Hitelkiváltás ingatlanfedezet nélkül?

Utolsó módosítás: 2014. február 22. szombat

Hónapról hónapra egyre nagyobb összegű havi törlesztő részlettel kénytelen szembesülni? Szabadulni szeretne a magas hiteltörlesztésről? Több olyan kisebb összegű hitellel is rendelkezik, melynek törlesztése egyik hónapról a másikra egyre nagyobb terhet ró Önre? Olyan megoldást keres, mely lehetővé teszi a hitelkiváltást, s jelentős mértékben csökkenti az Ön havi törlesztési kötelezettségét?

Meglévő hiteleinek megemelkedett a törlesztő részlete, s úgy véli, hogy e problémára az adósságrendezés lenne a legjobb megoldás? Összefoglalónkból ismerje meg az adósságrendezés legfontosabb jellemzőit!

Amennyiben Ön több fedezet nélküli hitellel (személyi kölcsön, hitelkártya, áruhitel) is rendelkezik, melyek törlesztése meghaladja jelenlegi fizetési képességét, akkor joggal merülhet fel az adósságrendezés gondolata.

Amennyiben Ön ingatlanfedezet bevonása nélkül kívánja meglévő tartozásait kiváltani, akkor személyi kölcsön igénylésére lehet jogosult, mert ebben az esetben a hitel biztosítékául a bankok nem kérnek ingatlant.

Napjainkban fedezet nélkül csupán személyi kölcsön igényelhető, ami azonban nem a legjobb megoldás adósságrendezés esetén. A fedezet nélküli személyi hitel ugyanis kamatát tekintve az egyik legdrágább kölcsöntípus. Nem valószínű, hogy személyi kölcsön felvételével a meglévő hitel kondícióinál kedvezőbbek érhetők el.

Megoldható a kiváltás fedezet bevonása nélkül?

Ha Ön a hitelkiváltást ingatlanfedezet nélkül kívánja megvalósítani, akkor elképzelhető, hogy nem talál megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót, hiszen ingatlanfedezet nélkül csupán személyi hitel igényelhető, melynek kamatlába hozzávetőlegesen megegyezik az egyéb fedezetlen hitelek kamatlábával. Emiatt egy ingatlanfedezet nélküli hitelkiváltással sem jár jobban a havi törlesztési kötelezettséget illetően.

Továbbá ingatlanfedezet nélküli személyi hitel esetén a nettó jövedelemnek általában az öt-hatszorosát hagyják jóvá a személyi kölcsönt folyósító pénzintézetek, ami több kisebb összegű hitel kiváltását nem biztos, hogy fedezi.
Amennyiben tehát Ön adósságrendező hitel felvételén gondolkodik, mindenképpen mérlegelje a fentieket. Mindezt figyelembe véve célravezetőbb lehet olyan hitelkiváltó konstrukció igénybe vétele, melyhez ingatlanfedezet bevonása szükséges.

Jelentős csökkenés, ha bevonható fedezet is:

Az ingatlanfedezet mellett nyújtott adósságrendező hitelek kamata lényegesen kedvezőbb a fedezetlen kölcsönök kamatánál, valamint a jövedelem nagyságához mérten a felvehető hitel összege is lényegesen magasabb lehet, mint személyi kölcsön esetén. Ennek oka, hogy jelzáloghitel esetén a hitel visszafizetésére biztosítékot nyújt a felajánlott ingatlan is.

A hitelkiváltásnak mindenképpen feltétele, hogy a kiváltani kívánt hitel törlesztése pontos és rendszeres legyen, s az adósságrendező hitelt igénylő ügyfélnek ne legyen hátralékos hiteltartozása, ugyanis az elutasításra ad okot a hitelbírálat során.

Ingatlanfedezet bevonásával a hitelkiváltás lebonyolítása ugyan hosszabb időt vesz igénybe, mint egy-egy személyi kölcsön folyósítása, ám a kedvezőbb hitelkonstrukció elérése érdekében megéri ezt a megoldást választani.
Irodáinkban Ön is érdeklődhet az aktuális hitelkiváltó konstrukciók iránt. Ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével pedig még személyre szóló ajánlatot is kérhet, s mindezt természetesen díjmentesen. Az adott adósságrendező hiteltermék kiválasztása után Kollégáink elvégzik a hitelügylet előminősítését is.

Fedezet nélküli feltételek:

Adósságrendező hitel csak akkor indítható el, ha a kiváltandó kölcsön törlesztése szerződésszerűen történt az eddigi futamidő alatt. Ezt a bankok minden esetben ellenőrzik. Kérhetnek olyan – a korábbi hitelfolyósító által kiállított – nyilatkozatot, mely az adós problémamentes hitelmúltjáról szól. Ugyanakkor a törlesztési bankszámla kivonatok közül az utolsó néhány havit szintén be szokták kérni.

Adósságrendező hitel igénylése esetén minden esetben szükséges övedelemigazolást benyújtani. A mindenkori minimálbér igazolása – egyetlen bankpartnerünket kivéve – nem elegendő, általában legalább 65-70 ezer forint összegű nettó jövedelem igazolását várják el a pénzintézetek, melynek az 5-8-szorosa vehető fel.

Ingatlanfedezet nélküli hitel esetén célszerű forint alapú konstrukciót választani, mert ezzel elkerülhető az árfolyam ingadozás kockázata, így hónapról hónapra azonos összegű törlesztő részletet kell majd fizetnie.

A személyi hitelek kamata ugyanis jellemzően 20% feletti, így ha Önnek jelzáloghitele van, akkor akármennyire is kedvezőtlen, biztosan alacsonyabb a kamata, mint a fedezet nélküli hitelnek. Ha pedig személyi hitellel rendelkezik, akkor egy újabb személyi kölcsön felvételével hasonló kamatozású kölcsönhöz juthatna. Tehát adósságrendezésre fedezet nélküli hitel igénylése nem jelent megoldást.

Van jobb megoldás?

Jelzálog nélkül kimondott adósságrendező hitelt egyik pénzintézet sem nyújt. Erre azért nincs lehetőség, mert ingatlanfedezet nélkül a bankok nem tudnak kedvező kamatszintet biztosítani, ami alacsony hiteltörlesztést tenne lehetővé az ügyfelek számára. Adósságrendezés fedezet nélkül nem kivitelezhető. Megfelelő jövedelem esetén ugyan van lehetőség ingatlanfedezet bevonása nélküli személyi kölcsön igénylésére, ám kedvezőbb havi törlesztés ezáltal nem érhető el. Ennek magyarázata, hogy a fedezet nélküli hitelek jelenleg is a legmagasabb kamatlábbal rendelkező kölcsönök közé tartoznak. Személyi kölcsön felvétele célszerű lehet egy kisebb összegű hiteligény felmerülésekor, de nem adósságrendezés esetén.

Ha azonban megfelelő ingatlanfedezetet tud bevonni a felvenni kívánt adósságrendező hitel biztosítékául, akkor kedvezőbbre cserélheti meglévő kölcsönét vagy kölcsöneit. Az adósságrendezéssel ugyanis akár több meglévő hitel is összevonható

Mielőtt egy áruhitelt, hitelkártya tartozást, személyi kölcsönt vagy autóhitelt személyi kölcsönnel váltana ki, érdemes tájékozódni az egyes hitelek aktuális kamatáról, esetleges kezelési költségéről, valamint a teljes hiteldíj mutató (THM) mértékéről.

Adósságrendező jelzáloghitel már akár 1 millió forint hitelösszegtől is igényelhető. Fedezetként általában az alábbi típusú ingatlanok fogadhatók el:

 • Lakás, lakóház, sorház, ikerház
 • Hétvégi ház, nyaraló

Az adósságrendező jelzáloghitelnek vannak költségei:

 • Értékbecslés
 • Közjegyzői okiratba foglalás
 • Folyósítási jutalék
 • Jelzálog bejegyzés illetéke
 • Tulajdoni lap, térképmásolat költsége

Fedezeti nélkül igényelt kölcsön esetén a hitelbírálat is jóval szigorúbb, kisebb a maximálisan felvehető hitel összege, így nem biztos, hogy a kölcsönösszeg elegendő lenne a meglévő hitelek összevonására.

Adósságrendező hitel bírálata esetén a bankok legalább olyan nagy hangsúlyt fektetnek az igénylő jövedelmi helyzetére, mint az ingatlanfedezetre. Minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolni a jelenlegi munkahelyen. A jövedelem összegét illetően alapfeltétel a minimálbér. A jövedelemvizsgálatot a hiteligénylő rendszeres bevételei és kiadásai alapján végzik.

A Hitelnet.hu segít

Amennyiben Ön deviza alapú hitelt szeretne kiváltani, akkor feltétlenül kérje Tanácsadóink segítségét! Devizahitel esetén ugyanis nem mindegy, hogy milyen árfolyam mellett történik a hitelkiváltás. Szakértőink hozzáértésének köszönhetően elkerülhető, hogy az adósságrendezés által azonnali árfolyamveszteséget realizáljon!

Ha e témában további kérdései lennének, melyekre nem talált választ a korábban feltett és megválaszolt ügyfélkérdések között sem, akkor tegye fel azokat Ön online Hitelszakértőinknek!

Számoljon és kérjen kiváltó ajánlatot

Hitelkiváltó és adósságrendező hitelekkel kapcsolatban forduljon a Hitelnethez! Tanácsadóink és Partnereink felmérik az Ön lehetőségeit, és igényei szerint megkeresik az Ön számára legkedvezőbbnek bizonyuló hitelkonstrukciót.

Online számológépünk szintén segítséget nyújt Önnek abban, hogy tájékozódjon az adósságrendező hitelek havi törlesztő részletének összegéről, devizaneméről, s a teljes hiteldíj mutató (THM) mértékéről.

Címkék: , ,

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • bellér jánosné szerint:

  Több hitelem van szeretném csak egy összegben fizetni,ingatlant nem tudok bevonni szeretném tudni van-e valami megoldás.Mert a bankok elutasitanak nem tudok kölcsönt felvenni hogy tényleg csak egyet fizessek.Köszönöm.

 • Mészáros Melinda szerint:

  Tisztelt Cím!

  Tartozásaimat szeretném egy összegű hitelre váltani, ingatlant nem tudok bevonni. (szem. kölcsön, diákhitel, folyószámlahitel, összessen 1500000,-.
  Van-e erre lehetőség? Közalkalmazottként dolgozom, havi nettó keresetem 100000-120000 Ft között van.

  Köszönettel: Mészáros Melinda

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Melinda!
   Személyi hitelt személyi hitellel nem lehetséges kiváltani, legalábbis törlesztő részlet csökkenést így nem tud elérni. Csökkenést csak ingatlanfedezet bevonásával tud elérni.

 • Margit szerint:

  Kérdésem a következő: a meglévő termőföldemre szeretnék jelzálog hitelt felvenni, ami a volt munkáltatómnál bérbe van adva. Lehetséges e? 2 millió forintra lenne szükségem. A föld terület nagysága kb. 1,3 ha Rendszeres havi jövedelemmel rendelkezem.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Margit!
   Jelenlegi partnereinknél a termőföld nem vagy szigorú megkötések esetén fogadható el fedezetként. Kérem töltse ki a kapcsolat menüpont alatt található online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

 • Ilona szerint:

  A következő kérdéseim lennének.
  Eladósodtam és már nem győzöm fizetni a számlákat.
  A házamon jelzálog van amit 2 éve vettem fel.
  A házon kb.: 4000000 hitel van és még kb 3000000 ft autó hitelkártya személyi kölcsön. Szeretném egy fele fizetni a törlesztőrészletet. A problémám az hogy a házamat max 5000000 ft-ra értékelnék fel és ez kevés. Mit tudok tenni hogy rendezzem adósságaimat és egyenesbe jöjjek?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Ilona!
   Sajnos erre a helyzetre nem tudunk megoldást kínálni. El kell adni az autót és házat és visszafizetni a felvett hiteleket, de ebben az esetben egy jelentős árfolyamveszteséget realizál, ha deviza alapú hiteleket vett fel.

 • Margit szerint:

  Svájci frank alapú személyi kölcsönöm van. Megkérdezem, hogy a Maggelán című műsort látván, átváltható e Euró alapúra a hátra lévő törlesztő részletem. 2008-ban vettem fel 770 ezer forintot, ma már ott tartok, hogy gyakorlatilag szinte visszafizettem kamatban és hátra van még 4 évem a lejáratig. Vagy ez csak a nagy emberekre vonatkozik? OTP-nél van a kölcsönöm.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Margit!
   Nagy emberekre? Kérem fáradjon be az OTp-be és kérdezze meg, hogy milyen feltételekkel várható át EUR alapúra a felvett frank alapú személyi kölcsöne.

 • melinda szerint:

  Segítséget szeretnék kérni,anyukámnak 3 hitele van,amiből 2 kisebb összegű, egy nagyobb,amit rendszeresen fizet,de a két kisebbet nem tudja törleszteni!Ingatlan sajnos nincs!Milyen lehetőség van!Köszönöm

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Melinda!
   Ingatlan fedezet bevonása nélkül nem tudja a meglévő személyi kölcsöneit kedvezőbbre cserélni.

 • Éva szerint:

  Segítséget szeretnék. Hitelt szeretnék fölvenni amiből két meglévő hitelemet is kitudnám rendezni és egy kis lakásra is jutna. De most jönnek az akadályok ahol mindenütt falba ütközöm: BÁR-listás vagyok mivel 4 éve volt egy pár hónap, hogy nem tudtam fizetni, mivel nem volt annyi jövedelmem. Utána már tudtam törleszteni és azóta is minden hónapban rendszeresen fizetem. Most jelenleg albérletben lakom, de nagyon szeretném ha a sajátomat fizetném. És még van egy hátulütőm: nincs ingatlanfedezetem a hitelfelvételhez mivel elváltam. Csak az a lakás lenne, ha sikerülne valami megoldást találni.
  Köszönöm, hogy meghallgattak.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Éva!
   BAR listásként sajnos nem tudunk Önnek sem hitelkiváltó kölcsönt, sem lakásvásárlási hitelt ajánlani. A hitelfelvételt jelenleg minden pénzügyi partnerünknél kizárja a BAR lista.
   Lakásvásárlási hitelhez a megfelelő jövedelemigazoláson túl saját erőre is szükség lenne, mivel a vásárolni kívánt lakás teljes értékének hitelből történő finanszírozására nincs lehetőség a hatályos rendelet alapján.

 • Jolán szerint:

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy a hiteleimet szeretném kiváltani, de sajnos sehol nem találok olyan bankot, aki tudna segíteni. Ugyanis van személyi hitelem, áruhitelem és mivel nem tudok fedezetet adni, így senki nem foglalkozik velem. Igaz, hogy van ingatlanom, de a fiam, aki már nem lakik velünk, az vett fel rá jelzáloghitelt. Azt nem én fizetem, csak az ingatlant adtam, de még sem tudok semmit csinálni. 4 milliót vett fel a fiam, ő fizeti is rendesen, de japán jen alapon vette fel, így nem tudok mit csinálni.
  Kérem, ha tudnak, segítsenek, hogy a saját hitelemtől meg tudjak szabadulni, mert így semmit nem tudok felvenni!!
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Jolán!
   Ha ingatlana további terhelést nem bír el, akkor sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelkiváltásban, mert ingatlanfedezet nélkül nem tudunk kedvező adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Ágnes szerint:

  Jó napot!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy 200.000 forint körüli összeget is adnak-e kölcsön? Én a bárlistás tartozásomat szeretném kiegyenlíteni, ami körülbelül ennyi!
  Ha önök nem tudnak segíteni, esetleg tudnának ajánlani valamit, hogy mivel próbálkozzam?
  Bejelentett munkám van, de ingatlanfedezetem nincs!
  Üdv.
  Ágnes

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ágnes!
   Bárlistás tartozás kiegyenlítéséhez bankpartnereink nem nyújtanak kölcsönt, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni az adósságrendezésben. Nincs információnk olyan hitelintézetről sem, ahol bárlistásként hitelhez juthatna.

 • Mónika szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Személyi kölcsönre lenne szükségem. Aktív Bár listán vagyok és ezt szeretném egy összegben kifizetni. Rendszeres havi jövedelemmel rendelkezem. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségeim vannak.
  Köszönöm.
  Mónika

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mónika!
   Aktív BAR listán szereplő személynek egyik pénzintézet sem nyújt kölcsönt. A hitelfelvételre abban az esetben sincs lehetőség, ha a cél éppen ezen tartozások megszüntetése. Emiatt sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?