Hitelkiváltás külföldön dolgozó

Utolsó módosítás: 2011. április 18. hétfő

A hitelkiváltás külföldön dolgozó személyek esetén ugyanúgy zajlik, mint magyarországi munkavállalóknál, azzal a különbséggel, hogy a külföldön dolgozóktól rendszeres jövedelmük igazolására többféle dokumentumot bekérhetnek a pénzintézetek. Külföldön dolgozó alkalmazottak esetében is formanyomtatvány a munkáltatói igazolás, de idegen nyelvű, melyet a munkavállalással kapcsolatos egyéb papírokkal együtt le kell fordíttatni magyar nyelvre.

A hitelét kiváltani szándékozó külföldi dolgozót a bankok a munkavállalói engedély, a külföldi munkaszerződés, valamint a külföldi adóhatóság által kiadott jövedelemigazolás benyújtására kötelezhetik. Amennyiben a munkavállaló rendelkezik tartózkodási engedéllyel, akkor annak bemutatására is szükség lehet.

Külföldi munkaviszony esetén is legalább 3 hónapos munkaviszonyt kell igazolni, s a munkavállaló nem lehet próbaidő alatt. Kizáró okot jelent a hiteligénylés során az is, ha a munkavállaló a felmondási idejét tölti.

Függetlenül attól, hogy a külföldön dolgozó személy hazai vagy osztrák pénzintézetnél lévő kölcsönét kívánja kiváltani, problémamentes hitelmúltat kell igazolnia. Ezt a törlesztési bankszámla kivonatok benyújtásával teheti meg.

A hitelkiváltás jogszabályi előírás alapján az alábbi devizanemekben történhet:

Ha az adósságrendező hitel abban a devizanemben is igényelhető, melyben a munkavállaló rendszeres jövedelmét szerzi, akkor érdemes abban felvenni a kölcsönt. Azért célszerű ezt tenni, mert a deviza alapon nyújtott jelzáloghitelek általában kedvezőbb kamatszint mellett érhetők el, mind a forint alapú kölcsönök és ez esetben nem kell tartani az árfolyamkockázattól sem. Hiszen az adós abban a devizában törlesztheti hitelét, melyben a jövedelmét kapja.

Az adósságrendező hiteleket Ön a honlapunkon található kalkulátor segítségével devizanem szerint is összehasonlíthatja. Az adósságrendező Hitelkalkulátor mindig a bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneit jeleníti meg. A kalkuláció a havi törlesztő részlet összege mellett tartalmazza az adott konstrukció teljes hiteldíj mutatójának (THM) mértékét is. A megfelelő futamidő kiválasztásával akár 50 százalékkal is csökkentheti havi terheit!

Hitelkiváltással kapcsolatban személyre szóló ajánlatot is kérhet. Ehhez online űrlapunkat kell kitöltenie.

Amennyiben a külföldön dolgozók hitelkiváltásával kapcsolatban kérdései lennének, forduljon bizalommal a Hitelnethoz!

Kérje személyre szabott ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket