CHF hitel egyösszegű végtörlesztése 180 Ft-on?

Utolsó módosítás: 2013. június 25. kedd

2007-ben 2000000ft-ot vettem fel svájci frank alapú 180-al egy összegben kéne kifizetni
Kérdést feltette: aranka

Kedves Aranka!

Ha a kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatos törvényjavaslat elfogadásra kerül, akkor várhatóan annak a jelzáloghitelesnek lesz lehetősége ezen az árfolyamon végtörleszteni, aki kölcsönét lakóingatlanra jegyeztette be, s a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180.- forintot.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják Önnel a hitelkiváltó konstrukciókat.

Címkék:

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • gabiati szerint:

  Kérem tájékoztassanak a 180 Ft/CHF rögzített árfolyamon történő végtörlesztés vagy esetleges forintra történő átfinanszírozás lehetőségéről.
  Köszönettel

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Érdeklődő!
   A 180.- forintos árfolyamon történő végtörlesztésre annak van lehetősége, akinek szabad felhasználású, lakáscélú vagy adósságrendező devizahitele lakóingatlanra lett bejegyezve és a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180.- forintot.
   A végtörlesztéshez igényelhető forint alapú hitelkonstrukciók megismeréséhez kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat. Hiteltanácsadóink a kért adatok ismeretében tudják összeállítani Önnek a kívánt konstrukciókat tartalmazó díjmentes ajánlatunkat.

 • kocsik istván szerint:

  Tisztelt Cím!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy CHF személyi kölcsönömet végtörlesztéssel visszafizethetem-e.
  Ez nem jelzálogos,személyi kölcsön.
  Várom válaszukat.
  Tisztelettel.
  István

  • Hitelnet szerint:

   Kedves István!
   A fedezet nélkül nyújtott személyi kölcsönökre sajnos nem vonatkozik a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége.

 • Fülöp Gábor szerint:

  Tisztelt Cím!

  Érdeklődnék: szabad felhasználású jelzáloghitel végtörlesztésénél:

  – a kezdeti szerződéskötésnél nyitott LTP -be befizetett összeg (állami támogatás nélkül természetesen) a végtörlesztési összegbe beszámítható-e (a hitelszerződés formája LTP-vel kombinált típusú)?
  – ha fixen már a szerződéskötéskor fixáltattam az árfolyamot, akkor is jogosult vagyok-e a végtörlesztésre?
  – a bank számolhat-e fel különböző jogcímen díjakat (végtörlesztési díj, átütemezési díj), avagy ezek a hitelest terhelik?

  Köszönettel és Üdvözlettel:

  Gábor

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!
   Az LTP-be befizetett összeg – állami támogatás nélkül – elvileg beszámítható a végtörlesztésbe, ám ebben az esetben meg kell szüntetnie az LTP szerződést, s ezt követően 3 hónap a LTP kiutalási ideje, tehát ennyi idő után juthat az összeghez.
   A vonatkozó törvény még nem került kihirdetésre, ezért a kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatos pontos részletek még nem ismertek. A jelenleg ismert feltételek nem zárják ki a fix árfolyamon fizetett devizahitelek kedvezményes végtörlesztési lehetőségét. Pontos válasz azonban csak a törvény részleteinek megismerése után mondható. A rögzített árfolyamon való végtörlesztés költségtételeit is a törvény kihirdetése után ismerhetjük meg. A törvényjavaslat csupán azt tartalmazta, hogy mely költségek nem számíthatók fel devizában.

 • Fülöp Gábor szerint:

  Tisztelt Cím!

  A szabad felhasználású jelzáloghiteleseknek az elengedett tőketörlesztés után kell-e fizetniük a 16 százalékos adót és a minimálisan 10 százalékos ajándékozási illetéket?
  Köszönettel: Gábor

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!
   Hétfőn az Országgyűlés módosította a devizahitelek kedvezményes árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztésével kapcsolatos adószabályozást, mivel annak egy meghatározott részét múlt hétfőn az előterjesztő szándékával ellentétes tartalommal fogadta el az országgyűlés.
   Az illeték- és a személyi jövedelemadó-törvény módosítás értelmében lehetővé válik, hogy ne csak a lakáscélú devizaalapú hitelek kedvezményes végtörlesztése esetén járjon mentesség a személyi jövedelemadó és az ajándékozási illeték alól, hanem ez a kedvezmény vonatkozzon a szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező adósokra is.

 • Éva szerint:

  Édesanyám után örököltem egy svájci frankos hitelt. Azt szeretném kérdezni, hogy azt ki lehet-e így törleszteni?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Érdeklődő!
   Ha a hitel lakóingatlanra lett bejegyezve és a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180 Ft-ot, akkor van lehetőség a kedvezményes végtörlesztésre.

 • Zsóka szerint:

  Tisztelt Cím!
  Érdeklődnék, hogy esetleg foglalkozik-e valaki azokkal, akik korábban végtörlesztettek a nagy riadalom miatt. A férjemmel 2007-ben vettünk fel 4.2 millió Ft-ot svájci frankban. 228-as árfolyamon 2010.12.31.-én fizettünk vissza 6 millió Ft-ot. 1.8 millió Ft-ot vesztettünk, meg amit három éven keresztül befizettünk, mindig késedelem nélkül! A férjem örökölt egy fél házat és még kellett felvennünk személyi kölcsönt, hogy ki tudjuk fizetni a hitelt!
  Számíthatunk-e esetleg kárpótlásra? Rajtunk kívül vannak még páran, akik nagy veszteséggel végtörlesztettek korábban!
  Tisztelettel és köszönettel:
  Zsóka

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsóka!
   A deviza alapú hitelüket korábban végtörlesztők számára jelen helyzetben sajnos nem várható kárpótlás.

 • Tamás szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődnék, hogy 180 Ft-on végtörleszteném a házam és ha tudnék, felvehetek én több lakáscélú hitelt is, mint a házam kölcsöne? A maradék összegből szeretném kifizetni a kocsimat is, ami szintén frankos hitel.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Tamás!
   A lakáscélú hitelek kiváltására igényelhető adósságrendező hitel nem igényelhető gépjármű hitel visszafizetésére. Valamint gépjármű hitelek esetén sajnos nincs lehetőség a 180 Ft-on történő végtörlesztésre.

 • Erika szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kérdésem az lenne, hogyha bejelentem a bankhoz a végtörlesztés igényemet és lejár a két hónap, ami alatt ki kell fizetnem a hitelt és ezt nem tudom teljesíteni, akkor mi történhet? Megy tovább a hitelem vagy módosíthat a bank szerződést? Előre is köszönöm válaszát!
  Üdv:Erika

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Erika!
   Ha a rendelkezésre álló időszak alatt nem teljesül a végtörlesztés, akkor a hiteltörlesztés tovább folytatódik a korábbi módon. Ha mégis szeretne végtörleszteni, akkor azt az aktuális napi árfolyamon teheti meg.

 • Oberhauser János szerint:

  Lízingelt lakásom szeretném kiváltani 180 forintos árfolyamon. Időközben nem tudtam fizetni a részleteket, mert annyira megemelkedett. KHR rendszerre kerültem. Így is megoldható a váltás?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves János!
   Ha banki finanszírozás útján szeretne kedvezményesen végtörleszteni, akkor arra KHR esetén sajnos nincs lehetőség. BAR listán szereplő ügyfeleknek ugyanis jelenleg egyetlen bank sem nyújt hitelt.
   A rögzített árfolyam nyújtotta lehetőséget tehát akkor tudja csak kihasználni, ha önerőből megoldható a hitel visszafizetése.

 • Gergő szerint:

  Az Erste nem enged végtörleszteni, mert CHF-ben kaptam a hitelem, és CHF-ben is törlesztek. Ha jól tudom volt októberben egy törvénymódosítás, ami lehetővé tette a végtörlesztést az ilyen hitelekre is. Mi a teendő, ha a bank ennek ellenére hajthatatlan?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gergő!
   A jogszabály 2011.10.15-én hatályba lépő módosítása alapján a kedvezményes végtörlesztés lehetősége azon hitelekre is vonatkozik, amelyeknél devizában történik a törlesztés és a végtörlesztést a fogyasztó forintban teljesítheti. Javasoljuk, forduljon a PSZÁF-hoz, s kérje állásfoglalásukat ez ügyben!

 • Klára szerint:

  CHF visszafizetése hogyan előnyösebb forintban, euróban vagy CHF-ban?
  Tőketartozás: 1,7 M Ft.
  Árfolyam különbözet (estimated): 720 ezer Ft.
  Melyik visszafizetés javasolt?
  Lehet-e kedvezményt kapni? (GYED-en vagyok)

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Klára!
   Lényeges kérdés lenne, hogy saját megtakarításból vagy hitelkiváltó kölcsön igénylésével szeretné végtörleszteni svájci frank alapú hitelét. Amennyiben adósságrendező hitel igénybe vételével kívánja visszafizetni kölcsönét, akkor kérje személyre szóló ajánlatunkat, melyből megismerheti az egyes hitelkiváltó konstrukciókat.
   A kölcsön visszafizetése forintban vagy svájci frankban történhet. Ha forintban végtörleszt, akkor az aktuális napi CHF árfolyamon határozza meg a bank a fennálló tartozás összegét, ami jelenleg meglehetősen magas. Ha rendelkezik svájci frank megtakarítással, akkor érdemes abban végtörleszteni, így elkerülhető az árfolyamveszteség. Amennyiben euró megtakarítása van, akkor eurót kell svájci frankra váltani, s ebben az esetben is az adott árfolyam a mérvadó.
   Kedvezmény csak akkor érhető el, ha jogosult a rögzített árfolyamon történő végtörlesztésre. Ebben az esetben ugyanis 180 forintos árfolyamon fizethető vissza a svájci frank alapú hitel.

 • Laczko szerint:

  Szeretném tudni, hogy rám is vonatkozik-e a 180 Ft-os visszafizetés a svájci devizahitelemre. Én felvettem 3 M Ft-ot és szeretném tudni, hogy majd én is a 180 Ft-os áron fizethetem vissza?
  Köszönettel L. Lászlóné, és Boldog Karácsonyt kívánok Önöknek.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Svájci frank alapú devizahitelét akkor végtörlesztheti 180 Ft-os árfolyamon, ha a kölcsön lakóingatlanra lett bejegyezve, a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180 Ft-ot és a hitelszerződés 2011. június 30-ig nem került felmondásra.
   Az árfolyamrögzítést akkor kérheti, ha kölcsönét olyan lakóingatlanra jegyezték be, melynek forgalmi értéke a fedezetként történő elfogadáskor nem haladta meg a 30 millió forintot, továbbá ha esetleges fizetési elmaradása nem haladja meg a 90 napot, valamint, ha jelenleg nem vesz részt semmilyen fizetéskönnyítő programban.

 • János szerint:

  Svájci frank alapú lakáshitelem van.
  Szeretném megkérdezni ajánlaná-e Ön nekem a 180Ft-os rögzített végtörlesztést igénybe venni.
  6 millió Ft-ot vettem fel 20 évre 5% kamattal.Utolsó havi törlesztésem 46.000Ft volt.
  Meg érné-e máshol hitelt felvennem a hitelem megszüntetésére annak ellenére,hogy valószínű magasabb kamatot kellene fizetnem.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves János!
   Mivel a legkedvezőbb forint alapú hitelek THM mutatója már 10 % fölött van, ezért mi nem biztos, hogy javasoljuk a forint hitellel történő kiváltást. Persze ez elég sok mindentől függ. Mivel a kormány a törvény értelmében nem engedi a hitelközvetítők részvételét a kiváltásban, ezért mi nem tudunk Önnek ebben segíteni, de véleményünk szerint az új árfolyamrögzítés kedvezőbb lehetőséget jelent az Ön számára a forint alapú hitellel történő kiváltáshoz képest.

 • Wachter Jánosné szerint:

  Svájci frank alapú lakáshitelem van. Szeretném tanácsát kérni. Megérné nekem a 180 Ft új árfolyamrögzítést megkötni? 2007. 11. hóban vettem fel 5 millió Ft-ot. Jelenleg 83 millió a tartozásom 83 ezer a havi törlesztés.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Ha a havi törlesztő részlet nagyobb részét a kamattartam teszi ki, akkor érdemes lehet az árfolyamrögzítést kérni, ám mivel a svájci frank jövőbeni árfolyama, illetve a hitelkamatok jövőbeni mértéke előre nem jósolható meg, ezért nem tudunk ebben az ügyben tanácsot adni Önnek.
   Javasoljuk, hogy a hitelfolyósító banknál érdeklődjön az árfolyamrögzítés esetén várható havi törlesztés összegéről és az árfolyamrögzítést követő törlesztő részletről, majd ezeket összevetve a jelenlegi törlesztéssel, mérlegelhet.

 • Zsuzsa szerint:

  A meglévő hitelem végtörlesztése esetén – CHF hitel – milyen árfolyammal számolnak? Lehet rögzített? Most szeretném kifizetni. Felvétel: 2005. Lejárat: 2015. Felvett pénz: 5,5 millió Forint CHF-ben.
  Köszönöm a választ.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   A rögzített árfolyamon való végtörlesztésre nincs lehetőség. A kölcsön visszafizetése aktuális deviza árfolyamon történhet.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?