Személyi hitel aktív BAR listásoknak?

Utolsó módosítás: 2010. december 18. szombat

Kisebb összegű kiadásaira személyi kölcsön igénylését tervezi? Megszorult és szabadon elkölthető összegre lenne szükséges? BAR listára került és nem tudja milyen lehetőségei vannak ebben a helyzetben?

A BAR lista jelenleg a BISZ Zrt. üzemeltetésében működik. A nyilvántartásba számos ok miatt fel lehet kerülni, de a leggyakoribb általában a mindenkori minimálbért elérő 90 napos fizetési késedelem.

Jelenleg 2 féle BAR státuszt tudnunk elkülöníteni:

 • Aktív (nyitott státusz)- Amikor a mulasztás még fennáll
 • Passzív (lezárt státusz) – A mulasztás már rendezésre került, jelenleg nincs elmaradás.

Amennyiben valaki felkerül a nyilvántartásba, akkor onnantól számítva 5 évig az adatait megőrzi a rendszer, legfeljebb a státusza változik attól függően, hogy nyitott vagy lezárt a mulasztás.

Az elérhető legkedvezőbb személyi kölcsön törlesztő részleteket megtekintheti, ha kipróbálja oldalunkon található hitelkalkulátorunkat.

Kérdései lennének személyi kölcsönigényléssel kapcsolatban? Tegye fel és szakértőink válaszolnak.

Hozzászólások
 • Julianna szerint:

  Ha valaki már több 8 éve szerepel aktív BAR listán és semmilyen intézkedés még nem történt ellen az mire számíthat?
  Kb. 5 éve kapott utoljára levelet behajtó cégtől, azóta semmi.

 • Tibor szerint:

  Sajnos amikor nehéz helyzetbe kerültem, több banktól vettem fel személyi kölcsönt amelyek miatt aktív Bar listás vagyok. Ezek a hitelek már a végük felé járnak, viszont a törlesztő részletük ugyanolyan magas mint ha a teljes összeg meglenne, így viszont még mindig nehéz helyzetben vagyok. Ha fel tudnék venni egy újabb személyi hitelt, amiből ki tudnám fizetni a többit, akkor lényegesen könnyebb lenne fizetni a havi részletet és a besorolásom is “jól fizető ügyfél” lehetne. Sajnos a BAR miatt nem tudom könnyíteni a helyzetet, ami nekem is jobb lenne és a hitelintézeteknek is. Havi rendszeres jövedelemmel rendelkezem. Van erre valamilyen megoldás? Van olyan hivatalos pénzintézet aki tudna segíteni?
  Üdvözlettel: Tibor

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tibor!
   Ebben a helyzetben egyik hazai banknál sem igényelhető személyi kölcsön, még akkor sem, ha a hitelcél a meglévő hitelek kiváltása lenne.

 • Melinda szerint:

  Jó napot!
  Aktív bárlistás vagyok. A kölcsönöm még 6 hónapig él, amit rendszeresen minden hónapban fizetek. Azonban váratlan dolog miatt pénzre volna szükségem. Ingatlanom nincs, de havi rendszeres jövedelmem van igazolhatóan. Van segítség?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Az aktív és passzív BAR lista egyaránt kizárja a hitelfelvételt, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

 • Zsuzsa szerint:

  800.000 Ft-ot szeretnék személyi kölcsönként. Azt hiszem bárlistás vagyok. Van-e lehetőségem bárhol ezt az összeget felvenni? Jövedelmemet nem bankszámlára kapom, de van bankszámlám. Bruttó jövedelmem 128.000 Ft. 48 hónap alatt vissza tudnám fizetni a kölcsönt.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   Amennyiben BAR listás, úgy sajnos nincs lehetősége személyi hitel felvételére. BAR státusza lekérdezését díjmentesen kérheti például a számlavezető bankjánál is.
   Ha nem BAR listás, akkor online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után Tanácsadóink készséggel tájékoztatják az elérhető személyi kölcsönökről. A kézbe kapott fizetés nem zárja ki az igénybevétel lehetőségét.

 • Eszter szerint:

  Aktív KHR listán szereplőként szeretnék hitelt felvenni, de nincs ingatlanfedezetem. Ez megoldható lenne-e? Van igazolható jövedelmem, 5 éves folyamatos munkaviszonyom A béremből nincsenek levonások.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   Aktív KHR listásként sajnos akkor sem oldható meg a személyi hitel felvétele, ha folyamatos munkaviszonya van és a béréből nincsen levonás.

 • Éva szerint:

  Aktív BAR listás vagyok, 200 000 Ft összeget szeretnék igényelni ingatlanfedezet nélkül. Lehetséges?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Az aktív BAR státusz nemcsak az ingatlanfedezet nélküli, hanem minden típusú hitel felvételét kizárja, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelfelvételben.

 • Zsolt szerint:

  Tudnának-e nekem segíteni, hogy hitelhez juthassak. Nagyon stabil munkahelyem van. A magyar honvédségnél dolgozom. 2 gyermeket nevelünk párommal és csak én vagyok a fő kereső.
  Kérem, ha tudnak, segítsenek.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Aktív BAR listás státuszban egyik bankpartnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel. Erre stabil munkahely esetén sincs lehetőség. Így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő ingatlanfedezet nélküli hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Zenész szerint:

  Gáz az egész bank dolog. Adnak ők lóvét, lásd 2005-től szó nélkül, szinte még igényelni se kellett. És most mi van? Berántottak a csőbe rengeteg embert ,aki sajnos nem tudta vállalni a fizetési kötelezettséget, mert duplája vagy annál is több lett a törlesztő. Ezért mivel nem fizet, gyorsan BAR listára tették ezzel is zsarolva meg ijesztegetve az ügyfeleket, na már most meg a csóró ember is ugye hát abba gondolkodik, hogy vesz fel újabb uzsorát és kifizetni az adósságot. Aha, csak nem olyan egyszerű más szóval nem lehetséges, mert fekete listára vágták, mint engem is. De akkor bolondultam meg volna, mikor hiteleket vettem fel 2007-ben, hogy legyen lakásom!

 • csuka mária szerint:

  Van még 2.000.000 Ft jelzálog alapú tartozásom az Erste Banknál. Szeretnék felvenni 1.500.000 Ft-ot és elmúltam 60 éves. Lehetséges?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   A hitelfelvételt befolyásolja, hogy mennyit ér a fedezetül bevont ingatlan, milyen és mekkora összegű igazolt jövedelemmel rendelkezik Ön, problémamentes-e a meglévő kölcsön törlesztése, stb. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével küldheti el!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket