Személyi kölcsön kiváltása

A személyi hitelek jellemzője, hogy felvételével néhány napon belül hozzá lehet jutni kisebb pénzösszeghez. Hátránya azonban, hogy a jelzáloghitelekhez képest magas kamatláb és rövid futamidő miatt a havi törlesztő részlet is viszonylag magas. Mit tehet Ön a havi törlesztési kötelezettség csökkentésért? A Hitelnet segítségével találja meg a legkedvezőbb adósságrendező hitelt és váltsa ki személyi kölcsönét!Személyi hitel kiváltása ingatlanfedezet bevonásával történhet. Jelzálog alapú kölcsön igénybevételével ugyanis lényegesen kedvezőbb kondíciókkal rendelkező konstrukció érhető el. Személyi kölcsönt újabb személyi hitellel nem érdemes kiváltani. A fedezet nélküli hitelek kamata ugyanis 20 százalék feletti, tehát egy személyi hitelt egy hasonló kamatozású kölcsönre nem célszerű átváltani.

A jelzálog alapú adósságrendezéshez viszont ingatlanfedezetre van szükség. Nem probléma, ha nem Ön a fedezetül felajánlott ingatlannak a tulajdonosa. Az a lényeg, hogy a tulajdonos a kölcsönszerződés aláírásával hozzájáruljon a hitelfelvételhez és a jelzálogjog bejegyzéséhez.

A hitelkiváltó kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlannak meg kell felelni az adott pénzintézet előírásainak. Általában meghatározzák a bankok, hogy milyen típusú és mekkora minimális értékű ingatlant tudnak elfogadni.

Személyi hitel kiváltása esetén – az ingatlanfedezeten túl – egyéb elvárások is vannak:

  • A kiváltandó személyi kölcsön egyenlege nem mutathat hátralékot.
  • Felmondott személyi hitel egyik pénzintézetnél sem váltható ki.
  • A személyi kölcsön adósának problémamentes hitelmúlttal kell rendelkeznie, melyet a törlesztési bankszámla kivonatokkal igazolni kell.
  • Az igénylőnek jelenlegi munkahelyén legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie.
  • Próbaidejét illetve felmondási idejét töltő személy nem igényelheti a kölcsönt.

Az oldalunkon elhelyezett Hitelkalkulátor segítségével Ön is meggyőződhet arról, hogy adósságrendező jelzáloghitel segítségével, mekkora összeggel csökkentheti személyi hitele havi törlesztését!

Ha a személyi hitel kiváltásához egyénre szabott ajánlatot szeretne kérni, kérjük, töltse ki online űrlapunkat!

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Kérdése van?