Személyi hitel aktív bárosoknak?

Utolsó módosítás: 2010. június 11. péntek

Sürgősen készpénzhez szeretne jutni személyi hitel formájában, ám jelenleg adatai szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben, így aktív bárosként keres megoldást hitelcélja megvalósításához?

Aktív bárosokat a magyarországi pénzintézetek egyáltalán nem hiteleznek. Ennek oka az, hogyha az aktív báros ügyfél a jelenlegi hitelét sem fizeti szerződésszerűen, akkor a bankok úgy vélik, hogy a felvenni kívánt kölcsön törlesztése is problémát jelentene az adósnak, így túl kockázatosnak ítélik meg az ügyfelet és a hitelbírálat során visszautasítják a hitelkérelmet.

Ez azonban nemcsak ingatlanfedezet bevonás nélküli személyi hitelek esetén van így, hanem bármely jelzáloghitel igénylésekor is.

Ha Ön aktív BAR listás személy, de szüksége lenne egy kisebb összegre, akkor ez csak úgy kivitelezhető, ha Ön helyett esetleg valamelyik –BAR listán nem szereplő – családtag, hozzátartozó, vagy ismerős igényli és veszi fel a személyi kölcsönt.

A felvehető hitelösszeg nagyságáról azt kell tudni, hogy körülbelül a nettó jövedelemnek az öt-hatszorosát hagyják jóvá a személyi kölcsönt folyósító pénzintézetek. Ennél magasabb összeg felvétele csak adóstárs bevonásával lehetséges.

A személyi hitelek havi törlesztő részletéről Ön akár otthonából is tájékozódhat Hitelkalkulátorunknak köszönhetően. Ehhez a „Személyi kölcsön fedezet nélkül” kalkulátort kell kiválasztania, majd a kívánt összeg és futamidő megadása után megjelenik a bankpiac legkedvezőbb személyi hitelkonstrukciójának havi törlesztése.

A személyi hitel igénylése esetén Kollégáink előzetes hitelbírálatot is végeznek. Ehhez elsőként a személyes adatokra van szükség (Név, Leánykori név, Születési hely, Születési idő, Anyja neve), mely adatok alapján ellenőrzésre kelül az igénylő BAR státusza.

Ha a hiteligénylő adatai nem szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben, akkor folytatódhat a további bírálat, melyhez a következő dokumentumok benyújtása szükséges:

 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás
 • Utolsó 3 havi bankszámla kivonat
 • Utolsó havi közüzemi számla és a befizetését igazoló bizonylat

A Hitelnet irodáiban a hitelbírálat akár 5 perc alatt elvégezhető!

Pozitív bírálat esetén a kölcsön folyósítása körülbelül 3-4 napot vesz igénybe.

Hozzászólások
 • Juhász Krisztina szerint:

  Szeretnék érdeklődni a hitel felvételéről.Mi szükséges,milyen feltételek vannak.Köszönöm

 • Renka Sándor szerint:

  Jonapot kivánok! Renka Sándor vagyok. Bárlistás vagyok, de nem vagyok büszke rá. Sajnos az életem ugy alakult hogy hitelböl hitelbe menekültem. Jelen pillanatban van egy müködöképes jelzálog hitelem ami euro alapu. Emellet van egy személyi hitelemis ami szintén müködöképes most még. De van felmondot hiteleim is. Amiket a bankok eladtak külömbözö behajtocégeknek. 2 kisebb öszegü hitelemet egy banktol az Intrum Zrt . vete meg . az utolsot pedig a Dunacorp Zrt vete meg. Segitség kellene. Köszönöm elöreis . Tisztelettel. Renka Sándor.

 • Máthé Béla szerint:

  Tisztelt cim!
  Érdeklödni szeretnék,hogy aktiv bár lista esetén ingatlan fedezetü hitelhez hogyan tudnák hozzájutni.Az ingatlan értéke 10.000.000 Ft és 3.000.000 Ft hitelre lenne szükségem .Sürgösen tolna megyében.
  Mindketten rendelkezünk rendszeres havi fizettéssel ami nettó 170.000 Ft.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Béla!
   Aktív BAR lista esetén jelenleg egyik bank sem ad hitelt senkinek. Ez kizáró okot jelent mindenhol.

 • Kelemen Gábor szerint:

  Tisztelettel kérdezném hogy Activ BÁR listásnak jövedelem alapú hitelt lehet e folyosítani. Havi netto 300 eFt igazolt jövedelem esetén.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!
   Mind az aktv mind a passzív BAR lista kizáró okot jelent személyi kölcsön igénylése esetén.

 • sidloczki lászloné szerint:

  Mikor dolgoznak ki olyat hogy aktiv báros is pénzhez juthasson ha ingatalan fedezete sincsen pontosan azért kéne a segitség hogy mindent kifizetne és maradbna egy hitel amit torlesztene.

 • ildi szerint:

  Tisztelt Cím! A Viking hiteliroda Gyulán garantált
  hitelt ígér aktív BÁR-osoknak. Lehetséges ez? Az interneten is rajta van. Kérem válaszát. Köszönöm

 • Anikó szerint:

  Üdvözlet!
  Aktív BAR listás vagyok. Fedezet nélküli személyi kölcsönt szeretnék felvenni. Munkaviszonyom határozatlan időre szól, APEH tartozásom nincs. Érdeklődnék mik az esélyeim, illetve, hogy mennyi lehet a maximális felvehető összeg vagy, hogy egyáltalán lehetőség van-e kölcsönt felvenni?! Válaszuk előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Érdeklődő!
   Bankpartnereink sem aktív, sem passzív BAR lista esetén nem nyújtanak hitelt, így sajnos nincs lehetősége a hitel felvételére. Személyi kölcsönt az igényelhet, akinek adatai tehát semmilyen formában nem szerepelnek a BAR listán. Általában a nettó jövedelemnek az 5-6-szorosa igényelhető, ám az adós összes hiteltörlesztésének bele kell férnie a nettó jövedelem kb. 33%-ába.

 • Tamás szerint:

  Lehetséges személyi kölcsönt felvennem akármilyen formában /magánhitel/ aktív bárral ingatlanfedezet nélkül? Szeretnék gyorsan készpénzhez jutni, aktív báros státusszal nettó 240.000.- Ft-os leigazolható jövedelemmel.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tamás!
   Aktív BAR státusz esetén – függetlenül a nettó jövedelem összegétől – jelenleg sem személyi kölcsön, sem jelzáloghitel nem igényelhető. Így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

 • O. Pálné szerint:

  Érdeklődöm, hogy aktív, passzív BAR-ra nincs-e lehetőségük ingatlanfedezet nélküli személyi hitelt biztosítani?
  Nincs-e olyan kapcsolatuk esetleg, ahol ez megoldható lenne?
  Köszönöm, ha megadják az elérhetőséget és válaszolnak.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Érdeklődő!
   Aktív illetve passzív BAR esetén sajnos nem tudunk Önnek hitelfelvételi lehetőséget ajánlani. A pénzintézetek sem ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönt, sem jelzálog alapú hitelt nem nyújtanak annak az adósnak, akinek adatai aktív vagy passzív bárosként szerepelnek a rendszerben.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket