Személyi hitel aktív BAR listásoknak?

Utolsó módosítás: 2010. december 18. szombat

Kisebb összegű kiadásaira személyi kölcsön igénylését tervezi? Megszorult és szabadon elkölthető összegre lenne szükséges? BAR listára került és nem tudja milyen lehetőségei vannak ebben a helyzetben?

A BAR lista jelenleg a BISZ Zrt. üzemeltetésében működik. A nyilvántartásba számos ok miatt fel lehet kerülni, de a leggyakoribb általában a mindenkori minimálbért elérő 90 napos fizetési késedelem.

Jelenleg 2 féle BAR státuszt tudnunk elkülöníteni:

 • Aktív (nyitott státusz)- Amikor a mulasztás még fennáll
 • Passzív (lezárt státusz) – A mulasztás már rendezésre került, jelenleg nincs elmaradás.

Amennyiben valaki felkerül a nyilvántartásba, akkor onnantól számítva 5 évig az adatait megőrzi a rendszer, legfeljebb a státusza változik attól függően, hogy nyitott vagy lezárt a mulasztás.

Az elérhető legkedvezőbb személyi kölcsön törlesztő részleteket megtekintheti, ha kipróbálja oldalunkon található hitelkalkulátorunkat.

Kérdései lennének személyi kölcsönigényléssel kapcsolatban? Tegye fel és szakértőink válaszolnak.

Címkék: ,

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Julianna szerint:

  Ha valaki már több 8 éve szerepel aktív BAR listán és semmilyen intézkedés még nem történt ellen az mire számíthat?
  Kb. 5 éve kapott utoljára levelet behajtó cégtől, azóta semmi.

 • Tibor szerint:

  Sajnos amikor nehéz helyzetbe kerültem, több banktól vettem fel személyi kölcsönt amelyek miatt aktív Bar listás vagyok. Ezek a hitelek már a végük felé járnak, viszont a törlesztő részletük ugyanolyan magas mint ha a teljes összeg meglenne, így viszont még mindig nehéz helyzetben vagyok. Ha fel tudnék venni egy újabb személyi hitelt, amiből ki tudnám fizetni a többit, akkor lényegesen könnyebb lenne fizetni a havi részletet és a besorolásom is “jól fizető ügyfél” lehetne. Sajnos a BAR miatt nem tudom könnyíteni a helyzetet, ami nekem is jobb lenne és a hitelintézeteknek is. Havi rendszeres jövedelemmel rendelkezem. Van erre valamilyen megoldás? Van olyan hivatalos pénzintézet aki tudna segíteni?
  Üdvözlettel: Tibor

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tibor!
   Ebben a helyzetben egyik hazai banknál sem igényelhető személyi kölcsön, még akkor sem, ha a hitelcél a meglévő hitelek kiváltása lenne.

 • Melinda szerint:

  Jó napot!
  Aktív bárlistás vagyok. A kölcsönöm még 6 hónapig él, amit rendszeresen minden hónapban fizetek. Azonban váratlan dolog miatt pénzre volna szükségem. Ingatlanom nincs, de havi rendszeres jövedelmem van igazolhatóan. Van segítség?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Az aktív és passzív BAR lista egyaránt kizárja a hitelfelvételt, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

 • Zsuzsa szerint:

  800.000 Ft-ot szeretnék személyi kölcsönként. Azt hiszem bárlistás vagyok. Van-e lehetőségem bárhol ezt az összeget felvenni? Jövedelmemet nem bankszámlára kapom, de van bankszámlám. Bruttó jövedelmem 128.000 Ft. 48 hónap alatt vissza tudnám fizetni a kölcsönt.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   Amennyiben BAR listás, úgy sajnos nincs lehetősége személyi hitel felvételére. BAR státusza lekérdezését díjmentesen kérheti például a számlavezető bankjánál is.
   Ha nem BAR listás, akkor online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után Tanácsadóink készséggel tájékoztatják az elérhető személyi kölcsönökről. A kézbe kapott fizetés nem zárja ki az igénybevétel lehetőségét.

 • Eszter szerint:

  Aktív KHR listán szereplőként szeretnék hitelt felvenni, de nincs ingatlanfedezetem. Ez megoldható lenne-e? Van igazolható jövedelmem, 5 éves folyamatos munkaviszonyom A béremből nincsenek levonások.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   Aktív KHR listásként sajnos akkor sem oldható meg a személyi hitel felvétele, ha folyamatos munkaviszonya van és a béréből nincsen levonás.

 • Éva szerint:

  Aktív BAR listás vagyok, 200 000 Ft összeget szeretnék igényelni ingatlanfedezet nélkül. Lehetséges?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Az aktív BAR státusz nemcsak az ingatlanfedezet nélküli, hanem minden típusú hitel felvételét kizárja, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelfelvételben.

 • Zsolt szerint:

  Tudnának-e nekem segíteni, hogy hitelhez juthassak. Nagyon stabil munkahelyem van. A magyar honvédségnél dolgozom. 2 gyermeket nevelünk párommal és csak én vagyok a fő kereső.
  Kérem, ha tudnak, segítsenek.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Aktív BAR listás státuszban egyik bankpartnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel. Erre stabil munkahely esetén sincs lehetőség. Így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő ingatlanfedezet nélküli hitelkonstrukciót ajánlani.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?