Lakáshitel kalkulátor, használt lakás vásárlásra

Miért a Hitelnet?

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 12 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban közel 20 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel. Szakképzett Hiteltanácsadóink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat megtekitnhetik a hitelnet.hu hitelkalkulátora segítségével is.

Milyen hitelek igényelhetők használt lakás vásárlására?

Használt lakás vásárlása esetén ma már nemcsak a piaci kamatozású lakáshitelek közül választhat, de szinte minden parnterünknél elérhetőek az államilag támogatott lehetőségek is.

A használt lakás vásárlásához nyújtott államilag támogatott lakáshitel 2014. december 31-ig igényelhető a hitelintézeteknél, amennyiben a lakásvásárló megfelel a jogszabályban rögzített igénylési feltételeknek. A kamattámogatást a futamidő első 5 évében biztosítja az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez. A kamattámogatás miatt kedvezőbb kamatláb mellett érhető el ez a konstrukció a piaci lakáshitelhez képest. 5 év után a kamattámogatás megszűnik. Ezt követően az aktuális piaci kamaton kerül meghatározásra a havi törlesztés összege.

Míg évekkel ezelőtt a piaci kamatozású lakáshitelek deviza alapon (euró, svájci frank, japán jen) is elérhetők voltak, addig jelenleg csak forint alapon nyújtják ezeket a hitelintézetek. Deviza alapú lakáshitel a törvényi előírás alapján csak olyan lakásvásárlónak nyújtható, aki az adott devizanemben szerzi rendszeres jövedelmét, melynek összege eléri legalább a minimálbér 15-szörösét. E szigorú követelmény, valamint az árfolyamkitettség miatt azonban a bankok kínálatában nem találhatók meg a deviza alapú lakáshitelek.

Piaci kamatozású lakásvásárlási hitel nemcsak lakóingatlan, hanem telek- és üdülőingatlan vételárának kiegyenlítéséhez is felvehető.

A piaci kamatozású lakáshitelek a jogszabályi előírásoknak megfelelően egy báziskamathoz viszonyítottan kerülnek megállapításra. A báziskamat a jegybanki alapkamat vagy a BUBOR (Budapesti Bankközi Kamatláb). Ilyen esetben az árazásában úgynevezett referenciakamathoz kötött konstrukcióról beszélünk. A lakásvásárló által fizetendő kamatot a referenciakamat a kamatfelárral együttesen határozza meg, s mértéke egy-egy kamatperiódust követően a báziskamatnak megfelelően változik. A kamatfelár mértéke a pénzintézetek ügyfélminősítése alapján eltérő lehet.

A használt lakás vásárlására felvehető hitelek feltételei:

Állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel jogszabályban rögzített feltételei:

 • A lakás vételára nem haladhatja meg a 20 millió forintot.
 • A kamattámogatott kölcsön összege nem lehet több 10 millió forintnál.
 • A támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányadot kell szereznie az otthonteremtési kamattámogatással vásárolt lakásban.
 • Az eladó és a vevő nem lehetnek egymás közeli hozzátartozói.
 • A vevő az önerőnek legfeljebb 10%-át fizetheti ki készpénzben. A fennmaradó összeget az eladó által megjelölt számlára vagy az esetleges kölcsöntartozást nyilvántartó technikai számlára teljesítheti.
 • A hiteligénylő – házastársak vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – legalább 180 napja folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 5. §-a szerinti biztosítottként szerepel – ideértve azt is, ha a legalább 180 nap folyamatos biztosításban legfeljebb 15 nap megszakítás van.
 • A támogatott személy szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, vagy 15 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy az állami adó- és vámhatóságnál nincs nyilvántartott köztartozása.

Az államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel közös feltételei:

 • A hitelfelvevők adatai nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján.
 • Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség.

Mi a hitel fedezete?

A lakásvásárlási hitel fedezete Magyarország területén található lakóingatlan. Ez általában a megvásárolni kívánt lakás vagy családi ház szokott lenni, de másik ingatlan is elfogadható, ha annak tulajdonosa hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez.

Mennyi hitel vehető fel?

A kamattámogatott lakásvásárlási hitel maximális 10 milliós összeghatárán kívül – mind támogatott, mint piaci lakáshitel esetén – figyelembe kell venni a jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó előírást. A jogi szabályozás értelmében nem nyújtható több hitel, mint lakáshitel fedezetéül bevont ingatlan forgalmi értékének 80 %-a.

A ténylegesen felvehető hitelösszeget ezen kívül további tényezők is befolyásolják. Ilyen az ingatlanfedezet fekvése, állapota, illetve a hitelfelvevők jövedelmi helyzete. Mindezek figyelembevétele mellett általában a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 50-80%-a érhető el a hazai bankok által kínált lakáshitelekkel.

A teljes vételár abban az esetben vehető fel, ha a célingatlan mellett megfelelő értékű és típusú kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható a hitelügyletbe, s az adott hitelösszeg törlesztő részletét az igénylők jövedelme is elbírja. A plusz fedezet hozzátartozói megkötés nélkül bármely személy tulajdonában lehet. Típusát tekintve elsősorban lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, építési telek fogadható el. A plusz fedezetnek általában legalább 5 millió forint értékűnek kell lenni.

Kiegészítő fedezet bevonása nélkül a 100%-os finanszírozás csak akkor valósulhat meg, ha valamilyen okból kifolyólag a vételár jelentősen alacsonyabb az értékbecslő által megállapított forgalmi értéknél.

Mekkora jövedelem szükséges lakásvásárláshoz?

Az elvárt jövedelem nagysága bankonként változó, a hitelminősítéstől függ. Általános szabály, hogy minél magasabb az adós és adóstárs összevont jövedelme, annál kedvezőbb kamatszint érhető el, melynek következtében a havi törlesztő részlet összege is alacsonyabb. Azt, hogy az Ön rendelkezésre álló jövedelme elegendő-e adott esetben, csak az előzetes adósminősítés során derül ki. Tanácsadóinknál és irodáinkban lehetőség van az előzetes adósminősítésre még az adásvételi szerződés megkötése előtt, így gyakorlatilag számos negatív következménytől óvhatjuk meg magunkat elkerülve egy későbbi esetleges elutasítást, negatív bírálatot.

Mik az elfogadható jövedelmek?

Az elfogadható jövedelmek között is jelentős eltérések vannak a pénzintézetek között. A folyószámlára kapott vagy a NAV által leigazolható munkabér vagy nyugdíj minden esetben elfogadható, de ezen kívül egyéb jövedelemforrás (például: ösztöndíj, életjáradék, stb.) is elfogadható lehet. Erről pénzügyi tanácsadóink adnak részletes felvilágosítást a személyes megbeszélések során.

Használt lakás vásárlásához igényelhető szocpol?

Használt lakás vásárlásához 2009. július 1-ig igényelhető volt a Fiatalok Otthonteremtési Támogatása (FOT). Ennek keretében az arra jogosultak a szocpol összegének felét kaphatták a vételár kiegyenlítéséhez. Ez a támogatási forma azonban pillanatnyilag nem érhető el.

Milyen dokumentumok szükségesek az igénylés során?

 • Az adósnak minden esetben igazolni kell magát a megfelelő és ilyenkor szokásos személyes okmányokkal (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya)
 • Alkalmazotti státusz esetén munkáltatói igazolás, amely nem lehet 30 napnál régebbi. Vállalkozói státusz esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) jövedelemigazolás és NAV igazolás a nemleges adótartozásról. Nyugdíjas igénylőnek nyugdíjas igazolvány és nyugdíjszelvény vagy folyószámla kivonat.
 • Utolsó 3-6 havi lakossági folyószámla kivonat.
 • Adásvételi szerződés (az előzetes minősítéshez nem szükséges, de a hitelkérelem elindításához már csatolni kell)
 • Széljegyes tulajdoni lap, melyen szerepel a vevő tulajdonjog bejegyzési kérelme.
 • Folyósítási feltétel a vevő nevére szóló lakásbiztosítási ajánlat vagy kötvény, melyet a hitelnyújtó bank javára kell engedményeztetni.

Mi a használt lakásvásárlásnak folyamata?

 1. Már mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt ingatlan, célszerű a Hitelnethez fordulni, hiszen irodáinkban elvégezhető az előzetes hitelképesség vizsgálat. Ezt már utolsó néhány havi bankszámla kivonattal meg lehet oldani. Ezt követően úgy tud nekiállni ingatlant keresni, hogy pontosan tudja, hogy mekkora hitel felvételére jogosult.
 2. Szükség esetén előzetes értékbecslés elkészíttetése a hitelező pénzintézettel szerződésben álló értékbecslővel.
 3. A hitelkérelmi dokumentáció összeállítása, az adásvételi szerződés elkészítése akár az Ön által választott vagy a mi általunk javasolt ügyvédi irodánál.
 4. A banki folyamatok napi szinten történő nyomon követése.
 5. Szerződéskötés a pénzintézetnél és a közjegyzőnél.
 6. Folyósítási feltételek teljesítése (földhivatal, biztosító)
 7. A kívánt összeg folyósítása az eladó lakossági folyószámlájára.

Tudnivalók a lakáslízing lehetőségekről

Ha Ön új építésű vagy használt lakást vásárol, akkor a vételár kiegyenlítésének egyik módja a lakáslízing, mely esetén elérhető lízingdíjakról online lakáslízing kalkulátor segítségével tájékozódhat. Kiszámolhatja, hogy a vételárhoz szükséges lízingösszeg után havonta mennyi lízingdíjat kell fizetnie, s mindezt mekkora THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mellett érheti el.

Mire igényelhető lakáslízing?

A lakáscélok közül új és használt lakás vásárlásához vehető igénybe lakáslízing. Egyéb lakáscél esetén (építkezés, bővítés, felújítás, korszerűsítés) ez a termék nem vehető igénybe.

Milyen devizában igényelhető lakáslízing?

A lakáslízing termékeket pénzügyi partnereink jelenleg forint és euró alapon nyújtják, melyek akár 35 éves futamidőre is felvehetők. Euró alapú lakáslízing esetén alacsonyabb havi díj érhető el, mint forint alapon, ami vonzóbbá teheti ebben a devizában történő finanszírozást. Deviza alapú konstrukció lévén azonban számolni kell az árfolyamkockázattal. Azaz, a lízingdíj az euró aktuális árfolyamának megfelelően havonta változhat, ami árfolyam emelkedés esetén növeli a fizetendő lízingdíj összegét.

Mekkora összegű lakáslízing vehető fel?

A lízingbevevőnek nyújtható maximális összeget több szempont figyelembevételével határozza meg a lízingbeadó. Mérvadó a lízingelni kívánt lakás területi elhelyezkedése, értéke, állapota, valamint a lízingbevevő jövedelmi helyzete. A jövedelemvizsgálat során nemcsak a várható lízingdíj összegével kalkulál a finanszírozó, hanem az ügyfél esetleges egyéb hiteltartozását is figyelembe veszi, vagyis a meglévő hiteltörlesztés csökkenti a lízingdíj törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.

Ugyanakkor lakáslízing esetén a finanszírozásra vonatkozó törvényi előírásnak is meg kell felelni. Ezt azt jelenti, hogy forint alapú lízing esetén a lízingelni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a nyújtható. Ez az arány euró alapú lakáslízing esetén 65%. Egyéb devizanemben a lízingelendő lakás piaci értékének 50%-áig terjedhet a lízingösszeg a jogszabály rendelkezése szerint, ám a lízingkonstrukciókat a bankok fenti két devizanemen kívül más devizanemben nem teszik elérhetővé, így lízingre sem svájci frank, sem japán jen alapon nincs lehetőség.

Mennyi lesz a havi lízingdíj?

Lakáslízing kalkulátorunk segítségével Ön otthonából egyszerűen és gyorsan kiszámolhatja a várható lízingdíj összegét. Kalkuláljon a lízingdíj, a futamidő és a lakáscél megadásával. Ha a kapott eredményt kedvezőnek találja, akkor az adott lízingkonstrukcióról további részleteket tudhat meg, ha elküldi online ajánlatkérését. Az alábbi táblázatban megmutatjuk a jelenleg elérhető havi lízing díjak összegét:

Milyen költségei vannak a lakáslízing felvételének?

Szakértőink személyre szabott lízingajánlatából számszerűsítve is megismerheti a lakáslízing felvételének járulékos költségeit, melyek az alábbiak lehetnek: értékbecslési díj, lízingbírálati díj, szerződéskötési díj vagy folyósítási jutalék, valamint az illeték költsége.

A lízingpiacon elérhető legkedvezőbb forint és euró alapú lakáslízing részleteket az alábbi táblázatokból is megismerheti.

Számoljon és kérjen használt lakáshitelre ajánlatot:

A Hitelnet országos hiteltanácsadó hálózat szakemberei rengeteg időt és pénzt tudnak Önnek megtakarítani. Megtaláljuk Önnek az elérhető legkedvezőbb lakáshitel ajánlatot és természetesen az Ügyintézést is levesszük a válláról!

További kérdése lenne a témában? Tegye fel azokat Szakértőinknek!

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Etel szerint:

  T.
  A kérdésem egyszerű: miért nem lehet felvenni lakásvásárlásra egyetlen bankban sem hitelt, holott a lakás árának a fele megtakaríásban rendelkezésre áll? Az indok minden esetben a jövedelem, mivel csak 75.000 Ft. Pedig a törlesztő részletet tudnám fizetni. Jó lenne, ha a bankok nem csak a több százezret keresőket céloznák meg. Velük is becsődölhet ugyanúgy mint a kiskeresetűekkel.
  T. Etel

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Etel!
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a megvásárolni kívánt lakás részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy lehetséges-e a hitellel történő finanszírozás. Személyre szabott hitelajánlatunk díjmentes!

 • Zsófi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A napokban hallottam, hogy 2014. március 1-től van lehetőség használt lakás vásárlásához igénybe venni a szocpolt. Kérdésem a következő: van-e az értékhatáron (vidék, ha jól tudom 8 millió) kívüli egyéb megkötés a lakás/ház nagyságát illetően? Megbontható-e a vételár telek + házra? Hogyan igényelhető, ha a kedvező kamatozású hitellel kombinálva igényelnénk? (32 évesek vagyunk a férjemmel, 2 gyerekünk van, Balaton parton, 1800 fős településen szeretnénk lakóingatlant vásárolni).
  Válaszukat és segítségüket köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsófi!
   Használt lakás vásárlásához a szocpol 2014. március 1-től sem vehető igénybe. Ezzel kapcsolatban csupán technikai módosítás történt, mely azokat a támogatott személyeket érinti, akik korábban vették igénybe a fiatalok otthonteremtési támogatását használt lakás vásárlásához és most újabb gyermekük születik.
   A kedvező kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Réka szerint:

  Üdvözlöm,
  én is külföldön élek és a férjemmel szeretnénk otthon lakást vásárolni. Ő külföldi állampolgár, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nekem pedig 3 éves, határozott idejű szerződésem van.
  Érdeklődnék, hogy a viszonylag tehát hosszú határozott idejű szerződésemet egyáltalán nem veszik figyelembe egy esetleges hitelfelvételnél? Ha ez így van, akkor a férjem vehet fel Magyarországon hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Réka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   A lakáshitelben mindkettejüknek szerepelniük kell, mert a házastárs bevonása kötelező, nélküle nem vehető fel jelzáloghitel. Mindkettejük jövedelme figyelembe vehető lakásvásárlási hitel igénylésénél. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Az igénylés további feltételeiről előzetesen honlapunkon tájékozódhat.

 • Zoltán szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Testvéremtől készülök megvásárolni lakását. Olvastam, hogy ha hozzátartozótól vásárolok lakást, akkor a kamattámogatott hitel nem vehető igénybe. Van még valami egyéb negatív vonzata is a családon belüli adás-vételnek?
  Üdv.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Kamattámogatott hitelre valóban nem lehet jogosult testvértől történő lakásvásárlás esetén, egyéb korlátozás nincsen.
   Jelenleg azonban a piaci kamatozású konstrukciók kedvezőbbek, alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a támogatott kölcsönök. Javasoljuk, hogy online Hitelkalkulátorunk segítségével nézzen utána az aktuális törlesztő részleteknek, s kérje személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat!

 • Orsi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Tudom, hogy a törvényi szabályozásokat nem Önök hozzák, de egyszerűen nem értem, miért van megszabva, hogy a vételár bizonyos százalékának készpénzben meg kell lennie, miért nem lehet ezt a szerződő felekre bízni, hogy mibe akarnak/tudnak belemenni? (költői kérdés). Vegyük az én esetemet: viszonylag jó keresettel rendelkezem (cca. nettó 270 ezer), biztos munkahellyel, ellenben nincs készpénzem, mert az albérletre fizetem évek óta, amit akár a saját lakás törlesztőjére is fizethetnék. Viszont kifutok az időből, 54 évesen. :-( Gondolom erre még mindig nincs megoldás.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Orsi!
   Törvényi előírás alapján a lakás teljes értékét nem hitelezhetik meg a bankok, ezért kell önerővel rendelkezni. A készpénzen kívül a plusz ingatlanfedezet jelenthet önerőt. Ennek bevonásával akár a lakás teljes vételára is felvehető hitelként.

 • Anita szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A párommal szeretnénk saját otthont (lakást vagy házat) vásárolni. A problémánk az, hogy én jelenleg gyesen vagyok, a páromnak meg még törlesztjük az adósságát. Eddig egy bank sem állt velünk szóba. Viszont most lenne “önerőnk”, ha a bank elfogadja. Anyukámnak vannak földjei (szántó, legelő, gyümölcsös, stb.). A bank ezt elfogadja fedezetként? Ha igen, melyik bank? Mekkora hitelre számíthatunk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Termőföld abban az esetben fogadható el fedezetként pénzügyi partnereink egyikénél, ha hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. Ez hozzávetőlegesen 6 millió forintos forgalmi értéket jelent. Amennyiben az édesanyja tulajdonában lévő termőföldek értéke külön-külön eléri ezt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják Önöket az esetleges lehetőségekről. További feltétel, hogy párja adóssága problémamentesen legyen törlesztve. Ha esetleg ez egy korábbi hitelmulasztásból adódó tartozás és párja adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, az kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

 • Ágnes szerint:

  Kormánytisztviselő vagyok, minimálbéren! Használt házat szeretnék vásárolni. Párom 4 órában van bejelentve egy kft-nél. Kb. 3 millió Ft-ra lenne szükségünk.
  Milyen hitellehetőségeink vannak? Sürgős lenne!
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ágnes!
   Minimálbéres igazolt jövedelemmel már igényelhető lakáshitel. Ahhoz, hogy konkrét hitelajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, további információkra lenne szükség a házvásárlással kapcsolatban. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető konstrukciókról!

 • Zsuzsi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Én csak azt szeretném kérdezni – ha jól olvasom – hogy a hitelfelvétel esetén kell önerő, plusz fel kell ajánlani a megvásárolandó ingatlant is? Én nem szeretném egyik családtagom ingatlanját sem felajánlani….:(
  Erre kérnék választ!
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsi!
   Mivel a megvásárolni kívánt lakást teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért valóban szükség van készpénzre is, amiből a vételár egy részét finanszírozni kell. A fennmaradó összegre – az adott ingatlan bevonásával – lakásvásárlási hitel vehető fel. Ha rendelkezik a szükséges készpénzzel, akkor a vásárolandó ingatlanon kívül nem kell egyik családtag ingatlanát sem bevonni a hitelügyletbe.

 • Ildi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogyha valaki hitelátvállalással akar megvenni egy házat (5 millió Ft értékben), ahhoz is kell-e fedezetet avagy Önerőt letenni? Jelenleg mi is albérletben élünk, de nagy célkitűzésem, hogy egyszer lehessen saját házam. Szüleim ingatlanára már nem lehet jelzálogot rátenni, mert már a testvérem révén be van terhelve. Nettó átlagbérem kb. 85.000 Ft környékén mozog!
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Üdvözlettel: Ildikó

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ildi!
   Hitelátvállalással történő vásárlás esetén már a vásárolandó lakás meg van terhelve, plusz fedezetre tehát elvileg nincs szükség. A hitelátvállalás lehetőségéről azonban az illetékes pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

 • Józsi szerint:

  Üdv!
  Mi a különbség a lakáscélú és a szabad felhasználású hitel kamata, törlesztése között? A futamidő alatt változik-e a hitel és mennyit?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Józsi!
   A lakáscélú hitelek némileg alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek, így alacsonyabb a törlesztő részletük is. Az, hogy pontosan mennyi a törlesztőrészletbeli különbség, függ a hitelösszegtől, ezért javasoljuk, hogy használja online Hitelkalkulátorunkat a havi törlesztés megismeréséhez.
   Változó kamatozású hitelkonstrukciókról van szó mindkét esetben, tehát a törlesztő részlet adott kamatperióduson belül nem, de a teljes futamidő alatt változhat. A változás mértékét előre nem tudjuk megjósolni, mert azt a gazdasági események befolyásolhatják.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?