Lakáshitel kalkulátor, használt lakás vásárlásra

Miért a Hitelnet?

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 12 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

A Irodáinkban ország szerte közel 20 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu hitelkalkulátora segítségével is.

Milyen feltételekkel vehető fel jelenleg lakáshitel?

Oldalunkon minden részletet elolvashat a lakáshitel igénylés feltételeiről és kérdését online is felteheti szakértőinknek.

Milyen dokumentumok szükségesek az igénylés során?

 • Az adósnak minden esetben igazolni kell magát a megfelelő és ilyenkor szokásos személyes okmányokkal (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya)
 • Alkalmazotti státusz esetén munkáltatói igazolás, amely nem lehet 30 napnál régebbi. Vállalkozói státusz esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) jövedelemigazolás és NAV igazolás a nemleges adótartozásról. Nyugdíjas igénylőnek nyugdíjas igazolvány és nyugdíjszelvény vagy folyószámla kivonat.
 • Utolsó 3-6 havi lakossági folyószámla kivonat.
 • Adásvételi szerződés (az előzetes minősítéshez nem szükséges, de a hitelkérelem elindításához már csatolni kell)
 • Széljegyes tulajdoni lap, melyen szerepel a vevő tulajdonjog bejegyzési kérelme.
 • Folyósítási feltétel a vevő nevére szóló lakásbiztosítási ajánlat vagy kötvény, melyet a hitelnyújtó bank javára kell engedményeztetni.

Mi a használt lakásvásárlásnak folyamata?

 1. Már mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt ingatlan, célszerű a Hitelnethez fordulni, hiszen irodáinkban elvégezhető az előzetes hitelképesség vizsgálat. Ezt már utolsó néhány havi bankszámla kivonattal meg lehet oldani. Ezt követően úgy tud nekiállni ingatlant keresni, hogy pontosan tudja, hogy mekkora hitel felvételére jogosult.
 2. Szükség esetén előzetes értékbecslés elkészíttetése a hitelező pénzintézettel szerződésben álló értékbecslővel.
 3. A hitelkérelmi dokumentáció összeállítása, az adásvételi szerződés elkészítése akár az Ön által választott vagy a mi általunk javasolt ügyvédi irodánál.
 4. A banki folyamatok napi szinten történő nyomon követése.
 5. Szerződéskötés a pénzintézetnél és a közjegyzőnél.
 6. Folyósítási feltételek teljesítése (földhivatal, biztosító)
 7. A kívánt összeg folyósítása az eladó lakossági folyószámlájára.

További kérdései lennének? Forduljon hitelszakértőinkhez ország szerte vagy tegye fel kérdését online! Kérje ajánlatunkat több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkező szakértőinktől.

Kérdése van?Kattintson ide és tegye fel kérdését
Hozzászólások
 • Etel szerint:

  T.
  A kérdésem egyszerű: miért nem lehet felvenni lakásvásárlásra egyetlen bankban sem hitelt, holott a lakás árának a fele megtakaríásban rendelkezésre áll? Az indok minden esetben a jövedelem, mivel csak 75.000 Ft. Pedig a törlesztő részletet tudnám fizetni. Jó lenne, ha a bankok nem csak a több százezret keresőket céloznák meg. Velük is becsődölhet ugyanúgy mint a kiskeresetűekkel.
  T. Etel

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Etel!
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a megvásárolni kívánt lakás részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy lehetséges-e a hitellel történő finanszírozás. Személyre szabott hitelajánlatunk díjmentes!

 • Zsófi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A napokban hallottam, hogy 2014. március 1-től van lehetőség használt lakás vásárlásához igénybe venni a szocpolt. Kérdésem a következő: van-e az értékhatáron (vidék, ha jól tudom 8 millió) kívüli egyéb megkötés a lakás/ház nagyságát illetően? Megbontható-e a vételár telek + házra? Hogyan igényelhető, ha a kedvező kamatozású hitellel kombinálva igényelnénk? (32 évesek vagyunk a férjemmel, 2 gyerekünk van, Balaton parton, 1800 fős településen szeretnénk lakóingatlant vásárolni).
  Válaszukat és segítségüket köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsófi!
   Használt lakás vásárlásához a szocpol 2014. március 1-től sem vehető igénybe. Ezzel kapcsolatban csupán technikai módosítás történt, mely azokat a támogatott személyeket érinti, akik korábban vették igénybe a fiatalok otthonteremtési támogatását használt lakás vásárlásához és most újabb gyermekük születik.
   A kedvező kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Réka szerint:

  Üdvözlöm,
  én is külföldön élek és a férjemmel szeretnénk otthon lakást vásárolni. Ő külföldi állampolgár, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nekem pedig 3 éves, határozott idejű szerződésem van.
  Érdeklődnék, hogy a viszonylag tehát hosszú határozott idejű szerződésemet egyáltalán nem veszik figyelembe egy esetleges hitelfelvételnél? Ha ez így van, akkor a férjem vehet fel Magyarországon hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Réka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   A lakáshitelben mindkettejüknek szerepelniük kell, mert a házastárs bevonása kötelező, nélküle nem vehető fel jelzáloghitel. Mindkettejük jövedelme figyelembe vehető lakásvásárlási hitel igénylésénél. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Az igénylés további feltételeiről előzetesen honlapunkon tájékozódhat.

 • Zoltán szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Testvéremtől készülök megvásárolni lakását. Olvastam, hogy ha hozzátartozótól vásárolok lakást, akkor a kamattámogatott hitel nem vehető igénybe. Van még valami egyéb negatív vonzata is a családon belüli adás-vételnek?
  Üdv.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Kamattámogatott hitelre valóban nem lehet jogosult testvértől történő lakásvásárlás esetén, egyéb korlátozás nincsen.
   Jelenleg azonban a piaci kamatozású konstrukciók kedvezőbbek, alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a támogatott kölcsönök. Javasoljuk, hogy online Hitelkalkulátorunk segítségével nézzen utána az aktuális törlesztő részleteknek, s kérje személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat!

 • Orsi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Tudom, hogy a törvényi szabályozásokat nem Önök hozzák, de egyszerűen nem értem, miért van megszabva, hogy a vételár bizonyos százalékának készpénzben meg kell lennie, miért nem lehet ezt a szerződő felekre bízni, hogy mibe akarnak/tudnak belemenni? (költői kérdés). Vegyük az én esetemet: viszonylag jó keresettel rendelkezem (cca. nettó 270 ezer), biztos munkahellyel, ellenben nincs készpénzem, mert az albérletre fizetem évek óta, amit akár a saját lakás törlesztőjére is fizethetnék. Viszont kifutok az időből, 54 évesen. :-( Gondolom erre még mindig nincs megoldás.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Orsi!
   Törvényi előírás alapján a lakás teljes értékét nem hitelezhetik meg a bankok, ezért kell önerővel rendelkezni. A készpénzen kívül a plusz ingatlanfedezet jelenthet önerőt. Ennek bevonásával akár a lakás teljes vételára is felvehető hitelként.

 • Anita szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A párommal szeretnénk saját otthont (lakást vagy házat) vásárolni. A problémánk az, hogy én jelenleg gyesen vagyok, a páromnak meg még törlesztjük az adósságát. Eddig egy bank sem állt velünk szóba. Viszont most lenne “önerőnk”, ha a bank elfogadja. Anyukámnak vannak földjei (szántó, legelő, gyümölcsös, stb.). A bank ezt elfogadja fedezetként? Ha igen, melyik bank? Mekkora hitelre számíthatunk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Termőföld abban az esetben fogadható el fedezetként pénzügyi partnereink egyikénél, ha hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. Ez hozzávetőlegesen 6 millió forintos forgalmi értéket jelent. Amennyiben az édesanyja tulajdonában lévő termőföldek értéke külön-külön eléri ezt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják Önöket az esetleges lehetőségekről. További feltétel, hogy párja adóssága problémamentesen legyen törlesztve. Ha esetleg ez egy korábbi hitelmulasztásból adódó tartozás és párja adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, az kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

 • Ágnes szerint:

  Kormánytisztviselő vagyok, minimálbéren! Használt házat szeretnék vásárolni. Párom 4 órában van bejelentve egy kft-nél. Kb. 3 millió Ft-ra lenne szükségünk.
  Milyen hitellehetőségeink vannak? Sürgős lenne!
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ágnes!
   Minimálbéres igazolt jövedelemmel már igényelhető lakáshitel. Ahhoz, hogy konkrét hitelajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, további információkra lenne szükség a házvásárlással kapcsolatban. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető konstrukciókról!

 • Zsuzsi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Én csak azt szeretném kérdezni – ha jól olvasom – hogy a hitelfelvétel esetén kell önerő, plusz fel kell ajánlani a megvásárolandó ingatlant is? Én nem szeretném egyik családtagom ingatlanját sem felajánlani….:(
  Erre kérnék választ!
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsi!
   Mivel a megvásárolni kívánt lakást teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért valóban szükség van készpénzre is, amiből a vételár egy részét finanszírozni kell. A fennmaradó összegre – az adott ingatlan bevonásával – lakásvásárlási hitel vehető fel. Ha rendelkezik a szükséges készpénzzel, akkor a vásárolandó ingatlanon kívül nem kell egyik családtag ingatlanát sem bevonni a hitelügyletbe.

 • Ildi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogyha valaki hitelátvállalással akar megvenni egy házat (5 millió Ft értékben), ahhoz is kell-e fedezetet avagy Önerőt letenni? Jelenleg mi is albérletben élünk, de nagy célkitűzésem, hogy egyszer lehessen saját házam. Szüleim ingatlanára már nem lehet jelzálogot rátenni, mert már a testvérem révén be van terhelve. Nettó átlagbérem kb. 85.000 Ft környékén mozog!
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Üdvözlettel: Ildikó

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ildi!
   Hitelátvállalással történő vásárlás esetén már a vásárolandó lakás meg van terhelve, plusz fedezetre tehát elvileg nincs szükség. A hitelátvállalás lehetőségéről azonban az illetékes pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

 • Józsi szerint:

  Üdv!
  Mi a különbség a lakáscélú és a szabad felhasználású hitel kamata, törlesztése között? A futamidő alatt változik-e a hitel és mennyit?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Józsi!
   A lakáscélú hitelek némileg alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek, így alacsonyabb a törlesztő részletük is. Az, hogy pontosan mennyi a törlesztőrészletbeli különbség, függ a hitelösszegtől, ezért javasoljuk, hogy használja online Hitelkalkulátorunkat a havi törlesztés megismeréséhez.
   Változó kamatozású hitelkonstrukciókról van szó mindkét esetben, tehát a törlesztő részlet adott kamatperióduson belül nem, de a teljes futamidő alatt változhat. A változás mértékét előre nem tudjuk megjósolni, mert azt a gazdasági események befolyásolhatják.

 • zsanett szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Arra lennék kíváncsi, hogy mi használt, de újépítésű házat szeretnénk megvenni 2 millió Ft-ért. Párom havi 160 ezret kap, én gyesen vagyok! Albérletben élünk jelenleg. Mennyi önerőnek kell meglenni hozzá?
  Válaszát köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsanett!
   2 millió forint értékű ingatlan bankpartnereinknél nem hitelezhető. Csak akkor tudunk segíteni a hitelfelvételben, ha olyan – akár más személy tulajdonában lévő – lakóingatlant tudnának bevonni a hitelügyletbe, melynek értéke eléri legalább a 4-5 millió forintot. Ha van ilyen lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Gabor szerint:

  Üdvözlöm,
  Egyedülállóként lakásvásárlásban gondolkodom. A vásárolandó ingatlan ára 4 millió Ft. 50% önrésszel rendelkezem, így 2 millió Ft hitel/10 éves periódussal számolok. Az egyéb lakásvásárlással járó költségekre marad 400 ezer Ft-om. A keresetem nem sok, átlag nettó 100 ezer.
  Egyedülállóként kaphatok-ee hitelt?
  Nagyjából (tól -ig), mekkora összeggel számoljak, mint járulékos költség? (ügyvédi díj, illeték…stb).
  B verzió, fektessem be az önrészem és várjak még egy – másfél évet, annak a reményében, hogy még lejjebb mennek a lakás árak, illetve addig is gyarapodik a pénzem és kevesebb hitelt kell felvennem.
  Köszönöm a tanácsát,
  Gábor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   A leírtak alapján elvileg egyedülállóként is elérhető lehet a szükséges 2 millió forint összegű hitel, pontos választ azonban csak előzetes hitelbírálat után tudunk adni.
   Az adásvételi szerződés díjáról a szerződést készítő ügyvéd tud pontos tájékoztatást adni. Jellemzően a vételár 1%-a körüli tétellel lehet számolni (40.000 Ft). Az illeték mértéke – kedvezmény nélkül – a lakás értékének 4%-a (160.000 Ft).
   Ami a banki költségeket illeti, jelenleg is több bankpartnerünk hirdet díjelengedési akciót, melynek keretében az értékbecslés, a közjegyzői díj, a folyósítási jutalék és a földhivatali költségek jelentős része megspórolható. Az aktuális kedvezményeket lakáshitel kalkulátorunk segítségével tekintheti meg.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. Ezek ismeretében mérlegelheti, hogy most vásárol vagy esetleg növeli megtakarítását.

 • Angéla szerint:

  Üdvözlöm!

  Azt szeretném kérdezni, hogy kaphatok-e hitelt autóhitel kiváltására, ha a férjem meghalt és ki szeretném fizetni az autónkat egyben? Kb. 3.000.000 forintra lenne szükségem.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Angéla!
   Hitelkiváltáshoz bankpartnereinknél ingatlanfedezet szükséges. Ha rendelkezik ingatlannal és igazolható jövedelemmel, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről!

 • orsós klaudia szerint:

  Jó napot!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy párom 60.000 Ft-ot keres, én gyesen vagyok, összesen kb. 100.000 Ft-ot kapunk. Tudnánk-e felvenni egy hosszabb futamidős hitelt használt lakás vásárlása céljából?
  Mondjuk 2.000.000.- Ft körüli összeget?
  Köszönettel: Klaudia

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klaudia!
   Minimálbér alatti kereset nem fogadható el hitelfelvétel során, így a főadós nettó 60.000 Ft munkabére nem elegendő a lakáshitel felvételéhez. A gyest önálló jövedelemként nem tudják figyelembe venni a bankok, ezért ha párjának nincs meg legalább a minimálbéres jövedelme, akkor a gyes sem vehető figyelembe.
   Lakásvásárlási hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges. A bankok olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Ennék kisebb értékű ingatlanra lakáshitel nem vehető fel.

 • GicaGica szerint:

  Szeretnénk felvenni 14 milliót, megtakarításunk nincs. Gyermeket várjuk minden órában! Anyagi tehetségünk csak havi 40 ezrével engedné meg legalábbis a hitel felvételét követően vagy öt évig a visszafizetést. Van-e erre mód? Sajnos ha nem, akkor több gyermeket sem tudunk vállalni, mert szűkös albérletben nem lehet gyermeket nevelni. A szülők nem tudnak támogatni, mert devizájuk van, örülnek, ha azt tudják visszafelé fizetni. Mindketten dolgozunk, magyarok vagyunk, csak az a baj, hogy hiába tanultunk, éhbért adnak Szabolcsban!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves GicaGica!
   Megtakarítás nélkül sajnos nem lehet felvenni 14 millió forintot lakásvásárlásra, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Erre csak megfelelő értékű plusz fedezet bevonása és megfelelő jövedelemfedezettség esetén van lehetőség.
   Mint ahogy arról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is meggyőződhet, 14 millió forint havi törlesztő részlete még 30 éves futamidő esetén is jóval több lenne 40 ezer forintnál.

 • Szabó Kálmán szerint:

  Tisztelt Szakértők!
  Több banknál is jártam, használt ingatlanra történő hitelfelvétel ügyében. Mindenütt elutasítanak, mert szerintük alacsony a jövedelmem. Ingatlan bérbeadásából stabilan évek óta rendelkezem jövedelemmel, de az a bank szerint nem számít. Van olyan bank, ahol ezt elfogadják? (Öt év alatt 3 munkahelyem szűnt meg, az ingatlan viszont folyamatosan kis van adva, nem értem a bankok kockázatfelmérését.)

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs!
   Ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet bankpartnereink csak kiegészítő jövedelemként fogadnak el, önállóan nem. Ennek elfogadásához az szükséges, hogy munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelmet is igazolni tudjon.

 • Kiss Andrea szerint:

  Tisztelt Szakértô!
  400 ezer forintra lenne szükségem. A bankom elutasít, mivel rehab. járadékos vagyok. 4 órában dolgozok mellette, összes jövedelmem 84 ezer Ft. Kapok még gyermektartást, családi pótlékot. De számlán csak a járadékot veszik figyelembe. Mivel nem éri el a minimálbért, elutasítanak. Van házam is kb. 6-7 millió Ft-ot ér. Van lehetőségem hitelre?
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   A leírt jövedelmek alapján sajnos irodánk nem tud Önnek megfelelő személyi hitelt ajánlani.

 • Nikolett szerint:

  Tisztelt Szakértők!
  Párommal bérleti jog vásárlásán gondolkozunk. Találtunk egyet 4 Millió forintért, önerőnk egyelőre nincs. A kettőnk havi fizetése 200-220 ezer Ft között mozog minimum/átlagban. A magasabb fizetés átlagban 130 ezer Ft körül van.
  A kérdésünk az lenne, hogy bérleti jogra is adnak-e hitelt, fel lehet-e venni a vételár összegét vagy ehhez is kell önerő? Ha kell, a 4 Millióhoz mennyi szükséges? Másik ingatlan, amit beszámíthatnánk önerőnek, nincs, tehát csak készpénzről beszélhetünk.
  Köszönjük előre is a segítséget.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikolett!
   Bérleti jog vásárlásához egyik pénzintézetnél sem igényelhető lakossági jelzáloghitel. Erre a célra szabad felhasználású jelzáloghitelt lehetne felvenni, de ehhez mindenképpen ingatlanfedezetre lenne szükség.

 • Mária szerint:

  10 milliós használt lakás vásárláshoz (50 éves vagyok, munkaviszony alkalmazotti, 200e Ft nettó jövedelem) melyik lenne a számomra kedvezőbb hitel?
  1. OTP hitel (3 M Ft támogatott hitel, öt évig fix kamatozású, futamidő 10 év kb. 6,8 % ? + OTP 2014. júniusi akció a hiteligényléshez kapcsoló összes költség elengedése)
  vagy
  2. Fundamenta (szerződött összeg 3.220e Ft idő 4 év – de ebből még csak 1 év járt le, 3 M Ft 10 évre, azonnali áthidaló hitellel ami kb. 7% ? + kb. 160-200e Ft a hitelügyintézéshez kapcsolódó költségek).
  Másik kérdésem:
  Megérné-e a következő konstrukció:
  OTP hitel 5 évig, addig lejár a Fundamenta és alacsonyabb kamatozású hitelt kaphatnék 3 % ? Kiváltanám az OTP-t a Fundamentával.
  Köszönettel: Mária

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Központi hiteltanácsadásra sajnos nincs lehetőség. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önnek fentiekkel kapcsolatban, online ajánlatkérő adatlapunkat kellene kitöltenie vagy személyesen felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • József szerint:

  Adósságrendező hitel érdekelne, többfajta kiváltandó hitelem lenne, és ezek közül az egyik lakáshitel.
  A kérdésem az lenne, hogy a kalkulátor által felkínált két hitel közül a kedvezőbb igénybe vehető-e, mivel a kiváltandó hitelek között van lakáshitel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   A kalkulátor által kiadott, lakáshitel kiváltására kínált kölcsön csak arra az adott célra használható fel. Létezik azonban olyan kedvező adósságrendező konstrukció, mellyel lakás- és egyéb hitel is kedvező feltételekkel váltható ki. Ennek megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Zsóka szerint:

  Külterületen levő, 55 nm2-es lakható épületre (2 szobás) is lehet igényelni lakáshitelt ?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsóka!
   Van olyan pénzügyi partnerünk, melynél a külterületi lakóingatlan hitelezése is megoldható. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek az elérhető konstrukciókról!

 • Tomi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Hitelkalkulátorukkal végeztem egy előzetes számítást. 13,5 milliós hitelösszegnél nekem 70.416 Ft-os törlesztést kalkulált a gép, viszont a legtöbb Bank honlapján egy ugyanilyen kondíció magasan 100.000 Ft fölött van. Ezek az ajánlatok csak Önökön keresztül elérhetőek?
  Második kérdésem pedig az volna, hogy van mód kideríteni, hogy körülbelül mekkora összeget finanszírozna a bank használt ingatlan vásárlása esetén?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tomi!
   A Hitelkalkulátor által megjelenített konstrukciók bankpartnereinknél érhetők el. A választott hitel teljes körű ügyintézése díjmentesen bonyolítható irodáinkon keresztül.
   Előzetes hitelbírálat elvégzése után Szakértőink tájékoztatni tudják Önt arról, hogy használt lakás vásárlásához mekkora összegű hitelt kaphat. Személyre szóló hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Sándor szerint:

  Lakásvásárlásra vettem fel az OTP-től kölcsönt, és a megállapított törlesztő részleten felül még jelzálog tipp hitel címen is vonnak tőlem 4.400 forintot. Szeretném tudni, hogy ezt mért vonják. Első lakásvásárló vagyok és a törlesztő részletet a kamattal együtt fizetem. A 4.400 Ft 15 év alatt majdnem 800 ezer forint, amit a törlesztő részleten felül még fizetni kell tipp hitel címen. A szerződéskötéskor ezt nem említették.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Sándor!
   Amennyiben a kölcsönszerződésében nem talál választ kérdésére, akkor a meglévő hiteltörlesztésével kapcsolatban az érintett OTP bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk a hitelnyújtó személyes megkeresését!

 • Eszter szerint:

  Miyen biztosítást számítanak be lakásvásárlási hitelnél? Hány forint havonta 11.000.000 Ft-nál?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   A biztosítások lakásvásárlási hitelnél önerőként nem vehetők figyelembe.
   A lakáshitelek mellé hitelfedezeti biztosítás köthető halál, baleseti rokkantság, munkanélküliség, keresőképtelenség kockázatára. Erről további információ Szakértőinknél kérhető.
   11M Ft összegű lakásvásárlási hitel törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. A legjobb hitelkonstrukciókról online adatlapunk kitöltésével kérhet személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot!

 • Tamás szerint:

  Kedves Hitelnet ügyintézők,
  Külföldön élek párommal, és haza szeretnénk költözni. Lakásvásárláshoz hitelre van szükségünk. 20 millióért vásárolnánk, és a felét szeretnénk összegyűjteni addig önerőre. Itt kint van bejelentett állásunk. A törlesztést lehetőleg 10 évre vennénk fel.
  Meg lehet oldani?
  Tisztelettel köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   A leírtak alapján megoldható a hazai lakásvásárlás. A hitelfelvételhez jövedelemigazolás is szükséges, így a lakáskölcsönt vagy még a kinti munkaviszony fennállása alatt vagy itthoni munkaviszony létesítését után legalább 3 hónappal igényelhetik majd. Szakértőink díjmentes hitelajánlatából tájékozódhatnak az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő konstrukciókról. Személyre szóló hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérhetik.

 • Áron szerint:

  Tisztelt Hitelnet.hu Szakértő!
  Kérdésem a következő lenne: Számoltam itt a hitelneten egy hitelkalkulációt: egy 5,5 milliós, 25 éves futamidővel. Kijött, hogy 1-300 hónapig 31.356 Ft lenne a törlesztő. Ez azt jelenti, hogy fix a törlesztő részlet, vagy azt hogy ennyi lenne a kezdő havi törlesztő részlet?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Áron!
   A jelenlegi kamatláb mellett lenne ennyi a havi törlesztő részlet. Ez az összeg adott kamatperióduson belül biztosan fix, utána a kamatláb változásának megfelelően módosulhat. A kamatperiódus szabadon választható, vannak 3 hónapos illetve akár 5-10 éves kamatperiódusú hitelkonstrukciók is.

 • Gábor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretném megvásárolni édesanyám házát. A ház értéke 20-24 millió Ft. 8 millió Ft hitelre lenne szükségem. Sajnos önerővel nem rendelkezem és egyedülálló vagyok. 9 éve közalkalmazott vagyok, havi keresetem nettó 87.000 Ft. Van esélyem?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   A 20-24 millió forint értékű lakás elbír 8 millió forint összegű terhelést, ezért akár önerő nélkül is megvalósulhat a finanszírozás. Azt, hogy nettó 87.000 Ft-os jövedelem elegendő-e a hitelfelvételhez, vagy szükséges fizetőképességet javító adóstárs bevonása, csak előzetes hitelbírálat után tudjuk Önnek megmondani. Az ehhez szükséges adatokat kérjük, küldje el online nyomtatványunkon!

 • Sz. Nikolett szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Egyedülálló 1 gyermekes anyukaként jelenleg albérletben lakunk (panel) és szeretnék kertes házba költözni az 1 éves kisfiammal. Még gyesen vagyok, megtakarításom nincs. Egy 6.000.000 Ft értékű ház felkeltette az érdeklődésemet. Kb. 2.000.000 forintra lenne szükségem előlegnek, mik az esélyeim?
  A választ előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikolett!
   A gyes hitelfelvételnél nem tartozik az elfogadható jövedelmek közé, ezért arra semmilyen kölcsönt nem tud felvenni. Továbbá lakásvásárláskor a teljes vételár nem vehető fel hitelként, tehát megtakarítás hiányában – megfelelő jövedelemigazolás esetén is – csak plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhatna meg a házvásárlás.

Szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Amennyiben más témában szeretné megkérdezni hitelszakértőinket, kérjük kattintson IDE

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kérdése van?