbérre vagyunk bejelentve és van egy 6 éves gyermekünk. A lakásunk (tanya) 60 négyzetméter, érdeklődnék, hogy kaphatnék-e rá szociális támogatást?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   Szocpol jelenleg csak új lakóház építéséhez és új lakóingatlan vásárlásához igényelhető, minimum 2 meglévő vagy vállalt gyermek esetén. A leírtak alapján tehát sajnos nincs lehetőségük a támogatás igénybevételére.

 • Krisztina szerint:

  Tisztelt szakértők!
  Azt szeretném megkérdezni,hogy kaphat-e az élettársam szocpol támogatást felújításra, ha a vele egy háztartásban élő 2 gyermek nem sajátja, és nem az ő nevén van a hitellel terhelt ingatlan!?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Krisztina

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A szocpol lakásfelújításra nem vehető fel. Erre a célra felújítási hitel igényelhető. A hitelfelvételre akkor is van lehetőség, ha a lakás nem az élettársa nevén van. A további terhelhetőség azonban függ attól, hogy az ingatlan mennyit ér és mekkora összegű hitel van rá bejegyezve.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket