Felmondott lakáshitel esetén igényelhető-e osztrák hitel?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 28. szombat

Tisztelt ügyintéző!
Kérdésem a következő lenne: Sajnos 2008-ban Budapest Banktól felvett 12.000.000.- Ft jelzáloghitelünk felmondásra került fizetési elmaradás miatt. 2011 márciusától fennálló elmaradásunk 6.000 CHF, azaz 1.500.000.- HUF. Ezt az összeget 1 hónap alatt ki kellene fizetnünk, sajnos fogalmam sincs hogyan. Családi házunk Somogy megyében Kőröshegyen található. Legutóbb mikor megtörtént a hitelfolyósítás, az ingatlant 25.000.000.- forintra becsülték. Sajnos jelenleg férjemmel együtt egyéb tartozásaink miatt is (amiből már lejárt egy-két hitel) BAR listásak vagyunk. Szeretném kérdezni, milyen lehetőségeink vannak hogy ne veszítsük el az ingatlant? Igényelhetünk-e esetleg valamilyen hitelt a meglévő kiváltására és ha lenne valami megoldás, az mennyi időn belül jöhet létre? Férjem 2010 augusztus óta Németországban dolgozik én 3 gyermekkel főállású édesanya vagyok. Kérdéseimre válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

Kedves Szilvia!

Felmondott lakáshitel jelenleg sajnos sem magyarországi, sem ausztriai banknál nem váltható ki. Az osztrák bankok ugyan nem vizsgálják a hiteligénylő BAR státuszát, ám azt igazolni kell, hogy a kiváltandó hitel nem mutat hátralékot. Így sajnos nem tudunk Önök által igényelhető hitelt ajánlani.

 

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Gábor szerint:

  Tiszteletem!
  Felmondott hiteleim rendezésére keresek megoldást. Ehhez segítségképpen fel tudok mutatni egy nagyvenyimi zártkerti ingatlant, gazdasági épülettel, kb. 900 nm területen.
  Ha kell, más venné fel a kölcsönt. Illetve ha szükséges, még talán kezest is tudnék bevonni, a magasabb összeg reményében.
  Van erre valamilyen lehetőség?
  Üdvözlettel: Gábor

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!
   Felmondott hitelt sem hazai, sem osztrák bankok nem váltanak ki.
   A felmondott hitelek miatt Ön valószínűleg BAR listán van, ami nem teszi lehetővé, hogy az Ön tulajdonában lévő ingatlanra jelzáloghitel kerüljön bejegyzésre. A hitelügyletben ugyanis Önnek is részt kellene vennie, így adatai lekérdezésre kerülnek a BAR listán akkor is, ha nem Ön lenne az adós, hanem mint ingatlantulajdonos kerülne bevonásra. A BAR lista pedig szintén kizáró okot jelent.
   A hitelfelvételre akkor lenne lehetőség, ha Ön helyett másik személy igényelne hitelt olyan ingatlanra, melynek Ön nem tulajdonosa.

 • Gábor szerint:

  Osztrák hitelt kaphatok-e felmondott hitelre, ami a faktoringnál van? Szeretnék megalkudni a faktoringal. 38 éves vagyok, dolgozok bejelentett munkahelyen.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!
   Felmondott hitelt osztrák pénzintézetek sem váltanak ki. Osztrák hitelkiváltó kölcsön igénylésénél az adósnak igazolni kell az addigi problémamentes, szerződésszerű törlesztést. Hátralék, illetve felmondott hitelszerződés a hitelkérelem elutasítását vonja maga után.

 • Etelka szerint:

  Tisztelettel Üdvözlöm!
  Szeretném a segítségüket kérni. 2008. májusban férjem osztrák jelzáloghitelt vett fel. Sajnálatos módon férjem 2008. július 13-án elhunyt. Közös ingatlanunk volt a fedezet. Szeretném megkérdezni, hogy a banknak kellett volna szerződésmódosítást készíteni velem a férjem halála után és kellett volna lakásbiztosítást köttetni velem, hisz elhunyt férjem nevén volt, amit meg kellett szüntetnem, amiről tájékoztattam a bankot is, de tőlem nem kért másikat, fel sem vette velem a kapcsolatot.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Etelka!
   Nem feltétlenül szükséges a szerződésmódosítás. Ezt az adott bank dönti el.
   A kölcsönszerződés elvileg tartalmazza, hogy az ingatlannak a hitel teljes futamideje alatt érvényes lakásbiztosítással kell rendelkezni.

 • Etelka szerint:

  Nagyon köszönöm válaszát. Még azt szeretném kérdezni, hogy kinek lett volna köteles a lakásbiztosítás fontossága, hisz öt éve nem kérte tőlem a bank, hogy csatolja a szerződéshez. Nyilván kérni kellett volna tőlem a pótlását. Kellett-e volna tájékoztatni a banknak, hogy nem módosít szerződést bármi bekövetkezik, a banknak fel kellett-e volna venni velem a kapcsolatot a haláleset után akkor, hogy én tudom-e fizetni a megváltozott körülmények után a törlesztést?
  Nagyon köszönöm válaszát!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Etelka!
   A bank kötelezettségeit vitató kérdésben irodánk nem illetékes, így ez ügyben sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Kérdésével a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordulhat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket