Gyesen lévő kismama kaphat hitelt?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 26. csütörtök - (2013-09-26)

Gyesen lévő kismama személyi kölcsön igénylése
Gyesen lévő kismama jelenleg egyetlen pénzintézetnél sem tud fedezet nélküli személyi kölcsönt igényelni, ugyanis a GYES önmagában nem fogadható el jövedelemként. Továbbá a legtöbb bank személyi kölcsön felvétele esetén legalább nettó 60-70 ezer forintos jövedelmet ír elő, a gyes összege azonban ennél lényegesen alacsonyabb.

Gyesen lévő kismama jelzáloghitel igénylése
Ezen a kategórián belül különbséget kell tenni a hitelfelvételi szándék között aszerint, hogy a gyesen lévő kismama egyedül vagy társigénylőként kívánt akár szabad felhasználású, akár lakáscélú jelzáloghitelt felvenni.

Mivel a GYES önmagában nem fogadható el jövedelemként, ezért egyéb – a pénzintézetek szempontjából elfogadható – jövedelem hiányában nem valósulhat meg a hitelügylet.

Más a helyzet azonban, ha a jelzáloghitelt a gyesen lévő személy nem egyedül igényli, hanem a főadós mellett csupán társigénylőként veszt részt a kölcsönügyletben. Ilyen esetben ugyanis a házastárs vagy élettárs – legalább minimálbért elérő – jövedelme mellett a pénzintézetek elfogadják és számolnak a GYES összegével is, aminek köszönhetően kedvezőbb hitelminősítési kategória érhető el, mint a GYES figyelembe vétele nélkül.

A GYES összeg ugyanis a háztartás jövedelmét kiegészíti, s a jövedelemvizsgálat során akár kedvezőbb kamatszint, akár magasabb hitelösszeg is elérhető általa.

Önálló és egyedüli jövedelemként az alábbi jövedelemtípusok sem fogadhatók el:

 • GYED
 • TGYÁS
 • Árvaellátás
 • Családi pótlék
 • Főállású anyasági jövedelem
 • Gyermektartás
 • Napidíj

Azonban annak nincs akadálya, hogy fenti jövedelemtípusokat a bankok elfogadják kiegészítő jövedelemként a főadós munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelme mellett.

Címkék: , ,

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Bezdi Ildikó szerint:

  T.címcett!Jelenleg terhességi táppénzen vagyok második gyermekemmel, rendelkezem önálló jövedelemmel(80000-ft.). 1000000-ft-ra lenne szükségem, amit egyedül szeretnék igényelni, ha ez nem lehetséges, mennyi lenne az az összeg, amit igényelni tudnék, mi szükséges hozzá?Köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ildikó!
   Legjobb tudomásom szerint a terhességi táppénz nem fogadható el személyi kölcsön igénylés esetén.

 • Csikosné Nagy Éva szerint:

  szeretném meg kérdezni hogy a páromnak a lakására ugy hogy bele egyezik öis vehetek-e fel hitelt a lakás kb 60 70 négyzetméter és felujitásra szorul ezért is lenne szükségem a pénzre jelenleg gyesen vagyok a párom meg jövedelem potlon és ha tudnék fel venni hogyan tudom ezt elérni. köszönöm

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Éva!
   Sajnos a 2 jövedelem nem elegendő ahhoz, hogy hitel tudjanak igényelni. A minimális elvárás egy igazolt minimálbér alkalmazotti munkaviszonyból.

 • Adrienn szerint:

  Tisztelt cím!
  Kérdésem az lenne, hogy gyesen vagyok és szeretnék hitelt felvenni. A párom egyéni vállalkozó, de még nincs lezárt APEH éve, viszont nekem van egy saját tulajdonban lévő ingatlanom amit tavaly 13 millió forintra értékeltek. Ilyen feltételekkel kaphatunk e hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Adrienn!
   Sajnos egyikőjük jövedelme sem fogadható el jövedelemként pénzügyi partereinknél még jelzáloghitel igénylés esetén sem. Esetleg egy 3. személy bevonható lenne az igénylésbe, aki rendelkezik legalább 1 igazolt jövedelemmel vagy nyugdíjjal?

 • Anikó szerint:

  Jó napot!
  Nekem az volna a kérdésem,hogy jelenleg gyes-en vagyok a férjem pedig aktív bar listás.A gondom csak az,hogy ahol most lakunk onnan mennünk kell és venni szeretnénk egy 3000000 ft.os tanyát,de nincs meg rá az önerönk.Tudna-e segíteni abban,hogy hogyan juthatnánk hozzá ehez az összeghez?
  Köszönöm segítségét!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Anikó!
   A GYES nem fogadható el jövedelemként a hiteligénylés során. Az aktív BAR lista kizáró ok, hiszen van már egy olyan hitelük, amit nem fizetnek.

 • erzsébet szerint:

  jó napot!olyan kérdésem lenne hogy az élettársam bárlistás,de bejelentett munkahelye van számlára kapja a minimálbért a többit peddig kp ban összesen 140-et kap és a fönöke segitségével vonják a tartozását.én pedig jelenleg kismama vagyok a második gyermekemmel,az lenne a kérdésem hogy a tartozását szeretnénk kifizetni egybe,de ugy hogy hogy maradjon is egy kevés mert szeretnénk egy kis tanyát megvenni ami csak 500 000 ft,mit tehetnénk?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Nem tudunk megoldást javasolni. A féeje a BAR miatt nem kaphat hitelt, az Ön esetében pedig nincs elfogadható jövedelem.

 • Anett szerint:

  Jó napot kívánok!Jelenleg Gyes-en vagyok és korszerűsíteni szeretnénk a lakóingatlant, amely 50%-ban az én tulajdonomat képezi. Az ingatlanban édesamyám és a húgom lakik.,de mi is oda szeretnénk költözni ezért akarjuk bővíteni.Édesanyám 4 órában van bejelentve, mert le van százalékolva. összesen 75.000 ft a jövedelme. Ez elegendő a hiteligényléshez? Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Anett!
   Hiteligénylés során sem a GYES sem a 4 órás munkaviszony nem fogadható el jövedelemként.

 • Juhász Edina szerint:

  Tisztelt cím!
  Edina vagyok jelenleg gyesen.Párom külföldön dolgozik(450-500ezer forintot keres)tudnék-e valahol hitelt felvenni?
  Köszönettel:Edina

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Edina!
   Sajnos a GYES nem fogadható el jövedelemként személyi kölcsön igénylése esetén ,tehát az Ön nevére nem igényelhető személyi hitel.

 • Anett szerint:

  Üdvözlöm. Kérdésem a következő. Jelenleg GYES-en vagyok. kaphatok-e áruhitelt? Egy mosógépet szeretnék vásárolni ami kb 60.000 ft. a Férjem BÁR listás szóval ő esélytelen..
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Anett!
   A Gyes nem fogadható el jövedelemként áruhitel igénylése esetén.

 • Zsazsa szerint:

  Érdeklődni szeretnék,hogy gyedre és árvaellátásra kaphatnék-e áruhitelt?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsazsa!
   Áruhitel ügyintézéssel nem foglalkozunk, de szinte biztos vagyok abban, hogy nem lesz elfogadható az Ön által leírt jövedelem egy áruhitel igénylése esetén.

 • Hajni szerint:

  Jó napot! Érdeklődni szeretnék arról, hogy édesanyám, most 6 hetes terhes, 2 gyerek van, és most még csak táppénzen lesz, van egy lakásunk,aminek a felét ki kell fizessük hogy maradhassunk,mert a volt férjétől elvált, és lenne e lehetősége hitelt felvennie, van 10 éve munkahelye, csak ugyebár most táppénzen kell lennie. Mindketten a testvéremmel iskolába járunk és emelt családi pótlékot kapunk,és mindketten kapunk gyerektartást.3millió Ft-ra lenne szükségünk.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Hajni!
   Ha jelenleg édesanyjának van munkaviszonya, s még nincs táppénzen, akkor van lehetősége a hitelfelvételre, amennyiben jövedelmének összege eléri legalább a minimálbért. A családi pótlék és a gyermektartás csak kiegészítő jövedelemként fogadható el, önállóan nem. Ez azt jelenti, ha édesanyja főállású jövedelme igazolható, akkor ehhez a családi pótlék és a gyermektartás összege is hozzáadható. A tulajdonrész kivásárlására piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. A további feltételek és a hitellehetőségek megismeréséhez kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Hajni szerint:

  Köszönöm a gyors válaszát.a probléma az hogy édesanyám veszélyeztetett terhes,35év feletti,most még 6hetes terhes, kórházban van,de amint kikerül nagy valószínűséggel táppénzre kell mennie. azért 3millió Ft-re lenne szükségünk mert 3 millió a ház fele amit ki kell fizessünk másik tulajnak, és kb. még 1 millió Ft jelzáloghitelünk van,amint minden hónapban pontosan törlesztettünk. Így is lakáshitelre lenne szükségünk? Vagy így már másikra?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Hajni!
   Ebben az esetben édesanyja sajnos nem lesz jogosult a hitelfelvételre.
   Az ingatlant terhelő 1 millió forint azonban nem jelentene problémát. Bankpartnereink között van olyan pénzintézet, mely terhelt ingatlant is elfogad fedezetként. Ebben az esetben azonban a maximálisan nyújtható hitelösszeget csökkenti a bejegyzett összeg. A tulajdonrész kivásárlására piaci kamatozású forinthitel igényelhető.

 • barabas rozalia szerint:

  Jó napot kívánok!
  Azt szeretném kérdezni, hogy én gyesen vagyok és a párom most lett egyéni vállalkozó. Mik a kilátások hiteligényléshez?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Rozália!
   Gyesből származó jövedelem nem vehető figyelembe hitelfelvétel esetén, hacsak nincs mellette egy önállóan elfogadható – munkaviszonyból, egyéni vagy társas vállalkozásából származó – jövedelem. Egyéni vállalkozónak azonban legalább 1 lezárt évvel kell rendelkeznie. Az előzőek alapján tehát nem tudunk a lehetőségeiknek megfelelő hitelajánlatot adni.

 • Bogdán Anna szerint:

  Üdvözlöm.
  Jelenleg gyesen vagyok. 2 gyerek után kapok gyest, családi pótlékot. Így kapok 78 ezer Ft-ot. A kérdésem az lenne, hogy lakásfelújításra kaphatnék hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   Mivel a gyes és a családi pótlék nem tartozik az önállóan elfogadható jövedelemtípusok közé hitelfelvételnél, ezért ezekkel a bevételekkel sajnos nem juthat lakásfelújítási hitelhez.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?