GYES-re és családi pótlékra lehet személyi hitelt felvenni?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 26. csütörtök

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem, hogy még nem volt munkahelyem, nem dolgoztam. Eddig a GYES-t és családi pótlékot kaptam, de a gyesem is lejárt már. Vehetek-e fel csak családi pótlékra hitelt? Sürgős lenne mindenféleképpen.

Előre is köszönöm válaszát.
Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

Családi pótlékra nem igényelhető hitel. A hitelfelvételnél elfogadható jövedelmek szempontjából a bankok megkülönböztetnek elsődlegesen, vagyis önállóan elfogadható jövedelemtípusokat és kiegészítő jövedelemként elfogadható bevételi forrásokat.

A családi pótlék, a gyes, a gyed, stb. ezen utóbbi csoportba tartoznak, ami azt jelenti, hogy csupán erre a jövedelemre nem nyújtható semmilyen kölcsön. E jövedelmek figyelembevételére akkor kerülhet sor, ha a hiteligénylő önállóan elfogadható jövedelmet is tud igazolni, például minimum 3 hónapos munkaviszonyból származó munkabért, nyugdíjat, egyéni vagy társas vállalkozásból származó bevételt.

A jövedelemvizsgálat során nem csak a jövedelem típusa meghatározó, hanem annak összege is. Alapelvárás, hogy az adósnak legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemmel kell rendelkeznie, ami jelenleg bruttó 93 ezer forint.

Hozzászólások
 • Judit szerint:

  Gyesre és családira is lehet felvenni hitelt, de viszont lenne olyan adóstárs aki dolgozik. Az én jövedelmem: 89.600.- Ft. Ez gyes + családi pótlék. Az adóstársé: 100-110 ezer Ft.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Judit!
   Adósként nem fogadható el az a személy, akinek jövedelme gyesből és családi pótlékból származik. Erre akkor sincs lehetőség, ha az esetlegesen bevonandó adóstársnak munkaviszonyból származó jövedelme van.
   Az a személy lehet tehát adós a hitelügyletben, aki munkaviszony alapján kapja keresetét.

 • Krisztina szerint:

  Szeretnék egy kisebb hitelt felvenni a Providenttől és azt szeretném megtudni, hogy családira kaphatok-e? 2 gyermekre kapok családit.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A hitelintézetek családi pótlékra nem nyújtanak hitelt. Ha más jövedelme nincsen, akkor sajnos nem tud kölcsönt felvenni.

 • Andrea szerint:

  Üdvözlöm!
  Rokkant nyugdíjas (nem véglegesített) jelzáloghitelt vehet fel lakásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Pénzügyi partnereinknél a rokkant nyugdíj csak abban az esetben fogadható el hitelfelvétel során, ha az illetőnek már nem kell felülvizsgálatra mennie. A nem véglegesített rokkant nyugdíjjal tehát nem lehetséges a hitelfelvétel.

 • Dóra szerint:

  Gyest kapok + családi pótlékot, plusz lakásfenntartásit és a párom kap még segélyt. Ez együtt 65.700 forint. Ezzel kaphatunk kis összegű kölcsönt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dóra!
   Az Ön által felsorolt jövedelemforrások nem tartoznak banki szempontból az önállóan elfogadható jövedelemtípusok közé, így ezek egyikére sem nyújtható még kis összegű kölcsön sem. Megfelelő jövedelem hiányában sajnos nem tudunk a lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Szilvia szerint:

  A gyesen lévő anyukák kihez fordulhatnak segítségért ebben az ügyben?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Mivel a gyest önálló jövedelemként egyik bankpartnerünk sem fogadja el kölcsönigénylésnél, ezért sajnos nem tudunk Önnek olyan pénzintézetet ajánlani, ahol a gyesen lévő anyukák hitelt kaphatnak.

 • Móni szerint:

  Nincs munkahelyem. 48.000 Ft a családi pótlék, plusz a férjem szociális segélye. Négyszázezer Ft-ra lenne szükségünk. Ha szükséges, folyószámlát nyitnék önöknél, így le tudnák vonni a havi törlesztő részletet.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Móni!
   Családi pótlékra és szociális segélyre nem folyósítható személyi kölcsön, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a hitelfelvételben.

 • Eszter szerint:

  A kérdésem az lenne, hogy én még gyesen vagyok! Családi pótlékot és gyerektartást kapok még! Ez összesen minden hónapban 120.000 Ft! Azt szeretném kérdezni, kaphatok-e erre egy kisebb összegű hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   Sem a gyes és a családi pótlék, sem a gyerektartás nem tekinthető önálló keresetnek, ezért az említett családtámogatási juttatásokra sajnos kisebb összegű hitelt sem tud felvenni.

 • Évi szerint:

  Hitel kellene 300.000 Ft. Munkáltató utal havi 57.000 Ft-ot mint gyed, meg családi pótlék 48.000 Ft.
  Hol lehet lehetőségem?
  Köszönöm.
  Évi

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Évi!
   Családtámogatási juttatásokra nem vehető fel hitel, így sajnos nem tudjuk Önt megfelelő hitellehetőségről tájékoztatni.

 • Alexandra szerint:

  Jó napot!
  Egyedülálló vagyok! Van egy 3 hónapos kislányom! Csak gyest és családit kapok! Szeretnék kölcsönt felvenni, ami alacsony törlesztő részlettel rendelkezik! Tudnak ebben segíteni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Alexandra!
   Gyesre és családi pótlékra nem folyósítható kölcsön. Ha nem vonható be az ügyletbe adósként olyan személy, aki elsődleges – például munkaviszonyból származó – jövedelemmel rendelkezik, akkor sajnos nem tudunk segíteni a hitelfelvételben.

 • celila szerint:

  Én azt szeretném tudni, hogy három gyermekemre kaphatok-e szocpolt használt lakásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Cecília!
   Használt lakásra jelenleg nem igényelhető szocpol. Információink szerint 2015. közepétől újra igényelhető lesz gyermekek utáni támogatás használt lakás vásárlásához, de ennek feltételei még nem ismertek. Minderről a vonatkozó kormányrendelet elfogadása után tudunk pontos tájékoztatást adni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket