Szabad felhasználású jelzáloghitel jövedelemigazolás nélkül?

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 24. kedd

Készpénzhez szeretne jutni magáncéljai megvalósításához, amihez azonban nem tud jövedelemigazolást benyújtani, így olyan hitellehetőségek érdekelnék, melyek jövedelemigazolás nélkül is elérhetők?

Ha nem rendelkezik jövedelemigazolással, akkor jelenleg nincs lehetősége hitelhez jutni, sem ingatlanfedezet bevonása nélkül, sem jelzáloghitel igénylésével, ugyanis minden bank a hitelnyújtás alapfeltételeként írja elő a jövedelemigazolást, mely lehet munkáltató igazolás, nyugdíjszelvény, APEH jövedelemigazolás egyaránt.

Alkalmazottak esetén a munkáltató tölti ki a választott bank jövedelemre vonatkozó formanyomtatványát. Lényeges, hogy ez a dokumentum nem lehet 30 napnál régebbi. Jelzáloghitel igényléséhez legalább 3 havi munkaviszonnyal kell rendelkeznie az igénylőnek a jelenlegi munkahelyén. Ha fedezet nélküli kölcsönhöz kíván jutni, akkor nem elég a háromhavi munkaviszony, ez esetben minimum 6 hónap szükséges.

Nyugdíjas igénylő esetén nem csupán az öregségi, hanem a rokkant nyugdíj is elfogadható, bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ez a bevétel nyugdíjszelvénnyel és folyószámla kivonattal egyaránt igazolható.

APEH jövedelemigazolás benyújtására jellemzően egyéni vagy társas vállalkozók hiteligénylése esetén kerül sor mind személyi kölcsön, mind szabad felhasználású hitel igénylésekor.

Ha Ön jelenleg munkanélküli, s csak az így kapott jövedelmet tudja igazolni, akkor hitelkérelmét minden bank elutasítja, ugyanis sem a munkanélküli járadék, sem az álláskeresési támogatás nem képezheti a hitelnyújtás alapját.

Gyermek után járó ellátások – úgy, mint GYÁS, GYED, GYES, családi pótlék – kiegészítő jövedelemként elfogadhatók, ami azt jelenti, hogy a mindenkori minimálbér leigazolása mellett veszik figyelembe a bankok. A minimálbérrel nem a fenti ellátások valamelyikében részesülő személynek kell rendelkeznie, hanem megfelelő a házastárs vagy élettárs minimálbéres igazolása is.

Jövedelemigazolás hiányában csupán maga az ingatlan akkor sem nyújt kellő fedezetet, ha értéke a felvenni kívánt kölcsön összegének a többszörösét is meghaladja, ugyanis ma már nem léteznek a tisztán fedezet alapon elérhető hitelkonstrukciók. A kötelező jövedelemvizsgálatot kormányrendelet írja elő a pénzintézetek számára 2010. június 11-től.

Amennyiben személyre szóló szabad felhasználású hitelajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a feltüntetett jövedelem összege alapján Tanácsadóink elkészítik Önnek a lehetőségeknek megfelelő ajánlatot.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Hozzászólások
 • Beatrix szerint:

  Hitelre lenne szükségem ingatlanfedezetre. Munkáltatói igazolásom sajnos nincs, mert nincs munkahelyem. Szeretném kérni a segítségüket. 1.500.000 Ft-ra lenne szükségem szabad felhasználású és forint alapon. Az ingatlanom tehermentes, saját tulajdonú, 93 nm-es téglalakás.
  Válaszukat várom.
  Köszönöm.
  Tisztelettel.
  Beatrix.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Beatrix!
   Hitelfelvételhez minden esetben szükséges van jövedelemigazolásra. Munkahely hiányában nincs lehetőség a hitelfelvételre. Jelzáloghitelt akkor tudna felvenni a saját lakására, ha olyan személy vállalná az adós szerepét, aki legalább 3 havi folyamatos, nem próbaidős munkaviszonnyal rendelkezik és munkabére eléri a minimálbér összegét. Ha van ilyen személy, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

 • Edit szerint:

  Tisztelt Hitelnet csoport!
  Érdeklődni szeretnék, hogy jövedelemigazolás nélkül ingatlanfedezettel lehetséges-e szabad felhasználású kölcsönt igényelni? Az összeg 1.500.000 Ft lenne. 60 hónapos futamidővel.
  Válaszukat várva.
  Tisztelettel: T. Lászlóné

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edit!
   Jövedelemigazolás nélkül még ingatlanfedezet felajánlásával sem lehetséges a hitelfelvétel. A jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a pénzintézetek számára, így anélkül nem nyújtható semmilyen hitel. Ha van lehetősége megfelelő jövedelemmel rendelkező személy adósként történő bevonására, akkor Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitelekről online űrlapunk kitöltését követően!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket